Evo, 6xmamice, dodala sam te na listu. Zaboravila sam ranije :(
Ako sam još nekoga slučajno preskočila, a želi na listu, neka se javi.
Još nedavno sam bila na kraju liste :)
Evo, 6xmamice, dodala sam te na listu. Zaboravila sam ranije :(
Ako sam još nekoga slučajno preskočila, a želi na listu, neka se javi.
Još nedavno sam bila na kraju liste :)
Baš gledam i idem gore, polako ali sigurno se penjem... jedva čekam... miuta čestitke na proncezi... Munkice pa ti ćeš ubrzoooo... dobro je pa će mo svaki mjesec imati ovdje prinoveee...
Minuta cestitam na princezi ❤
Bas razmisljam kako mi vrijeme leti,jos manje od 3 mjeseca do princezinog dolaska.
Ja sam postala totalno zaboravna,moram si pocet pisati podsjetnike.Mm me zeza da sam posenilila.
Miuta čestitam od :heart:!
Mi smo danas bili na pregledu i još sam vadila krv za Nifty. UZV je prosao super, kaže doktor da sve izgleda odlično, bebica je živahna i vesela :zaljubljen:, nuhalni je odličan. Trenutno smo veliki 5,5 cm što odgovara 11+6tt (iako je službeno 12+5tt no bio je jako kasni transfer).
Presretni smo :-D sad čekamo nalaze i rezultat jel cura il dečko :mrgreen:! Sad opet sa 20tt na pregled, no ako budem nestrpljva rekao je slobodno dođi i prije :).
Munkica 23.5.2018. / (Ž)
Bluebella 20.6.2018 / (Ž)
bodo 05.7.2018 / (Ž)
bornastra 03.8.2018 / (Ž)
Nivana 03.9.2018 / (M)
6xmamica 11.09.2018 / ()
Ribica 1 15.10.2018 / ()
Isabel 18.10.2018 7()
mabo1 30.10.2018 / ()
Skupila sam hrabrosti da se dodam na listu :oops:.
Ajme same princezice do 8.mj :dancingfever:... Možda ovih par novih trudnica nosi kojeg dečkića :).
Samo neka lista raste :)
Super da je sve super prošlo na pregledu, Isabel!
Mene MM podsjeća da bi bilo dobro da se spremim za bolnicu. Već vidim da će me on pakirati i nositi stvari u bolnicu :lol:
Ne mogu se sjetiti jesam li negdje ranije natipkala, ali samo da vam kažem da pazite da što manje ležite na leđima u zadnjem tromjesečju. Nedavno sam bila kod zubara i kad je spustio stolicu u ležeći položaj sam se skoro onesvijestila :mrgreen: U zadnji tren su me podigli jer ih više nisam ni čula niti vidjela. Čini se da je maternica stisnula donju šuplju venu što mi stalno pripominju i dr. i babica.
Kasnije su mi stavili jastuk pod leđa i noge pa je sve bilo ok.
A meni i malenoj najvise odgovarao polozaj na ledjima :mrgreen:
I meni. :) Svako malo se probudim na leđima i pokušavam se prevaliti na bok.
Ja sam počela spavat sa ovim jastukom za dojenje pa jedan dio pod trbuh,a drugi zaglavim iza leđa tak da se i ne mogu okrenut skroz na leđa u snu...Ja bih voljela nastavit niz sa princezicama :-)-vidljivo u potpisu zakaj :mrgreen:..
Sad kad sam bila u Vinogradskoj na hitnoj,pita me doktorica da jel tu svu djecu imam s istim mužem...ja reko da...A veli ona pa kak niste već muža promijenili nakon tolkih muških :lol:
6xmamica zašto si bila na hitnoj?
Sretno svima zelim i da grlite svoje bebe. Ja sam pre sretna. Hvala vam jos jednom na cestitke
[emoji173]️
Poslano sa mog F3311 koristeći Tapatalk
Imala par dana ko menstr.grčeve i pritisak u trtici,ispalo da je urinarac, dobila 10 dana Novocefa, izmrcvarile me tam dr. ko svinjče, 3 dana sam krvarila od njihovog pregleda...
Svom dr. idem 25. na kontrolu i nema te sile da me ide gledat vaginalno, ne dam, ovo je bilo prestrasno... Cervikometrija i amen.
Mogu ja na listu? Termin je 17.11. Zadnja sam zasad :)
Munkica 23.5.2018. / (Ž)
bodo 05.7.2018 / (Ž)
Nivana 03.9.2018 / (M)
6xmamica 11.09.2018 / ()
Ribica 1 15.10.2018 / ()
Isabel 18.10.2018 / ()
mabo1 30.10.2018 / ()
V&NMama 17.11.2018 / ()
Isabel i V&NMama, dobrodošle na listu :)
Uf, 6xmamice, zvuči neugodno.
Sutra sam u 35. tt i do sada nisam imala niti jedan vaginalni pregled ako ne računamo UZV do 12. tt. Mislim da će mi na sljedećem pregledu jedino uzeti bris za streptokok.
Munkice, kak ti gledaju stanje cervixa onda? Cervikometrija ili?
Mene su navikli već čačkat jer se moj cervix krene nakon 20.tj otvarat al stvarno mislim da za to nema bas neke velike potrebe, sve se to vidi i vaginalnim uzv... A to kaj bu meni neko reko nakon pet poroda da sam uloživa mi se ne čini nenormalnim...
Ne gledaju :)
I to je ovdje praksa. Ako nije pokvareno, ne treba čačkati. Bas sam pitala kolegice koje su rodile u drugim bolnicama. Niti njih nisu pregledavali.
Dr. mi je samo tijekom abdominalnog UZV rekla da cervix izgleda ok.
Hvala! Čestitke miuti821 na njezinoj srećici!!!
Bok cure,mali ispravak mog termina. Kaze dok.da je 2.11 ipak po ZM. Mene ulovila jaka prehlada pred 4 dana tako da sam umirala skoro 2 dana od začepljenosti i nisam mogla ništa spavati po noći.
Miuta821 čestitke na princezi
Munkica 23.5.2018. / (Ž)
bodo 05.7.2018 / (Ž)
Nivana 03.9.2018 / (M)
6xmamica 11.09.2018 / ()
Ribica 1 15.10.2018 / ()
Isabel 18.10.2018 / ()
mabo1 02.11.2018 / ()
V&NMama 17.11.2018 / ()
Mabo1, ja sam svoj datum uzela s rezervom. Budući da znam kada je bila oplodnja i transfer embrija, datum bi trebao biti 21.5. Vidjela sam neki dan da je dr. u knjižicu upisala 25.5., a prema uzv je bilo 23.5. Uglavnom, dolazi nekad krajem 5. :)
Cure,da li koja koristi Utrogestan vaginalno?Koliko odležite nakon stavljanja?Ja stalno imam fobije da mi se neće dovoljno resorbirat,pa onda ležim čim duže,trpim da idem na wc,a znam da ni to nije dobro...Iscijedi se nekaj uvijek kad god da se dignem pa opće ne znam nakon kolko je ok dić se-meni ovaj moj dr.nije niš konkretno rekao...
15ak min je dovoljno, prema mojoj dr. Ja sam uglavnom lezala 15-30min
Koristila sam ga do 12tt i nisam ležala niti mirovala nakon stavljanja niti sam dobila upute o mirovanju od doktora.
Ja sam odlezala po 20-tak minuta. Normalno je da visak iscuri, ne brini.
Bluebella,ogromna doza :-o...jel to zbog serklaže moraš tolku dozu uzimat ili kao nastavak na tokolizu?
Ja uzimam zasad 3x1,umjesto Duphastona koji sam do prije tj.dana uzimala jer su mi u Vinogradskoj rekli da bi za taj moj grlić koji je slabašan bilo bolje da uzimam lokalno Utrogestan,da bi se čim dulje držao donekle(jer u prethodne 2 trudnoće se krenuo uvijek otvarat nakon 20.tjedna pa sam morala ležat do kraja sa Normabelima i magnezijem,al su sve trudnoće došle do termina)...i naravno mirovanje...
Velika je doza, da. Kad sam nazvala soc ginekologa da mi pusti uputnicu nije vjerovao da je tolika doza i rekao da to cak nema ni u sistemu kao mogućnost upisati.
Koristim toliku dozu zbog slabog cerviksa, moram priznati da vec tri dana nakon terapije vise nisam imala ni krvarenja ni sluzni čep vise nije curio.
Citala sam dosta na stranim portalima da se velike doze progesterona daju kod dijagnoze slabog cerviksa i prijetećeg prijevremenog.
To sam i ja čitala a i reko mi je privat ginić da se daju visoke doze progesterona vaginalno kod insuficijencije cervixa...ja zasad po jednu,ko zna još je dalek put pred nama,još stignem i ja dogurat do neke divlje doze :yes:.
Ja sam primjetila da otkad sam se prebacila na Utrogestan imam manje ili nikako stezanja u trbuhu,za razliku dok sam bila na Duphastonu...nekak mi je maternica opuštenija.Vidjet ću za 2 tjedna kod ginića kakvo bude stanje.
Evo mene opet s pitanjcem... Bluebella, kak stojis ti sa bolovima(za tebe jedino znam da lezis, pa te zato i pitam)?
Mene tolko trtica boli u lezecem polozaju da je to prestrasno... Konstantna, tupa bol. Probala jastuk među noge, nis bolje. Kad se ustanem ne boli nis, samo u lezecem polozaju...
Bilo bu ti koma, ja vec probala... U 4.trudnoci sam od 9 mjeseci 7 prelezala-prvo krvarenje, pa placenta marginalis, pa kontrakcije i otvaranje... Kad su mi sa 36 tj rekli "e sad mozete kaj god hocete" - sipak-misici atrofirali, ja ko neki babac, nakon 20 metara moram stat da ulovim zraka... Ma uzas, nikam nisam mogla, snage nula, znam da sam se bojala da ne bum imala snage ni rodit... Sad me vjerojatno kolko vidim opet ceka isti scenarij :/
A ja planirala cim dodjem sebi od poroda na more, sa oboje klinaca :-) cijelo ljeto. Muz ce dolaziti i odlaziti.
Kolica uzbrdo nizbrdo, kupaj jedno, kupaj drugo, dojenje, napravi rucak/veceru.... lol....
budem jos vidjela.
Iz ove perspektive cini mi se kao da nikada necu roditi, dan mi je ko godina, a opet vrijeme nekako ide.
No ako beba bude kao i stariji braco, mogu na kraj svijeta s njih dvoje :-)
Da li se koja sjeća kakvi su bolovi u donjem dijelu trbuha zbog širenja maternice?
Već 2 dana osjećam povremeno bol kao kada imaš upalu mišića u donjem dijelu trbuha i u razini jajnika. Već sam zaboravila kako mi je bilo u 1 trudnoći...Kao da sam se malo jače istegnula pa me sve zateže. Osim toga nemam nikakvih drugih tegoba. A (.) (.) su opet toliko osjetljive da se ne smijem niti taknuti:-o
Da, da... To je skroz normalno. Maternica se širi, ligamenti rastežu :)
Skroz sam zabrinuta, ne cujem mrvicu na baby watcheru vec dva dana. Danas sam je trazila pola sata i 7-8 puta mi se ugasio. Vec bi se trebala lijepo cuti s obzirom da sam 14+2. Ispalit cu dva tjedna do pregleda.
Mozda trebas promijeniti baterije?
To sam i pomislila. Je limoguce da zbog baterija ne cujem bebicu?
Pa moguce da ne hvata dobro ak je slaba baterija. Probaj zamijeniti baterije il skroz pojacati zvucnik
Idem u ducan po nove. Tnx