ja sam to mislila od 2009., kad više nećemo stati ni u jedan zatvoreni prostor. :lol:
ali, zašto ne i ove godine? :)
Printable View
ja sam to mislila od 2009., kad više nećemo stati ni u jedan zatvoreni prostor. :lol:
ali, zašto ne i ove godine? :)
...od jučer Lovro silno želi biti HIJENA..iz istoimenog crtića :roll:Citiraj:
anek prvotno napisa
No, uvijek se poistovjećuje sa lošim likovima. Tako je uz već navedenu hijenu, povremeno i dinosaur REX, pa autić ŠIK...pa Kapetak Kuka...itd itd...
Ajmo organizirati taj rođkas na otvorenom / zatovrenom votever. :)
:DCitiraj:
cure, ideja za grupni zpd roćkas na otvorenom je super, mi smo ZA!!!
:D :DCitiraj:
pinocchio prvotno napisa
A. je jako interesantno kako su Isusa pazi ovo, zašarafili na križ. Čovjek bi pomislio da dijete razmišlja o razlozima tako teške kazne/sudbine, ali ne. Nju brine jesu li imali bušilicu, koja su svrdla uzeli i jel to boli, jer ako ne boli ona bi da i nju tata zašarafi na vrata :roll: .
(vidi se da smo zadnjih tjedana postavljali plafonjere i police :mrgreen:)
:lol: :lol: :lol: :lol:
je l' to znači da ne moram puno razmišljati oko vašeg poklona, samo kupim još jedan primjerak andrejevog omiljenog alata? :lol:
ahahaha :lol:Citiraj:
čokolada prvotno napisa
super mi je ovo;
vida recimo muči "kako to da je isusek svake godine beba i nikako da naraste...mislim, svake godine se opet rodi kao bebica u jaslicama...?!"
molim lijepo da se i ostali uključe sa biserima svojih malih na temu isuseka i božića!
Mi smo gledali u Vrbovcu predstavu o tome kako se Isus rodio. Isusa je glumilo neko 1,5g staro dijete.
Na kraju predstave Pia je začuđeno izjavila:
" Mama, rodio se mali Isus i odmah je imao šal, kapu i čizmice! " - u stilu gle što sve Isus može :lol:
Isto! I nije joj jasno kako je Isus u jednoj crkvi veliki, u drugoj ima veću bradu, u trećoj kraću kosu, pa u jaslicama je opet beba... :)Citiraj:
anek prvotno napisa
Došla sam doma s posla i bacila se na posao...
Ovako je ispala Dorina torta
http://public.fotki.com/piadora/nove...ce/torta1.html
a ovako izgleda torta za mojeg nećaka Filipa koji će za 12 dana navršiti 1 godinu , sutra se fešta pa si je ujna malo dala truda:
http://public.fotki.com/piadora/nove...ce/torta2.html
odoh sada pod tuš i na spavanje do Dorinog buđenja...
Odvaljujem na ove odvale sa Isusom. :lol:
Nika mi je danas zakurila. :(
Povremeno se žali da je boli glava, ali uglavnom je dobro raspoložena, igra se skače...
Ako ste svi za - možemo organizirati grupni roćkas na proljeće. Moram priznati da mi u sadašnjoj situaciji to izgleda puno privlačnije.
doći ćemo i mi ,ako će tulum biti za vikend, radnim danom nam je mission imposiblle
onda ćemo planirati vikend
Mi nemamo provala s Isusom, osim već spomenute zbunjenosti u vezi njegove dobi i formata. :mrgreen: Ako ćemo iskreno, to je i meni kao djetetu bilo neobjašnjivo.
Sinoć smo bili u Kaptol centru, otišli smo na kavu i brzinsku kupovinu špeceraja. Uglavnom, cure su jurcale, igrale se i sve je bilo divno dok se Fiona nije zabila u stup! Ispod oka joj je ogroman, užasan podljev, jako je plakala (posve ju kužim) i bila neutješna sve dok ju nisam pitala ide li sa mnom u Mercator. Tamo je, siroče moje, za utjehu tražila paštetu. :lol: Ne znam sjećate li se da se na jesen isto zabila u stup (mislim, fakat postoji neka vibra između nje i stupova :lol: ) i isto se utješila paštetom. Nadam se da sad neće svaki put kad joj se jede pašteta lupiti glavom u nešto kako bi je dobila.
Danas je skroz ok, jedino što podljev grdo izgleda. :/ Ženska je upravo s tatom na klizanju, a ja se trudim umoriti Floru, kako bih ju mogla staviti na spavanac.
Cure ne mogu vjerovati koliko dugo nisam citala sta pisete i sta sam sve propustila. Kao prvo zelim vam cestitati SRETNU NOVU GODINU i nek vam je jos bolja od 2007. :*
Msan nadam se da je Lovro sad ok? Pa kak ste pobrali sarlah? Te pikice su stvarno neugodne i ih dan danas mrzim. :* Frendu
Ivy zar i ti????? :heart: Je i mi smo radili oba puta curice. Bit ce da nam je netko krivo objasnio? :lol: U svakom slucaju cestitam na Damjanu! :love:
Pcelice bas mi je zao sto ces morat u bolnicu. :( Ti to prvi puta da se od nje odvajas? Drzim ti fige. Ma sve ce to bit ok. Znaci i tebi se blizi termin! A nemrem vjerovat i da ce Nika uskoro 4 godine! :shock: Sve mi je to tako brzo!
Sanja :* Fioni u bubano oko. (moram priznati da je interesantna ta povezanost izmedu nje i stupova)
Spooky uzivajte danas u rodendanu! :preskaceuze: :sing: :dancingfever:
Torte su izgledaju fantasticno!
Anek Vid ti je fantastican i nemrem vjerovati da vec imas trbusic. Trudnice moje bas bi vas rado vidjela prije nego pocete se poradati. Coksu i Pinokijicu sam vidjela i bas je su bile prekrasne trudnice. :heart: Moram i vas takve zapamtiti!
Coksa i Pinokijo sad vas kuzim potpuno. Nazalost ne sopingiram na rasprodajama nego sam doma i nemam poima kako mi uopce dan prode. Bedinam jednoga pa onda drugoga i kad ih konacno sve stavim spavati (uspijeh mi je ako je to istovremeno) onda se ja legnem kraj njih i jedva cekam da Tomislav dode doma! Divni su obadvoje ali posla ko u prici cak i kad sve ide ko po spagi. Bili smo na cijepljenju i Lovro je to stojicki podnio. Malo je zaplakao ali brzo je dosao k sebi i poceo nabrajati sta sve treba dobiti za tu hrabrost. :mrgreen: Leon nam ima 5 kila sto znaci da je dobi oko 1,5 kg od rodenja. Sa Lovrom nam je to bilo "nemoguca misija", aovaj mali je bas debeljuco. Nije ni cudo da cijeli dan nacicava. Jedino me cudi da usprkos takvoj silnoj produkciji meni jos uvijek kile ne idu dole.
Coksa nije mi jasno zasto skidas Mare sa cice da bi se izdajala? Inace protiv grcica mi smo kupili jednu kremicu u ljekarni na Dolcu "Wind-salbe" i dosta smo zadovoljni. Navecer mu kad pocnu grcevi i vjetrovi dobro umasiram po trbugu u smjeru kazaljke na satu tj. s njegovog lijevog na desno i obicno u tom procesu posteno ispusti sve iz sebe, a onda ga nahranim i stavim da spava meni ili T. na prsima dok kriza ne prode. I moram priznati da je dosta uspjesno. Za kremicu mi je rekla Tweetica za Novu godinu. Rekla mi je da je Msan kupila njima dvijema ali ona nije trebala koristiti pa nije znala reci jel djelovalo. Pa sam bas htjela pitati Msan za iskustva. Mamma san jel vama dijelovalo ili je to pocetnicka sreca?
Inace kremicu narucuju iz Njemacke i kosta oko 80 kn. Ceka se par dana.
Pusa svima. :love:
Cvrčkica, baš sam se pitala kako vam ide s jednim članom više. Pusa tebi i klincima.
Jučerašnji tulum je bio odličan.Navečer sam jedva držala oči otvorene - djeca su me totalno iscrpila, ali bitno da je bilo veselo :D
Slavljenica mi je malo prehlađena i dosta kašlje, ali je totalno vesela i razigrana. Danas nam dolaze deda i baka pa ćemo i danas feštati, ali u mirnijem tonu.
Sutra je fešta u vrtiću 8)
Ja sam nekako sjetna i ponosna u isto vrijeme. Ne mogu vjerovati kako su mi dječica već velika.
Jučer se igram s Pijom i šaramo nešto bezveze. Sjetim se da bih joj mogla pokazati ( jer je bila zainteresirana ) kako da napiše svoje ime i krenem pisati, a ona mi uzme olovku iz ruke i napiše svoje ime prije mene...ostala sam :shock:
Slike ću staviti ovaj tjedan da mi se Anekica ne nabije jačmenac ...he,he,
pusa svima
i ovdje čestitke slavljenici i raznježenoj mami :*
nevjerojatno kojom brzinom rastu ta dječica! :heart:
Ajme koje provale!!! :lol:
Spooky, ljubi onu malu slavljenicu! :love:
Cvrčka, nama je Wind-salbe mast bila fantastična. Uvijek smo se mazali navečer nakon kupanja (ona lagana masažica trbuščića)..nakon cca 48 sati dijete je počelo kakati i prduckati bez grčeva. :) Inače kremu smo koristili intenzivno negdje do Lovrina 4 mjeseca, a povremeno do cca 6 mj (dok se dao mazati). Samo je drži u frižideru, jer ima ograničeni rok trajanja (nema konzervansa) i traje cca 5 tjedana. Pusa burazima! :*
Čoksa, ljubi beštije! :*
I posebna pusa bubancima. :*
Cvrčkica, jako mi je drago što si se javila! Uživaj s dečkima! :heart:
Mamma san, ima kakvih novosti? Lovro je sad skroz ok?
Spooky, i ovdje čestitam velikoj curi :heart: i želim joj sve naj, naj! Nadam se da će današnja fešta u vrtiću biti luda i vesela. Jedva čekam sličke.
Mi smo imali jako dobar vikend. Fiona se skroz našla u klizanju i jako rado ide, dosta smo se ovih dana družili s malim ljudicama i njihovim roditeljima i, uglavnom, bilo nam je jako lijepo. Ako sve bude ok, krajem tjedna dižemo sidro i idemo na jedno nadam se krasno vikend-putovanje.
Danas imamo kontrolu i danas je zadnji dan sirupa. Inače, hvala na pitanju, super je.Citiraj:
Sanja prvotno napisa
I prokleto vam zavidim na vikendu. I mi smo trebali ići, ali ... :(
Pa ima još pet dana da posve ozdravi. :love:Citiraj:
mamma san prvotno napisa
je..al treba i tatu u to uvjeriti... :roll: :/Citiraj:
Sanja prvotno napisa
povratak u vrtić nakon mjesec dana: tvrdio je da ga boli glava i predložio da ostane sam doma. čekat će nas ispod fotelje. :heart: teta ga je odlijepila s mene, a dalje ne znam kako je bilo.
držim fige za vikende, ja si baš mislim kako bi mogli do obale na karneval...
Mamma san, držim fige da ga uvjerite. ;)
Ajvica, sad se Andrejček već igra. :heart:
Danas mi je Fiona zamjerila što joj nisam pripremila dres za vrtić - obično ga preko vikenda uzmemo doma, operemo i u nedjelju navečer ga stavim u vrećicu, koju objesim na kvaku ulaznih vrata. Kako preko blagdana nije imala ritmiku, dres sam oprala još prije Božića, spremila ga u ormar i skroz zaboravila na njega. :oops: No, ona se sjetila (mora dijete razmišljati, kad ima senilnu mamu :lol: ) i to nam je bila prva i jedina briga danas prije vrtića.
:( složila sam tako lijepi post gdje pišem o zadivljenosti koja mi se javlja u susretima s vašom djecom...i zbrejka mi se komp.
Nemam sad vremena pa vas samo ljubim, a navečer napišem ponovo.
:*
cvrčkice, baš mi je drago da si nam se malo opširnije javila - ajde stavljaj fotkice leona, jedva čekam da ga vidim :heart:
pinocchio...a i ti nabaci koju od neve, da vidimo kak ta buhtlica raste :)
spooky, i ovdje maloj slavljenici još jednom čestitam roćkas...već 2 godine!! svaka čast na tortama :*
nadam se i da je andrejček izdurao jučer vrtić...meni je vid danas rekao da on ne bi u vrtić, da je njemu taj različak bezvezan, i da mu je dosadno što mora spavati, da mu ja tamo jako nedostajem itd., ali kad je stigao ipak se udobrovoljio jer jedna curička iz grupe slavi rođendan, pa pripremaju tulum :)
sanja, držim fige za vikend putovanje!
jučer je samo tužno sjedio :( , jutros je bilo malkoc lakše. sav je u nekoj ljubi me/mazi me fazi pa mu falimo i voli kad smo skupa. a ono pravo nas tek čeka. :roll:
uostalom, vidim da i vid zna gdje i s kim mu je ljepše. ;)
kako trbuščić, pardon trbušina?
e, da. spavaju li vaši malci s jastukom, i kakvim?
znam da će naš 95% vremena biti van upotrebe (= neće biti pod glavom) ali svejedno želim da bude prikladne veličine.
Vidim da su dečki-vrtićarci zadnjih dana malo sjetno raspoloženi, što i nije čudno nakon blagdana. Nadam se da će već danas ili najkasnije sutra sve sjesti na svoje mjesto. :)
Ajvi, Fiona ima onaj skroz flah jastuk iz Ikee, gotovo da se ni ne osjeti. Mislim da je to ovaj: http://www.ikea.com/at/de/catalog/products/00028508 , ali nisam ziher, jer su na slikama fakat svi isti. Uglavnom, nije iz serije za djecu, nego za bebe, to je manji format. Da je deblji, ne bih joj ga dala.
Lovro u stvari najviše voli spavati na ravnom. Ali kad god ima problema sa nosom, spava na jastuku. U stvari radi se o mojem jastuku (opranom) koji je veći, pa on spava na njemu od struka na više (još jastuk malo nakosim).
Inače, ne dopuštam mu da mu samo glava bude na jastuku.
I dobio je jedan tanki (cca 5 cm debljine) jastuk (kao anatomski za djecu). To je jedini jastuk koji mu dam za spavanje (u fazama kad nije bolestan). Ne iskrivljuje mu vrat.
Naš je još tanji. :) Slažem se za iskrivljavanje vrata. :*Citiraj:
mamma san prvotno napisa
takav i tražim. čiji, gdje? ikea mi malo daleko...Citiraj:
mamma san prvotno napisa
kupila mu šogi u zg-u (kad se rodio :roll: )...i sad ne znam da li je bio tintilinić ili u onom dućanu sa "a" :oops: (sa dječjom opremom u Maksimiru).Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
aha, tenks.
:* svima!
Mi izgleda skakućemo u razvoju (6 tjedana)... M. po danu UOPĆE ne spava, na cici je NON STOP, nervozna ko pas, ali sad stvarno nešto konkretno i guta, pa smo pomalo smanjili adapt., a izdajam se ionako kad god sam u prilici nakon njenog cicanja jer ta prava klopa traje samo 10-ak minuta i dalje neće pa da je naopačke izvrnem, iako ima mlijeka. Nakon toga me samo cucla, grize, čupa, i inače stvarno ima nevjerojatnu potrebu za sisanjem (sinoć više nisam mogla izdržati te pokrete, ko onaj lav iz Metro Goldwyn Mayera, pa sam joj čak ponudila dudu - s gađenjem ju je pljunula :mrgreen: ). Kad potpuno poludi dajem joj izdojeno ili adapt.
Mora da je još nešto muči, ne bih rekla da su baš grčevi (nema klasične simptome)...nakon što jučer nije cijeli dan kakala jutros me dočekao senfasti proljev :? Također, jučer je dobila neki osip po obrazima i oko ušiju, za kojeg mislim da ima veze s činjenicom da mi je krepala pumpa na vešmašini (servisu treba 4 dana da dođu :shock: ), izgleda da danima nije dobro ispirala rublje (M. leži na tetra-p. i brišem je tosama krpicama). Vidjet ću još sutra kako će se sve razvijati.
Druga princeza je krenula u vrtić. Kako je MM prije Božića dolazio po nju ranije (bio na godišnjem) u 1 sat, tako je htjela i sad. Jedva sam joj objasnila da tata ima oštrog direktora ("oštar" shvaća preko natpisa Oštar pas :mrgreen: ) koji ga prije 3 ne pušta s posla i neće mu dati plaću, pa nećemo imati novaca :roll: .
Zgodno je i to što i Mare ide s nama do vrtića, a ja onda uvijek moram nekud s njom - na cijepljenje, naprimjer :mrgreen: ...to jedino pali jer tamo Ana 100% neće.
MM spava na tankom jastuku 30x40, kojeg mu je Ana nedavno uzurpirala, pa sad spava na njemu...doduše niti ne primijeti ako joj ga izmaknem.
Odvalit ću od smijeha na Ančicu.. :lol:
Mare može bit nervozna od toga što malo spava..što manje spava to je više nervozna pa joj je teže zaspati..uglavnom to ti je zatovreni krug.
Ajme imaš neki topic od Lune o dnevnom spavanju. Mislim da smo se svi izredali sa savjetima...pogledat ću kad stignem pa ti stavim link. ;)
ivy, dobrih jastuka imaš u "našem domu"; ja kupila nedavno vidu; on voli spavati na jastuku - naravno skoro pa skroz ravnom.
taj koji sam mu kupila je dobar jer možeš iz njega vaditi po potrebi ono punjenje iznutra, pa ti bude debljina koju hoćeš.
jedino mu je cijena...oko 250 kn. mislim da je 30x40 cm.
hvala, cure. mislim da će i naša priča završiti tako da ćemo skoro isprazniti jedan od naših jastuka (i mi imamo te male s punjenjem, ali billerbeck) i sebi kupiti novi. i nakon cijele te filozofije andrej će nakon 3 minute gurnuti jastuk meni na glavu i spavati bez njega.
sad već imam novu narudžbu (mislim da me pere preuranjeni nesting :mrgreen: ): u kojem tl-u ima onih malih globusa sa životinjama? na iblerovom nema.
čoksa, iako vam je i dalje veselo drago mi je da bar sa cicanjem ide na bolje. neću postavljati dijagnozu bez dovoljno detalja (da ne uletim savjetnicama na teren) ali čini mi se da bi ona bila "zahtjevno dijete". :saint: želi li gospodična biti u marami ili slingu, tako da su mama i cica stalno na raspolaganju?
BREAKING NEWS:
it's a.....BOY!!! :heart: :heart:
pitam ja dr...jel to ziher..? a kaže ona: hm, teeško da će ovo među njegovim nožicama otpasti.. :mrgreen:
jooj kako će se videk veseliti kad mu danas kažem da dobiva bracu!! :saint:
i vi! :D
čestitam! :D