Puno sam se nasjedila gore od prošle jeseni i gledala ženskice koje ljekove stavljaju u torbu (tako i danas kad sam bila gore) i uvjek je i sključivo bio Menopur..
Stvarno ne kužim zašto nema Gonala!!
Printable View
Puno sam se nasjedila gore od prošle jeseni i gledala ženskice koje ljekove stavljaju u torbu (tako i danas kad sam bila gore) i uvjek je i sključivo bio Menopur..
Stvarno ne kužim zašto nema Gonala!!
Kod mene spoting i pocetak M sve me boli leđa stomak tako da nista ni od bete ovaj put .
Vala dugo se nisi javljala, nadam se da je sve ok ?
Evo i mene. Bila danas gore. Dosta zadovoljna. Dočekali me nalazi hormona.potvrdili su da se radi o policisticnim jajnicima.prolaktin s kojim sam inace imala problema je ok, štitnjača ok. i sve ostalo ok. Takodjer obavili i ona savjetovanja. Doktorica mi je dala slijedece upute. 3 dan prvog slijedeceg ciklusa trebam počet pit yasmin tablete, i kontinuirano (bez prekida) ih pit 21 dan......nakon toga mi je rekla da ce nastupit krvarenje...i onda opet 3 dan treba doci gore.tad mi je rekla da cemo krenut u postupak sa klomifenima. Ima li ko iskustava, da je prošao slično ili isto....pa da me uputi?
vece svima...mala mimi ginekologinja je rekla da nema potrebe raditi hormone jer to ne treba kad se ide na ivf!!!! a ja znam da treba! zanima me tko je njoj dao diplomu!!!:evil:
i neda i neda i neda....i još mi je prigovorila da sam podigla 23 uputnice u godinu dana,zamislite koje g.....
ma ljuta sam ko pas...otici cu probat kod dr opće prakse...mislim da će mi dati....jednom mi je dala vaginalete....jer je ova bila na go....
Stvarno svašta reci ti njoj da hormoni služe kako bi se mogla odrediti npr. stimulacija za IVF jer nismo svi isti, recimo one koje imaju PCOS a to se itekako vidi preko hormona ne mogu dobiti istu terapiju kao netko tko nema a to može biti čak pogubno ako završi teškom hiperstimulacijom, onda problem je i kod onih koje slabije reagiraju jer njima opet ne može dati samo 1,2 menopura ili gonala jer neće dobiti ništa j.s. itd.
Cure da li tablete yasmin idu na recept?
Ak se dobro sjećam dr. na povijest bolesti dr. napiše koje kontracepciske tablete piješ.
Ja sam odmah s tim papirom sišla dolje u ljekarnu na VV i pokazala magistri i dobila sam bez ikakvih problema.. pila sam Logest i bio je nekih 8o kn.
E sad jel bi dobila i u nekoj drugoj ljekarni na isti način neznam!! probaj ak ne upali onda socijalnom giniću po onaj papirić..
i mislim da se u svakoj varijanti plaća.
Napisala mi je na povjest bolesti...samo nisam znala da li se plaća. Hvala!
Da li je kome test na trudnocu pokazao prvo plus pa minus pa opet plus.danas mi je 11 dnt prije 2 dana je bio plus sutradan minus i danas opet plus...uopce ne kuzim ali i taj plus sto mi se pojavio bio je jedva vidljiv nazirao se onako
I to su jos oni testovi intim plus po 70 kn...nista ne kuzim
Ajde ti lijepo izvadi betu pa ćeš znati sigurno na čemu si, ako ti je 11 dnt danas onda sutra već možeš
Sjećam se jednom prilikom, davno sam radila taj kućni test. I bio mi je lažno pozitivan. Tako da vjerujem da je to moguce. Iz kojih razloga nemam pojma. Ali ipak najbolje ti je izvadit betu pa si na sigurnom, a ja se nadam da plusic nije lazan : ))))) Sretno!
Meni je Intim Plus kad iako dosta skup test bio dugo negativan kad su ostali bili pozitivni. Najbolji ali valjda i najskuplji je clearblue , preoporučam, oko sto kuna........................ a plus je plus, to je ziher. Sutra vadi lijepo negdje privatno betu i to je to ili čekaj ponedeljak pa sutra napravi taj clearblue test i ne moraš ga raditi s jutarnjim urinom ako je prošlo 14 dana od punkcije.
SRETNO trudnice ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ako netko zna sve o testovima, onda je to Kadauna :mrgreen:
hvala ti draga,danas mi je 12 dnt vise testova doma nemam a nisam blizu grada tako da testove vise necu raditi cekat cu ponedjeljak da vadim betu pa sto bude..i da kod nas nema tih clearblue testova js pitala ove u ljekarni me gledaju ko da sam pala s kruske imaju samo intim plus i onaj gravignost...svejedno hvala...strpit cu se do ponedjeljka
Hvala vam cure ali betu ne mogu vadit do ponedjeljka privatno blize nema nista tako da cekam ppnedjeljak pa se nadajmo velikoj beti....hvala svima
Cure, sva sam jadna. jučer je prekinut postupak zbog prestanka rasta folikula!! to me previše i ne muči, muči me to što doktor opet želi da idem na AIH!! ovaj koji je propao bi bio 5!!!!!
ja ne želim i rekla sam mu to, i mogu reči da se i naljutio i rekao mi da kaj si ja želim hiperstimulaciju, pa da zavšim u bolnici... baš sam jadna, ne želim više na AIH a mislim da baš i nemam izbora:-(:-(
hm, ne znam šta ti ne bi mogao dati laganu neku stimulaciju možda kombinirati klomifene sa menopurima ili gonalima jer stvarno mislim da nema smisla ni ići beskrajno na AIH.
A ne bi se probala prebaciti u neku drugu bolnicu recimo Vinogradsku ili da odeš privatno?
danas sam saznala za jos jednu trudn. sa VV a nije na forumu
bila je na vadjenu js kad i ja 25.6.
Jučer sam bila na prvoj kontroli. Još mi je dao po 2 menopura do utorka, a sutra i u ponedjeljak cetrotide. U utorak opet kontrola pa ćemo vidjeti.
marincezg baš mi je drago da ima još trudnica sa vv koje nisu na forumu. Ovako bar znamo da ih ima i više.
Hope draga još 2 dana izdrži. Mada ja mislim da si ti trudna.
Prekjučer je dr. rekao oko 120 trudnoća ove godine.. E sad jel to samo njegove ili i od doktorice, nisam pitala..
Smijao se da je napunio generaciju prvašića u jednoj osnovnoj školi.
Definitivno nisam trudna,jutros sam napravila clearblue test i bio je negativan 13 dnt:((
bok svima....možete mi objasniti koji je za šta lijek...dobila sam injekcije
25 gonala-mislim da je on za jajne st.?
5 menopura-isto za jajne st?
decapeptyl 14-to ne znam za šta je...ako sam pogriješila....ispravite:-)
Ja sam dobivala Decapeptyl umjesto stoperice hcg-om. U biti razlika je u tome sto decapeptyl potice rad hipofize i na prirodan nacin potice ovulaciju, dok je stoperica hcg-a "umjetni" hormon koji se ubrizgava i na taj nacin potice ovulaciju. Mislim ako se dobro sijecam da ovulacija nastje 36 do 42 sata nakon inekcije decapeptyla. Na taj nacin smo ja i MM planirali odnose uz folikulometriju. O ostalim lijekovima malo znam pa ne bih rekla nesto krivo. Pozzz
Decapeptil se koristi tijekom cijele stimulacije kao supresija jajnika a ovo što navodi Crna ovca može se koristiti i u svrhu štoperice iako baš i nije uobičajeno (mislim da se koristi kod dijagnoze PCOS)
Neuspješan postupak:((valjda cu doci sebi do 9 mjeseca pa krećemo sa zamrznutim js
Auh draga Hope31, prežao mi.......ali moraš hrabro dalje..ne posustaj!
Meni osobno je baš drago kad čujem za nekog...nemogu reći...voljela bi i ja više od ičeg...al još me više dotuče kad čujem negativna iskustva.....isto tako glavu gore dižem i "zagrabim" još veći korak naprijed kad čujem da ima i uspjeha.