Maja Lena, jako lijepa beta :-D:-D
Printable View
Maja Lena, jako lijepa beta :-D:-D
Ooooo, Maja Lena:) Možda su stvarno duplići:) Ajde, skaći u zrak od sreće, bez obzira dal je jedno ili dvoje! Bravooooo
A ne, ne! Mi ćemo skakutati u zrak, Maja Lena kein Stress! :)
evo curke samo da vas obavijestim, jučer ultrazvuk 7+6 nije pokazao srčanu aktivnost tako da nažalost u nedjelju idem na kiretažu...više sreće drugi put...tako da ću opet u čekalice FET-a. vjerujem da će taj postupak biti uspješan.
svima želim sreću od srca i sretne trudnoće
nora77 :taps: jako mi je žao
nora, baš mi je žao
Nora...ispuši se, isplaći, najedi čokolade i idemo zajedno u nove pobjede!
blue bear kako je bilo na konzultacijama u Adebaru?
ja obavila kiretažu prije dva dana, već mi je puno bolje i u pregovoru sam s doktorom za daljnje pretrage i postupak.
nora77 :love2:
Maja Lena kakva je situacija kod tebe? kada je prvi ultrazvuk? Jedva čekam dobre vijesti ~~~~~~~~~~~
cure hvala na podršci! idemo hrabro dalje jer će doći i naših 9 mjeseci!
nora77, jesi li napravila imunološke pretrage - PAI 1, MTHFR, Faktor V Leiden, F II itd. S obzirom da imaš dva spontana, možda imaš problem s cirkulacijom. Pogledaj malo na topic o imunološkim. Možda bi uz heparin ili fragmin uspjela iznijeti trudnoću.
Samo da javim...konzultacije uspješno odrađene. Oduševljeni smo sa doktorom...sad slijede daljnji pregledi koje još nismo napravili i ja moram spustit TSH:) Ako će sve biti u redu možda smo gore sredinom petog mjeseca:):)
Nora 77...možda smo zajedno:) Jelena, kakvi su tvoji planovi?
Curke...imam još jedno pitanjce:) Lijekovi za stimulaciju gonali, menopauri??? Meni je doc rekao da nabavim u Hrvatskoj jer je jeftinije. Moje pitanje je dal se to treba puno prije naručiti?
blue bear ovi drugi se zovu menopuri. U Zagrebu većina nas kupuje u ljekarni Filipović u Zagorskoj (imaju popust na cash), ali ih ima uglavnom po svuda, svakako blizu bolnica koje rade IVF. U manjim gradovima ne znam gdje i kako. Ja sam kupovala i u Brežicama (Gonal pen je tamo jeftiniji), tamo se treba naručiti telefonski.
Nismo još pisali u Austriju nikome. MM i ja nismo odlučili niti kamo 100%. Uglavnom, ciljamo svibanj za postupak, ali još se ne zna gdje :)
Tnx:) U brzini sam krivo napisala naziv:)
ajde baš mi je drago blue bear da ti se svidio doktor:-D jako su bitni ti prvi dojmovi.
a ja sad krećem na te imunološke pretrage imam već dogovoreno za ponedjeljak, pošto sam dva puta imala gotovo identičnu situaciju vrlo je lako moguće da baš nešto ne šljaka s cirkulacijom. ma napravit ću sve što treba. nadam se postupku u petom mjesecu. :-D:-D
onda ćemo možda sve čekati proljetne bete!:-D:-D
I ovdje:
RTL želi dalje obrađivati ovu temu i baviti se našim problemom i zato traže par koji je bio u inozemstvu i uspio vani od donošenja novog zakona koji bi mogao reći i pitati se da li se njihovo dijete broji u ministrovu statistiku a oni su za to masno platili u inozemstvu.
To je njihov prvi zahtjev i mislim da je ovo odlična prilika- a znam da ima cura koje su to komentirale na temi o rezultatima- broji li ministar i moju bebu u svoje rezultate?
Molim vas cure javite se, nije ništa strašno a sada imamo priliku držati ovu temu aktualnom.
Evo ja vas sve pozivam da na linku u mom potpisu preuzmu prosvjedni avatar. To je način da i ovako virtualno iskažemo nezadovoljstvo postojećim zakonom. Ne možemo svi izaći na ulice, no možemo ovom malom gestom pokazati da nam je stalo...
P.s. U albumu imate i predloške postera - transparenata - za one koji se odluče prošetati ;-)
http://forum.roda.hr/threads/images/icons/icon1.png Popis ljudi za medije - važno!
Dragi naši forumaši i forumašice!
Trebamo vašu pomoć. Kako bismo se i dalje mogli boriti protiv nepravde koja nam je nanešena ovim zakonom, ali i kako bismo mogli educirati javnost o neplodnosti, ukazivati na probleme s kojima se susrećemo - moramo snaći snage i izaći u medije.
Kako se takav angažman obično u kratkom vremenskom periodu, često je teško naći nekoga tko bi bio voljan reći par riječi o svom mpo stažu.
ZATO: Molim sve vas koji ste u mogućnosti i želite na bilo koji način progovoriti o tome da mi pošaljete svoje podatke na pp.
Nije bitno koliko imate godina, postupaka iza sebe, nije bitna ni dijagnoza ni vrsta postupka, jeste li uspjeli ili ne - bitna je samo dobra volja!
Možete naglasiti da u obzir dolaze samo anonimne izjave, novinski članci ili ste spremni izaći pred kamere i snimiti prilog ili čak doći u live emisiju.
Napravit ćemo popis ljudi za medije - samo tako ćemo moći na vrijeme reagirati na upite novinara.
Svaki vaš glas nam je iznimno važan
Beskrajno vam hvala za odaziv!
pridružujem se tonilinom pozivu. zbilja nije neki problem to s medijima. najteže je izići pred kamere, definitivno, ali i na to se čovjek navikne.
treba se boriti za brace i seke, taman kad stasa mali austrijanac, trebat će mijenjati zakon, da se ide po bracu ili seku ;)
a uz ove domaće političke probleme pitanje je hoće li se i iz nove vlade netko nama baviti, ako nas ne vide.
Pozz svima! Evo muž i ja se odlučili da u slučaju neuspjelog postupka u HRV koji imamo uskoro,najvjerojatnije idemo u Austriju,točnije Kinderwunschklinik Wels,al mi idemo na konzultacije u Beč 22.04. Vidim da ste već neke i išle tamo,pa me zanimaju dojmovi,imate kakav smještaj za preporučiti? Dali oni rade IMSI metodu jer sam sad totalno zbombardirana svim mailovima iz austrijskih klinika pa više ne znam tko rabi koju metodu?
Piše na njihovom cjeniku, ako se dobro sjećam, što nude. Mislim da wels nudi samo PICSI. Ali nisam dugo bila na njihovim stranicama.
Pozdrav svima,
mi smo trenutačno u postupcima u našim državnim klinikama.
zanima koliko na kraju novčano sve to ispadne, sa postupkom lijekovima i stanovanjem tamo. onako okvirno.
hvala unaprijed
sany 7, tu ima jako puno parametara koji odlučuju o cijeni. Idete li na IVF ili ICSI, uzimate li anesteziju, koliko imaš godina, odnosno koliko ti treba lijekova, pa koje lijekove će ti uopće prepisati, treba li raditi TESE, IMSI, PICSI, zamrazavanje ili što. Kakav si smještaj spremna uzeti. Svaka klinika ima svoje cijene i čak nisu niti stavke identične. Loimer je nešto skuplji od Adebara, Zech još skuplji. Odakle ideš, gorivo itd. Po mojoj gruboj procjeni, može vas izići i 6000 - 7000 eura, ali to ne mora biti tako puno. Moraš pogledati na njihovim stranicama, pozbrajati ono što vam treba, dodati cca 1000 eura za lijekove gore i smještaj možeš naći za cca 50 eura po noći. Put ovisi odakle idete i koliko puta ćete ići.
mogu odgovoriti na pitanje o cijeni, mi smo bili u Adebaru IMSI metoda sa lijekovima i smještajem potrošili ukupno 5000 eura. Od toga 3100 postupak, 800 lijekovi (naravno zavisi koliko ti gonala i ostalih treba, moja stimulacija je bila relativno blaga), smještaj 12 dana 1100 eura u apartmanu (nije potrebno toliko biti gore, možeš putovati, to sve ovisi o mogućnostima i željama i o vrsti smještaja). u tu cijenu nisam računala putne troškove i hranu. to ti je manje više to. također ako kupuješ lijekove ovdje ili u slo (zavisi šta) možeš proći jeftinije, ja sam kupovala gore što je nešto skuplja varijanta gonala što se tiče, ali sam zato za menopur prošla dosta jeftinije jer sam koristila merional (zamjenski).
moram napomenuti da smo mi bili gore odmah od prve folikulometrije do drugog dana poslije transfera, znači samo smo jednom putovali gore.
cure je l traže u adebaru nalaz papa testa?
meni nisu tražili papa test, ali sve brisove jesu, hormone,hep i hiv.
:zbunj: znači kako kome. e, svasta.
ne znam zašto je tražen papa test ivici k, ali jelena ako želiš poslat ću ti na pp originalan mail koji sam od njih dobila ako te zanima.
I ja mislim da ga više zanimaju brisevi. Ja nisam imala papa test, pa mi je rekao da mu mogu i stari poslati (od prije 6 mjeseci)! Ipak sam sad radi sebe radila ponovno, ali se rezultati čeeeekkkkaaajuuu:) Ko i sve kod nas:)
Cure, je l znate može li se Progynova mite i Norcolut u Austriji dobiti bez recepta?
ne znam odogovr na tvoje pitanje, ali imam cijelu kutiju progynove, ako želiš proslijediti ću ti je...inače, zamjena za nju je estrofem
Joj super ivica! Je l to imaš "mite", od 1 mg? Jer taj mi je prepisao. Uobičajeno je Estrofem 2 mg, al mi je neka zbunjena apotekarica rekla da ima i od 1 mg, valjda joj mogu vjerovati. Javim ti se na pp.
odgovorila sam ti, ali kad dođem kući provjeriti ću jel od 1 ili 2 mg
Jelena,estrofem postoji od 1mg i od 2mg,dobro ti je magistra rekla.
Jeeei, idemo u 5 mjesecu u Adebar:) Čekam protokol!!!
blue bear, super!!! Možda se vidimo tamo ;)
Na jednom drugom topicu je ksena napisala da u Austriji nema zamrzavanja blastica. Je l zna netko što o tome? (realno ja niti ne očekujem toliko dobrih embrija s obzirom na svoju dob, ali za svaki slučaj) Čitam neke tekstove na webu pa sam vidjela da nekad zbilja zamrzavaju trodnevne, a dio puste da se razvija do blastice. Je l to zbog nekog propisa ili optimiranja liječenja?