Nema, moj mali je bio u privatnom vrtiću i plakao je danima kad je jedanput u 5 godina morala otići jedna teta,...Jadna ta djeca,...
Printable View
Nema, moj mali je bio u privatnom vrtiću i plakao je danima kad je jedanput u 5 godina morala otići jedna teta,...Jadna ta djeca,...
S prvim sam djetetom bila jako zastitnicki nastrojena i sama pomisao da im se mijenjaju tete, bila mi je grozomorna. Srecom, iako u gradskom vrticu, tada su omogucili (bez peticija i drama) da iste tete ostanu s jednom generacijom od jaslica (mjesovita grupa) do predskole.
U vrticu mladjeg djeteta svi su kao jedna velika obitelj (mali vrtic). Dijete zna SVE odgajatelje, bio je vezan uz jednu tetu dok se nije adaptirao, ima i dalje svoje favorite, ali sada mu je doista svejedno tko ce ga docekati, pozdraviti i uvesti u grupu (sve dok to netko zaista i ucini :)). A to je jedno veliko olaksanje - djetetu je puno lakse, korisno je jer se dijete nauci bivati uz vise drugih odraslih ljudi, roditeljima je lakse kad ne moraju razmisljati jos i o tome kako ce odgajatelji biti prerasporedjeni.
Tako da sad, s ovim iskustvom, bila bih protiv mijenjanja odgajatelja na nacin da dodju novi, iz nekog drugog objekta, ali unutar objekta, ne bih imala nista protiv da dijete ima priliku provoditi vrijeme s novim odgajateljima.
Ovdje se ne radi o šaltanju teta unutar objekta, nego o sasvim novim ljudima.
Šaltanje unutar objekta ne smatram nekom prevelikom promjenom. Ionako ovdje postoje samo dvije vrtićke grupe, pa je logično da su upozanti jedni s drugima.
Djete ode na "godišnji", vrati se, nađe novu/e tete... meni totalni nosens.
Rečeno nam je da peticije možemo slobodno zanemariti...
POZZ !!! Zanima me da li ima ikakvih povlastica-tj-da li se dobije bod više ako imaš dvoje djece za vrtić?Imam sina od 3 i pol i kćer od 2 i pol g.I da li je tada cijena manja? Ja sam bila na roditeljskom dopustu do prije mjesec dana-kao zaposlena-firma se raspala pa sam dobila knjižicu i sada sam do 9 mj kao nezaposlena na rod.dop.a tada na birou tražim posao.-nemoguće je sada upisati dijecu i dobiti potrebne bodove ako ne radim a u 9 mj ću početi-nadam se-i šta onda???!!! a nemam bake i djede da mi uskoče i pripaze djecu. Imam troje djece-jedan je školarac -3 razred.
Kad bi grupa bila slozna i jasno dala do znanja da vam djeca nece doci u grupu ako nemaju iste tete, ne bi zanemarili vasu aktivnost.
Kao roditelji koji placate uslugu, imate pravo barem dobiti obrazlozenje zasto to rade i kako opravdavaju promjenu. Mozete vjerojatno naci i tekstove koji podupiru tezu da je djeci lakse/bolje s tetama koje predstavljaju konstantu u njihovom boravku u ustanovi. Ali trebate biti slozni.
Ako se uspijete sloziti, skidam kapu. U Puli to jos nisam dozivjela, na zalost.
Zapravo, na roditeljskom (gdje smo i saznali da se to može desiti) je prisustvovalo 90% roditelja, od kojih je 100% bilo za to da se nešto poduzme, a ne čeka skrštenih ruku.
Danas sam poslala mailove na adrese sa neta (vezanih za dotični vrtić), pa ćemo vidjeti.
Ali niti ja ne namjeravam čekati da se netko mrdne, pa ću izorganizirati potpise.
I hvala ti na sugestiji za tekstove, to se nisam ni sjetila :oops:
Danas počinju upisi u vrtiće i traju do 10.lipnja!Na službenim stranicama grada Pule možete sve isprintati od poziva do zahtjeva.
http://www.pula.hr/index.php?id=1233
da li je ovaj zahtjev samo za upis u vrtic ili je to i za jaslice, jer kada upisem zahtjev za jaslice opet mi dodje ovaj za vrtic.
i jos jedno pitanje.
mali mi ima sada 3 god a mala 20 mj, znaci jedno je za vrtic a drugo za jaslice, da li da ih dam gdje imaju i vrticku i jaslicku skupinu pa da sljedece godine budu skupa u vrtickoj skupini ili da ih dam posebno jedno u vrtic na jednoj adresi a drugo u jaslice na drugoj adresi. (do sada su i jedno i drugo bili sa mnom kuci, nisu bili nigdje na cuvanju)
- ne znam koji su uvijeti za prelazak u vrtic, jer ce mi mala imati tocno dvije god kada budu krenuli, da li su uvijeti da se mora sama znati obuci, da mora biti bez pelene i sl. ako obavlja te radnje i ako je bez pelena da li je ona za vrtic ili za jaslice jos uvijek.
hvala na ogdovoru.
Jaslička grupa se u državnom vrtiću u pravilu sastoji od djece dobi 1-3 god. A sve nadalje ti je vrtić. Ti možeš predati zahtjev za državni, tamo imaju i jasličku i vrtićku grupu, ali isto tako ti je i u privatnim. Primjer Cipelići, Dobrilići,.... Neki privatni vrtići će ti prihvatiti dijete sa 2,5 god. i osnovni uvjet je da ne koristi više pelene. Toliko je meni poznato. Ali najvjerovatnije će ti mala morati u jaslice, tako da odaberi vrtić gdje ti postoje i jaslice i vrtić. I naravno i ti i suprug morate biti zaposleni, jer inače ne vrijedi da niti pričamo o jasličkim i vrtićkim grupama. Nažalost,...
puno hvala na odgovoru.
imam jos koje pitanje.
kada predajem papire predajem npr u monte zaro je li to samo za drzavne pa za privatne moram odnijeti osobno njima, npr u cipelice ili je to sada jedno te isto.
mislim na to jer trebam navesti 3 vrtica/jaslica gdje bi da mi dijete upadne pa se tu mogu navesti i privatni i drzavni ili samo drzavni.
odabrala sam si 2 drzavna vrtic/jaslice i 3 privatna (to nam je u blizini)
pa bi molila ako mi mozete ukratko reci iskustva od tih vrtica/jaslica, ali ukratko u par natuknica.
drzavne - izvor i monte zaro
privatne - cipelici, oblutak i veseljko.
papire predajem u ponedjeljak.
puno vam hvala ako mi na to odgovorite jer sam sva u panici da necu nesto dobro napraviti pa da nece biti primljeni a i ne bi hjela da im bude lose prvo ostajanje kod drugih osoba.
Evo draga, sada su ti izjednačeni upisi za privatne i državne, tako da sve predaješ na jednom mjestu. Na stranicama grada Pule ti točno piše na kojim mjestima se održavaju upisi. I možeš navesti sve što si odabrala, samo ih tamo na mjestu točno pitaj gdje da to upišeš, da ne pogriješiš čisto u formalnostima. Eto, za državne vrtiće ti ne bi znala reći, nemam iskustva, ali najbolji privatni su ti definitivno Cipelići (bila sam tamo na praksi, tete su super), pa Oblutak. Mislim od onih koje si ti odabrala.
Dobro da sam zastala ovo pogledati, inače bih totalno valjda izvisila. Moje dijete nema ni 4 mjeseca, dakle ja bih za nju trebala već sada trebala podnijeti zahtjev za mjesto iako bi u jaslice krenula tek u veljači - inače moram čekati slijedeće upise za godinu dana???
Sada tvoj zahtjev neće nitko primiti, Grad je obećao, da otkada su izjednačili upise za gradske i privatne vrtiće, uvedena je i nova stavka u pravilniku koja govori o mogućnosti upisa djeteta (sa subvencijom!!!) tijekom godine. Tako da je omogućeno roditeljima kojima se promijeni status (zaposle se) da upišu dijete. Ili u tvojem slučaju ako dijete puni godinu dana u "nezgodnom" periodu.
Znači - da predam zahtjev iako ga nitko neće sada uzeti u obzir, ali možda se tokom godine nešto promijeni???
Ne,sada ti ga nitko neće primiti, jer ne postaje nikakvi predupisi,zahtjev ćeš predati kad ti dijete bude napunilo jednu godinu i tada bi po njihovom pravilniku trebalo odmah krenuti u vrtić. Barem tako su rekli mojoj frendici prošle godine. Iako puno roditelja je imalo tu problema. Pročitaj si postove od prošle godine. Sve je to bilo obećano i kada su djeca napunila godinu dana, bilo je rećeno da kvota djece koja imaju pravo na subvenciju je već ispunjena, tako da su mogli upisati dijete tijekom školske godine ali bez subvencije = 1550 kuna mjesečno za vrtić!!!!:-o No nitko nije naravno odgovarao. Ove godine obećaju ista pravila, živi bili pa vidjeli,....Ionako naši problemi razne vrste nikoga ne zanimaju. Niti Busy Bee,...:-(
Objavljene su liste upisa u vrtiće i jaslice: http://www.pula.hr/index.php?id=1233
Rok žalbe je 5 dana.
evo mi smo primljeni u vrtic/jaslice izvor, cipelici i centar koja od ta tri sada odabrati, imam i jaslicko i vrticko dijete.
kako to sada ide dalje, da li ce nas zvati na neki razgovor pa se onda kaze koji vrtic/jaslice smo odabrali ili?
magdalena86, kad prođe rok za žalbe i riješe to oko žalbe, biti će objavljena konačna lista djece gdje će biti navedeno u koji vrtić tj jaslice je dijete upisano. shema upisa ide da se popunjavaju vrtićke grupe, s time da tvoje dijete upisuju u onaj vrtić koji si navela prvog na listi, ako je kvota već upisana, onda ga upisuju u drugi navedeni, ako je i taj popunjen onda ga upisuju u treći odabrani. naravno prednost imaju djeca koja su na bodovnoj listi rangirana više, sve ovisi koliko je djece prije tebe odabralo taj vrtić. kad izađe ta lista, zvati će te na razgovor gdje ćeš morati donijeti kopiju cijepne knižice i potvrdu pedijatra o obavljenom sistematskom za upis u vrtić, pitati će te o djetetu, kako jede, spava, kakvo je u društvu i slično. onda ćeš ići potpisati ugovor u računovodstvo, za državne vrtiće znam da moraš platiti na uplatnicu koju dobiješ 650 kn pologa, to im je kao osiguranje ako ne platiš uplatnicu za vrtić, to ti se naravno vraća kad ispišeš dijete i to je to. na razgovoru ćeš dogovoriti kad će krenuti na privikavanje, računaj da je to min tjedan dana, prvo ćeš ti biti s djetetom tamo, pa kad tete ocijene dijete će ići samo par sati, i sve tako dok se skroz ne navikne. kad krene u vrtić (sve ovoo govorim za državni, za privatne neznam), moraš donijeti 4 nove platnene tetra pelene i 4 nova bavarina koji ostaju trajno u vrtiću. svaki mjesec se nosi potrošni materijal-vlažne maramice, papirnate maramice i papirnati ručnici te plastične čaše. cijena je 650 kn, ako imaš dječji doplatak plaćaš pola cijene. ako je dijete bolesno ili par dana ne ide u vrtić nema nikavog popusta kao što je to bilo do prošle godine. nadam se da sam ti sve objasnila i da si razumjela.
i na drugo dijete se ima pravo na neki popust, mislim da plaćaš 70 posto. tj ako imaš kao ja dječji doplatak i dvoje djece za drugo dijete plaćaš 195 kn, a za prvo 325.
josjednamama, kad si predavala papire na natječaj vjerovatno si predala i rješenje o dječjem doplatku, ako jesi oni će ti automatski prvu uplatnicu napraviti sa popustom. ako slučajno to ne naprave onda se javiš u njihove kancelarije kod mcdonaldsa, u uredu obračun djece. svake godine u 5 mjesecu, tj kad ti dođe novo rješenje o DD ga moraš njima dostaviti, ali to ti sve oni stave obavijest na oglasnu ploču.
Hvala ti puno, predala sam papire i sa rješenjem o dječjem doplatku, samo sam pitala da li treba još nešto posebno napraviti, još jednom, hvala!
Na stranicama grada Pule su objavili Liste za upis. Ne znam stavit link.
Na pm primam preporuke za tete čuvalice iz pule. Ako može
Dižem malo temu, treba mi informacija.
Naime, od jeseni počinjem raditi u smjenama, jedan tjedan ujutro, jedan popodne. Muž radi do 16-16;30 i nema šanse da stigne po djecu do kraja radnog vremena. Pa sam mislila ih prebaciti u Izvor na Verudi, čitam da imaju dežurnu skupinu koja radi do 20:30,to bi bilo idealno. Znam da moram donijeti potvrdu on smjenskom radu, no tu potvrdu imam samo za sebe, jer ću samo ja raditi smjenski, jel to ok ili baš oba dva roditelja moraju raditi smjenski da ih prime? I kako onda to funkcionira, ako ja radim popodne, jel ih mogu dovesti kad god ili opet imam određeno, interesira me ako ima koji roditelj da mu je dijete u toj dežurnoj skupini da mi napiše svoje iskustvo kako to sve funkcionira?
O nekim stvarima treba unaprijed razmišljati pa bi se htjela informirati, radi se o dvoje djece koje će na jesen biti vrtićke dobi.
kad je natječaj za jaslice. svibanj ako se ne varam???
da li se sjećate koja dokumentacija od poslodavca treba i drugo???
na str grada pule pretpostavljam su natječaji
ups
podižem
obično u svibnju bude, natječaj bude objavljen na www.pula.hr , www.dvpula.hr i na vratima vrtića.
od dokumentacije prošle godine je trebalo: potvrda o zaposlenju obadva roditelja, potvrda o prebivalištu (diže se na MUP-u) za roditelje i dijete, ispunjen zahtjev, rješenje o dječjem doplatku, ako ga primaš. mislim da je to to. uvjet je i da dijete 31.8 ima godinu dana. na zahtjevu biraš 3 jaslice u koja želiš da dijete ide, pa oni po prvenstvu bodovne liste upisuju dijete, znači prvo napišeš u one jaslice za koje hoćeš da ide, druga dva su ti rezerva-možeš kombinirati državne i privatne.
kad prođe natječaj prvo objave bodovnu listu, nakon toga je rok za žalbu, nakon što riješe žalbe objave spisak djece po jaslicama/vrtićima. nakon svega toga ideš na razgovor u jaslice, moraš donijeti fotokopiju cijepne i potvrdu pedijatra da može u jaslice. Cijena je 650kn, ako imaš dječji plaćaš pola.
Sta ce biti sa djecom kojima je jedan roditelj ostao bez posla a vec idu u vrtic?i je li istina da u nekim privatnim vrticim naplacuju 850kn umjesto 1550 iako dijete nije ostvarilo subvenciju
trebaju oba roditelja imati potvrdu o smjenskom radu za dežurstvo.ako idu u nj, djeca se dovode u vrtić između 10.30 i 11 h te ostaju u svojoj grupi do 16.30.nakon toga idu u dežurnu.
kada će izaći taj natječaj ako netko zna i koliko dana je rok za predaju papira/zahtjeva?
postoji neki obrazac koji se podiže u vrtićima (tipa prijava)?
ne treba Izvod iz knjige rođenih?
kaj misliš malog dat u vrtić, kak je s klopom?
Svi čekamo kada bude objavljen natječaj, rekli su krajem mjeseca.Treba ti rodni list, potvrda o zaposlenju za roditelje, preslik osobnih iskaznica roditelja ( ove godine navodne ne treba potvrdu o prebivalištu jer će sva djeca biti u mreži - tako su rekli u Mup-U). Svi ostali dokumenti ti mogu pomoći kod ostvarivanja bodova - rješenje dječjeg doplatka,....
najnovije što sam čula je da čekaju od Grada Pule odobrenje najvjerojatnije 04.06. će bit objavljen natječaj...
rodni list ne smije biti stariji od 3 mj.?
samo preslik osobnih roditelja? znači ne potvrda o prebivalištu djeteta? da li je bitno ako roditelji imaju različite adrese u Puli?
@jelena.O: da, mislim ga dat na neko kraće vrijeme cca 6-7 sati, ja radim SRV, a radi socijalizacije najviše
hrana: ko i do sada, to ću morati pregovarati, ali ravnateljica me uvjerava da mogu ispoštovati njegove potrebe...
btw, kad se potpisuje / sklapa Ugovor s vrtićem, piše na koliko se sati odnosi, je tako?
mogu napisati uglavnom i kako meni paše (npr. 6/7 sati)?
Maya78, imaš šestosatni i desetosatni program, ti odabireš koji će tvoje dijete pohađati
ali računaj da ovaj šestosatni traje od 6,30 do 12,30 i nema uključen ručak,
koji se poslužuje već prije podneva, jer se malenima spava, rano ih stave spavati,
tako računaj da prije dvanaest moraš doći po njega.
Tako je barem prije bilo.
čekaj a zakaj ona ne može birat od kolkosati, možda bi bila bolja solucija od 9-15 s spavanjem, em se dete ujutro naspava, em odradi posal kak treba
Forši je u Španskom tako, poli nas ni, ne kapin ča to tebi zapačiva? :mrgreen: