:lool: hebem ti :lool: ludo jedna ja mislila meni do moba
Rikavaaam :lool: nasjela sam ga pošteno
Printable View
Nemojmo miješati fitoterapiju i homeopatiju. Biljke imaju mnogo aktivnih tvari, a homeopatija - nula.
Ono što je meni nepoznato kod fitoterapije (pa sam oprezna s biljem baš kao i s klasičnim lijekovima - niti jedno ne gutam kao desert 8-)), je da nikad ne znam količinu aktivne tvari (sunce, kiša, sastav tla, vrijeme branja...).
Genijalno!
Cubana a nek ti bude :-) nisam je ni ja jako dugo koristila, al kad jesam bila je efikasna.
Enela, pitanje je bilo o kortikosteroidima pa sam povukla paralelu da mi je sin mogao trenutno biti na njima al nije jer sam pribjegla “biljnom“ rješenju.
Fitoterapija je primarni način liječenja članova moje obitelji,a homeopatiju sam koristila prije dosta godina.
I uvijek prvo krenem s fitoterapijom, pa tek onda s klas.medicinom.
Inače sam “prirodnjak“ u duši. :-)
Ajme ode tema sad u kupus.
Vraćajmoooo se na temu :sing:
Mitovski vjerujem da je tako.
Probaj možda Naftalan. Neobična li naziva :mrgreen:
Jojojoj, nema te prirode koja može pomoći ozbiljnim dermatološkim problemima.
Ova tema je kao sit gladnom ne vjeruje.
Odnosno zdrav, bolesnom.
moze, moze
belladonna svemu pomaze. ili caj od oleandra :mrgreen:
Iskreno, ja sam ne prirodnjak nego nistavnjak.
Na temi o zalihama sam pisala sto doma imam od lijekova.
Ne kupujem nikakve bilje preparate ni kreme.
Ni farmaceutske.
Cekam od organizma da se sam nosi sa bolesti. A kad mu je potrebna pomoc, dam mu prikladan lijek.
Ja lijecim sa, cekaj, proci ce. Ne lazem ni sebe ni djecu sa raznim placebima i pripravcima upitnih koncentracija i djelovanja.
Ja se liječim fitoterapijom i izliječi tegobe u 90% slučajeva, pa ni ne budem prisiljena koristit klasične lijekove.Zalihe isto nemam.
Prezadovoljna rezultatima svoga pristupa, nastavljam dalje u tom tonu. :dancingfever:
Pa da... Sto ti lijecis biljem ja uopce ne lijecim. :)
I sad sam dosta oftopicarila :)
Lili pretjerujes.
Imas dvoje zdrave djece. Naravno da im ne dajes antibiotike ili bilo kakve dr. Supelemente.
Moje jedno celjade ne zna sto je bolest. Drugo hoda kod specijalista vec godinama i korosti blagodeti zapadne medicine i farme. Kod njega smo muz i ja valjda bili malo lose volje kad smo ga stvorili. Bit ce da je bio pomirbeni sex al eto ja ostala ljuta ipak.
A prica ja samo prirodno. Koji ti prirodni Mg koristis.
I homeopatija. Ajde me nemojte za jezik vuci. Jer ona negtivna potencija koncentracije ce preci u pozitivno negodovanje kod mene.
Mima mrak fora. Dugo me nesto tako nije nasmijalo.
Tipfeleri su tu jer sam podtala stara namcorasta baba s debelim prstima za tipkanje po mobu.
nisi ti namcorasta baba, samo si pustila svoje pravo ja na vidjelo :mrgreen:
A kad cekam coveka s tim coko loko. Nikako da stigne pa da se smirim.
Ajme bas si me nasmijala.
Moje prvorodjeno popilo antibiotika za cijelu vojsku, par kronicnih bolesti s kojima se nosimo uzmpomoć kortica. Mladji imao jednom gnojnu anginu.
Jednako hranjeni, gojeni, dojeni itd...mozebit i kod mene ista situacija
Od alternativnih metoda probali akupunkturu, to ljeto mu je uistinu bilo bolje, no dali mu je tako grah pao ili je stvarno zbog tretmana, ne znam.
Pa cubana lijekovi TCM stare dvije tisuće godina, koja se u Kini normalno studira, te koogzistira sa zapadnom medicinom su pretežno biljne naravi.
Ma ok. Pa ne negiram da djeluju. Samo da nisu zato sto su biljnog podrijetla "bolji" i manje stetni.
Moje jedno pilo antibiotike zbog čestih upala uha, drugo koristilo kortiće za atopiski dermatitis a treće ventolin da se ne uguši. Do neba sam zahvalna medicini koja je pomogla mojoj djeci. Već godinama nijedno ne treba ništa od navedenog. Znam odličan savjet.Izbaciti šećer, kravlje mlijeko i bijelo brašno. Velikom broju ljudi netolerancija na navedeno stvara probleme.
Ma ne moramo, samo vi pričajte. Ja vas čitam i na odmoru sam od vlastite teme. :lol:
Znači tebi dobro došlo :lool:
Ajme riri, nemoj to tako uzimati srcu. :heart: Ti si stvarno jedna simpatična i autentična forumašica.
U žaru rasprave bez gledanja oči u oči zazvuče čovjeku drugi postovi svakojako...
ne stignem sada pridružiti se raspravi o holistickom pristupu zdravlju :mrgreen:, ali vidim da je lili stoički izdržala unakrsnu paljbu :lol:( šala, nemojte da se sad neko uvrijedi)
lili, nije to nikakva knjiga o tibetanskim svećenicima (ne istražujem to inače), nego naprosto doku: mozes proguglati, to je neka vrsta ako se dobro sjecam tummu yoge, te tu nema ništa neznanstveno.
Nisu to bili prilozi ala s druge strane pameti :mrgreen:, (blazena vremena kada je javna televizija bila edukativna, pametna i seriozna, a ne nakupina nekih farmi, plesa sa zvijezdama i slično), nego baš ono suvislo napravljen dokumentarac. (Tibet je prije otvaranja Kine bio jiš bepristupačniji nego danas)
dapače, ti su se svecenici svojevoljno i ukljucili i u istrazivanje u kojem su im bas mjerili taj porast temperature tijela koje oni sami uvjetuju u stanju transa i meditacije. S tim vjezbama pocinju od malena, sto je i bila poanta mog posta, da je puno toga moguće, samo to nije ciri bu ciri ba, nego produkt dubinskog i predanog rada.
ovdje su pred nešto godina bila popularna gostovanja shaolin mönche-a - oni su začetnici te neke najsavrsenije varijante kung fu-a, pa je bilo dosta priloga o njima, starcic od 74 godine koji se nasmijan spušta u špagu, savitljiv i pokretljiv kao dječačić od 5 godina koji s njim vježba...
ne moramo ići na istok, što nije naše gore list, Hrvat, zaboravila sam mu ime, koji pod vodom izdrzi okk pola sata, bez boce sa zrakom...
To je bilo na ovdašnjoj televiziji prije puno godina, ne sjećam se naslova...
Velika vecina lijecnika njeguje holisticki pristup zdravlju, jos je davno Andrija Stampar definirao zdravlje kao stanje potpunog fizivkog, mentalnig i socijalnog blagostanja, a ne samo odsutstva bolesti. Tako da ne mislim da se u ovom zadnjem segmentu rasprave “napadao” holisticki pristup. No moze se dovesti u pitanje generalizacije poput one da lijecnici cim im dodjes na hitnu sibaju antibiotike bez ikakvih pretraga, jer to naprosto nije istina. Postoje protokoli kojih se velika vecina lijecnika drzi, rade odgovoran i tezak posao i nemaju apsolutno nikakvih interesa bolesnom covjeku bez da znaju sto mu je i hoce li mu antibiotk (te koji uopce) pomoci propisati klavocin.
Potom fitoterapija nije u nikakvoj opoziciji modernoj farmakoterapiji, nego je moderna farmakoterapija djelatnu tvar ( kojoj je izvor cesto u biljkama) ekstrahirala, izmjerila i standardizirala. Tako da tocno znamo koliko djelatne tvari uzimamo i kako te koliko dugo ona u prosjecnom organizmu djeluje. I trece, ljudima svasta pomaze ili vjeruju da pomaze. Osobno sam na Cubaninom tragu i mislim da vecina manjih boljki ne trebaju nikakav tretman osim malo ljubavi. Tako nas uci i medicina, a hoce li netko ipak popiti blagu kamilicu ili namazati kremicu njegova je stvar. Sigurno je da i to moze pomoci, ako holisticki sagledavamo stvari, jer ce osoba biti njegovana te ce takodjer imati dojam da nesto poduzima. No u velikoj bi vecini slucajeva navedena stanja prosla sama od sebe u istom vremenu.
Te su stvari u kategoriji tko voli nek izvoli.
Homeopatija je ogromna prevara, koja okrece jako puno novaca.
Farma firme da bi stavile i registrirale lijek na trziste moraju proci proces istrazivanja koji traje vise desetljeca i kosta vise stotina milijardi dolara. Ako je proces uspjesan, onda tek krece povrat sredstava.
Cinjenica da nam djeca jesu ili nisu popila koji antibiotik u zivotu, a i dalje su ziva i zdrava, svjedoci samo i iskljucivo o njihovom imunitetu i izlozenosti- na koju pocesto nemamo utjecaja, a ne o holistickom pristupu svijetu i zdravlju. Osim ako u taj segment ne ubrajamo izlaganje djeci zdravoj hrani i tjelovjezbi, no to se valjda podrazumijeva.
Pa ako su tebi dugogodišnje kronične upale sinusa koke su se godinama liječile isključivo antb benigne, onda ok.
Pričam o svom mužu.
Kad je došao u moje ruke nakon sveki :mrgreen: doturica Lili ga liječila bez antb.
Nevjerni Toma nije vjerovao kao ni ti al se smilovao pa mi dao šansu. I poslije bi uvijek zatražio takvu vrstu “liječenja“.
Više ni nema takve probleme,a imao ih je otkad zna za sebe. Meni ne treba ničija potvrda, dovoljan mi je dokaz to što uspjeli maknut ga s antb na kojima je visio zimi,pa čak i ljeti. :-)
Pa Lili ja ne mogu komentirati slucaj tvog muza- jer osim sto je pojedinacan i time cak i u slucaju da je ovo sto ti pises tocno tako i nikako drugacije znanstveno nevazan, imamo puno previse nepoznatih faktora koji su u igri da bismo mogli zakljuciti da je jedna promijenjena varijabla dovela do ozdravljenja.
Treba ukljuciti i holisticku perspektivu (a ne samo onu koja igra za nas).
Sent from my iPhone using Tapatalk
Ajme opet tipfeleri i fale riječi , skužajte me, pukle mi čale za čitanje, pa nabadam ka kokoš po mobu :lool: holistička uravnotežena kokoš :lool:
Ajd moram se malo šalit, preozbiljne ste.
Seni kažeš unakrsnu paljbu, ajd navikli smo i na žešće situacije :uteg:
Nego sad ozbiljno vidim da sam na tragu seni (pa zapravo dobrim dijelom posta i od sase). Fascinira me sve te nogučnosti našeg uma i tijela, granice koje se mogu pomaknuti nevjerojatno puno..al treba na tome raditi predano. A neki rekla bih imaju i neki prirodni “dar“.
Baš ću posudit neku knjigu na tu temu. Kad kupim nove naočale :mrgreen:
Tako je sasa, u igri je osim fitoterapije bila i holistička komponenta.
potpisujem sasu
mada ima nesto i u tom da ces na hitnoj, dezurstvima, prije dobiti antibiotik nego kod svog lijecnika
jer u tim dezurstvima obicno nema dijagnostike, nema laboratorija, nema brisa, nema rtg
a imaju punu cekaonicu ljudi kojima je zgodnije doci u nedj. popodne nego u pon. ujutro kod svog lijecnika (rade, “kod svog cekaju satima”...)
nije uvijek lako procjeniti je li npr. upala grla virusna ili bakterijska
nekad i na zaraznoj na osnovu pregleda i lab daju antibiotik pa ga ukinu kad dodje negativan bris
a imaju znanje, iskustvo i dijagnostiku
pa se lijecnici koji rade u uvjetima da imaju samo svojih 10 prstiju i stetoskop “pokrivaju”
a i ljudi cesto u ta dezurstva dolaze ciljano po antibiotik “jer njima nikad to ne prodje bez antibiotika, po mogucnosti sumameda”
i slazem se da, uglavnom, ovisi o sreci i vortexu:mrgreen: hoce li dijete pit te nesretne antibiotike, ali ima nesto i u stavu roditelja
jer ako imate ispred sebe roditelja koji stalno trci pedijatru, koji ce dovesti dijete s 39 bez da mu proba skinuti temperaturu, bez da mu nakapa nos, s recenicom “tko ce odgovarati ako se nesto zakomplicira”... onda ce njegovo dijete vise popiti antibiotika od djeteta roditelja sa stavom “proci ce”
Nema rasprave sa Lili.
Ona je uvijek pobjednik. Pa makar drugi od muke odustali :)
Čemu sad pisati razlike između kroničnog i rekurentnog sinusitisa i najvjerojatnije etiologije istih? Kome?
Spajka pišemo o svojim iskustvima, stojim iza svake napisane riječi.
Alex pogodila si usridu.
Znam puno takvih roditelja koji zrče predijatru na 1.il 2.dan temp da nisu ni pokušali spuštat.
Ja sam od onih koji kao Cubana kažu proći će, pustim i pratim, a pedijatru idem tek 5.dan ako se ne spušta (pritom se of course svađam s mužem koji bi išao odmah 2.dan-škola moje sveki :-)).
I ped bi me fino pohvalio pred mužem u ordinaciji :mrgreen:
Naravno da je dijete bilo skroz klonulo i subjekt.loše išla bi ranije, al mi sama temp nije bauk kao nekima, ja je gledam kao reakciju organizma da se brani.
Njegova dijagnoza je bio kronični sinusitis.
I baš mi je sad bezveze Cubana da stalno pokušavaš osporit moja iskustva, ona su takva kakva pišem, tvoja su drugačija, nečija treća pak...
Yeah right baš sam pobjednica moš mislit,nit tome težit, nit to jesam.
:-)
kronicni sinusitis se, uglavnom, ne lijeci antibioticima
to je greska lijecnika koji nije pacijenta uputio kod orl
Lola samo govorim kako je kod nas bilo. I u našem slučajevima sam bila u pravu jer se tako pokazalo :-)
Alex navodno je kao dijete bio na raznim pretragama i kod orl, al čim bi se zazelenilo iz nosa i počelo ga udarat u glavu, kažu da nije bilo drugog izlaza bez antb. Eto tako me uvjeravali sveki i muž (a sveki je ona koja odmah s vrata traži sumamed :mrgreen:,ajme neću ženu više spominjat).