Jel moguće da moj Špirek prducka???
Jučer sam osječala baš kao da nekakvi balončići zraka puckaju unutra...
Printable View
Jel moguće da moj Špirek prducka???
Jučer sam osječala baš kao da nekakvi balončići zraka puckaju unutra...
jooj vishnjice, baš sam se na PZ pitala što znači pasuljčić u tvom potpisu , a ono sad već patuljčić :heart: ; čestitam ti od sveg srca :*Citiraj:
Vishnja prvotno napisa
:love:Citiraj:
mandy prvotno napisa
ja sam u ovoj trudnoći prilično kasno osjetila pokrete bebe, iako mi je druga. negdje oko 19 tjedana.
vishnja, rozagroza vaši me trudnički postovi uvijek iznova dirnu :heart:
Ja često osjetim nešto ko lagani udarac ili dodir skroz dolje u maternici, odnosno tamo gdje je nekad bila :mrgreen: , jel to oke tako, nekako mi se to čini prenisko, al osjetim lupkanje i u trbuhu, pa me to zbunjuje, u 19 tj. sam. Sad ne znam jel se to bebač okreće tako jako il kaj?! :?
evo ja sam 31 tjedan a maleni se okrenuo glavicom dolje i sada diže noge u zrak i vježba: rošpa i gura po trbuhu gore-dolje za krepati :D :D ovo su nam novi pokreti
Evo ja sam u 18. tjednu, bebeu osjetim od 16. tjedna a prvorotka sam s posteljicom sprijeda i par kila viška :D :D :D :D :D
Bebu sad već svi mogu osjetiti pod rukom kako lupa kao luda a vidi se iz aviona kako se trbuh pomiče kako beba lupa i pomjera se, aktivna je jako često i to po 2 sata lupa bez prestanka, mali nestašni dječak :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Sad definitivno znam da nije istina da se beba mora smiriti prije poroda... Moja je izlazila i jos me lupala i to jako!
kad ste skužile bebača da vam štuca u trbuhu?
ja tek negdje pred 30. tjedan.
bas mi fora to bilo :heart:
18 tjedana :) :heart:
jučer ginekolog na kontroli reako da pokušam brojiti pokrete bebe od 19 -21 sat
ja sam se ogradila rekavši da je moj bebeć još uvijek najpokretljiviji kad pođem na spavanja
a kad sam se dans skoncentrirala na brojenje pokreta nakon 50 mi se više nije dalo brojati ;) da ne povjeruješ
O DA I FALI MI!!! :(Citiraj:
BebaBeba prvotno napisa
:love: zato imaš slatka buđenja i kakicu i piškenje i cicanje i slatke grimasice...a malešna ti je preslatka!!! :DCitiraj:
BebaBeba prvotno napisa
hehehe malena zapiša sve zivo cim joj skinem pelenu :lol:
BebaBeba preslatka ti je malena :heart:
Falaa :love:
I da, ista je ko i u trbuhu - štuca stalno, a aktivna je cijeli dan a noc spava ko bubica! Ma isto isto sve!
Cure koliko vam jest ili vam je bilo neugodno kad bi bebica sjela na mjehur? Moj mi se Špiro svako par dan navali ko sivonja, i imam feeling da moram pipi ali kad odem par kapi i to je to. Nikako mi ne bude ugodno kad je na mjehuru. Danas je jedan od tih dana :roll:
meni se odjednom naglo pripiški, kao da ću u gaće, i isto tako taj osjećaj prođe odmah u trenu.
znam da mi se maleni naslonio ili me dirnuo po mjehuru :)
inače i ja muku mučim s učestalim piškenjem, non stop na wc-u po par kapi.
a to tak mora bit ;)
A meni baš feeling kao da je sjeo pa pritišće, prođe nakon par sati...a evo ga sad gura nogicama u trbuh :mrgreen:
Fascinantno mi je da ga več jedno 3 tjedna osječam kao da je baš velika beba...zadnjih tjedan-dva svaki dan skoro po cijeli dan, smiri se prikvečer i onda opet krene oko 04...nisam pitala dok. gdje mi je posteljica, moguće da je ozada kad je to tako jako...
Meni je posteljica sprijeda i mislim da to nema neke veze, jer i meni od rane trudnoće mali jako pritišče mjehur i to tako da masu puta nisam niti stigla do WC-a, već da prostite otišlo u gaće, a sad pri kraju kao horor kad glavom počne gurati, imam filing da će mjehur, vodenjak i on zajedno van ko špriher.
Ja sam prvi put bebicu osjetila u 18. tjednu (prva mi je trudnoća) i toliko mi je bilo nestvarno i posebno da nisam mogla vjerovati. Sad smo u 19.tj i mm je prije dva dana isto dobio "udarac", nismo mogli zaspati od uzbuđenja! :D
princessmo poznat mi je taj osijećaj :zaljubljen:
a i sad je najaktivniji po noći kad se treba ići spavati
gurne nogicama i ne pušta po par min. :love: :zaljubljen:
lupkanje se pretvorilo u neko pomicanje i vječno rolanje po trbuhu, a bome sada ima i snage u tim udarcima
moj se bonkas javi uglavnom navečer, kad ležim na leđima...ali ne svaku večer! a ja jedva čekam da počne tulum iako znam da će mi sad sve trudnice koje broje još sitno reći da žale za ovim "mirnijim" vremenima... ;)
noćas me je tako jako lupio u jajnike da sam jauknula i probudio me je
taj mali ne da ima snage u nogama već sad i rukama boksa
ne znam da li mu više smeta moje spavanje na lijevom ili na desnom boku
Naš Špiro je mene sinoć opalio par puta tako jako dole, da sam zvijezde prebrojala, i baš mi je bilo neugodno. Meni nije jasno kako tako mala beba može tako jako odjedanput udariti :?
Imam i ja jednog malog nogometaša :D Prvi put se javio u 17. tjednu, a sada već ima i ustaljene periode kad je najaktivniji. Nekad se zna toliko okretati i udarati da se vidi kako mi se stomak miče. Još je mali, pa mi se još uvijek nije dogodilo da me udario toliko da me zaboli. Uživam i jedva čekam kad će krenuti s igrom
Cure, znima me da li su se vaše bebe smirile pri kraju trudnoće?
Naime, ja sam u 32. tjednu i nekako ga sve slabije osijećam.
Prije je bio aktivan i pokreti su se vidjeli kroz trbuh, a sada ko da ga ni nema :cry: ....
Tužna sam i zabrinuta, je li to normalno?
Čitala sam a bi u ovome tjednu pokreti trebali biti najintenzivniji, a da se može desiti da se beba prestane micati tek neposredno prije poroda... jel imam razloga za brigu ili je i to sve individualno?
Molim vas vaša iskustva...
Paio u slucaju da bebu bas ne osecas nikako nekoliko sati ja bih ti preporucila da se javis doktoru. A ako se malo primirio mislim da nije strasno moj S. je isto tako imao faze pred kraj da je dosta mirovao ali kao sto i sama kazas individualno je.
paio moguće da se bebica malo primiri meni je recimo ima par dana samo se javila par puta u danu a nije bilo tog rastezanja po trbuhu kao i inače a već sutra ponovno krenula u akciju
I da svakako mislim da ako si napeta onda i beba mirnija. A svakako da si olakšaš bolje odi dr nego da se nerviraš
Paio, ja sam u 28.tjednu i već duže vrijeme mogu reći kad beba spava, a kad se rita. Razdoblja kad ju ne osjetim znaju biti po 5-6 sati, jednom se sjećam da ju skoro cijeli dan nisam osjetila. A inače je jako živa i skače po buši kad je "budna".
Ako se ti generalno dobro osjećaš i nemaš nekih drugih problema (ja pak stalno gledam u gaćice, strah me da ne vidim nešto roskasto :? -nemoj me pitat otkud mi ta paranoja), ja vjerujem da ti je beba ok i da samo spava.
Sigurno je sve u redu... :love:
Slažem se sa činjenicom da se zbog moje paranoje i nervoze maleni umirio... Javi se on tu i tam, samo što to nisu onako jaki pokreti kakvi su bili prije cca tjedan dana.
Možda mi samo fali da ga osjetim onako jako i da mi kaže: Mama, tu sam, ne brini!"
Jedva čekam da ga zagrlim...
Ma i moj maleni se primirio.
U 34 tjednu sam.
Sad mi je i trbuh tvrđi i nekako napuhaniji, popunjeniji.
Očito se maleni zbuckao pa i nema baš mjesta za akrobacije.
Isto sam na granici da se brinem, ali onda sama sebi kažem da je sve ok i da izdržim do idućeg pregleda za dva tjedna.
Tko će toliko čekati samo ne znam :/
Ovaj moj sedi na tom mestu od samog pocetka...pa trckam na wc svaki cas. Najgore mi je nocu, kad se besika skroz napuni, a mene probudi neki skok po njoj. E, onda skacem i trcim, da ne bi bilo pi-pi u krevet... :oops:Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
ja se sjećam sa E pred kraj trudnoće(recimo 7mj na dalje) kad bi ležala na desnom boku sve bi bilo ok i micala se normalno ali kad bih ja legla na lijevi bok ona bi pomahnitala i udarala bi me nečuveno! :shock: imala sam osjećaj da joj nešto ne paše ili kao da joj jako smeta i ona bi me divljački ritala i udarala dok ja ne bi promijenila položaj(od bolova i neugode) i onda bi se primirila i opet bi bilo sve ok.bila je stalno na mjehuru i salno sam bila na WC-u.
sjećam se jedne posebno neugodne epizode kad mi se nogama i guzom uprla u ošit i pritisnula mi pluća.bio je to prestrašan osjećaj,nisam mogla udahnuti,činilo mi se da ću se svaki čas ugušiti.i ona upire gore ,a ja rukom guram nju(trbuh) dolje prema mjehuru-i nakon jedno 15-20 min je popustila i spustila se(možda se dijete htjelo protegnuti :lol: ) i ja sam opet mogla disati.sve ostalo u usporedbi s tim je bilo piece of cake.ovo je bilo prestrašno.
i slažem se da bebe nastavljaju ritam iz trbuha kad se rode :heart: npr.E je uvijek bila aktivna oko 2-3 ujutro-i u 2:30 mi je pukao vodenjak i sve je krenulo ozbilnije,a ona se do godinu dana budila svaku noć u 3 i tražila jesti,poslije piti.
Ako je tako onda sam ja naj**** :mrgreen: Špiro je miran jedno sat vremena pa par sati tulum i tako cijeli dan! Doduše po noći miruje.
Doktorica govori da je još na zadak, zato i lupa ko sivonja, sad mi je več dobro protresao sve organe, a jučer su me u jednom trenu bubrezi zabolili mislila sam da ču riknut. Moguče da se ili on nekako nakeljio ili se sve širi pa se stišču, jadni moji bubrezići nemaju mjesta :mrgreen:
Mi smo sada u 21.tjednu a lupkamo se od 16.tjednaCitiraj:
sretna35 prvotno napisa
Gornji citat u potpunosti potpisujem i stvarno tako su mali al kad opale... :lol: :lol: :lol:
Ako je tako ja sam dobrano nagrabusila s mojim pišonjom... U jutro je prvi budan... 5, 6 sati i evo ga kotrlja se lijevo desno kao lud, preko dana većinu budan malo miran i navečer oko 20h kreće akcija i do 02h nema stajanja... :lol:Citiraj:
sandra23 prvotno napisa
Meni je u ovoj trudnoći tako svaki dan... i noć. Noću se budim svako dvije ure (uglavnom neparne sate, 1, 3, 5, 7) i idem na WC. Po danu, ako npr. sjedim čim se dignem mi se piški. Bez obzira jesam li upravo došla iz WC-a i sjela. U prvoj trudnoći mi nije bilo tako.Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
A ovaj drugi bebac je i puno aktivniji, stalno se miče, noću, danju... Jedino, ni u prvoj ni u ovoj trudnoći me nikad beba nije "udarila" tako da me zaboli. Uvije su to lupkanja i rastezanja. I M. i nova beba su se rastezali i pritiskali me ispod desnog rebra, to ne boli, ali je onako neugodno i ne mogu "normalno" pogrbljeno sjedit, nego se moram ispravit :mrgreen: .