aprin ne diše kroz sex, i naravno da ona to ne može razmijeti
Printable View
aprin ne diše kroz sex, i naravno da ona to ne može razmijeti
Moj isto ne diše kroz sex, njemu je jednako kao i meni važna ljubav, emocije, komunikacija, al nekad se teže suzdrži. Ja kad sam tako extra horny lakše se cooliram nego on.
Ja sam sretnica. I tačka. Žao mi je svih onih koji trpe bilo šta-davanje, nedavanje, gnjavažu, napaljenog/nenapaljenog muža, čest ili rijedak sex, svekrvu, ljubavnicu,i slično. Poštujem sva mišljenja, iako neka ne razumijem, ali ne mogu dozvoliti da bilo ko, ko je drugačiji od mene, kaže da to što ja nekada pristanem na sex a ne da mi se, ili što to nekada radim svaki dan, sajednakim užitkom, tvrdi ili sugerira da sam ja čudna. Jer nisam, ja sam sasvim normalna mlada žena, sa izraženim i redovno zadovoljenim nagonom za sex, koja je imala tu sreću u životu da odlučuje o svom životu.
Ajde da pokušam još jednom objasniti, jer vidim da se u večini stvari slažemo (jedna i druga strana), a opet se ne razumijemo.
Da krenem od kraja (eris) ne mislim da si čudna.
Ne smatram "problematičnim" kad nekoga muž nagovori na seks, ali samo u slučaju ako je postavka nemam baš volju onako, iskreno ti se ne da, pa red priče, ljubljenja, masaže, vina, škakljanja,... sasvim svejedno (bit je da ste krenuli od nečeg što obje smatrate ugodom) i nakako je spontano na kraju došlo do seksa i super vam je.
To mi je ok, uvijek ima takvih trenutaka u braku, ali nisu mi ok postavke koja se provlače kroz neke postove (ponavljam opet i opet):
1.) ne želim se seksati, ali se ipak seksam iz bojazni da muž ne ode drugoj
2.) ne želim se seksati, ali se ipak seksam da udovoljim mužu, pa da on udovolji meni kod kupnje namještaja
3.) ne želim se seksati, ali se ipak seksam jer smatram da žena mora raditi što je muževa volja
Ja tu vidim veliku razliku između ne da mi se, ali pokušaj me razuvjeriti i ne želim (kratko i jasno ne koje znači ne).
znam da smo na filozofskom al bogme nisam očekivala ovoliku raspravu oko sexa
ovako, kad se ljudi vole i kad uspijevaju izgraditi i zadržati takav odnos u kojem je jasno da su tim
da vjeruju u zajedničku snagu koja je jača od kredita, bolesnih roditelja, problema na poslu ili problema zbog neimanja posla, svejedno čega
e tada nema ništa ljepše od zajedničkih bliskih trenutaka.
moram reći da mrzim kalkulacije u bilo kojem pogledu, makar znala da ću profitirati i da mogu navesti vodu na svoj mlin.
onda to radim otvoreno, razgovorom,makar se i posvađala. draže mi tako. nekad bude po mom, nekad i ne. baš jučer mm mi je zahvalio što sam pristala da nam kuća ovu prvu godinu bude okrećčena u bijelo iako zna da sam ja kolorist u duši! ali njemu je to iz određenih razloga olakšalo umnogome, a mene je ponos obuzeo cijelu što sam uspjela obuzdati svoj ego i dopustiti tu bjelinu za prvo vrijeme.
iako, to sigurno neće potrajati jednu cijelu godinu :-P
i još redovno "dajem" pa vi recite sad :mrgreen:
i ne mislim da muški stalno i samo na sex misle, ali mislim da im je važan a bogami je i meni važan
ljudi općenito bolje funkcioniraju i imaju više samopouzdanja kad su na tom polju realizirani
bar kod nas tako šljaka
Super mi je ova tema, preskočila sam koju stranicu jer mi se neda čitati ali ovo mi je upalo u oči. Anemona, meni se čini da ti uopće nisi shvatila poantu npr mene i ane, ne znam što su kasnije druge pisale. Ali da malo prokomentiram ovo pod rednim brojevima.
Ja se ne seksam kad mi se neda. kažem mužu da se makne i da neću. Tu nema puno rasprave niti dileme. On nema pravo dizati nos ili ljutiti se. Moje tijelo je moje tijelo i ako nemam volje može zaboraviti na to. Ali desilo nam se da se mjesecima (puno mjeseci) nismo jer nisam imala volje. Nakon tisućitog puta što sam ga odbila on se naljutio. (to je bila jedno petstota takva kriza u našem braku) Onda sam se doslovno prislila jer mi ga je bilo žao. I svidilo mi se:mrgreen: kasnije je sve to došlo na normalu. Ali da je to moje stanje trajalo godinama, meni bi bilo ok da on nađe drugu. Ustvari, da preformuliram, meni bi bilo normalno da se razvedemo a samim time da svatko počne živiti svoj život kako ga volja. Jer, u našem braku seks ima veliku ulogu kad su naši odnosi u pitanju, emocionalni i svakakvi, znači jedno je ovisno o drugom. Ja sam imala te svoje "krize" kad nisam imala volje za mužem i za brakom. Ja na seks ne gledam kao na uslugu njemu nego jedna od spona koje nas vežu u našem braku, to je sastavni dio našeg braka. Kad seksa nema, znači da nam odnosi ne štimaju.
da, Trina, ali upravo o tome se i radi
kad ti fakat ne želiš, onda to TM i poštuje
neke cure kažu da se treba "podati" i tada (kad ne želiš) iz svih razloga koje je Anemona napisala
i to je ono što čudi
Pa jedno je ne želiti par puta, tjedana, ma čak i par mjeseci ako si u nekoj krizi ili si umorna, bezvolja itd. Ali da ti se ne da mjesecima jer ti se gadi mužev dodir to je već problem o kojem treba ozbiljno razgovarati a ne očekivat da on poštuje naše želje i šuti.
A baš me zanima kako mi žene ragiramo ako nas muž odbije? Mene je moj odbio, zapravo pokušao odbiti par put u životu kad je bio mrtav umoran, i napravila sam takvu dramu da to nije normalno, jer za njih se podrazumjeva da im se uvijek da a mi tražimo razumjevanje ako "ne možemo" mjesecima.
RozaGroza, tvoje razmišljanje je normalno razmišljanje žene u dobrom braku. Meni su ova druga čudna.
"Ja mu nedam, jer mi se neda" i to često, meni je jako ponižavajuće i duboko zabrinjavajuće za muškarca.
Kad ponekad gledam "Raymonda" i njegove muke da dođe do intimnosti, toliko se naljutim da bih lupila Debru da mi je blizu. Svome mužu reći "Ne" radi nekakvog ćeifa je baš nipodaštavanje istog. Kao i obratno, ako muž kaže Ne bez razloga. Ili sa zlim razlogom.
Ako ikad povjerujem u to da se muskarci (svi, jelte.. ma i dio njih) brinu o mladuncadi i obitelji samo kad redovito "dobiju" od zene, ici cu se upucati. To je takvo omalovazavanje muskog roda da je ruzno citati, a tragicno zivjeti sa saznanjem da itko u to vjeruje (iskreno mislim da je zenama koje u to vjeruju jako tesko).
Je, muskarcima je cesto seks vazniji nego zenama, ali ostaju u braku jednako kao i zene cije emotivne i ostale potrebe nisu zadovoljene (od muza) u mjeri u kojoj bi zeljele. Oni koji saraju i oni koji odlaze, otisli bi svakako, a nedostatak seksa je dobar izgovor koji ocito kod dijela zena pali kao dobro opravdanje.
Trina, ana.m i ostale s "muskim" cipom za seks ... blago vam se. :mrgreen:
Meni je ovo toliko glupo da ti ne mogu opisati koliko. Ponižavajuće je za muža ako se ženi neda? Znaš, ja sam rekla da moj muž jako voli seks i jako mu je važan, i to je činjenica, kao i kod onog velikog postotka muškaraca kojeg sam već spomenula (i to je istina, iako neke supruge naivno vjeruju da kod njihovih muževa to nije tako). Ali kad bi ja znala da mene moj muž, s kojim sam stvorila obitelj, s kojim dijelim život, kuću, osjećaje, ljubav, sve svoje misli i s kojim me osim svega navedenog veže i veliko prijateljstvo, gleda kao nešto što hoda i u sredini ima nešto predivno oko čega se njegov život vrti, ja više nikad nebi spavala s njim. On mene poštuje kao ženu i kao osobu. Poštujem i ja njega kao čovjeka. Ševimo se jer to volimo:mrgreen:. Ali da ja to MORAM onda nebi. Kužiš?
bome, Trina, ovo što si napisala na prethodnoj stranici je potpuno onako kako se meni sviđa.
i to nije ni na tragu onome "ne da mi se, ali ću dati" zbog...
mira u kući
novih tapeta
da ne ode kod mare iz susjedne ulice
e jeste neke
ja napišem da popustim da mi kuća bude bezbojna
i još pride dadem
a niko ni riječ hvale
ccc
trebala si biti muško!
ja sam mislila da samo životinje i ljudi s problemima na mogu kontrolirati nagone.
"aprin muž ne diše seks"-nevjerojatno.
Sad će ispasti da postoje žene koje se HVALE time da ih muževi poštuju taman toliko da su obavezne seksat se s njima (oprosti, ifigenija, ne "davati", nego dijeliti kakoono ljubavne radosti-ili da osjećaju da bi bilo u redu!!) kad im je do čitanja i igranja tenisa.
Ja ću mrtva ladna reći da bi normalan muž pobjego da se žena seksa s njim 4 puta dnevno-a da jedan put bude iz razloga iz kojeg se vi seksate. Baš mu je to za pohvalit se, evo-žena se ne pali previše na mene, ali ja sam njoj izašao u susret s kaučom, pa će ona meni sa htjela sam reći čim, al Clitnon je reko da to nije seks.
a ne, šteta bi bilo
ja sam jedna jako ženstvena i krhka pojava
niko ni ne sluti kakvi se muškarački porivi kriju u meni :mrgreen:
jer je i ona bila gladna, ne samo muž
I ja sam uvijek gladna, kao i moj muž. Pogotovo kad ga tjednima nema doma, pa dođe...
nije tema razgovora.
tema je jesti, a ne biti gladan.
iliti "trpanje" u sebe.
:lol:
Cubana :lol:
Pratim, ne pišem.
Drugi (Apricot, Anemona, Trina...) napišu i pitaju sve za mene :)
Nije čovjek vodopad pa da pada tamo gdje ga zapadne, slobodnim padom, pa sad pred frižider, u krevet ili na muža - a što ćeš, kako se zbude, kak se probudim, kako mi dođe.
Ova struja diskusije koja je protiv svjesnog ulaženja u mužev zagrljaj stalno nešto zamjera - pa što ak se njemu hoće, ali isto tako se vodi filozofijom - kak se meni hoće...
Ali valjda je moje da mi se - ne da mi se važnije od njegovog, je li tako.
Poanta je bila da ja volim svoj ćeif i da ga nekad stavim ispred MMa. I, iskreno, opet me neki postovi ovdje asociraju na Stepford. Samo nek je muškarac zadovoljan, i zadovoljen. I ok, ako su vam muzevi takvi. Ali dozvolite da ne živimo svi u Stepfordu i da neki muzevi vole da im žene imaju i svoju glavu, svoje želje i svoje potrebe. I svoje "ne".
Beti3 napisa
?????? Stvarno ne razumijem što je pisac htio reći, da žene koje odbiju seks kad nisu raspoložene sebi uskraćuju najbolji dio braka?Citiraj:
a stvarno ne razumijem zašto netko želi sebi uskratiti jedan od najboljih dijelova braka.