Za konstitucijski isključivo dobrom klasičnom homeopatu.
Ostalo je lutrija.
Inače ,knjiga je jako dobra za opće informacije,prvu pomoć i akutna stanja.
Printable View
Za konstitucijski isključivo dobrom klasičnom homeopatu.
Ostalo je lutrija.
Inače ,knjiga je jako dobra za opće informacije,prvu pomoć i akutna stanja.
Slažem se, ako je slučajno i dobar izbor lijeka, potencija može biti pogrešna...Citiraj:
sirius prvotno napisa
U pravu ste :heart:Citiraj:
oxa prvotno napisa
Kod teksta u kojem sam čitala i pronašla sebe, piše potencija D12, kao i piti 3 tjedna 2x na dan po 5 kuglica.
Kako Vam ovo izgleda? Što se može desiti?
jel netko probao influcid kao prevenciju od gripe ? ja to sada uzimam.
Na svoju ruku? Gdje si kupila pripravak, u homeolabu?Citiraj:
lunahor prvotno napisa
ja sam pitala za taj pripravak u prethodnom postu..nije homeolab nego deutsche homoeopathie union..
napisala sam i sastav gore..
ja probala kod prve ovosezonske prehlade..učinilo mi se da je sam sve skupa lakše prošla..
inače se svi ti pripravci preporučuju i za djecu iznad godinu dana..sad se pitam koliko je to pametno davati im??
Molila bih nekog tko se kuži u homeopatiju da mi objasni koja je razlika između potencije D12 i C30?
Koja je jača ili u čemu razlika ako se napr. uzima 5 kuglica potencije D12? Da li je onda jačina 5x uvećana?
Tnx :heart:
D12 je slabija od C30.
Ako u isto vrijeme uzmeš 1 ,5 ili 15 kuglica zapravo nema razlike zato jel si uzela samo jednu dozu(energetski gledano).
E,sad za potenciju D12 nisam sto posto sigurna koliko u njoj ima traga od aktivne supstance jel je manje razrjeđena tako da bi broj kuglica mogao igrati neku manju ulogu,ali nikako da je doza pet puta povećana.
Hvala Sirius :heart:Citiraj:
sirius prvotno napisa
Što se tiče influcida, spremamo se nabaviti ga, ali nam je rečeno da stiže tek u petak (kod svih).
Kod dr. Ropca košta duplo više nego u homeolabu.
S r a m g a b i l o. :evil: x100 !!!!!
Prijavljujem se :D
Da li ti misliš na homepatski pripravak(kombinirani) koji se uzima kod gripe i prehlade?Citiraj:
marijanada prvotno napisa
Ili nešto tipa homeopatsko cjepivo koje se uzima preventivno?
Guglajući sve upućuje na ovo prvo,a ako trebaš cjepivo onda je to influenzinum .
Tako je!!!
Radi se o influenzinumu.(cjepivo)
Muž mi je krivo rekao. Čekamo petak da ga možemo nabaviti.
Ispravak netočnog navoda: naturcoksinum dolazi u petak, a influenzinuma ima.
Imam pitanje za upućene:
Nabavili smo influenczinum 30 c.
Doktor nam je preporučio uzimati ga jedanput na dan po tri pelete. To je generalna uputa za sve koji ga koriste preventivno.
S druge strane, nalazim informacije da ga treba trošiti u istu svrhu jednom tjedno, ali ne navodi se u kojoj količini.
Na kutijici pak piše da se uzima 3 puta dnevno po 3 pelete.
Dali ima netko iskustva sa uzimanjem i preporukama drugih terapeuta?
Osim što prevencija(u mislu uzimanja pripravka bez tegoba) u klasičnoj homeopatiji ne postoji,misli da je puno previše uzimati tri puta dnevno potenciju 30C dugotrajno i bez indikacija.
To govorim kao laik.
Informacije koje sam ja našla također su da se uzima jednom tjedno jedna doza za vrijeme epidemije.
Da li ćeš uzeti jednu granulu ili deset nije bitno ako ih uzmeš u isto vrijeme jer je to(energetski gledano)jedna doza. Nikad ne čitam što piše na kutijama od Homeolaba nego uzima po preporuci terapeuta ili knjiga(zakon minimalne doze).
Isto tako ne postoji samo jedan univerzalni pripravak za gripu nego uvijek treba tražiti po simptomima
Ovo je zgodna stranica za traženje pripravka http://abchomeopathy.com/c.php/62
Još malo o uzimanju prevencije .
sirius, tenk ju veeeeri mač :*
Možeš li mi preporučiti neku dobru knjigu iz homeopatije?Citiraj:
sirius prvotno napisa
Tnx.
Pridruzujem se za preporukuCitiraj:
Dorina43 prvotno napisa
Sve koje su tiskane na hrvatskom imam(i ponešto tiskanog u Sarajevu).
Najjasnija i opširnija mi je "Homeopatija za svakoga"Romana Đekić.I to ne samo zato jel mi ju je autorica poklonila. :mrgreen:
Ako čitate engleski ili njemački tada je broj dobrih knjiga puno veći....
Moze i na engleskom :)
Da li netko od vas daje djetetu preventivno Influcid?
Navodno pomaže da se bolest ne razvije ukoliko se primjete simptomi tipa curenja nosa. Radi se o manjem djetetu od oko 2 godine.
Da li postoji neki homeopatski pripravak koji ublažava izbijanje zuba,konkretno petica?
Sada se idem još malo informirati o ovom području jer gotovo ništa ne znam. Ako sam pitanja postavila na krivom mjestu,molim da ih premjestite.
Molim preporuku za njemački. Da ne kopam ispočetka...Citiraj:
sirius prvotno napisa
Zadovoljno koristimo homeopatiju uz pedijatricu-homeopatu već godinu dana... zadovoljna sam toliko da želim naučiti više pa bi rado pročitala/kupila koju knjigu. Može i na engleskom, zanima me h.i za odrasle i za djecu (vidim da ima posebnih knjiga na temo h.i djeca). Može savjet o literaturi?Citiraj:
sirius prvotno napisa
ako nekog zanima, homeopat u Zupanji:
http://www.glas-slavonije.hr/arhiva....vijesti=117282
nekoliko naših prijatelja je bilo kod gđe. u Županji i prezadovoljni su.
ajde super, bas mi drago, jel skupa, mozes mi na pp poslati koliko naplacuje pregled?Citiraj:
pužić prvotno napisa
ako nije kasno : nama je homepoatica u tu svrhu dala chamomillu i stavrno to je jedino sto pomaze, ali ja nisam strucnjak samo korisnik pa se posavjetuje s nekim ko je u tome strucan. :)Citiraj:
spring prvotno napisa
I mi koristimo Chamomillu ... definitivno pomaze
Sirius, cekamo preporuke ;)
Meni je netko, čini mi se tu na orumu savjetovao knjigu autorice Romane Đekić: Homeopatij za svakoga.
i mi se postrojavamo, baš mislim odvesti i kaju radi AD-a
Rodila sam 20.04.2008 Od rođenja začepljena oba suzna kanala. Krmeljića na sve strane, pa kapljice, pa masti, pa na koncu agresivno ispiranje sondama na očnom odjelu. Vriska galama i neuspjeh i tako godinu i 7 mj.
Dobile preporuku za bioenergetičara. Da ne govorim da sam dijete i nećakinja zadrtih i revnih zdr. djelatnika i da sam se, priznajem, sprdala uvijek sa time. Međutim jedna ružna bolest meni jako drage djevojčice čiji su roditelji potražili između ostalog i pomoć tog čovjeka, potaknula me je da probam. Jer gore od ovog nije moglo. I evo nakon 2 mj. nema ni traga ničemu. Nadam se da je to konačno i da neće biti recidiva.
Mi isti problem - zatvoreni suzni kanalić - upravo pokušavamo riješiti homeopatijom. Kiara sada ima 6 mjeseci, a pedijatar ju je do sada dva puta stavljao na antibiotske kapi koje, naravno, nisu pomogle.
Uglavnom, tri dana uzimali smo Pulsatillu. Nakon toga oko se jače čistilo, da bi jučer samo suzilo. Čekam da vidim kako će biti danas. Ne pomogne li samo Pulsatilla, ići ćemo i na Silicu C30.
Ma nama nije ni sa homeo. otišlo samo tako i tu smo se trudili 2 mj. Ali evo već 15 dana super. Prošli tjedan bili smo na pregledu u bolnici i okulistica je naravno zadivljena kako su se odčepili. Ne trebam reći da sam se pravila luda i da homeopatiju nisam niti spomenula. Nek ona misli da su oni to riješili, meni je važno da je riješeno. Moje mišljenje je da u komb. sa liječicima alternativa ne može štetiti, ali u X slučajeva je pomogla.
Vidjet ću kako će to proći kod nas. Pokušat ću sve samo da malena ne mora na to sondiranje. Pedijatar sad kaže da mogu samo masirati, pa i to radim svaki dan nekoliko puta. Uz to, pokušavamo i s tim homeopatskim lijekom jer svugdje piše da nema štetnih nuspojava, a klasična medicina problem trenutno ne može riješiti. Inače sam za kombinaciju klasične i alternativne medicine
Danas baš i nisam optimist... Oko je kao i prije uzimanja homeopatskog pripravka - suzi, krmelja, kapci su crveni jer ili se malena trlja ili joj ja pokušavam očistiti oko. A trlja i desni, bez obzira na Chamomillu.
citam da je za ucvrscivanje vaginalnog tkiva (kod prolapsa) dobra sepia, ide li sepia s dojenjem i kako se nabavlja (ja sam tudum za homeopatiju, al cu biti jako zahvalna na ovoj informaciji)
Krumpi, neke ljekarne drze homeopatske pripravke, znat ce ti sugradjanke reci koje.
Ako nemas kako nabaviti, mogu ja pitati kod nas, ovdje ima vise ljekarni koje prodaju pripravke.
Dok se ne javi netko informiraniji, ja ne pronalazim upozorenja da ne ide uz dojenje (pretpostavljam da mislis na to moze li utjecati na dojenje).
Dragi moji,
molila bih ako mi netko može preporučiti na PP homeopata koji liječi i djecu. Naime, naša pedijatrica je i homeopata, ali valjda u u ovoj "socijalnoj" ordinaciji ne daje prave homeopatske savjete. Imam osjećaj da bi ja iz knjige i vaših postova bolje odredila dozu...
Hvala puno!