uh, znaci taman sam se izvukla za mjesec.... Bas mi je zao... :/Citiraj:
wewa prvotno napisa
Al kako bi svaka od nas rekla, Maribor je Maribor... i kad je skuplji ....uspjesnost je uspjesnost... a ustedi se ...
Printable View
uh, znaci taman sam se izvukla za mjesec.... Bas mi je zao... :/Citiraj:
wewa prvotno napisa
Al kako bi svaka od nas rekla, Maribor je Maribor... i kad je skuplji ....uspjesnost je uspjesnost... a ustedi se ...
Hvala draga za informaciju ovo nam puno znači, mislim da i mi spadamo u grupu klasičnog ISCI i super za ovaj tvoj podatak da možemo znati otprilike koliko love da spremimo za postupak. :* :* :* :*Citiraj:
Jelena prvotno napisa
A da naša buduća trudnica wewa će doći sa friškim informacijama o cijenama.Od :heart: joj želim puno sreće.
Khm, khm....Citiraj:
rozalija prvotno napisa
Netko me je zaboravio... :mrgreen: :joggler: :raspa:
martina nisam te zaboravila draga moja ja sam uvijerena 100% da ti nama otvaraš prva sezonu trudnica (i to sa :saint: :saint: ) na ovom postu, samo wewa pošto ide u mjesecu dolazi sa friškim informacijama o novim cijenama.
Ja navijam za tebe punim :heart: za uspiješan postupak u Mariboru i molim te nemoj nas razočarati mi očekujemo dva :saint: :saint: .
:* :* :* :love:
Ova navodno uspješna klinika kod Graza ima nekakvo mikroskopsko praćenje stanica pa navodno procjenjuju najbolji trenutak za oplodnju. Meni to baš i ne bi pomoglo kad ja imam uvijek dobre embrije.
Što se onog cjenika tiče tu su uključena tri UZV u bolnici, to su oni za 80 eura.
Čudno mi to - kad je punktiraju, tad je oplođuju, to je to, ne mogu je, pretpostavljam, pratit unutar folikula? Ne znam, za to nisam čula, 50% mi strši, onda bi sve rijeke pacijenata krenule prema njima, ne bi se ( morali) reklamiravat... Bila bih presretna da me netko demantira i da je s time uspješnost 50% i da to većini pacijenata radi razliku.Citiraj:
Jelena prvotno napisa
:mrgreen: 8)Citiraj:
rozalija prvotno napisa
Evo, potrudit cu se svim silama! ;) :saint: :saint:
..takoder, nadam se da ce nekako nasa wewa spijet izbjeci te cijene, kao ono.... ja stigla prije....
:(
A tesko..... na zalost tesko... Ne kod njih..
Evo suvislog obrazloženja zakonodavstava Austrije, Njem. i Švice:Citiraj:
rijecanka77 prvotno napisa
http://www.javno.com/hr-hrvatska/kos...-struku_270825
evo ovdje novinarskiCitiraj:
ina33 prvotno napisa
http://www.kinderwunsch-institut.at/...nal_092007.pdf
odnosno ovo je baš ta klinika
http://www.kinderwunsch-institut.at/
ne mogu direktno linkat na vijesti, imaju frameove, ali treba izabrati jezik, pa na news i onda skorlat do 7. Jaener 2008, Polar Aide, s tim da mi se čini da samo na njemačkom imaju link na vijesti. ali nigdje nisam vidjela da barataju s 50%, samo da su puno bolji od 30%.
piše da je to rezultat istraživanja sveučilišta u bonnu i da su oni jedini iz njemačkog govoronog područja koji to koriste. Sigurno se može i s Polar Aide koješta nagooglat, ali kod mene je trenutno situacija da imama točno određeni zadatak na poslu i čim ga završim mogu na godišnji, a završava mi neovisno o tome kad odem na njega, tako da sad samo radim :mrgreen:
Kod njih se govori i na hrvatskom jeziku-tako sam negdje pročitala.Meni je zaintrigirala ova aha metoda-a cijena opet 2200€ bez lijekova.Ne znam,jučer sam mm predložila da idemo u Beč(tamo imam osiguran smještaj),pa on neće-kaže: mislim da je mb uspješniji.
Eh da, još sam primijetila da se cijene na računu i na cjeniku razlikuju. Dobila sam cjenik koji je bio važeći za siječanj 2009., a račun izdan u svibnju 2009. je imao NIŽE cijene, i to cca 5%. Nemam pojma na osnovi čega. Tako da mi se čini da ćete morati jako s "cirka oko" računati.
ma kako god, bitno je da sljedeci troskovi budu za krevetac i maramu :DCitiraj:
martina123 prvotno napisa
a da li mi koji smo dobili cjenovnik plaćamo po tome cjenovniku(nekako mi je to ok) ili će nam nakon obavljenog reći-a ne,mi poskupili-sada je ovoliko.MM me ubija u pojam da ne računam stalno,da ga baš briga koliko je i on hoće tamo.A meni je to puuunnooo.Nakon ovih 15000,sada još sa injekcijama sigurno preko20000,majko mila.Sjetim se tikice 69 i njezine izjave o imaginarnoj djeci.A sada još moram kupiti auto,jer je ovaj jadan prošao sve i svašta.Jooj,ne smijem više,počela sam uzdisati. :(
Piše na cjeniku da nije obvezujući!Citiraj:
Jelena prvotno napisa
onda ok.Hvala
onda ok.Hvala
Da li je tko ovih dana zvao MB?
Naime, ja bih se naručila na konzultacije, ali nisam sigurna da li se netko javlja na tel. i da li je moguće dobiti termin.
U 6. mj sam otkazala konzultacije jer sam imala rastuću ß i htjela sam novi termin, ali Jasna mi je rekla da nazovem iza 15.6. Na žalost nisam to napravila jer nisam željela "obeshrabriti" svoju tadašnju trudnoću.
Vremenski gladajući ako upadnem na konzultacije na jesen o.g. onda sam u postupku kod njih za godinu dana što mi odgovara jer s ovim zakonom nemam namjeru narednih 1g raditi stimulacije kod nas (sa 20-ak gonala dobijem 15-20 stanica). Samo još jedan preostali FET i prirodnjaci.
cujem se ja s Jasnom pocesto ovih dana - slobodno zovi, rade uveliko! zovi na onaj broj mobitela, od pola 2 pa nadalje.Citiraj:
Bebel prvotno napisa
nadam se da ti termin nece ni trebati :heart:
Bebel probaj na ovaj broj između 14-15 sati taj je broj mobilni od sestre Jasne i Marije koje rade s doktorom a nama su rekli da se na taj broj mogu najbrže dobiti.
Evo ga:
00386/31/577-101.
I ja ću ih danas pokušavati dobiti da ih pitam za laparo.
Zasto se stalno pise samo o Mariboru ????????
wewa, rozi :love: HVALA
Da to je broj koji sam i ja uspjela dobiti u svibnju nakon 2 tjedna bezuspješnih pokušaja komunikacije sa MB.
Nadam se terminu :saint:
Jednostavno za MB trenutno ima najviše upita, a na ovom mjestu možeš dobiti info za bilo koju drugu privat. polikliniku.Citiraj:
MALA MACA prvotno napisa
Malo se previse favorizira taj Maribor i ispada da svatko ko ide tamo da ce ostati trudan !!!!!!!!
Na karju ispada citajuci ove vase postove da je to jedina uspijesna klinika u Evropi !!!!!!!
Bolje je pisati samo utiske o pojedinoj klinici ne na koji nacin se narucivati tamo mozda bolje pisati na privatnu postu a ovdje vise o utiscima i uspjesima,da se bolje moze covijek orijentirati kamo otici
Moja prijateljica je bila u Mariboru i nije uspijela i isto su je nakon neuspijeha vatali za rukav da im ponove dojde i ostave novce !!!!!!!!!
Bolje da i cure koje su bile u drugim klinikama daju svoje utiske gdje su bile i rezultate od tih drugih klinika !!!!!!!!
Mislim da je malo previse Maribora na ovim stranicama ,izgleda ko privatna reklama za Maribor ,a neznam dali je tko i ostao trudan koji je bio sada u postupku unutar 3.mjeseca tamo !!!!!!!!!!!!
MM, ako zelis nesto upitati, samo izvoli.Citiraj:
MALA MACA prvotno napisa
Ako imas kako licno iskustvo za podijeliti s nama, takodjer izvoli.
Ako zelis nastaviti galamiti na ostale koji postaju ovdje (!!!!!!!!!), pliz, nemoj.
MALA MACA,
žao mi je zbog tvoje prijateljice. Nadam se da će uskoro ostvariti svoju veliku želju.
Odabir državne i privatne klinike je osoban i svi na njega imaju pravo. Iskustva su i sa jednim i sa drugim pozitivna i negativna.
I nama bi bilo lakše da svaka privatna klinika ima svoju zasebnu temu, ali ako pročitaš od početka ove teme vidjet ćeš da je to malo teže moderatoricama.
Meni je osobno lakše kad na jednom mjestu mogu dobiti odgovore što me zanima nego da sve tražim na pp.
Ukoliko imaš pozitivnih iskustava sa drugim privat klinikama, svim će biti drago da ih podjeliš s nama jer je to baš pravo mjesto.
Odabir klinike je stvar osobnog izbora.
Ne zelim galamiti na nikoga ,samo sam htjela naglasiti da se ne favorizira toliko taj Maribor i da se dosta toga odnosi samo na narucivanje i zvanje tamo
A svi mi imamo prvao otici gdje hocemo !!!!!!!!!!
Da se ostavi mjesta za druge klinike i iskustva sa tim klinikama !!!!!!!!!!
Samo to hvala na razumijevanju !!!!!!!
wewa, ja sam shvatila da u većini klinika/bolnica tako rade. Jer kada bude više od 5 js čeka se 5-ti dan da se vidi koje će dvije (ili jedna) biti najbolja za vraćanje, a ostalo se zamrzne. Nisam znala da treći dan zamrzavaju osim ako bude recimo 4 js, sve se lijepo oplode i onda bi morali dvije zamrznuti. Ali i u tom slučaju vjerojatno bi ti javili da ne dolaziš 3-ći već peti dan.Citiraj:
wewa prvotno napisa
Kod manjeg broja js se u pravilu ne ide na blastice. Ja sam jednom izrazila tu želju sa jednom js, rekli su može i čekali smo do petog dana.
Vidi, moja prijateljica je na CITU imala 12 js, od toga ima bebicu i 3 blastice plus ostalo 1 osmostanicni, 1 sestostanicni i ostalo sicu. Dakle, ima i drugacijih iskustava.Citiraj:
tiki_a prvotno napisa
Jasno mi je da su blastice primarni cilj, ali ima i klinika koje zamrzavaju skoro svaki dan od 2. dana - prate da vide kako ce se zametci razvijati.
No, ja sam samo iznijela svoje utiske s IVF Poliklinike, nije to ni savjet ni preporuka drugima. Ne znaci ni da necu imati slicne utiske iz Mb.
Naravno da svak odlucuje za sebe - pa i ja sam odlucila otici na IVF Polikliniku, a ne u Vili.
Mala maca, ne razumijem tvoj defensivan ton - svaka osoba ima slobodan izbor ici u kliniku za koju smatra da njoj/njemu najbolje odgovara. Svugdje ima i losih i dobrih iskustava, ona losa iskustva obicno asociramo s neuspjesnim postupkom ...
A sto se tice pitanja zasto Maribor: odgovor lezi u mojem potpisu ...
MALA MACA, vidim da nemaš puno postova pa pretpostavljam da nemaš puno iskustva ni na forumima. puno uskličnika je vjerojatno nepotrebno u tvom postu, a izgleda agresivno. sigurna sam da nisi to htjela :love:
Malotko ide direktno u Mb. Prvo isproba druge klinike, a kad se ide, ostavlja se po 3000 do 3500 eura i svi hoće biti jaaako sigurni da idu spremni tamo, sa svim pretragama i informacijama. Zato se vjerojatno više posta nego o ostalim privatnim klinikama. Vjerojatno će biti i izraženije sada nakon izglasavanja novog zakona u Hrvatskoj pa ćemo svi u prirodnjake u bolnice po 100 puta.
Ne vjerujem da ikoga vuku za rukav da dođe dati novce u Mb, jer imaju toliko pacjenata da stalno mogu dizati cijene.
Nema smisla pisati samo dojmove. To ovisi o čovjeku jako, a činjenične informacije su za sve iste. Ovo nije chat, nego forum. Meni npr. svako malo dođe upit na pp o stvarima koje stoje na topicu i ne vidim smisao ponavljati stoput isto i držim to jako nepristojnim da se od mene očekuje da potrošim svoje vrijeme da pišem 100 puta iste stvari. I onda kada ja utrošim vrijeme da pronađem stare postove i linkam na njih, nema niti zahvale od nekih korisnica, kao da sam ja info pult.
Jelena, I know the feeling - zivac mi dizu i 1000-ti topici o spermiogramu, hormonalnom statusu i racunanju ciklusa, te razlici izmedju inseminacije i ivf-a...Citiraj:
Jelena prvotno napisa
znam da je tesko kad se tek dodje na forum, ali zato forum i postoji - tu je ogromna kolicina informacija i samo treba citati! dakle, cure koje tek dodjete, samo malkice vise truda i svi cemo biti happy :*
Jel mi možete reći koliko sveukupno dana potrošite za odlaske u mb-mislim pojedinačno(čisto da si znam ostaviti dana od godišnjeg)
Meni su na konzultacijama rekli da računam najmanje 10 dana ostanka u sloveniji znači od 8 DC negdje 10 dana s tim da trebaš računati na jedan dan prije kada kreneš sa stimulacijom ide prvi UZV.Citiraj:
pčelica2009 prvotno napisa
taj prvi, supresijski uzv moze se obaviti i kod kuce - bitno je da su jajnici mirni i da nema cista, to je sve sto njih zanima ;)
Citiraj:
wewa prvotno napisa
Citiraj:
e ovako ja sam ovdi nova,pa citam vase poruke na forumu o temi mpo.
ja imam termin za stimulaciju iduci mjesec u privatnoj klinici ADEBAR u becu i moram reci da sam jako zadovoljna pristupom kako doktora tako i osoblja,a sto se tice cijene nas ce kostati oplodnja 650 eura (4 pokusaja)plus 320 eura ljekovi,sada ne znam jeli zato sto zivimo u austriji i placamo zdravstveno jeftinije ali tako stvari stoje da ce nama 70% platiti zdravstveno osiguranje.
Molim vas drage forumasice ako ste bile u ADEBAR privat klinik da mi se javite pa da prije nego sto u to sve krenem podijelite iskustvo sa mnom :P pa da znam sta me ceka a ovako pojma nemam :/
ürijatno pa do tipkanja
Draga ane, dobro došla! Ne znam ti ništa o toj klinici, možda netko od naših "austrijanki", npr. bebomanka. Svejedno vam želim sreću! I da, naravno da vas košta toliko malo jer vam zdravstveno pokriva velik dio troškova.
:love:
draga ane80, dobrodošla! želim ti u klinici Adebar isti uspjeh kao u riječanke77 - ona je bila u svibnju i sada čeka blizance :heart: :heart:
javit će ti se sigurno!
drago mi je da ima netko tko bi mi mogao pomoci.Citiraj:
ivica_k prvotno napisa
ja sam na adebar klinik dosla sasvim slucajno i eto ako bog da mozda i mene opali sreca pa i kod mene budu dvojceki. :love:
da li mi mozete reci koliko to sve vremenski traje mislim u mjesecima od stimulacije do transfera?
:? :? :? :?
Ane, dobro nam dosla i cim prije otisla medju trudnice!Citiraj:
ane80 prvotno napisa
Sto se duzine protokola tice, moze trajati 3 mjeseca (dugi) ili 15 dana (kratki) - a sve informacije koje te zanimaju mozes naci u brosuri koju je za nas pripremila RODA:
http://peternel.ipapercms.dk/demos/RODA/Neplodnost/