jest, ali ne previše (to je D3, a D2 je onaj od sunca), ma čitala sam nuspojave o predozitanju na uputstvu onih kapi za bebe, pa da ne mrknete bocu ribljeg na dan da ubijete celulit što prije ;)Citiraj:
skviki prvotno napisa
Printable View
jest, ali ne previše (to je D3, a D2 je onaj od sunca), ma čitala sam nuspojave o predozitanju na uputstvu onih kapi za bebe, pa da ne mrknete bocu ribljeg na dan da ubijete celulit što prije ;)Citiraj:
skviki prvotno napisa
Po svemu što se piše zadnjih dana ja se uopće niti ne hranim po Montiju :roll: . A da se hranim pa to bilo skoro k`o da sam na UN-ki, možda bi mi bolje bilo tam, bar bi kile išle dolje malo brže.
Nemam knjigu pa mali rezime:
-doručak UH ili proteinski (samo max.2 put tjedno)
-ručak proteini+povrće, obavezno
-večera isto ako i ručak (dozvoljeno odstupanje 1 tjedno UH)
I sad ti meni reci da se mi ne patimo (odnosno trebale bi). Pa one tamo na UN isto jedu 3 obroka dnevno, a uz to još jedu i krumpir i kolače.
Vi`š ti Montija, fino je on to upakirao u francusku kuhinju, i kao sve se smije, može i malo oraščića, malo kikirikija, sve vam je dopušteno osim bijelog brašna, riže, a kad ono šipak. Kad malo bolje razmisliš (kao ja danas) sve se svede na isto. Dijeta je dijeta.
Curke, najte zameriti. Danas mi je neka kriza i nešto si mislim i skužim da se ja po ovom svemu konstantno hranim po drugoj fazi. A moram priznati već mi nedostaje ideja što da jedem. Još ajde za ručak, mogu nekako, ali doručak mi već ide na uši. A ne držim se strogo pravila za prvu fazu, pa kako bi bilo da još i to radim :shock: . Srećom pa kile idu dolje, neću se buniti. I ne idem ja tam kod njih na UN, to sam se samo šalila.
:coffee:
gugl,gugl...protva = lim za pečenje u pećnici
AdioMare bio je 10x10x5 cm, samo što je kratko trajalo... :(
:lol: Irchi opaka južina puše danas!
"Za i protiv...
Ovaj model prehrane izuzetno je bogat voćem i povrćem, namirnicama koje osiguravaju prehrambena vlakna te vitamine i minerale, što je svakako veliki nutricionistički plus. Poticanje na unos namirnica niskog GI te ulja bogatih esencijalnim te jednostruko nezasićenim masnim kiselinama također je pozitivno.
Ipak, ne može se reći da ne postoji diskriminacija određenih skupina namirnica. Jednostavan jelovnik predlaže ograničen unos žitarica, svega 1 – 2 porcije dnevno, dok su voće, povrće, mlijeko i mliječni proizvodi te meso dopušteni gotovo u neograničenim količinama. S obzirom na restrikciju unosa ugljikohidrata, postoji mogućnost pojave nedostataka određenih vitamina B skupine. Ova prehrana poprilično je bogata proteinima, dnevno bi proteini trebali osigurati više od 25% ukupnog energetskog unosa. Ovakav princip ipak sa sobom nosi određene rizike, kao što su stvaranje ketonskih tijela u organizmu, ili povišen unos zasićenih masnoća. "
Našla sam ovaj tekstić o našem načinu prehrane.
Valjda zato treba piti pivsku kvasac zbog ovoga da može doći do pojave nedostataka B vitamina.
Mgrubi, ja popijem jednu jušnu žlicu ulja svako jutro.
Valjda se neću navući i predozirati :? :lol:
I bolje ti je. One će uvijek gristi nokte dok ne dođe famozni treći dan. Ti si se svoje ovisnosti riješila. Ili bar svela na podnošljivu mjeru. Ili bar puno razmišljaš o isključivo zdravim slasticama. Ne daj se.Citiraj:
Irchi prvotno napisa
Ja sam doživjela blokadu onog trenutka kada smo zapisale koliko kojoj ostaje za skinuti. Od onda bojkotiram. Predlažem da to ukinemo :mrgreen: .
ovog je mene strah jer još (skoro isključivo) dojim pa nikako krenut :/Citiraj:
skviki prvotno napisa
I ja još uvijek skoro isključivo dojim .Citiraj:
thalia prvotno napisa
Za sada moja L. ne pokazuje da joj nešto smeta.
Ako sam dobro shvatila i neke druge cure su dojile i bile na Montiju.
I ja još skoro pa isključivo dojim(iako T. ima skoro 10 mjeseci :/ ), ali ja ne jedem toliko puno proteina, kod mene je omjer proteini:UH cca 50:50.
Ma meni je ovo super, jedem sve što volim (ja stvarno volim meso, povrće baš i ne), a otkako ne jedem krumpir i bijeli kruh osjećam se fenomenalno, poslje ručka nemam onaj osjećaj težine u želucu i uopće nemam cravinge za slatkim kao prije.
Nekad sam znala pomlatit kutiju "Domaćica" keksa za 15 min, a sad prođem pokraj pune zdjele raznih slatkiša i to me uopće ne tangira.
MM je danas kuhao nešto kao gulaš-paprikaš i u njega stavio krumpire, ja sam ih tak uredno iščeprkala iz tanjura, i uopće mi nije palo na pamet da pojedem koji komadić.
I ja u zdanje vrijem uopće nemam poriva za slatkišima, radije bih neki kulen ili jako slano povrće na salatu .... njam... A nema više ovisnosti, moje najgore ovisnosti uvijek ..... Presretna sam radi toga. Ipak, pomfrit bih bez imalo grižnje savjesti utrpala u sebe samo da mi je pri ruci, a trudim se da ga nema.
I meni se zapravo najvise kod Montija svidja to sto sam jednostavno "prerasla" tu potrebu za odredenim namirnicama (tipa slatkisi isl), nema vise ovisnosti.
Danas sam recimo (na mamin rockas) pojela jednu sniclu s umakom od sampinjona. I to je to. A na stolu brate mili da bih prije koji mjesec pukla od klopanja (pohano, njoke, krumpirici, pecenka, povrce ovakvo i onakvo, itd) Da ne zaboravm tortu i 2 vrste kolaca :roll: Pojela sam (cca sat i pol nakon snicle) jedan komad strudle od jabuka. Tek tol'ko da ne ispadne da se pravim fina i necu ni probati.
btw: ovaj topic bi konacno trebalo splitat...
Evo, sad ćemo.