Čestitke cijeloj obitelji!!!!!!!!!
Leona dobrodošla! :* :* :*
Printable View
Čestitke cijeloj obitelji!!!!!!!!!
Leona dobrodošla! :* :* :*
leona dobro nam dosla :heart: i najiskrenije cestitke mami i tati :love:
Leona, dobrodosla :D :D :D
Cestitke sretnim roditeljima :heart:
Lili75 vas sve puno pozdravlja i zahvaljuje na cestitkama!
Ona i beba su dobro, ali su morale ostati u bolnici, jer se Lili pojavio
tromb u veni, pa je ne pustaju dok ne prode. Inace, cura ciki k'o velika, a ponosna mama kaze da bistro gleda kao beba od 3 mjeseca! :heart:
~~~~~~~~~~~~~~ da sto prije dodu domeka :love:
Lili ~~~~~~~~~~~~~~~da što prije dođete doma i čestitke od :heart:
Bravo na dojenju :D :D :D
A tromb što prije iš,iš!(neće tu biti problema vjerojatno malo veće doze heparina će to riješiti)
Super za curku i cikenje, a zbog tromba bolje da je pod kontrolom i to se da riješiti. :*
neka curke ostanu ovako dobro, a tromb neka ide čim prije išš, išš
:heart:
lili da tromb što prije postane nepostojeći kamen spoticanja... :D
:D :D :D Bravo za cure! Čestitke mami, tati i Leoni! :*
Lili i Leona :heart:
Cestitam :D :heart: :D :heart: :D :heart:
sve cestitke mami i velike puse Leoni uz najbolje zelje !!!
:heart: :heart: :heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da se mama što prije oporavi tako da njih dvije mogu ići doma.
:love:
Bravo za malu Leonu - savladala je ona mamime slatke!
~~~~~~~~ da se tromb riješi i da uskoro možete doma.
:D čestitam Leona :D dobro nam došla
I čestitke od srca ponosim roditeljima.
Da što prije dođete kući ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart: :love:
čestitke hrabroj mamici, i tatici naravno, a maloj Leoni želim dobrodošlicu na ovaj čarobni svijet :heart: :saint:
Javila mi se Lili75, ona i Leona danas idu kuci nakon 9 dana provedenih na SD-u! :D :D
Puno vas sve pozdravlja i porucuje da ce se javiti cim malo dode k sebi. Naime, dosta ju je iscrpio rooming in, s obzirom na porod carskim rezom i komplikacije s venama.
~~~~~~~~~~~~ da se cure odmore i uzivaju s taticom kod kuce! :heart:
Veliki :bye: curama i nek se sad lijepo ufuraju u idilu koja se zove slatki obiteljski život :heart: :saint:
:D :D :D
cure se vraćaju doma :)
tako i treba....
a da ju je iscrpio.. mogu misliti.... nije lako imati roming in i carski rez...
ali to je sad iza njih :)
super za izlazak u bolnice i izlječenje tromba :D :D :D
Jes, jes, jes, najljepše je doma, neka uživaju svi skupa u miru doma svoga :D !!! NCitiraj:
mačkulina prvotno napisa
Curke dobrodošle doma, sad počinje prava uživancija!
bravo :D
lili super!!
rooming in....djiz
kako ću tek ja s dvoje njih u roomingu...... :lol:
:D :D :D doma je ipak lakše i ljepše, dobrodošle kući :*
:zaljubljen:
Doma je najljepše! :heart:
prekrasno je biti doma!
dom je mjesto gdje živi tvoje srce :heart:
cure...sretno... :heart:
:D :love: nek su samo doma i nek se maze i paze!
Jedva čekam priču sa SD-a jer sam odlučila i ja roditi tamo!
Cure sretan povratak kući. :*
:zaljubljen:
Drage moje, najdraže,
evo me napokon ispred kompa, čitam i cmizdram, a što da vam kažem nego HVALA na ovakvoj podršci uz vas nije moglo ni biti drugačije. :*
Zahvaljujem vam i u ime mog supruga i naše mišice Leone. :*
Ne znam kako ukratko opisati kako se osjećam, ma sretna sam, presretna nema tih riječi kojima bih mogla opisati našu sreću što je u naš život ušla zvrkica Leona nakon 3 godine čekanja i 9 godina naše ljubavi.
Ukratko, o porodu i cicanju kao je prošlo.
Porod je fakat trajao, mogla sam porodit 3-4 djece za to vrijeme :-) krenuli su mi prirodni trudovi u utorak po danu, navečer oko 20h smo došli na SD jer su trudovi bili full jaki na svakih 3 minute, noge se tresle ko lude, međutim ja otvorena samo 2 cm :shock: , brzo se otvorila bez ičega na 5 cm za svega sat vremena, sve sam izdržavala hodajući i hopsajući, pukao mi vodenjak nakon sat vremena, mekonij, a onda stalo, nikako se nisam dalje otvarala, spominjali čvrsto, mesnato ušće maternice (sportašica dušom i tijelom :lol: one koje me prate znaju za moj tvrdoglavi grlić maternice, priča se ponovila), ujutro me stavili na drip i epiduralnu nakon 11 sati, nije bio baš neki napredak i tek negdje oko 15 h sutradan :shock: nakon doza dripa i epiduralne bila sam 10 cm otvorena, krenulo tiskanje,kad ono ne ide, pa šta je sad?! Hoćuuuu rodit svoj zlato...
Na kraju je dijagnoza da je moja zdjelica bila preuska za bebinu glavicu (disproporcija zdjelice) i beba je bila u položaju licem prema mom trbuhu a ne prema leđima. Probali joj pri tiskanju zarotirati glavicu, ali nije se dala. U 17h mi je obavljen carski (vacuum su sami rekli da ne bi radili a bome ne bi im ni dala nakon toliko sati i mekonija), malena je cijelo vrijeme imala super otkucaje srca, mamino žilavo, znala je ona da nešto ne štima na tom putu, mislim da se iz tog razloga nisam ni otvarala na nekoj podsvjesnoj razini.
Iako sam silno htjela prirodni porod, sretna sam da je sve dobro završilo, jednostavno nije išlo, malena je ocjenjena s 10/10 i odmah je širom otvorenih očiju pogledala svo osoblje koje me operiralo, pa mene i i tatu i danas tako bistro gleda kažu kao 3-mj.beba.
Sve intervencije su bile medicinski opravdane, nitko me nije forsao i o svemu sam bila informirana, jedino se možda carski mogao napraviti i ranije a ne čekat 20 sati, ja sam sve izdržala i opet bi za NJU i puno više od toga.
Malena je šećer, jako sliči na tatu, ima crnu kosu, kose okice, na izlasku iz rodilišta ne samo da samo da smo vratili porođajnu težinu nego smo je i premašili (3450 g), cicimo sve u 16, a danas smo već 3600 gr. Jako sam ponosna na sebe :D da sam uspjela s dojenjem bez obzira na carski nakon kojeg je prva 2-3 dana stvarno koma, nisam imala nikakve poteškoće, isplatilo se moje čitanjei i informiranje, nisam nijednom izdojila cice, Leona sve sama regulira, miš moj mali sak spokojno pajki s tatom.
Što se tiče rooming-in, iskreno iako sam ga silno htjela, ideja kao takva je dobra ali uvjeti su koma...pogotovo uzimajući u obzir da sam rodila na carski, i da su tri žene s tri bebe u istoj sobi i plaču u različito vrijeme ne možeš se prva 2 dana ni dignut, iz bolnice sam došla kao zombie (onaj sretni zombi zbog bebe al ipak zombi), to dok ne doživite ne možete ni zamisliti pogotovo što sam ja morala ostati duže zbog vena duuugih,rekordnih 9 dana,ali sam nekom vezom uspjela zadnja 3 dana smjestiti se u jedini 2-krev. apartman. Fakat sam jedva stajala na nogama. Mislim da je puno lakše nakon prirodnog poroda izdržati nespavanje i umor, uostalom i boravak je kraći.
Zbog carskog smo trebali biti 5 dana ali mi se opet pojavio tromb u veni pa smo zbog njega produžili boravak još 3 dana ali bolje da je bilo tako nego da nas je to zadesilo doma. Moje bajne vene, što ćete?! zato smo sad zdravi i na raspolaganju 150% za Leonu.Istina povećali su mi heparin, tromb se povukao i sad si ga još dajem nakon poroda.
Nisam se bojala poroda ni prije ni tijekom (iako sam dobila čitav neželjeni paket kemije), a onaj tren kad sam vidjela svoje zlato zaboravila sam sve jer vrijedilo je.
Ja sam bila neopisivo sretna i onaj tren dok sam bila rastvorena s 5 doktora oko sebe čim sam je ugledala onakvu crnokosu kako bulji u mene mojoj sreći nije bilo kraja. Sam oporavak od CR mi ide jako brzo, rez je fin, neće se ni vidjet u bikiniju, trbuh mi se skroz smanjio valjda od Leoninog cicanja, sva sam se nekako stanjila a dio zahvale ide i uvjetima rooming-ina na SD-u :lol: al sad nam bake jako fino i ukusno kuhaju, pa guštamo u brizi i njihovoj kuhinji, inače smo doma sami nas troje, naša mala nova obitelj,a bake samo dođu pomognu i odu. sve riječi pohvale osoblju na SD, doktorima, sestrama koju su bili jako stručna, srdačni, ljubazni i na raspolaganju pogotovo sestre s pedijatrije vezano uz pitanja dojenja, namještanaj bebe na cicu i sl.!
Evo malo moje spava već 1,5 sat očekujem je da se uskoro probudi, tata nam svesrdno pomaže, ma uživamo u našem novom životu utroje, svima vam želim da isto osjetite što prije!!!
veliki pozdrav od nas
slikice šaljemo čim ih skinemo s fotića
E da i zahvaljujem našem dr. R. iz Vilija koji nam je vodio T. i dr. B. koji je bio na porodu!
Zaboravila sam reći da sam pročitala brdo literature u T. osim naravno samo jedne teme, čik pogodite koje: carskog reza :lol: tako to obično biva.
Uh, tek sad vidim koliko sam se raspisala, valjda vas nisam ugnjavila!
pusa od MM, mene i našeg :saint:
Lili :zaljubljen:
Bravo Lili! :heart: :heart: :heart: