Evo ipak da se i ja pohvalim.
Nije na balkonu al je kamenjar :mrgreen:
Dodala sam kronološki nove slike, jer slikam svakih cca 14 dana i bilježim napredak/bujanje - to me oduševljava :roll:
http://public.fotki.com/kahna/moje-c...presirana.html
Printable View
Evo ipak da se i ja pohvalim.
Nije na balkonu al je kamenjar :mrgreen:
Dodala sam kronološki nove slike, jer slikam svakih cca 14 dana i bilježim napredak/bujanje - to me oduševljava :roll:
http://public.fotki.com/kahna/moje-c...presirana.html
:lol:Citiraj:
kahna prvotno napisa
prekrasni su ti kamenjari... :naklon:
kad bih imala takav vrt ja bih još dodala neku vodu, npr. maleni ribnjak :/
Zašto mi se smiješ?
Evo imam slike na fotiću od neki dan (a fakat slučajno ispadne svaka 2 tjedna) sam ih trebam skinuti :razz:
A bezenčić - bio je mali ribnjak/bazenčić, radili prije par godina buraz i šogi al su odustali zbog čišćenja.
Postao je prava žabokrečina :/
Bdw, ak ti treba zaljevati cvijeće jednom u tjedan dana samo se javi ;)
kahna, kamenjar ti je diiivan!
:lol: :lol:
Sad sam vidjela kako si zavezala narcise!
kahna, predivni su ti kamenjari :heart:
Prekrasan vrt, posebno kamenjari.
tatek balkonić je super i taman kad sam pomislila kako nema klupice i stoleka za sjedenje i guštanje, osvane i ta slika :mrgreen:
kahna prekrasno je uređeno, vidi se da se ulaže puno truda.
andream
tende bi bile bolja opcija jer su pričvršćene na zid i mislim da daju bolju sjenu, a suncobran voli odletiti :mrgreen: , a i uz onaj karasan pod tenda bi legla savršeno.Citiraj:
Još jedino ne znam da li da idemo na opciju suncobrana ili tende, sunce je već počelo nemilice pržiti pa ne možemo duže uživati na njemu...
Ja još ništa nisam posadila :mrgreen: , predstoje nam radovi u stanu, selidba robe i namještaja pa kad sve to zgotovimo i počistimo onda ću sve sriktati, poslikati i dati na uvid.
kahna, prekrasno! :naklon:
Ja obožavam cvijeće, ali kod mene svaka biljka ima jako kratak rok trajanja.
Baš se pitam zašto! :mrgreen:
kahna,
jako lijepo!
tatek,
balkon vam je bombon, čovjek poželi tamo provoditi vrijeme od jutarnje kave do večernjeg čaja.
Citiraj:
lucij@ prvotno napisa
aaaa ne to ti je od lani.
Moraš vidjeti kako su sad zavezane :mrgreen:
čim poslikam.
I hvala svima :)
Evo par detalja s mog balkona. Neke su slike od lani (prkos, kalanhoa..)
http://public.fotki.com/alkemicar/cvijece/
alkemičar,
baš ti je lijepo cvijeće.
lobelija mi je mrak.
evo, ja sam jutros napokon kupila cvijeće za svoj balkon :D i do kraja tjedna ću, nadam se realizirat sve. uzela sam na dolcu dvije ljubičaste verbene, dva svjetloljubičaste mb, dvije petunije ljubičasto bijele i dvije bijele bakope.
čuvarkuća je već na posađena, dvije kadifica žute sam dobila i sad čekju da ih presadim u veću saksiju. one će ići na prozor, a ne na balkon.
kad sve složim, slikam da vidite.
alkemičar, krasno cvijeće. :heart:
ja sam totalna neznalica, al se trudim i kad naraste, moj će balkon biti kao vaš. :mrgreen:
nego, taj osteospermum je trajnica, ili? prekrasno mi je.
je, trajnica je
i cvjeta i ljeti i zimi
kad ocvate, treba ga na kratko podrezati i odmah udari nove
predivan mi je
Cvijeće je super, joj svima vam je već veliko, moje izgleda kao salata naspram vašeg :mrgreen:Citiraj:
alkemicar prvotno napisa
Imam taj ostero.. pa ga baš mislim presadit, ali sad si me zbunila sa slikama..je l on viseći ili raste u visinu?
moj raste u visinu i širinu :mrgreen:
Kaj ti je to na slikama 11 i 29?
Ja sam stalno mislila da je kalanhoa isključivo sobna biljka, sad vidim i da uspijeva na balkonu!
29 je isto osteospermumCitiraj:
bilbo7 prvotno napisa
http://mojcvijet.hr/content/view/264/48/
alkemičar, predivno mi je tvoje cvijeće, posebno lobelija i prkosi ( sad ih moram ići kupiti, ne mogu odoljeti...
prekrasno vam je cvijeće...ja se ne kužim poreviše u sve al krećem po malo...
jednog dana ću možda imat balkon poput vaših :)
Super vam je cvijeće svima. Interesantno mi je kak vi svi koji slikate balkone imate puno slika, te istok, te zapad, te lijevo te desno...
A moj balkon 1*1 metar, nemam pojima ko ga je takvog smislio :( .
Čak sam imala ideju spojit ga s kuhinjom, ali nekako se ne mogu odreći tog metra kvadratnog (i cvijeća).
Taman je veličine za jednu osobu, kad MM kroči na balkon već je tijesno, a kad nam se pridruži i M. (a to je čim je jedno od nas tamo) nastaje kaos :roll: .
slika br11 je gomphrena globosa
slika br29 je krizantema, ne znam koja vrsta (i ja sam na prvu mislila da je osteospermum kad sam je kupovala, ali ipak nije :mrgreen: )
ovo osteo cvijeće mi je predivno :zaljubljen:
i kahnin mirisni grm....doći ću i ukrast malo :)
Meni nekidan mm kupio ovaj osteo.. a ja vikala da mi je to višak i da mi ne treba :lol:Citiraj:
(maša) prvotno napisa
Sad mi ipak treba kad vidim kako je lijepi grmić :mrgreen:
bubica, kakav višak, taj cvijet je diiivan!
Nego, ja sam negdje čitala da nije trajnica, već se sam rasijava, a zapravo ni mog, posađenog lani, sada nema :/
alkemičar, blago tebi kad je kod vas južno južnije sve već u cvatu. Prekrasno ti je cvijeće!
super su vam balkoni i kamenjari i sve skupa... blago vama
Ma daj, pomikaki! Kao da tvoje nije tako lijepo. Mislim, stekla sam dojam da imaš zlatnu ruku što se biljaka tiče.Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
kako kad. Ali malo mi je nesređen život pa stalno nešto sadim mami i sveki a nemam neki svoj kutak. A druga mi je mana što sam neuredna pa ne znam bi li to tako lijepo kod mene izgledalo.Citiraj:
lucij@ prvotno napisa
Je pa uvijek je ljepše u tuđem dvorištu :mrgreen:
Ti zasadi pa što bude.
ja sve nešto pelcam, sadim, presađujem, na kraju dijelim drugima sadnice... :šmrc: ne može to više tako :šakomostol:
Super vam je cvijeće, balkoni, kamenjar. Raj za dušu :naklon:
tatek, kahna vauuuu :naklon:
tatekovo me fascinira koliko je toga uspješno uklopio na mali prostor (posebno su mi fora mini kamenjari!), a kahnino pak koliko toga ima...ženo pa kad stigneš sve to njegovat???
super su mi alkemičarovi osteonešto...
a ja nekdavno cvilila za đurđicama...i eno ih sad i u mom dvorištu...mmm
Hvala još jednom za hvale kamenjara :oops:
MORAM napisati da je velikim dijelom zaslužna moja prijateljica koja je bila uz mene
od same ideje da ih napravim pa do zalijevanja posađenih trajnica :heart:
A održavanje - nikakve velike brige, svaki dan (ionako non stop blejim u njih) kad prolazim čupnem koju neželjenu travčicu i to je to. :D
A da ti pošaljemo svaka po nešto pa da u kratkom vremenu prešišaš one kojima pelcaš i sadiš?? ;)Citiraj:
pomikaki prvotno napisa
ma kad bih ja imala gdje (i kada) posaditi ono što sama pelcam, bila bih sasvim zadovoljna. Nego danas sam napravila jednu dobru teglu, pod utjecajem tatekovih aranžmana, i bila sam na sajmu, trošila lovu na sadnice... moram prvo popraviti ogradu na balkonu (inače će netko jednom pasti s njega), pa će možda biti i mojih slika.Citiraj:
bilbo7 prvotno napisa
Danas je pao prvi doručak na balkonu, oko 06:30 je bilo baš ugodno svježe i uz pjev ptica ... (vidi http://picasaweb.google.de/lh/photo/...eat=directlink)
Fascinantno, na ovako malom prostoru, a tako krasno i funkcionalno :D
dajte još slikica vašeg cvijeća!
oduševljena sam vodenikama, prvi put ih imam, baš su mi lijepe
http://public.fotki.com/mislava/cvijee/tobogan018.html