A JOJ, ja sam od toga svega odustala, jer zbilja ne znam šta da kupim i koju da pijem? :/
Printable View
A JOJ, ja sam od toga svega odustala, jer zbilja ne znam šta da kupim i koju da pijem? :/
dajte da sumiramo...na kraju...jel ona subanova (marubi herbe) prava ili ne???? više niš ne znam :?
Zašto ne treba piti za vrijeme M? Nisam vidjela negdje neki naputak za to.Citiraj:
Betty prvotno napisa
Btw curke danas izašle nove Ljekovite biljke s temom "neplodnost" pa možda i tamo osvane vrkuta i marulja..kad kupim javim vam!
Je je, marubii herba od subana ili nekog drugog nije važno, je prava stvar za nas!
mummy cekamo izvjestaj :)Citiraj:
mummy_s prvotno napisa
Hoću hoću samo da stigne do kioska..malo kasne ovdje kod mene!
dobreka, mi smo strpljivi i cekamo :mrgreen: :*
Cure, ovdje je 9 stranica o marulji i vrkuti... :?
Meni treba info smije li se vrkuta piti u trudnoći... Zna li netko?
Znam da se negdje pisalo, počela sam iščitavati prve dvije stranice i doustala...
sandrij kazu da smije, pa i iza poroda jer jaca stijenke materniceCitiraj:
Sandrij2 prvotno napisa
http://www.herbateka.com/?q=node/190
http://www.cro-web.com/zdravlje/index1.php3?newsid=361
"Kod žena koje se teško porađaju liječi slabost maternice, a zaštita je i od pobačaja. Bilo bi poželjno da svaka buduća majka od trećeg mjeseca trudnoće pije čaj od ove biljke."
stelač, hvala ti! :heart:
Evo,samo da još i ja sad iz iskustva kažem da sam ja pila mjesec i pol mješavinu gorke marulje i vrkute i ostala sam T.Doduše,bila je biokemijska T i ništa od nje,ali prije toga smo pokušavali godinu i nekoliko mjeseci i nikad se nije dogodilo ništa-tako da još jednom moram ovdje spomenuti-živjela vrkuta i gorka marulja!! :D
Ovaj ciklus,čim mi M počnepa i odcuri,opet ću ih piti,pa....tko zna :)
A mora li se piti svježa?Ili se može npr.napraviti 3 šolje čaja i piti tokom dana?
ne mora, mozes piti i hladno
cure, ajde da netko tko zna iz vlastitog iskustva da napiše gdje kupiti vrkutu i u kojem omjeru smješati sa maruljom (subanovom)...više mi ništa nije jasno...već sam pozelenila od svih živih čajeva, posebno marulje..pila sam sve to pustih mjeseci i ništa :/
u bilo kojoj (biljnoj) apoteci - vrkutu imas isto pakiranu od subana
ja stavim 2 paketica vrkute na 1 marulje i tako pomijesano pijem 8dcl dnevno
ne preostaje mi drugo, sutra u apoteku i ja počinjem s mixom, hvala
kupila sam danas novi paket subanove marulje i sva mi nekakva čudna - uvijek dosad je bila onak drvenasta, a sad je sva paperjasta, baš sam se iznenadila (valjda došla nova pakiranja svježe, jer su forumašice popile sve zalihe :mrgreen: )
Ne brigaj, dobro je i lišće i stabljika. Možda će na tebe lišće bolje djelovati, vibram za to ~~~~~~~~~~~~
Ja sam moju macinu (iz vrta) kuhala i svježu i sušenu, brala bih mlade vrhove sa cvijetom, ali i stabljiku, pa sve to nožem isjeckala (kao peršin) i onda kuhala.
Samo MM mi počupao jesenas (mamicu mu!), ali već sam ja posijala drugu, samo što ne nikne, pa kad ja ostanem trudna, onda ću dilati po forumu.
upravo pijem svoju prvu salicu čaja macine trave i sve sto mogu reci je .
o d u r n o i g o r k o - ili jednom rjecju fuj :predaja:
[/b]stelerina,a možda da je počneš piti pomiješanu s vrkutom?Onda je skroz ok :)
imam samo jedno pitanje...
dali je uvijek ovako gorka ili samo prvi puta kad se pije :mrgreen:
vrkuta je mila majka naspram ovog. odurno
stelač, ne se predavati. Do O pokušaj piti u kombinaciji s vrkutom. Nakon O, samo vrkutu! Hajde, hajde, možeš ti to! Evo, ja već vibram za jednu lijepu O s puuuuuuuuno sluzi... :love:
nestalo mi danas vrkute, pa sam posegnula za maruljom, al danas idem u nabavku pa cu ih smjesat, ovo je nemoguce za piti..Citiraj:
Pepina prvotno napisa
Uvijek je gorka, ali se navikneš... Meni nakon tjedan dana uopće nije bilo bed za piti. Ozbiljno, nije da to govorim samo da te utješim.Citiraj:
stelerina prvotno napisa
a kaj ako ne znam kad mi je O??? jel smijem piti marulju do kraja ili da je radje pijem otprilike do 15-16 dc pa prestanem :?Citiraj:
Sandrij2 prvotno napisa
evo cim se malo ohladila podnosljivija je, usokirao me onaj prvi srk :shock:
Ma ne moraš ti sad točno piti do tog dana. Bitno je da ako posumnjaš na T- prestaneš s macinom.Citiraj:
stelerina prvotno napisa
Vidiš, vidiš, ipak sada lakše ide kad usput misliš na sluz! ;)
jasno mi je zasto se zove i očajnica 8)
al sta se mora nije tesko :roll:
Stelerina, da je gadna, jest. Ali naviknut ćeš se nakon nekog vremena, mlaka je podnošljivija, a nakon par srkova više nije ni tako gorka...valjda se osjetilne stanice onesvijeste :lol:
Vidim i ovdje se još jednom dokazujem kao kraljica bolda :lol: :lol: :lol:Citiraj:
Pepina prvotno napisa
Pa,da treba obraditi sve teme... :lol:
prije da odumru 8)Citiraj:
Charlie prvotno napisa
cure ja sam vam nova, pocela sam sa ovom ocajnicom prosli tjedan, skoro litru dnevno popijem, na pocetku sam mislila da necu moci, ali za cudo, navikla sam se i vise mi nije tako ni strasno za piti. svasta....
moze li mi neka odgovoriti ako je imala uspjeha sa njom jer jako zelim, kao i vi, biti mama, pusa cure, dale ste mi novu snagu
Imalo je cura uspjeha s njom.... javit će ti se.... ja ću stura u nabavku.
Čitala sam nekoj knjizi ljekovito bilje da je drugi naziv za vrkutu Goveđa trava... ovo macina, ovo goveđa.... hm... šta mi pijemo.
Uglavnom, ima još neka biljka za lječene neplodnosti, ali javim sutra šta je točno
nije goveđa, nego gospina
Evo cure moje samo da vam kazem moje iskustvo s vrkutom.
Na svakoj folikulometriji do sada ginekolog bi se uhvatio za glavu kad bi vidio endometrij, cak i u vrijeme ovulacije 5-6mm, ali evo drugi mjesec da pijem vrkutu+folic plus+vitamin e i zamislite jucer na folikulometriji na 13dc moj endic 11mm i to lijepo trolinijski :) nikad mi nije bio takvi i ginekolog je odusevljen.
Nadam se da sam vam pomogla da vidite da vrkuta nije samo obicna trava nego da stvarno pomaze. :*
cure koliko se ja razumijem u nazive tih biljaka, vrkuti je naziv i gospin plašt sto je razlicito od gospine trave, da se neka ne zabuni. ja imam isti problem sa endometrijem, oko 5 mm mi je, ovulacije su prisutne i to relativno ok progesteron pa bih bas mogla probati ovu kombinaciju sa rkutom, pusa zlatne ste :*
sutra ću ponijeti knjigu pa ćemo vidjeti točno, ali mislim da je pisalo goveđa i da sam se smijala ovo macina, ovo goveđa.... ali kod prijateljice u njenoj knjizi piše pastirska iglica i da je dobro da oboje piju čaj od toga.
ja sam maloprije išla kod jednog travara na pijacu, ali sam skužila da čovjek ne čuje, ima onaj aparat u uhu i on mene pita šta trebam i ja mu kažem vrkutu i marulju, kaže ima vrkutu,a marulju ne (s tim da u ljekarnama imaju subanovu vrkutu za 11kn, dok marulju nemaju, a kod nejga je 30kn).
Ja reko dobro onda neću ništa, hvala,
a on mi reče pa za šta vam treba, ima zamjenskih,
ja reko ma za ženske probleme,
a on pa jel ju nemate ili vam je obilna ili šta... a
uzmimo u obzir i da sam se ja morala derati po pijaci jel ne čuje, sve ponavljati 2x... grozno
Na kraju sam nazvlala frendicu da mi pogleda u osijeku... valjda će imati više sreće. :/
vrkuta obična, drugi naziv: goveđa trava, rosanica, rosnik.
Piše da kod unutarnje upotrebe smanjuje preobilno krvarenje, a kod vanjske za celulitis (ne celulit),strije, upale desni... za liječenje vaginalnog iscjetka.
Izdavač knjige je Mozaik knjiga
Za jačanje plodnosti piše biljka KONOPLJIKA..... :?
A kod te frendice taa pastirska iglica :?
tako to ovdje piše, ja evo prepisivala iz knjige
mozda konoplja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
jao sto sam glupa, sva sam pod stresom danas, otvorila novu temu umjesto dodala ovoj....saznala danas da mi je slabasan, tanak endometrij.... :cry: ima li neka iskustva, navodno pomaze vrkuta, andol...pisite ...
a konopljika ne konoplja, naziv je jos vitex agnus castus i kako mnoge kazu, pomaze....