Mi smo tek propuzali sa 11,5 mjeseci, diže se na noge ali mislim da hodanje nije na vidiku u dogledno vrijeme.
Ziharaš je sigurno jer nigdje ne srlja i provjerava rukom kad dođe do ruba gdje imamo jednu stepenicu i ne ide dalje.:-P
Printable View
Mi smo tek propuzali sa 11,5 mjeseci, diže se na noge ali mislim da hodanje nije na vidiku u dogledno vrijeme.
Ziharaš je sigurno jer nigdje ne srlja i provjerava rukom kad dođe do ruba gdje imamo jednu stepenicu i ne ide dalje.:-P
Prvi dječak s 12 ipo mjeseci a drugi s 11
aha,to se tebi čini da ništa od hodanja,tako će te iznenaditi da nečeš vjerovati.Moj je isto počeo puzati s nekih 11 mj.a na rođendan prohodao.Znači trebalo mu je oko mjesec dana da skuži kako se uz namještaj dizati i početi hodati.Moram priznati da je dosta oprezan,sam procjeni dal će moći proći put koji si zacrta,ako krene i skuži da neće moći doći do cilja,čučne se i nastavi dalje puzeći.A dok hoda ruke drži u vis i tako si balansira.Jučer je frajer skužio kako prijeći podest od vratiju.
11,5 mjeseci
Prohodala je bez pridrzavanja s 12,5 mjeseci
Evo konačno da mogu da se javim na ovoj temi! Moja mačka je propuzala po podu sa 8m, sa 9 je išla po sobi držeći se za nameštaj i svi smo mislili da će ubrzo i prohodati. Međutim, cvrc! Gospođica je prve samostalne korake napravila koji dan pre 15m. Onda jedno dve nedelje nije poduzimala ništa po tom pitanju, a onda smo je sa 15 i po m odveli na dečiji rođendan i tu kad je videla drugu decu kako hodaju odmah im se pridružila. Sada sa 16m uglavnom trčimo pogrbljeni za njom i vičemo: pazi, čekaj, stani!
prvi s 12mj., drugi s 10mj., treći je s 10 mj. već trčao (ali je on zaista spretan, propričao npr. tek s 26mj.)
eh da, bez ikakvog držanja za ruke i nedjbože hodalice
Prohodao je par dana prije svog 1. rođendana.
Sinčić mi je prohodao sa 14mj.
Kčerkica sa 12mj i par dana!!!!!!!!
Sa 14,5 mjeseci.
Prohodala kad sam je pustila, a pustila sam je kad je bila spremna, dizati se samostalno sa sredine sobe, pravilno ići u iskorak i pravilno izvoditi čučanj.
Imala je 13,5 mjeseci.
Nakon desetak dana od prohodavanja hodala je sasvim stabilno.
Da je nešto prije pravilno izvodila iskorak i čučanj, možda bih je pustila i prije.
Moja je curica prohodala samostalno sa 15 mjeseci i tjedan dana...kad je bila spremna otpustila se i to je bilo to..nema upadanja ni ozljedivanja, oprezna je i nikada nisam morala hodati za njom da ne padne. I ja sam se brinula, jer mi je prvo dijete, a vrsnjaci joj vec par mjeseci trce po igralistu. Ona se ni dan danas nece penjati ako nije 100 posto sigurna, i to je skroz ok
sa deset mjeseci je sama hodala, tek onda propuzala :)
Nakon što je usavršio puzanje malac je sa 14 mjeseci prohodao. Sad ima 20 mjeseci i juri ko špriher ali više ne može brzo puzati kao prije ;)
Očito je moj bebo rekorder, 17,5 mjeseci - još uvijek ne hoda samostalno :(
mi sa 14 jos nehodamo a i nećemo još jer princeza bas nepokazuje zelju osim uz namjestaj ili za rukice da je drzim
moj B. je sa 6 mj propuzao, sa 7 se digao i počeo hodati uz namještaj, malo prije 10 mj počeo samostalno hodati, npr. od kuhinje do hranilice i sl.
M. ce sutra navrsiti 15 mj., a jos uvijek ne hoda samostalno. Tj. hoda s drzanjem za prst (cisto za sigurnost, jer se ne drzi cvrsto), zapravo vuce nas i trci, ali ne pusta prst onoga tko je s njim. Hoda i uz namjestaj, a kad nema niceg za sto se moze drzati, spusti se i puze. Ziheras.
Mi smo 1.9 napunili godinu dana i hodamo samostalno korak-dva-tri al se zato za jednu rukicu piči na veliko :)
pustila se točno sa 14 mjeseci nakon cca 2 mjeseca hodanja uz namještaj i držanja za rukicu.
Robert je, nakon dobra tri mjeseca hodanja uz namještaj, prije tri dana napravio jedan korak, onda dva, jučer tri a danas već sastavi i 5-6 u nizu.
Za dva dana puni 14 mjeseci :)
Joj, meni tako čudno ne hodanje. Mihi je sa 10, 3 mj baš hodao di je htio i kolko je htio, a Sarić će toliko bit stara za tjedan dana i ni h od hodanja.
Od nedjelje i ja imam hodača! 12 i pol mjeseci!
Lu je ziheras počela je i sjediti sa 9 tek kad se znala posjedati sama puze 100km na sat :mrgreen: penej se bez problema na kauč ustaje uz namjestaj i pada isključivo na guzu tj nepada nego sjeda.kad silazi sa kauča obvezno se okrene i noge prve idu nijednom nije na glavu pošla.
ali evo 24og 15 mjeseci puni i nevjerujem da će se još pustiti sama hodati
mudrica! Što je sigurno - sigurno je :)
Nama je danas tjedan dana odkad je sama prohodala :) Jako je oprezna i prije nego krene negdje sve dobro izanalizira :)
Prohodao je ovih dana. Ima 9,5 mj.
K. je prohodala par dana prije 1. ročkasa. sutra navršava 15 mj i juri ko luda po gradu, kući .... penje se po foteljama, krevetima ....
Isto ovako i M., samo sto je on poceo sjediti sa 6 mj., ovo kako silazi s kauca je identicno, okrene se i noge prve spusti. Sad s nepunih 16 mj. se malo poceo oslobadati sto se tice hodanja bez pridrzavanja, napravi korak-dva, ali samo ako je u blizini nesto gdje se moze uhvatiti... MM se sali da ce mali prohodati s 3 godine... :oops::lol:
moje su obadvije prohodale rano poslje 10.mj. a prije 11.mj. a sad doslovce ova manja trči i naravno malo malo "šljiva"na licu.
prohodali smo točno s 15 mjeseci i to "odjednom"..samo je rekla "sama" i pustila se...sad pazimo na nju da nepadne :)
Mi prohodali sa 14,5 mjeseci iako je puzati počeo sa 11,5. Prohodavanje je kratko trajalo, nismo forsirali niti vodali za ruke već kad je sam se dizao i hodao uz namještaj pustio se sam držeći u ruku onu metlicu za muhe tući. Bilo je važno da se za nešto drži.
Dakle curke moje otprilike 2 tjedna nakon što je moja malena samostalno prohodala doživjela je i prvi pad... bez masnica krvi ma bez ičega, jednostavno je kleknula. ALI od onda se do danas više nije htjela puštati niti hodati bez da ju držim za rukicu. Izgleda da se ozbiljno uplašila. Evo gledam ju danas opet se pušta ali svega par koraka..
Prohodao sa malo više od 10 mjeseci. Sad je nepunih godinu dana i polako ga prestajem pratiti u stopu :)
prohodao sa 12 meseci i 15 dana, stabilno i iskusno jer je pre toga dosta puzao i hodao uz namestaj pa je razvio muskulaturu