Slican nalaz mome. Pomoci ce ti, samo se moras naoruzat strpljenjem.
Printable View
Slican nalaz mome. Pomoci ce ti, samo se moras naoruzat strpljenjem.
Jos se nisam odlucila da li da vadim zub il probam s revizijom prvo...:/ Uzasno mi je tesko...Vadila bih ga, a opet se bojim da bi zub manje mogao zakomplicirat jos
taj problem s celjusti...i pitam se bi li mozda revizija ipak pomogla...da sacuvam zub...sta ti mislis ina?
ina ti nije u životu liječila više od 2-3 zuba (ili 1 zub) tako da će vjerojatno reći ostavi zub.
Mi koji smo liječili puno više zuba tijekom života i imali gadnije probleme reći ćemo ti vadi ga.
Hoću reći ne može ti to nitko reći nego sama moraš odlučiti.:-)
Evo mene da sa cca 20 liječenih zubi demantiram Lili :lool:
Ako ti taj zub nije izvor problema s neuralgijom, nema nikakvog razloga da ga vadiš. Ja sam radila i revizije na više zubi, i resekciju na jednom (zub mi je 20-ak godina poslije još uvijek unutra). Moj tadašnji zubar (koji je u biti bio čeljusni kirurg) mi to uopće nije predstavio kao big deal, tako da sam sad malo skeptična prema tom tvom koji se to boji radit.
A možda se i ne boji nego ti je samo realno predočio sve mogućnosti i rizike, a moj nije jer hej, uvijek stigneš izvadit zub.
Problem je sto ne mogu znati jel izvor problema dok ga ne izvadim..:/ Na zubu postoji problem, a sad jel on uzrokuje ove sve tegobe, to zubar ne moze garantirati...Ne predstavlja mi on reviziju ko
big deal nego za tu resekciju je rekao da bi mi to radio drugi zubar (strucnjak za resekcije..kod njih u praksi ima svak za svoj dio) i da posto je blizu zivac pa da postoji rizik ostecenja, ali da se zato
prvo proba s revizijom...
Znam da ti je govorio za resekciju. Taj čeljusni mi nije predstavio resekciju kao big deal. Ili zato jer je bio prilično siguran da neće oštetiti živac, ili zato jer je u pitanju drugi zub kraj kojeg ne prolazi nikakav bitan živac :lool: ako takav postoji
E plus sam radila i reviziju na tom reseciranom zubu(isto masu godina poslije kad se opet pojavila upala na korijenu).
Ali ja nisam patila od užasnih bolova, i kod nas je to sve puno jeftinije.
Argente znam sve..ja do sad nisam nikada imala problema sa zubima, ali isto tako nikada ovakve tegobe mjesecima...
Zato kontam izvadim zub i onda cu znati nakon nekog vremena jel to ista pomoglo..ako je spasila sam si zivot doslovno,
ako nije..jbg...nazad nema..( a zub me uzasno ubija u pojam jer svaki dodir jezikom na njega boli...:(
Naravno kad bi mogla znati da se i revizijom ove tegobe mogu umanjiti onda bih naravno isla probati spasiti zub..Al najvise
se bojim sad mucenja opet mjesecima i lijecenja i cekanja i nadanja pa da na kraju opet bude..idem ga ipak probat vaditi..ako
me kuzite..
Grozno je teska odluka i jos ne znam sta cu...Na mometne si kazem vadim ga, pa se u iducih par minuta opet predomislim...
A ako tegobe ne prestanu odmah, nego za tipa mjesec-dva, kako ćeš znati da ne bi prestale i bez vađenja zuba?
Ja bih na tvome mjestu pitala zubara koliko vremena nakon revizije bi te trebalo prestati boljeti. I onog drugog koliko nakon resekcije. Vjerojatno će znati neki vremenski okvir. Ako je to tipa tjedan-dva, možda ti se isplati probati.
I ako imaš €€€, jasno.
Ja sam imala grozne bolove, glava mi je pucala, uzas zivi, gangrena,jedva sam prezivjela to razdoblje na najzescim tabletama i drogama.
Imala sam i zube na slici potpuno zdrave a mene su jako boljeli i na moj zahtjev su im vadili zivac i umrtljivali. Svaki put se pokazalo da je to bio dobar postupak jer bi tad bol prestala. Jednostavno sam atipicna s tim zubima.:mrgreen:
Ako tebe zub boli na sam dodir jezika taj zub 100% treba rjesavati, cak i da nemas ave ostale tegobe. Ja takvom stomatologu ne bih vjerovala, onom koji me pusta da mw zub bolibez obzira bio ili ne uzrok neuralgije.
Da si u Zg,znam gdje bih te preporucila.
Al ti si jako neodlucna oko zuba, tu lezi problemcic.
Meni kod one gangrene da je rekao da je jedno rjesenje vadit a drugo probat lijecit pa mozda uspije ma rekla bih mu odmah vadi jer ja nisam mogla izdrzat tu strasnu konstantnu bol koja mi je udarala po cijeloj glavi, celjusti,u celo, mozak ma neobjasnjivo bolno i strasno. Uzasan osjecaj!
Isto nisam mogla jezik na zub stavit, tesko jela,udahnut hladni zrak,pomicat celjust, katastrofa..ne ponovilo se nikome.
Meni je nakon revizije bol nestala nakon mozda 2-3 dana kako mi je bio i rekao.
U tvom.slucaju s obzirom koliko to traje, ocekujem odgovor da bi se moglo radit i o 2tj.
Kuzim te lili...razlika je sto je tebi zubar rekao da je ta bol definitivno od zuba i nestat ce nakon dan, dva..a meni je receno da se bol ne mora povuci, a moze...i da desno ne moze biti od zuba..:(
Da ali zar ti zelis imat u ustima zub koji ne smijes jezikom dodirnut??!
Pa valjda zelis rijesiti taj zub (i bar taj dio celjusti),ne razumijem sorry uz sav trud.
Meni da je rekao da je mala sansa za izlijecit zub, rekla bih mu odmah da vadi jer ja tu nesnosnu bol nisam vise mogla trpit.
A da znam da je sansa pa i 30%da ce mi vadjenje zuba olaksat bar dio boli ne bih razmisljala ni sekundu. A ovako se situacija moze samo jos vise zakomplicirat sa silnim cekanjem i odugovlacenjem
Ne nagovaram ni tebe, ni ikoga drugoga samo kazem sto bih ja da sam u takvoj situaciji.
Znam da bih probala SVE da ta bol prodje pa makar cijena bila i bespotrebno vadjenje zuba but that's me :-)
Onaj tko je prosao takvu bol sa zubima, znat ce o cemu pricam.
A tko nije, pricat ce leggiero o tim temama, kao uostalom i ja o nekim drugim temama :mrgreen:
Bila kod neurologice, ne zna vise kako da mi pomogne..Kaze da ukljucim opet antiepileptike i povecavam dozu ako imam dojam da mi je bez njih jos gore...Kaze kod mene je preslo u kronicno..:(
I salje me kod terapeutkinje za bol u vezi terapije antidepresivima...
Malo sam čitala o toj temi, kod ove dijagnoze se spominje bol samo na jednoj strani lica.
Rađena su neka istraživanja u Zavodu za Oralnu kirurgiju (KB Dubrava), naišla sam na ovo:
Utvrđeno je da je kod 39 pacijenata postavljena pogrešna dijagnoza, a 28 ih je poslano na daljnje pretrage. Kod pogrešno dijagnosticiranih pacijenata najčešći nalaz su bili duboki karijes i periapikalne lezije (11,2 %), temporomandibularni poremećaj (5,2 %), neadekvatni protetski nadomjesci (5,2 %), mialgija (2,6 %), impaktirani zubi i benigni tumori (1,7 %).
Obavezno otici i na oralnu kirurgiju, neka te posalju nekom iskusnom prof.
Mislim sigurno ce oni tebe poslat,al za svaki slucaj napominjem.
Vidis, ovo sto je lili pejstala je bitno-najveca je sansa statisticki za karijes, pa za cmd upola manja, pa onda za tumor jos manja. Kod mene je bio i karijes, i cmd, i neuralgija. Ne mora jedno iskljucit drugo. I meni je na strani zuba bolilo zubno meso na dodir jezikom, i to je stalo tipa 7-10 dana nakon lijecenja, a grozno je bolilo jos 2-3 dana nakon lijecenja. Napetost zgloba trajala dugo, cca 2 god, sad popusta, al ta napetost nije onesposobljavajuca bol, za razliku od sijevanja po glavi koja su bila najgora dan nakon uspjesnog lijecenja zuba.
Ako budes u kb du, neka te dr od cmd-a posalje kolegi na g koji se bavi maksilof kirurgijom, meni je ostavio izuzetno dobar dojam.
Sretno!
Osteo trermane bih ja preskocila-non-evdience based tretmani, anegdotalni 'dokazi'bez ovako jasne statisticke potkrijepe. Zapravo, bojala bih se da me dodatno ne zeznu.
Da, taj na g je oralni kirurg - to je taj odjel.
Meni danas uzasno udara desno u zube...osjecaj ko da mi je neki zub i na desnoj strani pokvaren...a ne mogu locirati koji i jel donja il gornja celjust...
Ovaj endodont neki dan je pri pregledu zuba spomenuo tu imate karijes...kad je te desne zube gledao...al nije kasnije nista spominjao...I to bi trebalo otvarat vjerojatno...:/
Sto znaci g?
Prezime mu je na slovo to, proguglaj djelatnike il me ppaj.
Daj joj javi na pp ime.tog oralnog kirurga. Ja znam za Perića.
ina jel tebi od zgloba udaralo i u zube? Uzasno mi udara u desne donje i sad ne znam jel to od zuba, il zglob il neuralgija..:(
Od tog zgloba mi lagano, al lagano udara u gornju lijevu 6, 5 i nesto manje u donje te zube. Ne mogu tocno locirati bol, taj dio mi je cijeli je osjetljiviji, i uho ma toj strani (orl potvrdio s uhom sve ok, i on je na zglob sumnjao). Meni je problematican lijevi temporomand. zglob.
Razvoj moje patnje...moram notirat jer sam se pogubila u svemu...
strecanje od zdrijela prema celjusti i uhu (lijevo)- napadaji po par sati pri pijenju vode (Novalgin smiruje bol) - tretman korijena zuba - napadaji od vode prestali - streckanje lijevo grlo, uho, celjust, zglob/povremeno desni zglob- streckanje u sljepoocnicama (objema) par dana - uz streckanje lijevo javljaju se grcevi desno u misicu i zatezanje oko zgloba/grcevi ponekad konstantni- desno sve ucestaliji bolovi- desno se izmjenjuje s lijevim i udara u zube (gornje i donje kutnjake)
S ovim idem u Dubravu...:/
Sretno! Tretman zuba je bio lijevo?
Hvala..:*
Da da lijevo je zub..Sta se tebi ovako cini prema simptomima i svemu? Ipak imas dosta iskustva sa svim tim...
Ne bi mu otisla nikad vise u zivotu, nikad.
Kako to.mislis? Pa valjda mozes promijeniti a kod vas cak i otici kod drugoga sta ne?
Ma ja bih otisla privatno ako bas nikakvog drugog izbora nema. Koliko kosta da kosta, zdravlje je najdragocjenije.
Sutra sam u ortodonta...cijelu priču ispričati i nadat se da će mi imat šta pametno za reć...iako sumnjam..izgubila sam skroz nadu..
Rec ću mu i da mi pogleda ove zube desno..al sumnjam da je nešto sa zubima...prije ova moja čudna neuralgija promijenila stranu i udara u zube...:/
Gesendet von meinem SM-G970F mit Tapatalk