Minimum 4 cm, a ne 4 prsta. Epiduralna se može dati kod otvorenosti 4-7 cm (cca 2-3,5 prsta).
Printable View
Hihihi nije on ništa vidio čini se meni, nekak mi je izgledao kao da se jedva čeka vratit u horizontalu. Dobrih 5 min.nije mogao skužit jel mi pukao vodenjak ili ne:mrgreen: Naime pukao je gore pa je curilo ali ne u kapljicama nego u mlazovima,sjećam se da sam mu se morala nakašljavat sto puta
Moze mala pomoc,termin mi je bio jucer i danas bila na kontroli sve ok(prst otvorena do glavice i ovoja,ctg uredan).
E mene zanima nakon kolko prenesenih dana trudnoce induciraju porod u petrovoj?
Nisam nikada rađala u Petrovoj, ali se pitam zašto bi inducirala porod ako nije potrebno...? Možeš prenijeti i dva tjedna. Ili imaš gestacijski dijabetes?
Imam gest.dijab. :(
Ma prijateljica je imala termin kada i ja ona ce rodit u merkuru i rekli joj da ako prenese 10 dana da ju induciraju,ona nema gest.dij.
Tako da sam ja potaknuta njenom info htjela pitat dal zna neko zna za petrovu,pitat cu u cet.ali eto mozda netko zna info.
ima li netko sa friskim iskustvom carskog za blizancima?
ako sam dobro shvatila petrova nije "rodiliste prijatelj djece" gdje su bebe s mamama i gdje se inzistira na dojenju? ali mozemo traziti da nam bebe donose preko noci na podoj?
Evo javljam se sa svjezim info u vezi carskog ako nekog nesta zanima neka slobodno pita :)
Bila sam narucena na indukciju ali zavrsila na carskom nakon 24 sata u radjaoni :o
ja živim u totalnom neznanju. mislila sam da dosad sve bolnice u hr imaju rooming in.
ova četvrta trudnoća mi se zakomplicirala i morat ću u petrovu na carski. (iako imam i druge brige i nadam se da će na kraju ipak sve završiti o.k.) prestrašna mi je pomisao da beba neće biti sa mnom. jel mi može netko "friški" opisati kako to izgleda tamo. kad prvi puta donesu bebu i kolko vremena mogu provesti s njom tijekom dana? kako je noću, mogu li tražiti da beba bude sa mnom ili da je donose na podoje?
curly, moje cure nisu bile sa mnom u intenzivnoj jer su nedonoscad, ali drugima su dovodili bebe, po pola sata, par puta dnevno, to je dok ne presele s intenzivne u sobe treci dan, tamo su bebe puno duze, al mislim da nisu po noci, javit ce se neko ko zna, i da, petrova ima roaming in za vaginalne, tamo beba moze biti i po noci, i taj odjel sam prosla, predivno je uredjen, a intezivna nije
ja sam imala vaginalni porod, pa ti ne znam reći za carski, ali su nama bebe bile skoro cijelo vrijeme s nama, osim kad su pregledi (naši ili bebini), posjete i sad se ne mogu sjetiti ručak, mislim da su ih tad isto vodili. ali po noći nisu bili s nama, tj. oko 11 ih odvedu, i oko 5 dovedu.
možeš naravno tražiti da beba bude s tobom, ali kod mene u sobi nije nitko tražio. da li bi ih donosili samo na podoj - mislim da ne. pogotovo šta su u štrajku.
moja cimerica je trazila da beba bude s njom preko noci-govorim o roaming in na drugom katu, sestre su rekle da moze ako ima mlijeka i ako se ja slazem
hvala, cure. ja sam sad u 31-om tj. i nadam se da ću izgurati čim dulje.
znači, dosta su fleksibilni? ako ih zamolim i osoba koja je sa mnom u sobi se složi, mogli bi mi ići na ruku odn. pustiti bebicu da bude sa mnom u sobi?
jesam dobro shvatila, romming in je na drugom katu i tamo su smještene žene nakon vaginalnog poroda a nakon carskog se ide na intenzivnu? to je taj stari, "neuređeni" dio ili?
inače, ja sam prvi carski imala prije 6 godina kod nas u čakovcu (i nakon toga 2 vbac-a). ovdje beba ide s mamom u paketu. dakle, nakon operacijske sale u šok sobu pa u na odjel. bebe se u sobi premataju, kupaju, pedijatrica dolazi na preglede...ma divno!
Bok, evo ja sam rodila prije mjesec i pol, vaginalno.
Bebe donesu između pola 6 i 6 ujutro pa do 7.
Nakon toga ih dovedu oko pola 10 i cijeli dan su sa mamama (i za vrijeme ručka) do 4. (jer su posjete od pola 5 do 5).
I zadnje iz donesu poslije večere, u 7 i budu u sobi do 10, pola 11. :-)
hvala, nina. i čestitam na bebici :)
ako je netko nedavno imao carski u petrovoj, bilo bi super čuti iskustva
frendica prije cca 10dana rodila u petrovoj
kaže da je počeo "pravi" rooming in
bucka, je, pisala sam gore
curly, sta te tocno zanima? meni je oporavak bio tezak, drugima nije
mare draga pa uopće nisam skužila post. oprosti.
ma zanima me manje više sve kako to izgleda u petrovoj kad je sekcija u pitanju. smještaj, dnevne rutine, gdje su bebe, koliko su daleko smještene ako su u inkubatoru i ako nisu..., mogu li rodilje ići u tu prostoriju gdje su bebe ili ih gledaju preko stakla.
ono, sve me zanima. kupaone, gdje su i kolko ih je na katu.
što sve treba uzeti sa sobom i to.
dosad sam bila samo 3 puta u petrovoj ali na pregledu u ambulanti. ono, nevjerica u kakvom je sve to tamo stanju. tuga. da nemaju ni ultrazvuk već te šalju u drugu zgradu, dolje u podrum.
pa se pitam kako to izgleda gore...
I mene zanima isto, pogotovo što se tiče bliznaca, kako to funkcionira?