moje cure pri upisu nisu uopće bile na razgovoru s pedagogicom
Printable View
moje cure pri upisu nisu uopće bile na razgovoru s pedagogicom
Ovo nije bio razgovor pri upisu, nego ono prije 2-3 mjeseca kad smo svi obavljali školsku medicinu i pedagoge.
pa ispunjavaju klinci neki i testić kolko se ja sjećam od prošle godine
dva testa, s pedagogicom i uciteljicom. i sad sam saznala da se to boduje i na temelju bodova se slazu razredi :eek:
kako si to saznala?
Vidjela sam u knjizi u kojoj ju je upisala žena kad smo se u subotu išle upisati. Pa sam pitala kakav je to broj.
Onda sam zvala frendicu psihologicu u drugoj skoli koja mi je rekla da je kod njih max broj bodova 36.
pih, propustila sam priliku :mrgreen:
Ja sam baš to pomislila. Znam da je netko ovdje pisao da slažu razrede prema "naprednijima" (nemam bolju riječ), ono podijele pola u jedan pola u drugi pa "ostatak", pa sam to povezala s tim bodovima koje sam jučer vidjela. S tim da mislim da je moje dijete sasvim prosječne pameti i spremnosti, ne bih rekla da bi ju te ocjene trebala svrstavati u neki "viši" razred.
Moj odgovor se odnosio na onaj gore leonisin o slaganju razreda, čist da je lakše pratiti. :)
mi smo školsku medicinu obavljali samo s liječnikom, a školsko testiranje samo s učiteljem razredne nastave.
pedagozima, psiholozima i logopedima su išla samo djeca s nekim indikacijama.
ali da, znala sam da na osnovu tog testa u škol slažu razrede, po gaussovoj krivulji, da u svakom razredu bude pravilno raspoređeno ispodprosječne, prosječne i natprosječne djece.
eee, al oni ce slagati identicne razrede, nece biti jedan napredniji jedan manje napredan vec trebaju posloziti djecu tako da su svi razredi iste "jacine".
tako da je totalno irelevantno za nas kako su nam djeca kotirala na testiranju :)
tako je :)
Moja kakva god da bila ide u jedan jedini boravak koji na moje veselje ima samo 22 učenika, a ne 38 :)
Inače, s kime god pričam, nema baš nekog oduševljenja školom (Sesv Kraljevec), ali ni ja nisam išla u bog zna kako izazovne i dobre škole pa sam "čisto dobro ispala". :mrgreen:
Na jednom razgovoru u vrtiću mi je psihologica rekla da se nada da ćemo se mi (roditelji) potruditi da škola ne ugasi u njoj svu želju i entuzijazam. I da nećemo dopustiti da ju škola unazadi.
Kako? Nemam pojma.
ista priča je bila i prošle godine, a pošto sam bila s malom na testiranju vidla sam točno i kvačice i broj koji je bio ( istina da sad ne znam koji je bio)
e šit, a baš sam ju htjela u bistriće dati :mrgreen:
opet ja kasnim
Je li to nešto novo? Ja se uopće ne sjećam da mi je kći prije 2 godine obavljala bilo kakav razgovor u školi prije upisa. Bila je kod liječnika školske medicine, tamo crtala neke čombiće, brojala, odgovarala na pitanja, ali kasnije u školi sam bila ja sama bez nje.
ja vise nisam sigurna, moram priznati. :D
Leonisa jesi mozda saznala koliko razreda ce biti u Rapskoj? Kakvi su dojmovi od danas? Moja je zadovoljna sa onim kaj su vidjeli i razocarana jer je ocekivala da ce proci kroz sve razrede od 1. do 8.... ;-)
Looli, početkom 7. mjeseca i na školi i na webu će izvjesiti raspored klinaca po razredima. Tako su nam rekli na upisu.
ok..hvala :-)
ajme kod vas je za usporedbu puno kompliciranije nego kod nas :/ fakat, i u drugim općinama ispadne puno kompliciranije nego u našoj.
odradili smo pregled (nema vađenja krvi, stomatologa, ništa), testiranje je bilo u vrtiću, mi smo došli na 10-minutni razgovor, još samo upis da riješimo i gotovi smo.
Da li ima koga za Grof Janko Drašković, Zagreb, ovdje na forumu?
moj nećak je trebal ići u grofa ali je dobil odgodu.
mi smo se upisali, ima ih 19 u razredu i uci njemacki.
dobili smo i popis knjiga, kad se to kupuje?
ja bi odmah sad:)
a moj dragi tuguje za vrticem skroz :(
Ja kasnim :-) Ali i mi imamo predškolca !!
Vi već pokupovali torbe u 11 mjesecu, ja tek danas skužila da je to opaka industrija novca.
Iskusne mame, ajd mi ukratko recite mjesta u Zagrebu (dolazim ovaj tjedan doma na tjedan, a obećali da se vraćamo s torbom), pa di ima za kupiti , da se ne ludim :-) NN su još u Ilici? SPominju mi one bolesno skupe Hamine u Masarykovoj.
Kakvo je stanje sad u ovo doba godine ? Jel ima izbora?
Koju pernicu kupiti?
Di ima Target torbi za kupiti? Ovaj ROg mi otvara samo VAraždin
meni se čini da je najveći izbor u NN na Trgu žrtava fašizma
oni imaju i web shop pa pogledaj tamo šta sada nude
Ja sam E kupila još po zimi kod njih Herlitz torbu jer imam dobra iskustva s njihovim torbama ,i sin mi je njihovu imao.
njegova je kao nova nakon dvije godine nošenja
kupila sam i pernice njihove jer točno pašu u džep torbe a i istog su dezena
torbu za kćer sa dvije pernice ( veliku punu i malu okruglu praznu koja nam treba za škare ljepilo i takve sitnice ) sam platila manje od 300 kn.Bila je neka akcija početkom godine
evo i dalje imaju neke modele na akciji.Naša je ovakva ali drugi dezen
http://e-trgovina.nn.hr/skolski-pribor/929399.html
mona , hvala ti puno
torba i cijena su odlične!! , vidim da su i ove druge lijepe i cijenom dobre...
odvest ću je direkt tamo, pa nek isprobava :-)
p.s.
vidim, opet ću počet visit po ROdi :-)
Mona, jel se mogu te torbe ubaciti u veš mašinu?
ne,tvrde su.ali ovu prvu koju samo imali sam samo brisala mokrom krpicom,i pregib džepa usisala usisivačem jer se skupe mrvice
i nije prljava,nešto se baš ne lijepi zmazanoća na nju
miniminia, komentirali smo ovdje da su Herlitzovi najisplativiji modeli Flexi, svi drugi su na knap veličinom.