temp. nije imala. I stvarno je to dobro podnjela još samo da je se dala namazati bilo bi sve super. te u pelenskoj zoni su joj bile najveće,ali nije ih imala puno samo 3,ali evo još uvijek ih ima.ali nedamo se mi.Citiraj:
mrkvica05 prvotno napisa
Printable View
temp. nije imala. I stvarno je to dobro podnjela još samo da je se dala namazati bilo bi sve super. te u pelenskoj zoni su joj bile najveće,ali nije ih imala puno samo 3,ali evo još uvijek ih ima.ali nedamo se mi.Citiraj:
mrkvica05 prvotno napisa
da što prije prođe :*
ma joj to i ja kažem.Kako tvoja curica?
Hvala Bogu, dobro. Prosto ne mogu vjerovati da je tako. A sad kad sam to rekla/napisala pogoršat će se! :lol:
Jednu noć je imala temperaturu, tijekom dana ne žali se na svrbež (samo nešto malo noću zakmeči), dobro je raspoložena (i svako malo moli da ide van! ah!). Možda se sutra predveče malo prošeta jer nema temp., ali dalje od djece, ne znam.
Vidjet ću kako će to mali proživljavati (sigurno grozno jer je ovako s princezom :roll:).
Ma zapravo mi je drago da ih je sada dobila jer ih ja nisam kao mala prošla pa sam se morala cijepiti prije druge trudnoće, za svaki slučaj.
Moje cure su pretporšu zimu preboljele vodene kozice. A to je potrajalo i 20 dana dok nisu sve kratsice prošle.
Stariju sam mazala s nekakvim tekućim puderom dok mlađa nije dala da je mažem.
Što se tiče hpiermangana pedijatrica je rekla da se više ne koristi, kako so otkrili da je toksičan tako da sam ga bacila. Kupala sam cure u balgoj otopini sode bikarbone, njima je to godilo. Palila sam mirisne svijeće ili aroma lampicu, i to je curama bio najljepši dio dana.
E sad da su se te kozice izbijale na nezgodnim mjestima, to je tako. (čmar, pikica, oko usta,oko oka,..).
Uglavom, starija je bila disciplinirana i nije grebala krastiice, a maloj je puklo par i ostali su sitni jedva primjetni ožiljci, uglavnom ispod kose.
Koliko čitam svatko ima neke svoje metode i lijekove za kozice - a što se tiče hipermangana ja ga koristim (mislim da je stvar da se treba zbilja blaga otopina napraviti; a tekući puder koliko sam vidjela više se ne koristi - mislim da sa svakom generacijom nešto novo predlažu i "otkrivaju"). Svi smo mi manje-više pokusni kunići
I moja malena ih ima na nezgodnim mjestima (mislim da ih 5-6 u pikici, ali srećom ih ne dira) dok je jednu na čelu raskopala (to je bila čini mi se prva, za koju je mislila valjda da ju je komarac), ta izgleda gadno (moram pronaći kako tretirati zagnojene iako možda i nije, ali za svaki slučaj...)
Da ipak pitam: u slučaju da je zagnojena ta jedna jedina kozica kaj da radim s njom?
Na ovim prethodnim stranicama sam čitala da se je pio antibiotik (ali radilo se o više njih infi.)
Koliko god se meni te kozice na nezgodnim mjestima cinile strasne, one su nekako najbolje otpale i zarasle.Citiraj:
mrkvica05 prvotno napisa
Mi smo u Italiji, i tu preporucuju puder s mentolom (koji nije tekuci, nego suh) jer mentol hladi i umiruje nagon za ceskanjem. Samo to. Kupanje iskljucivo tusiranje u cistoj (bez sapuna) mlakoj vodi, 3. dan od izbijanja pa do kraja.
Uriage Pruriced Gel sam kupila 'na svoju ruku', kad sam 4. dan vidjela da joj izbijaju naocigled, i da se puder kojeg su mi preporucili s njima ne moze nositi.
A sto se tice ranica i oziljaka, ona ih je na nekoliko mjesta imala bas duboke (velike), i tu su ostale ranice/rupice, bez obzira na to sto se nije ceskila. Krasta je jednostavno bila duboka. :sad:
Sad ta mjesta (i povrsine gdje ih je imala, koje se 'roze') mazem pantenol kremom, na preporuku kirurga koji mi je u jednoj prilici rekao da je to jedna od najboljih krema za regeneriranje koze.
Eh da, odradili smo i prvo kupanje u moru, proslog petka - to bi bio tocno 29. dan od izbijanja kozica, odnosno 16. dan od dobijanja potvrde da je zdrava. :D
Kad je usla u vodu, 'oziljci' (mjesta gdje su krastice otpale) su se jako zacrvenili, ali nista ju nije peklo. Nakon kupanja, nekih pola sata u vodi, crvenilo se povuklo, i koza mi je cak izgledala bolje nego ranije.
nama je naša ped. rekla da će joj more baš pasati i da će zbog njega još prije nestati ožiljci,a neki kažu da se ne bi trebala kupati u moru još,pa sada ne znam ni sama.naime trebali bi na more za tri dana i ne znam što da radim
Meni su rekli da je jako važno jako ih dobro zaštititi od sunca (zbog ožiljaka od kozica). Mi bi trebali tek u kolovozu na more tako da se nadam da će se ožiljci debelo smanjiti.Citiraj:
crnkica prvotno napisa
Druga je stvar što je imunitet nakon kozica ipak oslabljen, a često boravak na suncu dodatno iscrpi organizam. Ionako se nećete pržiti, pa uz dobru zaštitu i uglavnom u hladu sigurno će vam dobro biti.
to sam i mislila držati se hlada i stalno ju mazati,ali ovo s kupanjem u moru me jako zbunilo.Otpale su joj krastice,ima ih jedino još u kosi,a to ni neću močiti dok ne otpadnu sve,a za ostatak tijela?-nisam sigurna.Možda se i nećemo kupati,ona je još uvijek premala da bi tražila da se kupa pa sam možda spašena od toga,a s druge strane žao mi je da se barem malo ne okupa. :?
Pa ako su joj otpale s tijela, a ostale samo na glavi mislim da je bez bojazni možeš okupati u moru (vjerojatno i ionako ne bi smočila glavu, još je premala za plivanje i ronjenje :mrgreen: ). Mi za malca planiramo kupiti mali čamčić/bazenčić koji ćemo držati na plaži, napuniti ga morskom vodom i nek uživa! (dat ćemo mu i da smoči noge u moru ;) )
samo da javim da smo na moru,more je još uvijek hladno pa se naša ljubičica kupa u svom čamćiću kojega napunimo morskom vodom i da otpale su nam i krastice s glave jeeeeeeeeeeeCitiraj:
mrkvica05 prvotno napisa
super, baš mi je drago! :D
(jedva čekam kad ćemo i mi dolje, a trenutno smo u iščekivanju kozica kod malca)
možda ih neće ni dobiti.Koliko je sada već prošlo vremena kako ih je dobila malena?Citiraj:
mrkvica05 prvotno napisa
Malo crnog humora:
čekam da sinu izbiju kozice, a kad ono - evo ih MENI. Točno 2 tj. nakon kćeri, daj zamisli. :roll:
A cijepila sam se prije 2 godine, pa sad da se smijem ili plačem, ne znam. Dan prije tako su me kosti boljele, noću sam imala groznicu, a sutradan laganu temp. i tek onda su se pojavile točkice. i tako, red hipermangana, red Pruriced gela. Karantena. Ljepota.
Nadam se da vi uživate na moru i da imate lijepo vrijeme jer je nama stigla jesen!
:shock: a joj! Baš mi te žao.Ovdje je vrijeme savršeno,svaki dan do sada smo se kupali.i kod naših kod kuće kiša stalno pada tako da nam ne vjeruju da je ovdje tako lijepo,kažu već su se pretvorili u kišne ljude.
sada barem znaš proceduru.....
Evo nas u klub, imam jedno pitanje, zapravo dva.
Zanima me koliko dana izbijaju kozice, nama je treći dan i pitam se hoće li ih još biti...I drugo je dr. nam je prepisala Rinolan a vidim da to ovdje nitko nije baš davao pa nebih niti ja? hvala
kćeri su tri dana izbijale, meni 4. nama je dr. dala sirup claritine u slučaju da je neizdrživo svrbi, ali nisu pa joj nisam ni davala. mislim da ti je je i rinolan dan u tu svrhu.
da vam što prije i bezbolnije prođe... :*
i mojoj curici su izbijale 3 dana,a poslije se suše. budući da je moja bila jako mala mislim da možda zbog toga nije dobila ništa drugo osim mazalica,tako da je možda stvar koliko je dijete strao jer ona se nije ni češala-mislim da jadna i nije znala ali dobro je.
imam bebu,sutra puni 5 mj. i od starijeg brata dobila je kozice.danas smo u kozicama 6 dana.ono sto mene brine je jako crveni rub koji se poceo stvarati oko kozica koje su se pocele pretvarati u kraste.nisam primjetila nikakav gnoj u nutra al me brine moguca infekcija.do jutros je taj zarko crveni rub bio oko par kozica.navecer sam primjetila da ga skoro svaka veća kozica ima.curica je inace jos uvijek jako nervozna,slabo spava,stalno place.temperatura oko 37,3-37,4 i ne prelazi te vrijednosti.dali netko ima iskustva s inficiranim kozicama i moze li mi poblize objasniti kako izgledaju?
najbolje da odeš do pedijatra (ako već nisi), nek pogleda. moja cura je imala jednu - crveni rub, bijelo unutra (gnoj), čekala sam kako će se razvijati dalje, a kako je bila samo jedna, nisam paničarila
Čemu pomaže ova krema Pantenol za ožiljke? Hvala
To nije krema za oziljke per se.Citiraj:
anima prvotno napisa
To je univerzalna krema, ali posebno je pogodna za svjeze oziljke (preporucuje se npr. i nakon operativnih zahvata) jer obnavlja kozu.
Elly hvala :*
Također, ako nekome treba uriage pruriced, poklanjam, ostalo nam :)
i nika dobila kozice!
kupili hipermangan i dobili preporuku za pruriced!!
nama danas 5. dan koza i sve 5!
nika ih ima 50-ak po tijelu, nije cendrava, dobre volje, igra se i sretna je što ne mora u vrtić, nije uopće imala temp!
samo 2 x je malo šizila jer kozica ima dosta oko piške pa ju to svrbi/peče!
3 x ju okupala u hipermanganu i to je to!
da ju čovjek vidi vani obučenu, ne bi ni skužio da ima kozice!
zaključak: mislim da smo i više nego super prošli s kozicama!
Evo i nas na ''kozama''.
2.dan, temp.oko 38, kozica 15-ak sve zajedno, za sad i više nego zadovoljavajuće.
Kad ju zasvrbi, kaže ''namaži me tu'', razumno dijete :mrgreen:
Koristimo samo Pruriced gel, fino se suše...
Još se nadam u iduća 2 dana da ju neće napasti previše...
I fino se čitav dan igramo :mrgreen:
Pročitala sam na jednom letku da hipermangan boji kadu.
Dakle, gdje ste kupale dječicu?
budući da je bilo ljeto, N se kupala vani u plastičnoj kadici, nije ostavilo boju, a u tušu sam ju polijevala vodom u kojoj je bio hipermangan, također nije ostavilo boju
u kadiCitiraj:
stephanie prvotno napisa
nije ju obojalo.
samo treba paziti da ne bude previše hipermangana i sve 5.
Jedino što smo uspjele obojati su noktići na nogama. Ona nije htjela iz kade vani jer joj je bilo fora kupati se u obojenoj vodi pa sam je pustila da malo gušta. i sad su joj noktići na nogama posmeđili 8) (ali kaže mi sestra da to nije ništa kako je bilo njenom djetetu...ko će ga znat)
(inače, sad ima za kupit tekući hipermangan koji se puno jednostavnije dozira. ja sam imala u prahu pa je boja vode varirala od blijedo roza do ljubičaste :oops: )
U vrtić stigle "koze" pa imam opet pitanje:
Da li netko zna zašto dijete ne smije izlaziti van (dvorište, balkon) dok ima vodene kozice?
Ja sam čula da se u tom slučaju bolest ne razvije u potpunosti i da se može vratiti kasnije u životu. :?
mislim da je to nastalo zbog brkanja kozica s ospicama. ospice su praktično zaboravljene, a kod njih su djeca redovito imala upaljene oči pa im je svjetlo smetalo.
nema razloga da s kozicama dijete ne izlazi na balkon.
ozbiljno :shock: Eto, pao jos jedan mit u kamenu uklesan :mrgreen:
iako,nama pedica objasnjavala da kozice lakše/prije izbijaju ako je dijete u toplome, zato da nije dobro da dijete ide van, na hladno, kao - usporava se time razvoj bolesti.
Nama je dr. rekla da dijete s kozicama može van ako nema temperaturu, ali se ne smije igrati s pijeskom, zemljom i sličnim da se kozice na rukama ne inficiraju. Sretno svima s kozicama, mi smo svoje uzgajali 4 tjedna ( 2 jedan pa 2 drugi ).
evo, i mi uzgajamo koze od jučer navečer.
uopće ne znam kad si ih je uspio iščešati, jer su sve s krvavom ranicom i imao ih je jučer cca 10.
uopće ga ne vidim da se češka, mažemo se s uriage-kremom.
stariji sin ih je prebolio s 2 godine, srednji je sad dobio, a maleni od 5 mjeseci još nije.
super je, veseli je, nema temperaturu...
Sumnjam da moj sin ima kozice. Osip smo primjetili danas, prvo točkicu na licu, pa na nozi, pa smo ga pregledali i vidjeli da ima i na vlasištu (najviše) i malo na leđima. Temperature nema, od drugih siptoma jedino ne želi baš jesti.
S obzirom da je danas praznik, pa slijedi vikend, zanima nas da li je nužno, ako ne dođe do nekog pogoršanja, ići sutra kod dežurnog pedijatra ili možemo čekati ponedjeljak i javiti se svojoj dr?
Hvala na savjetu!
Ako su kozice, a po opisu bih rekla da jesu definitivno,nema potrebe da idete na dežurstvo, jer će dokotor ionako samo konstatirati vodene kozice, neće napraviti ništa drugo, ali u pon. obavezno odite da ih malo pogleda i da uvede u karton :)
Kad je N imala kozice bilo je ljeto, i mi smo i s temperaturom ak je bila u stanju bile vani ali naravno u hladu!
mi smo prebolili koze sa srednjim. bilo je sigurno više od 200 komada, čak i po pimpaču, a malo po licu. kupali smo se u zobenoj kaši sa lavandom koju smo emulgirali u zobenom vrhnju. nakon kupke se više nije češkao. nismo spavali 4 dana.
a sad mi se čini i da je naša beba od 5.5 mjeseci dobila koze. zasad je to samo jedan vodeni prišt na leđima od jučer navečer, ali mi se čini da je to to. nadala sam se da nećemo dobiti jer ga dojim, ali....
mene muči razdoblje inkubacije koje navodno može trajati čak i 3 tjedna prije pojave koza, a čitavo to razdoblje si zarazan. kad se koze posuše, a imaš još djece koja nisu imala koze, znači da bi trebao biti u izolaciji još 3 tjedna, kako druge ne bi zarazio? ili?
Kozice su zarazne tri dana prije izbijanja osipa do vremena kad zadnja krasta prestane biti vodena tj.osuši se.
Zašto bi ostala djeca bila u izolaciji?Mogu dobiti,a ne moraju.