Goveđe-povrtna juha, lungić s krumpirom i lukom pečen u vrećici, grilano povrće (tikvice, paprika, mrkva, celer), salata zelena s rikulom i rajčicom. Za desert Sacher torta od jučer, a pekla sam i pogačice od sira.
Printable View
Goveđe-povrtna juha, lungić s krumpirom i lukom pečen u vrećici, grilano povrće (tikvice, paprika, mrkva, celer), salata zelena s rikulom i rajčicom. Za desert Sacher torta od jučer, a pekla sam i pogačice od sira.
Danas vege jelovnik:
Šarena čorbica od nekoliko vrsta povrća (luk, mlada mrkvica, krompir, tikvice, mladi kupus, peršun) + flekice
pečeni mladi krompirići
pohovane tikvice
tarator salata (krastavci jako tanko narezani i oceđeni + mileram + beli luk + kopar = mljac na kvadrat)
Juhica, kuhana govedina, pire i sos od rajčice/hrena (nisam se još odlučila), rikula
Indijski curry s janjetinom, mahune, riza
Kišloren i zelena salata
raštika sa suhim rebrima
Povrtna čorbica od juče, lovačke šnicle i paradajz salata
Lovačke šnicle od juče i barena riža, a za dete grilovano povrće + riža.
Bolonjez, zelena salata
Danas baka (to jest moja mama) kuha: srneci gulas, surlice, zelena salata. sladoled od vanilije s toplim umakom od sumskog voca za nachtisch :oops:
Danas sam radila gravče na tavče po wewinom receptu. Ispao je suuuper!
ovo je bilo i kod nas juče :love:Citiraj:
tamaris prvotno napisa
danas - cušpajz od mladog graška, pečeni mladi krompirići, mlada šargarepica na lešo i zelena salata. Ako budemo jako gladni, dodaću uz to faširance
bas mi je drago! :*Citiraj:
laumi prvotno napisa
a mi danas imamo pilece batake (samo drumsticks), vjerovatno krompirice iz rerne, lukmiru, desert jagode/sladoled.
Emily ili Anek molim vas moze recept za 'zapecena tjestenina sa puretinom i spinatom'Citiraj:
emily prvotno napisa
hvala
juhica, ramstek i varivo od biži
Sataraš i riža
Oslić s krumpirom
Danas rižoto s tikvicama i mladim lukom i salata od mrkve i zelja.
Sutra lazanje u 2 varijante: jedne s purećim mljevenim mesom, druge s gljivama za jednog gosta vegetarijanca. I salata od krastavaca.
Danas: oslić ala bakalar, a navečer komiška pogača
sutra: lazanje- gosti dolaze u babinje
nedjelja: purica- koju će subotnji gosti donijeti kao poklon 8)
Danas: file oslića i krumpir salata
A sutra idemo u goste, i to na dva dana :D
Grah i ricet za danas i ponedjeljak :D
orhan na žaru i salata
zapečeni karfiol + salatica
pileći fileti i blitva
Slavonska juha, cordon blue, miješano povrće, salata od krastavaca s vrhnjem.
kozice na masl. ulje s naribanom tikvicom, plus tikvica izdistana na malo ulja s češnjakom... jedino to bilo jednom u frižideru, mm i ja se oduševili, ovo drugi put da pravimo i baš je mmmmmmmm :mrgreen:
Toplo hladna salata od melanzana, tikvica, paradajza, peceni mladi krumpirici sa svjezom majdicom dusicom, pileca prsa. Krema od vanilije sa sumskim vocem za desert
Čorba od zelja (sa mileramom :mljac: ), juneći paprikaš i jagode za dezert.
danas: njoki u umaku od blitve
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=77775
sutra ću probati Wewin recept za gravče na tavče :D
mmmmmmm, ovo zvuči njami, njami :klap: :klap:Citiraj:
laumi prvotno napisa
I je njami, njami i jako je lagano. Ima poseban neki fini miris. Može se i sir naribati po tome pa je onda malo "jače".Citiraj:
smajlić prvotno napisa
Danas sam radila rižoto s repovima kozica i povrćem (mladi luk i rajčica - samo sam to imala u frižideru - inače bi stavila još i mrkvu i tikvice).
Slatki kupus sa paradajzom + faširanci + moj kolač sa jagodama
leća
Varivo od mahuna s puno povrća (mladi luk, paprika, mrkva, rajčica).
Restani krumpir, zelena salata
Polpete od lososa, umak od vrhnja i vlasca, zelena salata
Maxime, umak od vrhnja i vlasca je li to nešto kuhano ili obično, kiselo vrhnje + vlasac?
juce kuhala za ovu sedmicu filovane paprike (vlastite paprike, molicu) i sarmu u japraku mladom, najmladjem. jedva cekam kuci!
u planu za ovu sedmicu su jos gibanica od crnog brasna i tortelini od sira u paradajz sosu.
Svekrva nas počastila sarmom.