Jučer dinstani grašak s vrhnjem.
Danas čufte, a nadam se da će ostati i za sutra. Neda mi se kuhati po toj vručini.
Printable View
Jučer dinstani grašak s vrhnjem.
Danas čufte, a nadam se da će ostati i za sutra. Neda mi se kuhati po toj vručini.
Na 40 stupnjeva ne kuham :mrgreen: , dostava hrane je u igri :coffee:
cijeli dan zobljem neko voće i kuruze! :mrgreen: naveče spoham malo liganja i ribića bez ičekga-onako s kečapom i kiselim krastavcima, mljac! :mrgreen:
ovaj tjedan još nisam kuhala, u pon šogi zvala na ručak. u utorak i srijedu kod svojih bila na ručku, a danas imamo punjene paprike koje mi je jučer opet mama spremila! blago mi se, a 8)
Pilece bocke u umaku od ruzmarina i limuna, pecene ploske krumpira i zelena salata
piletina-pizza s paprikom, kukuruzom, tikvicama, pire-krumpir, crveno zelje na salatu. desert - lubenica, breskve, sladoled
Junetina u umaku od povrća i makaroni.
ja bih molila lokacije restača koje pohode ms ivy i apricot.....
Već sam se bila "zabrinula" kad sam te vidjela ovdje :P
a ja dosla da vidim jel sve ok :lol:Citiraj:
Mama Natasa prvotno napisa
dolaze nam prijetlji na roštilj pa će biti meso sa roštilja i par salata(coleslow,pasata-salata ,kus-kus-salata i krompir salata) za koje sam stavila recepte ;)
tužit ću vas moderatorici!
:P
ms ivy, fala
eh da ne kuhajte golih cica da se ne opečete....
to mi je pokojna baba dala savjet :mrgreen:
danas pohane tikvice patliđan paprika i karfiol! bez golih cica! :lol:
svekrva donije pire krumpir i silovanu papriku :P
kuhat cu kad temp. padne ispod 35 stupnjeva :)
Kak je uspjela SILOVATI papriku? :shock:Citiraj:
gejsha prvotno napisa
:lol:
prilikom filanja ,paprika je pukla,
tako je radi moja mama,misli da je paprika crna rupa i onda gnječi li ga gnječi pa meso ispadne na drugi kraj
to je moja teorija
ja danas pijem puno vode,a mali ima mahune na lešo i neku ribicu
ma ne želim ni zamišljati... :lol:Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
ja kuham skoro pa gologuza, a to "kuhanje" se svodi na obilnu salatu i još ponešto. meni dajte paradajz i malo maslinovog ulja i komad kruha /po ovoj vrućini/ i meni dosta. i naravno, kanister hladne vode :mrgreen:
ja ću danas lešo tikvicu i jaj sve mi se čini, nisam za ništa a šta anek kaže salata mi je po ovoj vrućini dovoljna, ali eto treba i ove domaće tikvice iskoristiti, a MM bi dobro došla koja šnicla uz to sve al ne da mi se :oops:
blitva s krumpirom i riba - list.
paradajz juha, rižoto s piletinom i salatica
Da ju vidish kak je "razvaljena" nebi sigurno pomislila da je vodila ljubav :mrgreen:Citiraj:
upravo ovo sto kaze maria71 toliko ju ispritišće sa svih strana da jednostavno nijedna nije čitava - e takve ja zovem silovane paprike :ups: ali fine su uuuuu :mljac:
Mi danas imali ostatke piletine-pizze od jučer, a uz to sam skuhala rižu (sebi i malom integralnu, ostalima bijelu) i uz sve to šopska salata.
MalaSirena sad si me posjetila za rizu pa da pitam.. ja kupujem bio integralnu rizu i vrijeme kuhanja joj je 45 min. pa mi se neda često pravit bash radi tog nakuhavanja neznam jel ima nekakav "trik" za malo brze kuhanje (mislim na ono kao grah sto ga ostavish u vodi preko noci :mrgreen: ) ona obicna za 10 min. gotova u čemu je stos :? su one vec term. obradjene ili sto.
Meni je takva riža bolja, ali ju je trebalo preko noći namakati, a kak ne radim baš jelovnik unaprijed, onda mi se nije dalo nakuhavati sto godina pa sam počela kupovati Gallo integralnu paraboiled rižu. Ne vjerujem da je nešto puno vrijednija od bijele, ali mi je ukusnija.Citiraj:
gejsha prvotno napisa
i ja je kupujem,ali je nutriciološki daleko vrijednija od bijeleCitiraj:
Onda super :)Citiraj:
white_musk prvotno napisa
Trebam neki recept za lagano jelo od patlidžana, zna li tko nešto takvo? Musaka, složenac... ?
Imam dva manja patlidžana, a osim pohanih (koje mi se ne da raditi zbog vrućine) drugačije nisam radila. :/
ako imaš grill tavu, nareži ih na fete, ispeci i polij maslinovim uljem. dodaš još koju tikvicu, gljivu ... super, skoro ko povrće na žaru
Više stvarno nemam ideja. Živim na sladoledu i vodi, skoro više ni ne kuham, dijete je na moru.
Jučer sam radila piletinu sa slanutkom, jedva izdržala u kuhinji.
Za sutra sam izvadila oslića iz škrinje i pojma nemam što ću s njim.
Ima ideja?
Hvala, ako znaš s čime bi se isti slagao kod musake, dopiši, pliz :mrgreen:Citiraj:
vidra prvotno napisa
juče sam pred zatvaranje utrčavala u trgovinu po voće i sokove i čini mi se da će to biti glavno za danas uz jutrošnju šnitu integralca sa sirnim namazom i možda još krumpir u ljusci iz rerne! :mrgreen:
napravis musaku od patlidjana isto ko musaku od krumpira. a ako nisi to pitala, nego ono drugo, onda je odgovor s kuhanim krumpirom i salatom od paradajza.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
INAČE znam da musaka ide od krumpira i faširanog mesa, ali zašto sam mislila da musaka od patlidžana ne ide sa faširanim mesom? :(Citiraj:
marta prvotno napisa
Tako sam se sada vratila iz dućana, moja mala i ja, i jedva smo dovukle na bicu sve što smo kupile plus kartonske kutije iz dućana s kojima se ona naumila danas igrati.
I POTOM sam išla gledati na kulinarku recepte i shvatila da musaku neću raditi jer nisam kupila meso! NE MOGU po ovoj vrućini ići ponovno NE MOGU!
Ja sad imam samo patlidžana, tikvica, paradajza, krumpira i još kojekakvog povrća, ali nemam f...ing mesa!
Tko mi SAD može pomoći?
adiomare a dobri, stari sataraš?
ja ga obožavam, osvježava najbolje na ove vrućine.....i brzo je gotovo :)
mellyna, nije loša ideja, samo, mene muče patlidžani kojih već imam i mislila sam ih potrošiti.
Izgleda ću ipak trknuti po meso.
pa patlidžane, tikvice, rajčicu i papriku....i naravno malo luka i to je to
potrošiš patlidžane :)
Sataraš bez paprike, a sa patlidžanima?Citiraj:
mellyna prvotno napisa
Zvuči zanimljivo. Pravila si to već?
A ja sad idem radit bilo kakav ručak, jer od filozofiranja nema ručka! :mrgreen:
patlidžane da....ali nisam skužila da nemaš paprike.....sorry