potpisujem, i ja isto imala od 9dnt i trudna:-D
samo što meni dr.naredio radi toga strogo mirovanje do uzv-a
ali ja mislim da je to dobar znak:-)
Printable View
i još sam samo htjela reći....simptomi su glupost i stvarno ih ne treba pratiti i opterećivati se...ja sam u prošlom ivf-u imala sve simptome i beta bila 0,a sada ništa od simptoma a trudna:-)
danas sam si pomislila kak bi bilo guba da mi je malo mukica da osjetim prvu čar trudnoće:lol::lol:
Drage moje.... evo da vas malo umirim...
Meni su vraćene dvije blastociste...
7dnt i 8dnt me trbuh lagano probijao kao da će dobiti mengu... ta dva dana sam po cijele dane plakala...
Ovo mi je 4 Transfer i obično prokrvarim 9 dnt kada su u pitanju blastociste..
10dnt i 11 dnt sam radila ujutro kućni test koji bi mi nakon sat vremena pokazalo blagu crtu... MM mi je rekao da u test piše da nakon 20min test nije ispravan... nije htjeo da dobijem nadu jer poslije kada dobije M dobijem živčani slom i jedva izađe sa mnom na kraj... Ali mene jo kopkalo... nikada nisam imala nikakvu drugu crtu !! I ta dva dana sam se smješkala...
12dnt lagano smeđkasto krvarenje sa žilicama... ja luda ... rekoh sama sebi... očito je gotovo...idem izvaditi betu... kad ono beta 153 !! Krvarenje mi je taj dan stalo... nije bilo svježe krvi samo nešto smeđe...
Zvala svog dr. MPO i rekao mi je strogo mirovanje, stavljeti utriće kakvo god imala krvarenje i napraviti betu onaj dan koji mi je on rekao... znači 17dnt... sve je bio upitno... doma sam ležala po cijele dane, jela u krevetu... sva sam bila na iglama tih 5 dana...i naravno beta 17dnt 1494... Dr, je rekao da je jedna mrva odustala i to je bilo to krvarenje a druga je kod mamice i neka se čuvam ;)
Koja sreća kada mi je to rekao... Još nisam obavila prvi ultrazvuk... nadam se da će mi na tom pregledu reći da je sve OK !!
Znači, bolovi i smeđkasto krvarenje ništa ne znače... samo beta...
Od srca vam želim svima velike bete !!!!!!! :yes:
:heart::heart:
marvak tvoj post treba staviti negdje na vrh, da sve nove cure vide ne ne živciraju se.
Mravak koji dnt ćeš na prvi UZV?
27dnt... prvi ultrazvuk kod dr.MPO i ako je sve u redu onda 39dnt kod moje gin. opet na ultrazvuk i otvaranje trudničke knjižice... vrijeme mi tako sporo prolazi...
hvala curke na podrsci a ja i dalje smedjarim
nadam se dobrom zavrsetku a sto drugo i mogu
iva77, obavezno miruj, a bitno je da nema prave krvi...
iva77 pa ti si nam čekalica bete :-D. Već sam nekoliko godinica na forumu i bilo je puno slučajeva smeđeg brljavljenja i pozitivne bete. Nadam se da najboljem :angel: i šaljem ~~~~~
Kod mene je bio ovakav slučaj nakon pozitivne bete. Razlog je bilo "odustajanje" druge mrvice što je na žalost dovelo i do pojave hematoma.
Jednostavno, razlozi brljavljenja mogu biti različiti.
iva77 kakvo je stanje zadnja 2 dana?
Šaljem hrpu ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Pozdrav curke,ja danas brojim tek 20dnt i nikako docekati taj prvi UZV.Kod mene sve normalno,osim kaslja
(btw pocet cu i njega ubrajati u simptome trudnoce jer je poceo otkad sam vadila betu),lagani pristisak u donjem trbuhu
i nista drugo.Osjecam se lagano,gipka sam (da ne pretjeram) i mucnine jos nisu pocele.
Cudno je to koliko se mi dok cekamo betu veselimo simptomima napuhnutosti,pikanja,boluckanja itd;u principu
meni je sve prestalo kad sam pocela smedjariti 9.dan i uobicajeno bi bilo pomisliti da je sve bilo gotovo i nema
se cemu nadati.Tako je ostalo do sada,ujutro sam ravna ko daska kao da se nista ne desava.Tokom dana se
vrati osjecaj pritiska u donji dio trbuha i mrvicak se ispupci,ali osjecam se kao da mogu potrcati i poletjeti cak samo
da hocu.
Iz svog primjera bih zakljucila da od momenta kad bebica nadje svoje udobno mjesto i ugnjezdi se,prestaju
bilo kakve okolnosti koje su trajale do tad i zapravo pomagale da se ispuni uvjet da se taj momenat dogodi.
Od aktualnih trudnica,ima li jos neka da se nasla u ovome?
Pusa svima i brdo vibrica sto god kome treba!:heart:
ma kod mene i dalje sve isto brlja samo nesto malo znam da ovo nije moja m
jer m kad krene to je poplava prva dva dana trci malo i cetvrti nist e sad sta se desava da mi nekako zavirit da znam sta je ovo:lol:
uglavnom pokusavam ostat mirna sto je vise moguce i mirovat
e sad mislim danas uradit test neznam dali je rano 12dpt je danas pa sta vi mislite
i da vi koje ste brljavile kolko je to trajalo kod vas
oprostite sto vas davim a sta mogu kad sam prparos
o sela kad pricas o ovom ispuhanosti kod mene isto prije brljanja bila napuhana a sise bolne da nisam mogla leci na trbuh bolile bi za popiz a sad nista ravna sike ispuhane i nebole pa neznam vise sta da mislim
iva, slobodno radi test, a javit betu trebaš 17. dan?
iva77 12dnt možeš napraviti betu ili test... i tako ćeš se riješiti muke ;)
da 17d mi dok rekla da radim ß ali me vec si razmisljam da idem radit ma jos nista neznam
jednostavno trba biti strplivo se i cekat
možeš danas napravit test, ako slučajno bude negativan-treba uzeti sa rezervom i ponoviti za dan, dva, ako bi bio pozitivan možeš ići na betu sutra, ali u svim opcijama moraš čekati 17. dan da im javiš.
Pozdrav svima!
Ja sam jučer 9dnt3d napravila glupost. Testirala sam se. Bilo je negativno. Otad sam u komi. Simptoma nemam nikakvih, povremene pms bolove, grudi sve manje. Prekosutra idem vadit ß. A dotad izludit i provjeravat uložak.
Jel se netko testirao 9. dan, a nakon negativnog testa ipak imao pozitivnu betu?
Sretno svima.
x
ovisi o tome koji dan se događa implantacija i rast HCG (naravno, ukoliko nisi prethodno primila Choragon, Bravactid ili koju drugu injekciju.
... Po prilici sedam dana nakon oplodnje vaša beba se ugnijezdila u sluznicu maternice - endometrij, te trudnoća počinje i zvanično. U vrijeme implantacije (21. - 22.dan ciklusa) može se javiti oskudno sukrvica, koja ne predstavlja niti dobar niti loš znak. Pojava sukrvice označuje susret embrija sa sitnim krvnim žilama na mjestu ukopavanja u sluznicu maternice, koja potom za dan-dva spontano prestaje.
Inača, ja sam imala negativan test i na ß 90 i mislim 150.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Bebel, PUSA!!!
moj test 9dnt negativan, beta drugi dan 185!
Frka :heart:. Kakvi su bili simptomi tih dana prije ß? Jel bilo kakvog krvarenja? kod mene zasad ništa osim povremenih pms bolova u trbuhu.
nikakvo krvarenje. samo najjaci pms ikad - i bolovi i abnormalna nervoza i razdrazljivost. i odmah su se pojavile zile na prsima. 4, 5 dana nakon transfera sam nakratko osjetila cudan grc maternice - kao val. mislim da je to bila implantacija.
Ja sam s prvom trudnocom imala smedkasti iscjedak, ali i klasicne simptome trudnoce dva tjedna. Kada sam se testirala, pokazalo je +, ali nazalost se plod prestao razvijati. Drugu trudnocu (ICSI MB) nisam skoro nista osjetila i pocela krvariti. Opet se nisam odmah testirala niti mirovala te se testirala treci dan od brljavljenja, a vadila betu peti dan koja je bila 116 (ovaj put nazalost biokemijska). Zadnji put imala grceve nakon transfera te su me svi ubedjivali da je dobar znak, a procurila pravo prije bete...hocu ti reci da je sve individualno. Nekima grcevi na pocetku znace dobitak, meni ocito suprotno. Ja bih se testirala i tako smanjila nedoumice, ali bi mi to pokazalo i kako se dalje ponasati..i sretno
cure ja sam ovdje nova.imam pitanje,kakav je osjećaj poslije transfera,imate li osjećaj sličan kao pred menstruaciju:-)
Pozdrav svima!
Ja sam jučer 9dnt3d napravila glupost. Testirala sam se. Bilo je negativno. Otad sam u komi. Simptoma nemam nikakvih, povremene pms bolove, grudi sve manje. Prekosutra idem vadit ß. A dotad izludit i provjeravat uložak.
Jel se netko testirao 9. dan, a nakon negativnog testa ipak imao pozitivnu betu?
Sretno svima.[/QUOTE]
ja sam napravila test..mislim 9 ili 10 dan od transfera i bio je negativan..i svejedno nastavila sa utrogestanima a beta 18dt je pokazala 8392..tako da nemoj odustati..ne treba 100% vjerovati testovima..
ja radila test i negativan danas oko dva sata
stim da me nagovorila sestra
ali prije toga sam pipi sigurno 2 l jer idem cesto na wc test je sign neki jeftini
sutra idem radit betu pa da znam na cemu sam i da jos uvijek oskudno brljavim
sto se tice simptoma nikakvih nemam
i samo da znate jos se ne predajem i vjerujem u cuda i sutrasnjoj pozitivnoj ß
Iva beta ce sigurno biti pozitivna!!!Vjerovat cemo i vibrati!!!!:yes:
iva ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Iva ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~za sutrašnju Beturinu (pišem vel. slovima da se napuhne od ponosa i puno brojki)
evo cure moja ß je 0
znaci nije niti doslo do trudnoce
neznam sta vise uraditi odaklen krenuti i sto to nestima kod mene da ne dolazi do implatacije jer sve super js jako dobre embriji jako dobri endo na dan transfera 11mm i embriolog i dok prezadovoljni bili svime jer je sve proslo ok
ali mene stalno muci zasto ne dolazi do implantacije i trudnoce sta to nestima kdje da trazim kvar
pokusavam ne previse :cry: i krenuti dalje
imam jos 9 smrznutih pa se tjesim sa time
O, draga moja! Žao mi je, stvarno sam polagala nadu u tvoju betu! Probaj sa imunologijom. Možda će ti cure koje su to radile znati nešto više o tome. I drago mi je da si hrabrica s planom za dalje! Ovaj citat iz mog potpisa je za one kao što si ti (onaj drugi dio)!
hvala ti snekice
Iva :love2::love2: baš mi je žao, i :naklon: za stav, idemo dalje.....
iva jako mi je žao ali ne gubi nadu...ja sam isto uvijek imala super situaciju ali nikako da se implantira
moj savjet ti je da odeš kod dr.Radončića na konzultacije i možda dobiš dobitnu terapiju kao što je i meni ovaj put dao i uspjelo je:-)
samo hrabro naprijed i uspjet će:heart:
ja vam cijeli dan u skitnji tako sam praznila ovu tugu ali necu plakat
jer prvi put mislio muz da cu zavrsit na psihijatriji i tako svaki put sve manje boli kad se prihvati da je to valjda bozja volja tako ja vec sad razmatram situaciju kako dalje
uglavnom sad mi najveca briga gdje i kako napravit imunologiju pa molim cure koje znaju o tome da me upute kud i kako da i to rijesim i da vidim sta nestima po tom pitanju mozda nije za ovu temu ali neznam di da pitam
iva, većina tih pretraga se radi na Rebru, nešto su uopće prestali raditi, jesi dobila popis pretraga, nismo na pravoj temi pa ti kopiram ovu: http://forum.roda.hr/threads/33266-I...RETRAGE/page20
Imam jedno pitanje... Da li se na dan vađenja bete stavlja utrogestan?:unsure: