Citiraj:
mačkulina prvotno napisa
Citiraj:
luna_lana prvotno napisa
Citiraj:
navi prvotno napisa
na žalost dr. Kos nije vidio downov sindrom kod bebe jedne moje poznanice...
O bože, pa ne mogu vjerovati, ovo je zaista čudno za njega. :shock:
Mislim, svi ga hvale i njegov nalaz svi pogledaju gdje god dođeš, nemam puno iskustva s njim, bila sam samo na jednom uzv kod njega, negdje u 32- 33 tj trudnoće, ali samo radi sličica i filmiće- radio mi je 3D uzv.
Činio mi se skroz ok, ja sam bila zadovoljna!
Ajme majko, pa kad je ta jadna žena saznala da beba ima dawnov sindrom, nije valjda tek nakon poroda?
Ovo je bogami strašno! :shock:
a draga a što je tu čudno? pa jedino i 100% sa sigurnošću ti UZV pregledom nitko ne može reći...Jedina 100% i pouzdana je amniocinteza
Ne mogu si pomoći da ne komentiram.
Čemu čuđenje da nije otkriveno da beba ima dawnom sindrom i da je majka to saznala nakon poroda?
Svi mi moramo biti svjesni da niti jedan test(pa ni amniocinteza)
nije 100% sigurna,i da je puno više lažnih uzbuna nego točnih dijagnoza( na sreću).
Osim toga što bi jedna majka dobila sa spoznajom (recimo npr. u 23 tj.trudnoće )da je beba (eventualno)bolesna?
Dijagnoza se i ovako može potvrditi sa sigurnošću tek kad se beba rodi(iako čak i tada nitko u ništa ne može biti 100 % siguran kako će se beba razvijati).
Ono što 100% sigurno možete dobiti spoznajom u trudnoći da vam je dijete bolesno ili ima neku tegobu koja će doći do izražaja tek nakon
poroda (tj.da vi na nju ne možete utjecati zahvatima,lijekovima ili bilo čim drugim čime raspolaže medicina za vrijeme trudnoće)
je nemir,očaj i nezivjesnost.A to vam svakako neće činiti dobro niti u trudnoći ,ni za vrijeme poroda.
To vam govorim kao majka kojoj
je dr. Kos na rutinskom UZV postavio sumnju da beba ima srčanu grešku i koja je kanije potvrđena od strane kardiologa (i u trudnoći,i nakon poroda).
Moje dijete je prošlo jednu operaciju,a čekaju je još dvije,ali vjerujte mi,
kad se sjetim mjeseca neizvjesnosti sa spoznajom da moje djete ima užasno male šanse za život nakon poroda smrznem se.
I,da ,kad bih mogla birati da li ovako nešto želi znati i prije poroda,izabrala bih da ne znam.Jer ostati pozitivan i priseban uz činjenicu da znaš što ti bebu čeka tek nakon poroda je užasno teško.