I mene zanima!! Ja sam za treču stimuliranu sad dobila Puregon, inače na Gonal i Menopur slab odaziv jajnika, 2-3 folikule.
Sad mi je propisala 300jedinica puregona uz DHEA tablete 25mg dnevno.
Printable View
Moj zadnji postupak je bio sa puregonom, čak mi je i na papirima dr. naglasila da najbolje reagiram na puregonom, s njim sa dobila 4 js ( toliko sam js dobila ukupno u svim prijašnjim postupcima s gonalom) a samo mi je jedan jajnik dostupan za aspiraciju i to sa jako malom površinom zdravog tkiva i povećim endometriomom.
a poslala sam im mail i rekli su mi da trebam uputnicu za folikulometrije. Sad neznam ako ću ići svaki dan il dva pa onda treba svaki put nova?? Budem nazvala sestru Irenu.
Kupovat ću puregon sama jer su dr. I sestre tamo predložili da ne trosim besplatne postupke na puregon, jer ako cu biti nekoliko puta na stimulaciji u slucaju da trebam i ivf ili slicno, mozda potrosim besplatne pokusaje. A lijekovi samo za stimulaciju su jeftiniji nego za ivf ili slične. Valjda sam dobro objasnila. ;-) Sad smo u potrazi za jeftinijim ljekarnama. U petrovoj je puregon 2300 kn. Kod nas u gradu je 3700kn!!!!
A mozda cu trebat i dva pakiranja :-(
ja imam 100i.j. puregona do 1.folikulometrije. onda cemo vidjrti reakciju jajnika i dogovoriti dalje kolicinu.
Zanima me dal ste imale kakve nuspojave? ni klomifen mi nije bas "sjeo" pa se sad malo bojim.
Suncokret, ti ides na inseminaciju?
ne, za sada samo stimulacija ovulacije.
Suncokret - i ja sam išla u prvom postupku s Puregonom - dobila sam 7 JS što je ok - međutim imala sam strašne nuspojave: jake,jake ovulacijske bolove od 3. Dana uzimanja a stomak mi je bio napuhnut kao u 6. Mjesecu trudnoće! Ne pretjerujem: kod svakog pokreta me je boljelo. S Gonalima nemam tih nuspojava,ali ti ne brini za sebe jer kod svakog lijekovi drugačije reagiraju! Nekome neki bolje paše.
Sretno!
evo da se javim samo radi usporedbe s puregonima,i ja sam imala 7 stanica na njima...baš čudno da smo sve tri ovdje isto reagirale...vjerovatno smo imale i slične doze,ja prva tri dana 300ui,a onda cca 5 dana 150ui
Kameleon- takav protokol sam i ja imala! Mislim da je to neki standardni!
Jesi ti dobro? Kako se osjećaš? Odnosno osjećaš li nešto drugačije?
Ja sam bila prva tri dana na 300 jedinica,a sljedečih 5 dana po 200 jedinica. 12. dc je bila aspiracija 7 oocita.
Ni na puregonu,niti na gonalima nisam imala nikakve nuspojave...dok sam prvu stimulaciju,sa menopurima podnijela koma.
Stalni bolovi i užasna nadutost.
žužy, a zašto si otišla iz petrove?pitam jer mi se otvara neka mogućnost da se prebacim tamo. naime, užasavam se punkcije bez anestezije koja se radi na VV, a koja me najvjerojatnije čeka, pa razmišljam unaprijed. u pon idem tamo kod jedne doktorice, nisam pitala ni ime...ali jel možeš možda ti preporučiti nekog dobrog doktora tamo? Ili da se ne prebacujem? MIslila sam i o Sv. Duhu, tj. dr Baumanu, ali sad je tamo sitaucija banana.
Pošto sam pitala o vašim iskustvima o dr. Strelecu, evo mojeg "friškog" dojma od srijede :)
S obzirom na sve što sam čitala, čovjek mi je ostavio čisto solidan dojam. Svi su pisali kako je šutljiv i ne objašnjava baš nešto, ali meni nije bilo tako. Uzeo mi je povijest bolesti, klasično pitanje-odgovor.
Lijepo mi objasnio terapiju, postupak uzimanja lijeka, kad se javiti, sve u detalje. Nekoliko puta se našalio i bio je stvarno susretljiv. I isto tako i njegova sestra (neznam kako se zove). Sve u svemu, čisto solidno.
Ali s obzirom na mog soc.ginekologa koji jedva prozbori dvije-tri riječi, dr. Strelec je ko radio :) :)
Velika hvala svima na informacija, savjetima i podršci, puno to čovjeku znači u nepoznatom svijetu mpo-a!!!!
Nadam se našoj trećoj sreći i malom Božićnom čudu!!
suncokret19, hvala na javljanju... možda nebitno (meni eto bi bilo bitno :)) Strelec još uvijek tipka na mašinu umjesto na komp?
Suncokret..puno sreće! I ja čekam božično čudo..evo već 3. Božić..nadam se trećoj sreći :-)
Dok sam zvala da si narucim puregon, sestra me pitala koliko godina imam. Rekoh 25, a ona sva u čudu počela pričati pa kako to da vec idem u postupak, koji mi je to dr.rekao!!! pa nisam se valjda sama sjetila ići na mpo iz zabave!!! tlak mi je bio na 1000!!!
da cekam do 70.godine kad nemam ovulacija?? :-(
jel se može zavti nedjeljom kod sestre Irene, zovem al nitko se ne javlja :(
suncokret19, nije na sestri da komentira - s 25 godina si premlada s 30 ajmo reći taman, ako dođeš s 35 prekasno - ma glupost iako neke zemlje vani financiraju MPO tek nakon 25 godine (mislim žene) iako to nema nikakvog smisla, ako par ima dijagnozu i samo 20 i 22 godine, zašto ne na MPO odmah, neće se do 25 godine ama baš ništa u dijagnozi promijeniti.
Zato ogluši na takve komentare i stvarno ne znam čemu sestri da lupa ovakve gluposti?
suncokret19 nemoj slusati sestre ni nikoga sto se tice pitanja godina, nisu u toj situaciji pa ne znaju, ja sam isla sa 23 god. u prvi postupak i ne zalim nimalo, zato cu za par godina ponovo, a da mi cekamo po popricama drugih ljudi otisle bi godine u propast, samo hrabro :-)
suncokret, učinilo mi se da si u jednom trenu napisala da si lijekove nabavljaš o svom trošku...a ideš u postupak preko hzzo? :zbunj:
kupujem lijek od petrove na svoj trosak. Ja imam samo stimulaciju ovulacije, nikakav daljni postupak. znaci plodni dani i onda kucna radinost :-)
idem samo na folikulometrije i to mi je preko zdravstvenog, imam uputnicu od svog gina.
Nisam valjda krivo shvatila da se folikulometrije placaju?? to mi nitko nije rekao
ma znam da ni sestrama tamo nije lako i postujem njihov rad i trud. Znam koja mi je to na telefon govorila, ni dok sam bila u osobnom kontaktu s njom nije bila nista bolja. neznam joj ime a i bolje da neznam. Zaboravljam tu epizodu. ;-)
Nego cure, u kojoj ste vi fazi??
Da cujemo malo i dobrih vijesti :-)
Suncokret moram priznati da prvi put cujem za takav aranzman - ciljani odnosi s puregonima (koji su iz vlastitog djepa)... Kako to da ste se odlucili na takvu stimulaciju?
Suncokret, pošto je puregon u Petrovoj?
Suprugov spermiogram je uredan, moj hsg uredan, samo sto nemam ovulacije zbog losih hormona. Pa zbog tih dobrih nalaza idemo za pocetak na stimulaciju. Zato mi je predlozeno da si ih sama kupim. Jer kako nemogu ni dobiti jajne stanice pitanje je koji ćemo daljni problem naci (treba se jos oploditi,ugnjezditi a ja ni razviti j.s. ne mogu). Kako klomifen nije dao rezultate a hormoni su mi koma dr. Je predlozio gonadotropine koji ulaze u 6 besplatnih postupaka. pa kao nek si te besplatne ostavim ako cu trebati neki slozeniji postupak (ivf,aih- neznam tocno koji). nadam se da razumijete sto zelim reci.
To mi je predlozio dr.strelec,njegova med.sestra i jos jedna gda.-mislim da je sestra.
Pitanje:
na pocetku ciklusa (dobim samo ako se izazove m) uvijek 2-3 pa cak i 4 dana imam pojacan smedi iscjedak, pa tek onda dobim pravu mengu. Racunaju li se i ovi dani s iscjetkom pod mengu ili cekam bas krv?? jer se trebam pikat od 2.dc.
I sto ako ne dobim mengu, nego samo iscjedak??
lovi me panika!!!! :-S :-S
U cemu je problem, zasto nemas ovulacije? Kakvi su ti nalazi hormona?
Neobicno je jer je steta potrositi reakciju na puregone, koje ce, nadajmo se, biti, jer kako kazes treba se oploditi, implantirati itd, IVF tu ipak potpomaze...
Kazu da je 1dc kad krene svjeua krv, crvena.
napisem rezultate nalaza navecer dok stignem s posla. :-)
Suncokret, Klomifen nije jedini lijek koji se koristi za blagu stimulaciju ovulacije. Tu je i Letrozol (Femara, Letrilan). Pitaj Dr za njega.
Ovo sto je vama predlozeno su jako skupi tempirani odnosi :-/ (koji lako moguce zavrse i Ivf-om ako bude bude vise folikula, a sumnjam da ce ti u tom slucaju refundirati novce za stimulaciju)
Ima li netko sa friskim iskustvom FETa kod prof Vrcka?
Koji dan ciklusa je obicno prvi uzv?
Sto treba donjeti od nalaza?
Aspiriraju li JS iz tekuceg ciklusa ili je puste da ode?
Dali bas na dan transfera odlede embrije ili ranije?
uncokret
za 2300 kn koliko ćeš dobiti jedinaica puregona? je li 900 IJ u penu?
Suncokret
ovo si postala prije mjesec dana, nalazi tvojih hormona:
*glukoza natašte- 4.8 (4.2-6.0)
*AMH- 116,9 (0-75,7)
*slobodni testosteron-57,6 (0,2-14,2)
*inzulin-104,2 (21-174)
*LH-14,8 (folikularna faza 2,1-10,9)
*FSH- 5,7 (3,9-8,8)
testosteron-3,7 (0,4-2,6)
*estradiol- 165 (99-448)
*prolaktin-190 (71-566)
progesteron- 2,4 (0,5-3,1)
*DHEA-S - 15,5 (0,5-10,6)
Po slici hormona ti imaš sindrom policističnih jajnika.
Draga Suncokret, iskreno ne razumijem zašto moraš kupiti od Petrove puregon za 2300 kn kako bi ti izazvali ovulaciju za ciljane spolne odnose.
Što ti je rekao dr Srelec?
da to su moji nalazi, nisam ih mogla kopirati prek moba.
Imam pcos, samo jedna prirodna menga u zivotu.
Nista posebno nije rekao, samo da probamo puregonom izazvati ovulaciju i onda odnosi. Posto su ostali moji i suprugovi nalazi uredu,da bi zato poceli samo s puregonom. i zato nek kupim puregon i cuvam besplatne postupke u slucaju da zatrebam neki od postupaka.
To s kupovinom mi ima smisla, ali dal je puregon dobar izbor, e to neznam.
Probala sam kod svog gina s klomifenom, 2 pokusaja bez ikakve reakcije. Poslao me na vadenje gore navedenih hormona i dok je vidio rezultate je rekao da je to tvrdokorni problem kojeg on nece moci rjesiti klomifenom i poslao me u zg. Ono stoje dr. Strelec rekao sam vec napisala.
Kaj to nije dobro resenje?? puregoni??
suncokret,a dali si ti Mišljenja da baš i nebi išli na IVF ili AIH?
lli si ti samo prihvatila to što ti je doktor predložio?
Jer,meni je ovo neshvatljivo...trošiti toliko novaca za nešto na što inače imaš pravo da ti osigura hzzo.
Osim ako želiš izbječi punkciju ili inseminaciju...ali ni to mi nema smisla,jer puregon je ozbiljna stimulacija sa kojom možeš dobiti više jajnih stanica,i ako te sa eventualno takvim rezultatom doktor i dalje bude uputio u ciljane odnose-meni je to blago rečeno neodgovorno.