I sad se kao to radi s nekom pjenom, pa možda i manje boli, osobito ako su jajovodi prohodni. Dopisujem se sama sa sobom, ali možda netko od forumašica uskoro vidi moje postove.
Printable View
I sad se kao to radi s nekom pjenom, pa možda i manje boli, osobito ako su jajovodi prohodni. Dopisujem se sama sa sobom, ali možda netko od forumašica uskoro vidi moje postove.
Zoey, ja sam radila ultrazvucni hsg i nije boljelo. Kao lagani menstrualni grcevi i pritisak u donjem dijelu abdomena.
Da te utješim; ne za bol kod hsg-a,već nalaza i trudnoće, radila hsg i dva puta laparoskopsko propuhivanje neprohodnog jajovoda i svaki put isti nalaz (neprohodno, oštećeno) i na kraju zatrudnila na taj jajovod prirodno (zdravi su mi odstranili s jajnikom).
Bol ovisi o više okolnosti, tu pretragu je radila moja sestra i uzela je jednu tabletu i bilo je skroz OK - rezultat prohodno, dok mi je frendica pričala da je imala oba jajovoda zaćepljena i da je od boli pala u nesvjest, jedan su joj uspjeli odčepiti i odmah nakon toga je odstala trudna :ghug:
Pozdrav,
nova sam na Forumu, a i prvi put mi je da se suočavam s nečim ovakvim..
Naime, nakon godinu dana neuspješnog pokušaja začeća, (sa svim urednim nalazima - brisevi, papa, hormoni, spermiogram), moja ginekologinja me je uputila na HSG u OB Zadar. Dobila sam uputnicu te sam se išla naručiti na Odjel ginekologije gdje su mi dali termin na kojem piše "prvi pregled kod općeg ginekologa". Zanima me znači li to da će mi na tom pregledu biti napravljen HSG ili će mi tek tada dr pregledati nalaze i dogovoriti mi termin za HSG?