i meni su rekli da premalo pije :) :x
Printable View
i meni su rekli da premalo pije :) :x
Iako pije puno mozda nije dovoljno? mislim da treba piti jos... samo vi njih tankajte. Racunajte da se znoje sad vise i jos ako sline zbog zubica... odmah manje ide u bubrege
i peče je kad piški. nekad da, nekad ne :?
ma moja uopće ne pije :x
osim cice
iva, kad nalazi nisu tako losi, si se predomislila?
L.E. i meni se jednom prevrnula s kreveta, dojila je i bum, 3 mjeseca, mala krvga, umrla sam od straha, al sve ok, samo pazi na ponasanje, povracanje i puno pricajte, gugucite, skreci joj pozornost na stvari okolo, ako je kao i prije sve ok, ma bit ce sve ok
koje joj je boje urin?Citiraj:
iva2405 prvotno napisa
I moja samo doji a urin joj je proziran i boje skoro ko voda
Nudi joj cesce dojenje, da dobije vise prvog mlijeka
iva, konkretno OT = off topic :* ili kako LE reče na hrvatskom
Što se tiče padanja, i moje su curke padale, pogotovo Lana. Ona svako malo bubne s glavom, iako sad se već naučila čuvati glavu kad se u bijesu baca na pod :mrgreen:
evo, mi tek sad došle doma. bile smo i u heleni. urin je ok, urinokultura u petak. crvenkasti trag na peleni može biti od tih amorfnih kristala ili šta god to je, a doktor veli da je to koncentrirani urin jer slabo pije. danas je svaki drugi put pelena bila ok. ni danas ništa ne pije. i opet nije piškila u vrećicu, nego su joj kateterom uzeli urin. to je bila takva mizerna količina da me je srce zabolilo. mene takva tuga lovi kad ju vidim kako šizi i neće piti, a mokra je od vrućine. i dajem joj često cicu, ali ni cicati neće ko što je prije. sad ju sve zanima, pa cica dok kleči, drži igračku, viri preko ramena.... sad je taj period kad joj sve odvlači pažnju. :cry:
adrijana, ajmo se sutra mi naći u kvartu na kavici. jel ujutro šetate?
Zašto (netko je napisao) nije dobro ako ima malo lukocita u urinu? Mislim,
KOd Lane zanja 3 puta otkako je nalaz, kao dobar, ima malo bakterija (valjda saprofita) i nešto malo leukocita. Ali to ne bi trebala biti neka upala
leukocita moze biti 0-5
:( ja isto nejdem na susret, nije mi Gizel dobro, nesto je pojela sto je predugo bilo na toplini :evil:
s jedne strane sam sretna da mi je baka (84) tu, a s druge... ona to ne može... ovo je preteško....
hvala socijali na podršci :evil:
uglavnom sad ću je filati čajevima i probioticima i paziti na simptome, povraćanje, proljev, mučninu... šta je to danas za dan :evil:
a baš mi je žao cure :( za susret
Nesto malo le nikad nije problem ni kod nas, ne brini!Citiraj:
branka1 prvotno napisa
Mi smo danas bili na nefro kontroli, te sam se dogovorila s dr. da i dalje mozemo nastaviti bez profilaxe, a da mikcioni uradimo na jesen!
U Heleni je za ultrazvucnu puno do ...., Slovenija mi je malo komplikovanija, ali dr. kaze da moze i radionuklidna u Splitu!
Zna li tko koliko se kod njih ceka i koja je cijena? :/
jedno su leukociti obicni a drugo u sedimentu. U sedimentu smije biti malo ali na test trakici i obicnoj biokemiji - ne. Ako je ispravno uzet uzorak
pa kaj, vidjet ćemo se drugom prilikom :love:
a Iva u koje doba ste bili u Heleni? ja sam danas oko pola 1 išla žicati nalaz za komisiju
grozne smo :) kaj baš smo svi odustali
ima dr.C u Heleni?
bila je berlinka, cure su se igrale, na meniju su bile sušene brusnice, sok od jabuke....nek vam bude krivo :P
Jao, kako prigodan meni :D
Krivo mi je, ali i da sam planirala, ne bih dosla danas :/
Nadam se ipak skoro vas sve upoznati.
mi smo bili oko 1? ili malo kasnije, ne znam sto posto. do kad ste bile?
užasno mi je žao što se nismo upoznale. može jedno skoro druženje na bundeku?
Radi se u bolnici, na uputnicu. Mi smo usred godišnjih čekali 3-4 tjedna.Citiraj:
meliss@ prvotno napisa
mirje,
hvala :*
Problem je sto ne mogu dobiti upputnicu, ali nema veze, platicemo.
Drago mi je sto se ne ceka dugo!
Iva kad sam ja bila vidjela sam jednu bebicu sa mamom i bakom
curke, ne znam dal i vi uz profilaksu dajete svojoj djeci kompleks vitamina B.
nama su to rekli u bolnici.
kažu da antibiotici oslabljuju imunološki sustav djeteta te da bi ga malo ojačali treba davati kompleks vitamina B.
Jana je tati danas u detalje pričala o Lari, Hani (koju je htjela voditi doma :mrgreen: ), mami M. i njihovom tati koji joj je dao lizaljku (bez panike, to je bila "zdrava" lizaljka). Nije mi ju bilo lako odvući doma :) ! Cure, nadam se da će biti još prilike za susret! Ja sam do grla u poslu, pa za sada samo toliko!
nije ga dobivala i nije bilo problema s imunitetom, općenito sam protiv tih vitamina otkad su otkrili da u šumećim tabletama kalcija ima mlijevene kosti, tako da bi ja te vitamine unosila hranom, a ne umjetnim vitaminima...
ja sam joj umjesto šećera i sad dajem davala ječmeni slad koji je bogat vitaminima iz skupine B, i istina da je nakon toga imunitet bio još bolji...
mI smo sad poeli davati probiotik za imunitet
Jel mislite na one "zdrave" lizaljke iz Bio&Bio?
Što uopće od takvih slatkiša dajete djeci i gdje to nabavite? Ja sam se prije nekih mjesec dana malo opskrbila u Bio&Bio
daaa :) i one su od ječmenog slada, i to nekad znam dati, al nije joj baš... preodlično...Citiraj:
branka1 prvotno napisa
u Merkatoru na odjelu zdrave hrane ima staklenka sa ječmenim sladom, ko tekuće, ljepljivo, smeđe boje... i oko 20-30 kn
mi dajemo sladoled i životinjsko - od klasičnih, ali pokušavam izbjeći... kako kad...
urinokultura :D :D :D sterilno
bravo :D :D :D
i mi se radujemo s vama
mi idemo na UK 13.06.
Adrijana :D :D :D :D juhuuuuuuuuuuuuuuuu
maxi, imaš pp
probiotik, ječmeni slad? sa koliko se to mjeseci smije početi davati?
moja mare još ima mekanu stolicu, šipak neće piti, jučer nije htjela ni rižu, ni krumpir jesti. samo banane. uf! ne znam kaj još da joj dam. ili da prestanem brinuti i dam joj da normalno mezi? e sad sam i ja skrenula s teme VUR-a. Sorry! :oops:
Adrijana super za uk :love:
rižin slad je nama najfiniji, tekući iz Bio bio, mislim da je proizvođač Finestra del cielo, zgodan je jer ima čep kroz koji točiš pa ne napraviš svinjariju
od slatkiša moje dobiju ponekad lizalice iz Bio bio, vafle sa sladom, ponekad podijele kuglicu Ledo sladoleda....na proslavama jedu sve i ništa im ne zabranjujem jer je to ionako rijetko
Lara polako preodgaja sveki i tumači joj što je zdravo a što ne, i kad im ona nudi gumene gombone :evil: uzme par komada i kaže /znaš, to ti nije baš zdravo/ :saint:
:lol: slatkoCitiraj:
maxi prvotno napisa
cure, sad sam u 10 minuta napravila Junior osig! možda smo ulovili i 10% popusta koji vrijede još danas!!! :D
naručeni smo 6.6.na kontrolu urina u Helenu, ako polica ide od 1.6. možemo je več upotrijebiti u petak? i kako uopće to objasnim u Heleni?
da, sama sam dogovorila termin, ako dobijem sljedećih dana od pedice preporuku za tu kontrolu hoće li mi uvažiti?
Nemaš što objašnjavati. ja najprije dogovorim termin koji mi odgovara u Heleni a onda zovem Croatiu: rekneš im što ti treba, kad, gdje i oni pošalju uputnicu u Helenu. Nakon pregleda u Heleni potpišeš tu uputnicu i ideš kući pjevajući :)Citiraj:
maxi prvotno napisa
šta ne traže neku preporuku? možda će me ipak pitatim za prvi put? naša pedica će sigurno napisati, samo da je ne gnjavim bez veze
adrijana super! :D
Mi imamo rižin, ječmeni i kukuruzni slad, ali ovaj zadnji još nisam probala. Sve tekuće. Imala sam neko vrijeme ječmeni u prahu, ali se brzo stvrdne
Ni mojim curkama "zdrave" lizalice baš nisu prefine :/
Ja bih samo voljela da mogu šećer potpuno izbaciti i sve raditi sa sladovima. Ali ne znam kako bih radila kolače s njima, u kojim omjerima?
mi svi uživamo u tim Bio lizalicama, ali si nekad priuštimo i PEZ bombone, to nam je obiteljski favorit :mrgreen: a toliko su sitni da ne mogu previše štetiti
u zadnje vrijeme im priuštim Frutabelu, pločice od jogurta, žitarica s jagodama...njami, baš su fine i čine mi se bolje nego sladoled, njih držim u frižideru pa su baš osvježavajuće ;)
a jeste probale zdravi slatkač iz Bio bio? to je čisti promašaj, a košta puuuno, običan sok u duguljastim vrećicama
maxi, ne traže preporuku. veliš da ideš u helenu i da si sama ugovorila termin, a oni samo pošalju uputnicu baš kao što ti je mirje rekla. samo im kažeš za što trebaš. ja sam tražila za sve, pregled, uzv bubrega, urin i uk.
:love:
mi još uvijek muku mučimo sa stolicom, a moj majmunčić neće ništa osim banane :lol: večeras sam joj dala neku kašicu s čokoladom, al samo je frktala s nosom.
ugodan vikend curke! :*
Cure u šta stavljate slad? Ja svojoj D ništa ne šećerim. Doduše još uvijek za nju kuham posebno :/ .
Zanima me kako vi koje imate stariju djecu uspjevate sa slatkišima kod mlađeg? Moj T srećom ne jede puno slatkog. Čokolade i bombone gotovo nikad ne jede ali svaki dan nažica sladoled za kojim se D raspametila. Jutros je plakala kad je T jeo čokoladne kuglice da sam je na kraju odvela od stola pa je na kraju svako jeo sam. T je navikao da dobije slatkiš ako ga zatraži a sad mi je malo bed jednom davati a drugom ne ili skrivati od D.
Adrijana, :D za UK.