ivarice, skroz te razumijem...
mi danas nemamo ručak, ne stignem otići na plac.
muž neka jede u firmi, a ja ću jesti slatkiše, donijeli ljudi Orki neki dan :roll:
imam doma i ječma i graha i leće i slanutka... ali nikakvog povrća za ubaciti.
Printable View
ivarice, skroz te razumijem...
mi danas nemamo ručak, ne stignem otići na plac.
muž neka jede u firmi, a ja ću jesti slatkiše, donijeli ljudi Orki neki dan :roll:
imam doma i ječma i graha i leće i slanutka... ali nikakvog povrća za ubaciti.
apricot, ti možeš napraviti salatu od mahunarki :lol:
nemam luka
Hoćeš da ti donesem? :)
ne treba, hvala...
naručila sam ličiocima picu, pa sam i sebi.
božesačuvaj!
Ja isto nemam zaliha doma, kupujem za tjedan dana unaprijed što vidim da mi treba, i jedino imam doma npr. tjestenine ako sam ju tjedan dana prije koristila pa još nije sve potrošeno. U zamrzivaču imam štrukle (za petak) i jedan paket piletine koji već dugo stoji pa ga vjerojatno neću niti potrošiti (opsjednutost rokovima trajanja velika mi je boljka).
A već sam si zamišljala kako zovem kurira i dajem mu luk u ruke i kažem "dostavi na tu i tu adresu, bojkotiramo!" :lol: :lol:
ovo sa nestvaranjem zaliha nikako nije dobro ako ide u kombinaciji s neplaniranjem
naime, jutros smo ostali i bez soli.
skuzila sam to kad sam isla staviti kruh da mi bude za popodne gotov
sva sreca imamo nesto one krupne za posipanje dvorista pa sam nju stavila :mrgreen:
Ha ha a ja sam navečer skužila da imam još mrvicu ulja a danas je za ručak trebala biti riba (pržena). Srećom nismo ni ribu uspjeli kupiti jutros pa ne trebamo ni ulje :mrgreen: Ali ipak nije loše imati koju litricu u špajzi.
Ja sam bojkot shvatila u smislu da suzdržimo većeg šopingiranja, a ne najosnovnijih namirnica. Iako bojkotiram, jučer sam bez imalo grižnje savjesti kupila mlijeko i toalet papir, a da mi nestane ulja ili soli, bogme bih i to.
Nije meni ulja usfalilo radi bojkota nego radi toga što nemam zalihe.
Citiraj:
Linda prvotno napisa
samo drukcije shvacamo osnovne namirnice, ulje mi to nije, mlijeko je mm isao jucer kupiti mada ja ne bi ni to :mrgreen:
mi kupujemo samo šta nam je nužno za dijete, a ostale stvari koje su za nas mogu čekati.
nama je nestalo wc papira ali imamo maramica, salveta, vode i sapuna... 8)
Potpisujem. :)Citiraj:
Linda prvotno napisa
Sinoć smo otišli u Mercator, jer smo shvatili da su nam čak i te osnovne namirnice u našoj lokalnoj Dioni preskupe, a o dva privatnika u susjedstvu neću ni pričati. :/
Uglavnom, došlo mi je zlo kad sam skužila kako se lako napune ona dječja kolica-autić: kruh, banane, naranče, pelene i jogurti - dovoljno da uopće ne izgledamo kao da podržavamo bojkot. :/ Ipak, u normalnim okolnostima kupili bismo barem dvostruko više stvari, potrebnih i nepotrebnih.
Meni nije još ničega usfalilo. Nisam bila u dućanu od četvrtka.
Al svejedno, ne bi pošla ni po wc papir da usfali, barem dok je papirnatih maramica i gore nabrojanog, a ni po mlijeko ni po ulje.
Sad si razmišljam po šta bi pošla - po vodu da nemam pitke i po kruh da ne pečem doma.
Tko zna koliko bi nama paketića maramica trebalo do petka, a doma imam svega 2-3 u rezervi. Stvarno nisam imala izlaza. :lol:
kuham čimulice s krumpirom... ne treba ni kruh 8)
i sve računam hoće li mi zalihe soka za majstore izdržati do subot... Pa sam ih zamolila da sutra ni ne dolaze :lol:
razrijedi ga vodom :lol:
čoksa ne valja, ne moraš kršiti bojkot
ja isto nisam bila u dućanu, ali MM kupije kruh u pekarnici.
Ostalo kaj mi treba kupim na placu.
Ajoj, se računa kupovina u DM-u? Znači ipak sam bila., po najnužnije
fakat, DM :oops:
tctctctctctc
samo krema za ruke za mužića 8)
ja sam od petka isto možda 2 put bila u dućanu. U nedilju mi je ponestalo voća za M., pa sam morala :/ , ali nisam otišla u Kaufland preko puta, nego na drugu stranu ulice u voćarnu. I iznenadila se koliko je jeftinije i bolje (ali nisam nakupovala odmah na tone). Inače, odem zasad po kruh u pekaru, eventualno ako usfali jogurt ili neka namirnica.
Razmišljam si sve više ovo uvesti u naviku. imam jednu kvartovsku samoposlugu u kojoj uopće nije skupo, i kad bih se ograničila na 1-2 put mjesečno u velike diskonte, a ostalo ovako kupovati kao kroz ovaj tjedan, mislim da bih mogla dosta uštedjet.
Plus toga što smo naučili da stari kruh od jučer i nije tako loš... i da većina stvari nakon sat-dva više ne djeluje tako neophodna i pod nus. :mrgreen:
ja volim kupovati na placu. I stvarno u samoposlugu idem samo po ono što ne mogu tamo kupiti. Na placu kupijem i sir (ne samo sveži), mlijeko i jaja.
I u svakom gradu u Hrvatskoj u kojem sam bila duže od jednog dana (a nekada mi niti to nije uvijet), bila sam na placu. I to mi je poseban gušt - kao da kroz to naučim nešto o ljudima koji tamo žive.
I valjda mi zato nije problem ovaj bojkot.
a ja non stop kad prolazim pokraj dućana škicam da vidim koliko ih ima, tj. jel se vidi kakva razlika, jer puniji ili prazniji :lol: sama sam sebi smješna kak se ne mogu oteti tomu :lol:
I ja sam jučer mjerkala Mercator i došla do zaključka da je puuuuno prazniji nego u uobičajeni radni dan predvečer 8) i da su ljudi fakat imali jako malo stvari u kolicima. 8)Citiraj:
anima prvotno napisa
Zanimaju me službeni izvještaji, tj. kolike će gubitke trgovci priznati i hoće li ih uopće priznati ili će glumiti da je sve ok. :P
ja sam danas bila u Mercatoru i tako prekršila bojkot, činilo mi se da ima dosta ljudi i bilo ih je dosta s punim kolicimaCitiraj:
Sanja prvotno napisa
imala sam ga namjeru podržati ali bilo mi je usput poslije pregleda a u subotu mi je rođendan i trebala sam kupiti neke stvari pa sam onda iskoristila priliku jer mi se stvarno ne da to riješavati u subotu ujutro
I dalje volim bojkot :D !!
Otkrila sam dobre zalihe u špajzi pa za sad preživljavamo. Jučer sam kupila 2 jogurta, danas povrće na placu i to je sve. Kuham sad grah za dva dana, kobasa ima, drugi dan ću mu dodati i zelje i riješila sam ručkove do subote. Ne znam do kad traje bojkot, ali ovo me natjeralo da malo razmislim o potrošnji i gomilanju i skužila sam da postoji rješenje prekomjerne kupovine: staviti samo 5 stvari u košaricu i orijentirati se na brzu blagajnu. Tako se stvarno može kupiti samo najnužnije i ne stimulirati ove koji dižu cijene u nebesa.
Zanimljiv mi je izgled frižidera ovih dana :lol: . Jučer sam od svekrve užicala komad sira, a gratis smo dobili i malo pršuta tako da smo spašeni. Otkrila sam u špajzi i fine zobene pahuljice pa sad to doručkujemo umjesto namaza, zaliha jaja još traje, brašna za kruh ima i nekako se živi.
nekak si razmišljam da bi netko tko ne zna o čemu pričamo mogao pomisliti da se sprema nekaj gadno kad ovak kupujemo i jedemo... :mrgreen:
Baš me zanima što ćete sad kad je bojkot gotov. Opet ćete sigurno ići u shopping kao i prije ako ne i više jer su vam zalihe potrošene...jeli tako? Ma ja ne kužim kako ovaj bojkot može uspijeti. Po novinama tako piše ali se cijene nisu smanjile, a ljudi će vjerovatno ovaj vikend nadoknaditi sve od prošlog tijedna i eto opet sve po starome. :roll:
kupovat ću proizvode koji su na akciji. i izbjegavati one druge. kad bi većina ljudi napravila baš to - ubrzo bi i ostali proizvodi završili na akciji...Citiraj:
bfamily prvotno napisa
vitalis mizli od čokolade: cca 17 kn u ipercoopu i intersparu, u dioni 20 :mrgreen: , a ovaj mjesec u kerumu - 14. (a to je kikičin doručak. )
vrhnje za kuhanje - od 6,39 do 6,89 - u kerumu ovaj mjesec 5,48
parmezan - od 5,95 do 6,89 - u kerumu ovaj mjesec 4,98
kroasani 7 days - od 2,69 do 3,19 - kerum 2,36
itd...
ovo za parmezan je super informacija. Do kada je bojkot? pa da odem po zalihe parmezana
ponosno javljam kako od prošlog četvrtka nisam ušla u dućan.
samo sam jednom bila na tržnici.
a i u taj četvrtak nisam kupovala skoro ništa, možda pola vrećice.
idem ispeći zadnji kruh "pod mus" :D
bfamily, iako ti ne misliš da išta postižemo, vidiš kako smo sretne što podržavamo.
pa bi i ti trebala biti sretna zbog nas.
ili ti je cilj umanjiti nam entuzijazam?!
ja ipak mislim da od mene nema korist taj bojkot zato jer ja fakat rijetko kupujem u dućanu.
Pa tako ja isto nism nigdje ušla, osim DMa.
Jednom mjesečno MM ode u Getro po pivu, higijenske stvari i slatkiše, a ostalo kupujem na placu.
I ovaj pramezan od sorci mi je zlata vrijedan, jer je to jedini sir koji moja djeca jedu i ujedno najskuplji dio ručka u kojem je i tijesto
ali nisi došla skakati po glavi da se "manemo ćorava posla", jel tako?
ne, ne. ja isto bojkotiram - samo ja to radim i inače, a sada strogo pazim da ne uđem u dućan. Čak i MM kupuje jogurt u pekarnici, iako je tamo skuplji
jel bojkot obavezan zakonom?Citiraj:
apricot prvotno napisa
iako ne dijelim mišljenje bfamily - ona ima pravo na njega... i ima ga pravo napisati... barem prema onom što je rečeno o slobodi izražavanja na forumu...
ima pravo.
kao što i meni ima pravo smetati taj patronizirajući ton.
jer sam ga tako doživjela.
ali, to nije važno, ja sam i dalje sretna što nas ima puno koji smo podržali bijkot u pravom smislu te riječi.
može se :D
pa zbog tvog patronizirajućeg tona sam i napisala odgovor :mrgreen: .Citiraj:
apricot prvotno napisa