Hvala :)
Printable View
Hvala :)
Da li se i vama dogodi, ako programirate kruh po onim receptima koji su u kutiji u kojoj ste kupili pekač, da vam se sredina kruha udubi? Ja sam zbog toga razloga izbacila one programe za određene vrste kruha i počela sama prekidati program, kada skužim da se tijesto dovoljno diglo i onda ga uključim na program za pečenje. Jedino mi je žao, jer mislim da bi trebalo pričekati i ono 3. dizanje kvasca, a šta ću, kad mi ga sruši i onda se više ne digne tijesto onako lijepo, kao nakon prva dva. :/
Puno je jednostavnije smanjiti količinu kvasca.
Znači kvasac je u pitanju. Probat ću, pa ću javiti rezultat. Svejedno hvala.
Koliko mi je iskustvo pokazalo-stvarno treba prilagoditi količinu kvasca pojedinom receptu. Meni se također događalo da mi se napravi ta rupa ako bih pekla kruh od manje integralnog, a više bijelog brašna. Kruh bi se lijepo napuhnuo i onda slegnuo u sredini. Ako bih stavila istu količinu kvasca u neki vrlo tamni s puno sjemenki to se ne bi dogodilo. Ne bi se ni jako dignulo tijesto, ali bi i rupa izostala. Zato sad doziram kvasac prema receptu: manje u one kruhove koji sadrže više bijelog brašna.
Svako dizano tijesto se moze super napraviti u pekacu. Bez obzira peces li ga kasnije u njemu ili radis kolace, kifle, stogod...
Moj ima nekakav program za pecenje kolaca s praskom za pecivo, to jos nisam probala, al kad probam, javim!
Samo da javim svima da sam u današnjem katalogu Metroa vidjela da imaju za kupiti nekoliko različitih mješavina brašna za kruh. Mislim da ima za raženi, suncokret i s više vrsta zrnja. Cijena? Oko 10 - 11kn za 1kg.
Hvala za informaciju, uvijek je dobro znati. Jedino je potrebam oprez kod tih mješavina. Ove Podravkine koje imamo prilike vidjeti po trgovinama imaju zanimljive dodatke. Osim raznih E-ova nađe se u njima još koječega. Zato ih izbjegavam iako ona sa sjemenkama dobro izgleda. Od nje je MM jednom pekao kruh kad me nije bilo doma i sasvim dobro je ispao, ali sastav... :/ .Citiraj:
cvijetak prvotno napisa
Ako netko kupi te mješavine bilo bi dobro da napiše tko je proizvođač i sastavi istih. Dobro dođe kad u kući nestane omiljene vrste brašna ili smo u žurbi.
Navijam za kupovanje pojedinačnih namirnica. Malo mi je blentavo jesti istu mješavinu dan za danom.
Davore, jedno pakiranje je 1kg, što će reći - dva kruha.... što opet kad preračunaš u dane jedenja bude 2-3 dana. Mješavina ima nekoliko vrsta i kad u jednadžbu dodaš još kreativne dane kad želiš biti sam svoj majstor mislim da nema straha od dosade u kućnom svijetu kruha :P
Inače, ako imaš mogućnosti (mislim na vrijeme) pozdravljam to da vlastiti kruh želiš smućkati sam.
Ih, ne'š ti problema, dežurno zrnje se uvijek nađe.
Volim kombinirati različite odnose integralnog i ostalih vrsti brašna pa mi mješavine baš ne igraju. Osim toga je vijek trajanja različitih vrsti sastojaka vrlo različit i bez korištenja neke opake kemije bio bi vrlo kratak: točno koliko "drži" sastojak s najkraćim vijekom trajanja.
Sve što ti treba u svrhu vlastoručnog kombiniranja je vaga.
Evi i mi konačno uživamo u kruhu iz pekača, u pet dana 4 kruha :mljac: , moram sakriti vagu, našu!
Pekla sam kruh od 550 i 450 g brašna, a postoji mogućnost za pečenje veće količine tijesta, Teigmenge 1000g.
Iskusni, mogu li napraviti duplu smjesu pa ispeći kruh od npr. 900 g? Ovaj mali nam jako brzo ode... :oops:
Zbunjuje me što je max kol. brašna u receptima priloženim uz pekač oko pola kg. Čemu onda mogućnost za veću kol. tijesta?
Ne znam kolkački ti kruh ispadne, ali ako dosta naraste postoji mogućnost da se zalijepi za poklopac i onemogući strujanje zraka, što bi moglo jako loše završiti. Dok je kruh unutar kalupa - sve 5.
A dobro, pekač je Bomann s jednom mješalicom, kruh bude jedno 4-5 cm ispod ruba kalupa. Trebala bi mi neka mjera za 700 g! Ili da smanjim apetite! :roll:
Malo sam se polakomila, :oops: pola kg kruha nam je inače čisto ok za dva dana, sad malo guštamo u isprobavanju pa sve slistimo u kraćem roku. Ajd pravite se da nisam ništa pitala! 8)
Trivijalno rješenje je "zaboraviti" kvasac pa onda možeš bez problema speći ciglu od 1 kg :lol:
Ja mrzim cigle :), neki mi je dan prvi put kruh ispao kako treba (ne, nisam dosad zaboravljala kvasac) i to čini se zato jer sam smanjila količinu brašna za desetak posto u odnosu na recept. Istina u receptu je uvijek pisalo za čisto bijelo brašno, a ja sam koristila polubijelo.
Ja ne znam napravit Davorovu :love: bigu. Ne znam. Probala u nekoliko navrata, kad sam dobre volje, kad sam loše volje, dok nisam trudna bila, i sad pod utjecajem hormona...kruh mi uvijek ispadne cigla :( ...a to mi nije bila namjera. Imam osjećaj da pogriješim pri podizanju ono malo kvasca što se uspe...on mi nikako ne nabubri...za mene je to SF :(
Čekam poduku dok se peče onaj obični sa puno kvasca :mrgreen:
A koji stroj koristiš?
Neki talijanski s akcije iz >Emezete. Neki je no name u pravom smislu riječi-sa stroja se ime obrisalo, a na garanciji i uputama ni ne piše...niti ono hvala što ste kupili ovu šrot marku :lol:
Sad sam poguglala prema modelu i našla da na francuskim forumima pričaju o receptima, čini mi se da je izbrisano ime bilo FAR
Meni nepoznato.
Je li uspravan ili ležeći? Ima li brzi program? Može li se programirati odgoda s brzim programom?
Imam pitanje za vas iskusne, imam pekac clatronic i uredno se fino digne i bude ispupcen, a onda nakraju bude udubljen :/ . Citala sam ovdje da je to zato jer se prebrzo dize, ali kako da to izbjegnem? Jedino mi je dobro ispao kad sam koristila gotovu mjesavinu za kruh sa sjemenkama. Ima i program vollkorn (iliti za puno zrno), taj najcesce koristim jer najcesce radim kruh od razenog, graham i crnog brasna, mijesam sa bijelim naravno. Molim savjete?
Mislim :lol: da je uspravan, brzi program ima, ima i odgodu.Citiraj:
Davor prvotno napisa
Ne znam kako bi trebao izgledat ležeći, pa sam ovako napisala, svakako, viši je nego širi
Evo, blaženi gugl da mi je sliku :)
http://www.conforama.fr/far_marie-no...ml?xtor=AL-791
Eto nasla sam:
Davore :*Citiraj:
Davor prvotno napisa
Makita, to mi se čini kao sasvim OK uspravan stroj. Veličinom je sasvim u skladu s većinom strojeva kojima se i mi ostali služimo. Treba samo malo eksperimentirati dok se ne postigne dobar jednostavan kruh i onda raspaliti maštu.
Nazivi programa su sugestivni, ali ih svakako treba prilagoditi našim uvjetima. Kvaka je da u svijetu imaju jako različite poglede na brašno i kvasac od ovih naših. N.pr. Amerika ima brašno bogatije glutenom od Europe.
Uzgred, i ja cca. jednom mjesečno sfušam kruh pa nikom ništa. Najčešće je i takav jestiv.
Jel ima netko iskustva s ovim?
http://neckermann.hr/hr/extern/index...&fsreloaded=1&
Stranica na koju ide link nema baš ništa vezano uz ovu temu :?
Vidjela sam par tih pekača, ali mi MM i ja imamo jedan problem. Jedemo dosta kruha a kako sam vidjela kod sestrične to su relativno mali kruhovi. Recimo takav jedan nama bude za pola dana za doručak i ručak, a za večeru :shock: Znam da nije dobro, opet ovisi što kuham, ali moram imati kruha doma, neda mi se trčkarati u trgovinu kad nestane.
Zanima me ima li neki malo veći pekač koji bi radio malo veći kruh, ja bih taj rado kupila :)
Ja sam luda za kruhovima sa maslinama, sušenim rajčicama i sličnim divotama.
Da li je netko probao to ubaciti u pekač i u koji recept za kruh?
Da li u pekaču radite tijesto za npr. buhtle, makovnjaču i slično?
Što kad u tijesto ide friški kvasac, da li ga razmutiti u mlijeku ili nadrobiti povrhu brašna kao i suhi?
I imam problem vezan uz kruh. Radila sam kruh poreceptu iz knjižice koju sam dobila uz pekač i kruh svaki put ispadne super, ALI ako probam odgoditi pečenje do jutra, na jednoj strani mi ne promiješa brašno.
Ustvari, zaključila sam da pekač pod mojim oštrim pogledom miješa i peče ko' lud 8) , ali dok ne gledam ulijeni se. :x
Da li se to još nekom dešava?
Kad pečem kruh sa odgodom (preko noći) obavezno stavljam suhi kvasac (sasvim malo)i uvijek ispdne tako mmm...
To moram zahvaliti Davoru :D koji je napisao brdo recepata na tu temu,tako da više uopće ne gledam u knjižicu sa receptima koji sam dobila sa pekačem.
Pogledaj prethodne stranice istog naslova pa će ti biti jasnije o čemu pišem.
Kad radim kolače tipa orehnjača ili kojekakvih kiflica stavljam friški kvasac iliti germu i stavim na program gnječenje.
Kad sam ja pisala na tom linku je bio pekač ;)Citiraj:
Davor prvotno napisa
Ne možeš staviti direktan link na određeni proizvod iz Neckermanovog on-line kataloga, samo na naslovnicu.
Zakaj? :?
Možda zato da čim više ljudi vidi čim više proizvoda.
desni klik pa kopiranje adrese iz propertiesa ne pali?
Nemam pojma, nisam probal (nije mi baš bilo biti ili ne biti), samo sam skužil da bez obzira koji proizvod gledaš u adress baru imaš uvijek istu adresu
a di to ima za kupit?Citiraj:
Mama Natasa prvotno napisa
nedavno sam dobila pekač kruha i uglavnom isprobavam ove recepte:
http://www.naturkost.de/rezept/leser_brotback.htm
Može malo pomoći? Di ima za kupiti taj Alaska pekač? Nemam karticu za Metro.
Marena imaš pp
MM i ja upravo stavili peci :mljac:
Imamo Lg pekac , kupljen prije par godina i nismo ga upotrebljavali do danas .