Kome još nije jasna veza autizma, cijepljenja i aktualnog suđenja, odličan pogled iz nekoliko pojednostavljenih perspektiva može naći ovdje: http://www.huffingtonpost.com/david-...y_b_90431.html
Printable View
Kome još nije jasna veza autizma, cijepljenja i aktualnog suđenja, odličan pogled iz nekoliko pojednostavljenih perspektiva može naći ovdje: http://www.huffingtonpost.com/david-...y_b_90431.html
Apricot, pročitah šta si napisala, pa ako ovo što dole govorim kršim pravila, briši...
Stana... u 5% slučajeva susreta sa doktorima bili su ljubazni i humani. Ovi ostali su bili jako neljubazni, ukoliko bi ih nešto pitala odgovor je bio u stilu: Vi to ne trebate znati i da ne pričam dalje...
Ako JA ne bih trebala znati šta se MENI događa, onda ne znam ko bi trebao, jer JA želim i smatram svojim pravom da sudjelujem u odlučivanju o svom potencijalnom liječenju.
Isto tako, na samim pregledima želim da znam šta se radi, šta se očekuje od mene i u koju svrhu se rade pregledi...i na kraju krajeva šta se sumnja.
Odluka doktora da mi ne kažu nešto, je meni lično nedopustiva.
Isto tako, kako očekujem od tete prodavačice da bude ljubazna, tako i od doktora očekujem isto, i taj dr. može očekivati od mene isto tako neljubazan ton ili bilo šta ukoliko se ne ponaša ljudski (ili možda PREVIŠE ljudski :lol:) to što je on/ona prodavačica ili doktorica za mene ne predstavlja divljenje ili neko veće poštovanje koje je uvriježeno kod nas. Bijela kuta za mene znači da je završio tu i tu školu i da ima to i to znanje, ali kako mijenjamo mehaničare, jer nam nešto z....bu na autu, tako mijenjamo i doktore.
Svojim napadima ili obranama te struke NEĆEŠ promijeniti moje mišljenje, jer ne možeš promijeniti moje iskustvo, a s tim ni mišljenje.
Ako si obrazovana po pitanju vakcinacije, onda mi možeš pomoći - itekako, jer mi možeš dati pitanja na neke odgovore, je li tako... za sve ostalo ne trebam ni tvoje niti tuđe mišljenje osim ako ne postavim pitanje na za to predviđen topik.
Zato... ako znaš nešto o kalendaru cijepljenja, bolestima protiv kojih se cijepi, njihovu povijesti, pro i con cjepiva, zašto i kako ako je cjepivo tako dobro, susjedne zemlje, npr. Austrija ne cijepe obavezno protiv te iste bolesti, koje su posljedice necijepljenja - i to u smislu ukoliko se dobije ta i ta bolest da li je smrtna i koji je % smrtnosti (i da li samo u slučajevima kada se ne liječi), koje su dr.moguće posljedice cjepiva.
I na kraju, da li su statistike koje govore o 3% cijepljenih da razviju bolest protiv koje se cijepe istinite i da li mi neko može garantirati da moje dijete neće biti u tih 3%?
Tj. da li je tih 3% strašnije od necijepljena ili obrnuto...
Koje je postotak dobijanja bolesti kod necjepiša i koje su posljedice.
Pa ako znaš nešto od gore navedenog, molim te da navedeš da bih ja mogla dobiti što više informacija i mogućnosti da sama dlučim o nečemu o čemu mislim da imam pravo odlučivati, bez obzira šta kaže struka na to... (a i tu imaju dvije struje, zar ne?)
Danas u 16:00 na prvom programu HTV je emisija u kojoj će biti riječi o MoPaRu cjepivu.
U 16:10 Hrvatska uživo
Mujica igra simultanku :lol:
:nono:
Kako ne, pa eno te na tri topika! ;)
Baš je bilo zanimljivo, pogotovo ono da Imunološki sad užurbano radi na poboljšanoj verziji cjepiva. Dobro da su se sjetili. :roll:
Vidi se da imaju fantastično osmišljenu strategiju razvoja i o(p)stanka na tržištu. :mrgreen:
Može li neko napisati šta je bilo, jer ja nisam bila blizu TV-a da gledam....
Citiraj:
Davor prvotno napisa
djelim mislenje... odlican pogled
Ništa posebno. Imam dojam da je zaključak da je svejedno kojim MoPaRu cjepivom se cijepi. Dobro je i ovako i onako.Citiraj:
Maslačkica prvotno napisa
maslačkice
apricot je MODERATOR ovog podforuma i od nje kao takve si dobila opomenu , kužiš ?
Koliko sam u jednom trenutku shvatila gđa. je rekla da se ovaj prijenos cijepnog soja vidio jer eto nema bolesti pa je vidljiva zaraza - pao je imunitet prirodni jer prirodne zaraze nema !!!! Po tom sam ja shvatila da bi bilo njabolje da ima PRIRODNE zaraze jer se tako se stiče PRIRODAN imunitet!!!
Ne znam, Mujice, jel sam nešto krivo shvatila????
p.s. I 'sviđaju' mi se rečenica političkog profila: MI SE TRUDIMO DA CJEPIVA IMAJU NAJBOLJE OSOBINE!!! I OSNOVNO JE DA PROGRAM NE PROPADNE!!!
bas zbrckana emisija
ona mama je bila dobra ;)
al ira je bila potpuno zbunjena, nista suvislo nije rekla, kao da krije ili ne smije reci
mi roditelji nakon odgledanog priloga smo jos zbunjeniji i sve se cini da tu zbilja nesto smrdi, zelimo jasni, otvoreni i neovisni komentar a to, bojim se, od strcnjaka necemo dobiti
Da, i meni je djelovala zbrčkano i to prvenstveno zbog voditelja koji su bili totalno nepripremljeni :roll:Citiraj:
zrinka prvotno napisa
Ona mama....jako simpa :) Pitam se, pitam se, tko li je to bio? 8)
Meni nije djelovala tako, baš naprotiv. Jasno je rekla da se ide na promjenu zbog poljuljanog povjerenja roditelja u MoPaRu, da već ionako dobar dio roditelja cijepi Priorixom, i da je bolje uvesti Priorix u program nego forsirati MoPaRu i riskirati necijepljenje.Citiraj:
al ira je bila potpuno zbunjena, nista suvislo nije rekla, kao da krije ili ne smije reci
Ponavljam, meni je najdojmljivije bilo to kako se konačno Imunološki trgnuo iz hibernacije i odlučio poraditi na svom cjepivu.
Ja mislim da stručni komentari sa stručnim nedoumicama nisu uopće za televiziju.Citiraj:
zrinka prvotno napisa
Ali siguran sam da ti ga neće teta Ira uskratiti ako joj pišeš ili ju nazoveš.
Ne. Dobro si shvatila. Da imamo prirodni mumps s epidemijama i trajnom cirkulacijom virusa među ljudima, trajno bi nam se pojačavao imunitet zbog opetovanih kontakata s virusima mumpsa. Po cijenu tisuća i tisuća bolesnih godišnje i stotina i stotina komplikacija mumpsa godišnje.Citiraj:
suzaks prvotno napisa
Siguran si u te stotine i stotine komplikacija?
Eto malo sam si čituckal...Citiraj:
Davor prvotno napisa
Ma koje pojednostavljene perspektive?
Autor ovog članka piše kao da si ga ti podučavao.
Pogledaj samo ovo:
Ovaj njegov "translation" je anjobičnija cinična interpretacija gornjeg teksta, ukoju je umetnuo lažnu tvdnju "Vaccines cause brain impairment" da bi ispao zabavan i narugao se godnjem tekstu.Citiraj:
The case was settled because the vaccine worsened the child's underlying and previously undiagnosed disorder, causing impaired brain function. These symptoms of impaired brain function then led to an autism spectrum disorder. The federal government maintains that vaccines do not cause autism, and that this case does not indicate any change in their position on the issue.
TRANSLATION (An Anti-Syllogism): "Vaccines cause brain impairment, and brain impairments cause autism. Therefore vaccines do not cause autism."
Ali u tekstu kojem se on ruga NIGDJE ne piše da cjepiva uzrokuju oštećenje mozga.
U biti taj članak s odličnim pogledom iz nekoliko pojednostavljenih perspektiva je proizvod cinične neznalice.
za one koji malo slabije barataju engleskim..., znači: "cjepivo je pogoršalo djetetovu osnovnu,a neprepoznatu bolest, što je dovelo do oštećenja mozga".Citiraj:
the vaccine worsened the child's underlying and previously undiagnosed disorder, causing impaired brain function
A, znači: "Cjepiva uzrokuju oštećenje mozga"Citiraj:
Vaccines cause brain impairment
:lol: Hajd još pa ćemo te dati za poglavicu :lol:
Strahota kako si zabavan kad se ljutiš :love:
ma, uopće se ne ljutim, micek.
slatki si mi. :shykiss:
:heart:
Mujica napisa:
E, PA TO TE JA PITAM!!!! PA ZAŠTO SE ONDA CJEPIMO ??? TO TE STALNO I PITAM!!!! PRIRODNI IMUNITET JE NAJBOLJI IMUNITET - TO TI STALNO TU NA VOVP PRIČAMO!!!!Citiraj:
Ne. Dobro si shvatila. Da imamo prirodni mumps s epidemijama i trajnom cirkulacijom virusa među ljudima, trajno bi nam se pojačavao imunitet zbog opetovanih kontakata s virusima mumpsa.
Zar nije broj komplikacija NAKON cjepljenja ustvari jednak (ako ne i veći) broju KOMPLIKACIJA nakon bolesti??? Promjenili su se životni uvjeti, načini liječenja, saznanja, nauka - A MI TVRDIMO DA SU KOMPLIKACIJE MUMPSA dovoljno velike DA OPRAVDAJU PROGRAM CJEPLJENJA PROTIV ISTOG!!!!
p.s. Malo sam se začudila Irinoj tvrdnji da POSTOJE NUSPOJAVE CJEPLJENJA!!!! Do pred 5 godina tvrdilo se nešto sasvim drugo - DA NUSPOJAVA NEMA -do afere s meningitisom!!!!
Kak nisi skužila?
Pa lijepo sam ti napisao da bismo imali tisuće mumpsa i stotine komplikacija godišnje kada ne bismo cijepili.
Prije nego što je cijepljenje uvedeno u kalendar, u Hrvatskoj je bilo u prosjeku 8000 do 9000 oboljlih od mumpsa. A koliki dio njih razvije nuspojave (meningitis, orhitis, pankreatitis), piše ti u knjigama iz infektologije.
Da, siguran sam da na toliko bolesnih dolaze stotine s komplikacijama.
I davorova tvrdnja da je 70-tak parotitisa koje godišnje imamo nakon cijepljenja jednako velik broj kao i nekoliko tisuća mumpsa koje bismo imali bez cijepljenja, je smiješna.
To što si ju ti ozbiljno shvatila jetvoj problem.
I ne slažem se s tvojom tvrdnjom da se do prije pet godina govorilo da cjepivo nema nuspojava. To su govorili isti oni koji to i sada govore.
A oni koji sada govore da ima nuspojava su to govorili i prije.
pa zar nismo sad dovoljno "pametni" da riješimo komplikacije , a ne ovako cjepljenjem slabiti ljudsku vrstuCitiraj:
mujica prvotno napisa
uskoro ćemo se doživotno cjepiti, svakih 10g iz početka :/
nisam ni znala da je povjest zataškavanja i umanjivanja nuspojava staro koliko i samo cjepljenje :/
Stotine je dosta optimistično.Citiraj:
mujica prvotno napisa
Meningitis 1-10, orhitis 25%, pankreatitis 7%, encefalitis 1:1000,...
Meningitis 1-10%, orhitis 25%, pankreatitis 7%, encefalitis 1:1000,...
1... nismoCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
2.... lako moguće
3..... kako da ne. oduvijek :)
Da li nakon preboljenog muphsa imaš DOŽIVOTNI imunitet??????? Prenosiš li ga kroz svoja antitijela na dijete (imunitet)????
da, daCitiraj:
suzaks prvotno napisa
izgleda da nemaš doživotni imunitet nakon preboljenja, kao što se ranije mislilo. Dok imaš, prenosiš djetetu dojenjem, kad nemaš ne prenosiš.
I uopće ne vidim kako bi odgovor na ovo tvoje pitanje - kakav god bio - umanjio štetu od brojnih bolesnih ljudi i djece kada se ne bi cijepilo.
Ne izvrdavaj.
problem su komplikacije bolesti
zar se nismo dovoljno tehnološki razvili da to rješimo :/
ja ne znam za takva tehnička rješenja
možda zato što su se fokusirali na izradu cjepiva ...
gdje mogu provjeriti na što (protiv čega sam cjepljena) sam ja imuna?
U KIB "Dr. Fran Mihaljević" i u HZJZ.
kako se to testira? par bočica krvi ili..?
na nekom topicu smo pričali o temperaturi tj. da to znači da se tijelo bori protiv virusa ..
e sad
ako je to točno, onda ako dijete ima temperaturu kao nuspojavu cjepljena, to bi moglo značiti da je razvilo imunitet
a ako te nuspojave nema? možda tijelo uopće nije reagiralo?
kao kod onog cjepljenja u stud, domu na ruku , kad se mjeri reakcija ...
Par epruveta krvi se uzme i pregleda na protutijela. Mada.... jedan jako pametan profesor je nekoč rekao da serologija nešto vrijedi, ne bi se tako zvala.
Ne znam za klinička ispitivanja niti adekvatna ispitivanja bilo koje vrste koja su utvrdile povezanost nastanka imuniteta nakon cijepljenja s nuspojavama nakon cijepljenja (npr. temperaturom). Mada, logično zvuči da ako je organizam reagirao temperaturom na cjepivo, valjda je reagirao i na druge načine, tj. imunološkim sustavom. Ali to ne znači da dijete koje ne reagira na cjepivo nuspojavama, ne stvori protutijela ili staničnu imunost.
Jer u dobro kontroliranim pokusima se dokazalo da puno veći postotak cijepljenih stvori protutijela i bude zaštićeno, nego što ih razvije nuspojavu.
Npr. na cjepivo protiv hepatitisa se smatra da preko 95% zdravih cijepljenih razvije zaštitu od hepatitisa B. A samo 2-3 postotaka cijepljenih razvije temperaturu (lokalne reakcije se javljaju učestalošću čak do 40%).
Mjerenje reakcije u studentskom domu je dokazivanje stanične preeosjetljivosti na PPD. Mislim da se ne može povući paralela između PPD testiranja kao mjerila zaštite od tuberkuloze i nastanka nuspojava nakon cijepljenja kao mjerilo uspješnosti cijepljenja. (Na žalost, niti PPD ne korelira najbolje sa zaštitom od tuberkuloze. Osnovna svrha PPD-iranja u studentskim domovima je otkriti tzv. hiperreaktore, koji možda boluju od tuberkuloze)
... što je samo po sebi isto tako lutrija jer su svi primili BCG i time je PPD u većini situacija neupotrebljiv. Imunologija je očito pseudo znanost koja ne poštuje zakonitost "garbage in - garbage out", nego valjda smatra da što više smeća iskrcaš na hrpu - zdravija je voda na obližnjem vodocrpilištu.
Najbolji dio je da BCG uopće nije cjepivo za tuberkulozu.
kad bi sve bilo tako jednostavno kako si napisao, dadica , svima bi bilo puno lakše i ne bismo imali nikakvih problema.
Ali nije to Ohmov zakon, niti matematika.
Tako da je ovo tvoje izrugivanje deplasirano
U odnosu na :?
Pa cijela priča o vakcinaciji je kompletna sprdačina:
1. zove se po kravi,
2. počiva na laži i zastrašivanju,
3. traje kraće od puberteta
...
Slobodno nastavi niz. Ja svoju struku smatram zabavnom i ne shvaćam da tebi tvoja struka nije zabavna. Zašto si onda to studirao? Mazohizam?