Postoji još jedna opcija za korištenje go.... dakako, ako u firmi pristanu na to (po zakonu bi trebali...):
Nakon prvih 6. mj. koristiti go onoliko koliko se može..... da ne propadne, pa tek nakon toga otvarati roditeljski dopust.... tako ste doma do godinu i nešto djeteta..... a go ne propada... to naravno vrijedi samo za one kojima dijete napuni 6 mj. do tog i tog datuma... itd da sad ne kompliciram.... stavite sve na papir....
Također sam ovdje čitala da se go ne priznaje bez odrađenih bar par dana nakon porodiljskog..... meni su u firmi odobrili da koristim go između dva porodiljska bez da dođem ijedan dan.... dopisujemo se putem maila, a faksirat ću im zahtjev za go i to je to.... dakle, radi se samo o dobroj volji.... isplati se pitati....
I, da, odobrili su mi korištenje go za 2008. god., iako nisam ni dana radila, ali pod uvjetom da ga iskoristim do 30.06.2009. poslije mi propada....
Roditeljski dopust se može prekinuti bilo kad (recimo kad dijete ima 9 mj.), koristiti go, pa nastaviti..... to je "zgodno" za zaposlenike u prosvjeti jer oni mogu koristiti go samo u određeno vrijeme pa da im ne propadne i go i regres.....a produžite si vrijeme doma s djetetom do iza godinu dana... nekome će to pomoći i zbog problema s upisom u vrtić ili s privikavanjem na vrtić.....
Ovo NISU nikakve kalkulacije da bi se zeznula država ili poslodavac jer po zakonu roditeljski dopust možete cjepkati, a poslodavac ima pravo reći NE na ovakve zahtjeve.... meni su odobrili pa pišem ako nekom može pomoći.....