Ajd dobro onda :)Citiraj:
GIZMOS prvotno napisa
Ambra sretno :heart:
Ja ti nisam nikad bila na punkciji, koliko čujem priče neke boli, neke ne. Uf možda to i mene čeka u 11mj :/
Printable View
Ajd dobro onda :)Citiraj:
GIZMOS prvotno napisa
Ambra sretno :heart:
Ja ti nisam nikad bila na punkciji, koliko čujem priče neke boli, neke ne. Uf možda to i mene čeka u 11mj :/
Mislim da ti je progesteron okej, bitno da je iznad 2o. U svakom slucaju, zato ti i daju utrice ili dabroston za svaki slucaj kako bi progesteron bio sto visi.
Ambra, punkcija ti ovisi od osobe do osobe. Meni je punkcija ciste sa jajnika bila puno gora nego punkcija js. Ovisi ti o tvom pragu koliko mozes podnijeti ali mislim da ima veze i koliko je folikula a i gdje se nalaze folikuli jer mi je jedna cura koja je isla u prirodnjake pricala da nekad ni ne osjeti punkciju a ponekad da joj je dosta neugodno.
Meni ti je dr okrenuo monitor, objasnio sta je igla a sta folikul i nekako mi je bilo lakse jer sam se uspjevala pripremiti da ce me bocnuti. Da je nesto posebno ugodno, naravno da nije ali meni nije bilo ni previse bolno. Pitaj dr da li smijes sta popiti za smirenje ili bolove kod kuce pa ce ti i to dodatno olaksati. Sretno!
Thanxx Kikica1 & Kika83 :heart:
Ambra, kod kojeg si ti doktora? Kako to da su se već odlučili za IVF? Sretno na punkciji
i još nešto (Ambra) što su ti rekli, kako si odreagirala na klomifen?
bog cure, ne javljam se redovito ali vas zato redovito čitam :coffee:
danas mi je bila inseminacija, treća po redu kod Dr. Vlastelića i ja ništa ne pijem nakon postupka ( niti me je ikada pitao ili razgovarao o progresteronu :? ) samo da mu se javim ako :evil: to me stvarno čudi???
za potpomognutu sam upisana za 02/2010 - do tada se nadam da će se ovaj glupi zakon promjeniti
Dr. je potvrdio da je istina da ide u penziju i nije mi htio odgovoriti da li ide u privatnike, a kad sam ga pitala ko će preuzeti nas (njegove "cure") rekao mi je da imamo i druge stručnjake kao što je docentica i Dr. Vlašić te da će doći mlađi doktori..... a ja ne bih htjela mjenjati doktora :?
svim novim i starim curama jedan veliki :love:
Hrabrica 29 jesi li dobila pp od mene?
Meni je ovu zadnju inseminaciju (12.09.) radio Vlastelić i isto mi nije spominjao dabroston, ali ja sam ga svejedno uzela jer mi ga docentica uvijek daje. Tako ti je i za štopericu, koliko sam skužila doktora daje, ona ne. Doktor ide češće na klomifene, ona ih izbjegava...osim što je svatko od nas različit, tako su i doktori tamo različiti pa svatko tjera svoje! Kad bi se moglo od svakog od njih uzet ono najbolje...????
Vojvođanka, gdje si upisana za IVF za 02/2010 u Rijeci ili u nekoj privatnoj klinici?
gIZMOS razmišljala sam koliko stanica bi mi vratili,za dvije sam sigurna,već sam dobivala po dvije,a u slučaju da se oplode sve tri i da budu dobre,bit će mi teško odlučiti,da li dvije ili sve tri,do sada nisam ostajala trudna a imala sam već pet oplodnji sa klomifenom,pa sumnjam da bi mi se uhvatile sve tri. mi smo isto bili na razgovoru u ljubljani,ali odlučili smo brvo probati ovdje sa inekcijama,a za dalje ćemo vidjeti,ako i dalje ne bude uspjeha. :heart:Citiraj:
GIZMOS prvotno napisa
[quote="mirna26"]hm..da...šta reći..
ako nemas jajovoda...to nije neki bed..ides na IVF i zatrudnit ces vjerojatno iz prve jer to i nije neka strašna dijagnoza.
zanimljiva konstatacija s obzirom na jednaku dijagnozu kao i što je i moja i rezultat u potpisu ;)
duba, po novom zakonu ti NE mogu oploditi sve 3 jajne stanice a vratiti samo 2 ili 1 embrij. znaci, unaprijed moras odrediti koliko embrija zelis da se transferira i toliko ce ti stanica i oploditi! prestrasno i pretuzno :evil: :cry:Citiraj:
duba13 prvotno napisa
Gizmos naručena sam u Rijeci, u Mariboru mi ne odgovaraju na moja do sada poslana 3 e-maila, a sad čitam da više niti ne primaju nove pacijente :cry:
za inseminaciju sam dobila štopericu, sad sam sva otečena, malo krvarim i nemogu se baš šetati okolo, bole me jajnici, cure govore da IUI ne boli ali mene uvjek boli poslije postupka (mislim da je to zato što imam izvrnutu maternicu)
nadam se da mi postupak u 02/2010 neće trebati ako MM punoglavci budu :joggler: :mrgreen:
Zato sam i ja pitala, jer mislim da nam moraju vratiti sve tri stanice ukoliko ih oplode. tako sam bar ja protumačila zakon iako bi volila da je drukčije, jer to mora biti teška odluka barem onima koji još nisu bili u postupku pa ne znaju kako će tijelo odreagirat, ali da sam prošla više postupaka sa manjim brojem stanica vjerojatno bi se nakraju odlučila da mi vrate sve tri pa šta bude bude...Uspjele bi mi i sa trojčicma, ali....
Vojvođanka, možda te stvarno boli zbog izvrnute maternice, moguče je! Meni je dr. na prvoj IUI isto rekao da bi mogla krvariti i imati lagane bolove, ali ih srečom nisam imala.
biti će onda stvarno teško odlučiti,ja sam to shvatila da tri sigurno oplođuju,pa koliko se oplodi,znači one se vraćaju bez obzira na koliko se podjele,bitno da su oplođene????prije bi dvostanične odbacili ako bi bilo bolje podjeljenih, ja sam prvi put na menopurima pa još ne znam kako na njih reagiram i koliko ću uopće stanica dobiti,na klomifenima sam ih znala dobiti po 5,6.
To je sve jako glupo i ne znam da li mi same odlučujemo ili doktori, jer ako nam ih oplode tri i sve se pravilno podjele MORAJU nam vratiti sve tri, a s druge strane je pitanje da ako nam ih sad oplode samo tri (a prije su ih mogli puno više) opet postoji mogućnost da se ni jedna od njih neće pravilno djeliti i da nam neće imati šta transferirati. A da li rijeka ima uvjete za zamrzavanje jajnih stanica? Jer ako nema, što će biti sa našim stanicama, hoće li ih morat bacit ili? Ma to je totalna ludnica.
Duba, kada očekuješ punkciju ili je još prerano za znati? Držat ćemo fige da ti uspije da i nas malo ohrabriš, jer ovako sve djeluje dosta beznadno...
Gizmos, ja sam ti kod docentice, samo nje nije bilo ovaj tjedan. Rekli su ce mi ona radit punkciju, bas me zanima.. IVF je zbog jako loseg spermiograma, zadnja dva puta na inseminaciji, vec su mi rekli da nije za ivf vec za icsi..pa sada da vidimo. Imam oko 6 vecih janih stanica, tako da sam dobro reagirala na Klomifen. Dalje imam jednu cistu na ljevom jajniku koja je narasla. Rekli su mi ako ovaj ivf ne bude uspijo onda moram to prije operirat nego sto krenemo dalje :(
haj...ambra...ICSi ti je vrsta IVFa..to treba i meni jer MM ima jako loš spm....nema sanse da bilo kakva inseminacija djeluje,čak niti da samo pomješaš spermiće sa jajnim stanicama...bas treba direktno mikroinjekcijom uvesti spermić u stanicu.Citiraj:
Ambra prvotno napisa
dao bog da nam obadvjema uspije...i iskreno se nadam da necemo imati trojke.....to je zaista rizično..s obzirom na ovaj najbedastiji zakon u povijesti svih zakona :/
Gizmos kakva je situacija kod tebe? Ja sam se več pomirila s još jednim neuspjehom :cry: :cry: Jednostavno znam da nismo uspjeli i da ču ili ugledat vješticu ili vidjet veliki - kao i svaki mj :evil:
Meni obično dolazi 29 dan, a danas je 26, mada sam primjetila da mi je u ciklusima kada sam koristila dabroston znala i kasniti po dva,tri dana...Ne očekujem ništa, pa ako ipak nešto bude biti će puno veselije. Svako malo me nešto probada oko jajnika pa me strah da mi ta cista nije počela bujati (bila je 3 cm), ali vidjet ćemo za koji dan. Ovaj mjesec očekujem svašta i ništa. 05.10. idem kod endokrinologa vidjeti što mi je sa iscjedkom iz dojki, radila sam neke krvne pretrage i citološki bris, pa me malo strah svega toga! A ovaj mjesec će mi docentica potvrditi da li idem na laparoskopiju ili ne (ovisno o toj izraslini iliti cisti). U iščekivanju svega toga teško mi je očekivati nešto pozitivno, ali eto, bit će šta bude i hrabro naprijed! Malo sam se raspisala....
Ambra, tebi će vjerojatno docentica ili biologica ocjeniti da li će raditi IVF ili ICSI ovisno o spermiogramu kakav bude! Neka ti sve prođe lagano i bezbolno, pa nam se ti javljaj da ćujemo i tvoja iskustva iz prve ruke!
Coolerica, što tebi kaže doktor, je sve ok zasad, kako reagiraš na terapiju, kad imaš punkciju? Jedva čekam pojedinosti...i rezultat (ali pozitivan)
Gizmos stvarno če ti biti veselo ovaj mj. Nek sve bude kako treba :)
Vidiš ja neznam dal da prestanem pit dabrić, mislim da ne, jer ni kod prve inseminacije nisam prestala dok mi nije krvarenje nasupilo, hmm :? A kod druge sam stavljala utriće tako da pojma nemam. Ma ja ču nastavit pa šta bu bu :mrgreen:
Meni inače nisu nikako redoviti ali ja si kao računam 28 dan pa nadalje, sad čemo vidjet :/
Kika, ti ih samo nastavi piti do eventualno menzisa, mislim da ne mogu škoditi, a tako je meni rekla doc.pa je informacija provjerena! Ja jedino nisam previša ažurna, zaboravim jednu, popijem je par sati kasnije i tako, mada vjerujem da ih i ne treba piti svakih osam sati kao antibiotike, ali tako mi izgledaju pravilno raspoređeni pa se barem donekle pokušavam držati toga +-2,3 sata
hej cure.. evo meni je 4.dc, svaki dan 2 ampule menopura a prvi pregled 8.dc tako da još nista ne znam al me dobro žiga lijevi jajnik pa se nadam da se nešto dolje događa..držim nam fige svima :*
Coolerica i ja pitam gluposti kao da je već prošlo 15 dana, ali više i ne stignem sve pohvatati, ali svakako mi je drago da je ovaj topić konačno živnuo i da svi nešto čekamo, svi smo u pogonu...
Mislim da su meni rekli kako da pijem dabrostone, onako od dana inseminacije pa do dana X ali nisam sigurna. Da li znate kako ide sa prirodnjacima, da li se rade i kako ide narucivanje, da li postoji odgoda od par mjeseci ili?
kada sam išla na AIH docentica mi je rekla da pijem dabrostone i da tjedan dana nakon što mi kasni napravim test ali su mi sve cure rekle da nisu dobile stvari dok god su ih pile, a to mi je i mama potvrdila (malo se teško mirila s menopauzom pa ih je pila da izazove mengu :lol: ) pa sam ih ja na dan očekivane M (nakon velikog minusa na testu) prestala piti i za 3 dana dobila. Ja sam 100 puta u glavi rekonstruirala naš razgovor i nikako se nesjećam da je spominjala taj dan x kad ih treba prestati piti
MENI JE NA NALAZ NAPISALA : 3X1 dabroston do eventualno menzisa! Baš tim rječima, a ja ih koji put prestanem piti i prije kad mi postane skroz očito da ču dobiti.Testove više ne kupujem jer mi je razočaranje manje bez njih, onako kad te priroda sama iznenadi. Kad god sam radila test i on je bio negativan uvijek sam dodatno gajila nade i tješila se da možda nije ispravan, da je prerano itd, ato mi ad izgleda kao sustavno mučenje...
GIZMOS još mi je prerano reći kad ću na punkciju,u Rijeci nažalost nemaju mogućnost zamrzavanja jajnih stanica, ja sam isto kod docentice tako da je najbolje s njom u dogovoru vidjet kako ćemo za vraćanje i koliko ćemo vratiti ako ih normalno bude,o tome sve poslije ultrazvuka.[/url]
Ljudi dajte napišite kratka pisamca zahvale zastupnicima koji nisu dopustili da grozan zakon bude izglasan i koji se i dalje bore za naš boljitak.
Više o tome na građanima protiv mpo zakona - tamo imate i mailove na koje treba slat. :*
Ja kod prvog AIH-a sam pila cijelo vrijeme, kad mi je počeo smeđi iscjedak rekla je da nastavim jer dok ne dođe do krvarenja još uvijek ima šanse i ništa neznači(možda me samo htjela utješit) i tek kad sam prokrvarila a pila sam i dalje dabrić onda sam prestala.
Sad mi je reko da pijem, pa ako nedobijem da pričekam još 10dana pa da napravim test i ako je negativan da još 10 dana pijem :? To mi nema logike, bolje da prestanem ako je test negativan, šta ne? Iako mi mm neda, kaže drži se dogovora i poludim :evil:
Ciao Gizmos, evo jutros sam imala prvu punkciju...i bas je bilo bolno. Nisam nista dobila za bol, a bas sam glupa, mogla sam si doma popit dobru dozu voltarena, ali bila sam nervozna pa sam zaboravila.. Rekli su na zadnju folikulometriju da imam vise janih stanica i da je super. Jutros ih je bilo 4, a na kraju je samo 1 koja je upotrebljiva... tako da nista, ma bas nista ne ocekujem. U srijedu cu nazvati da mi kazu ako ce bit za transfer, do onda cu pokusat zaboravit na sve.
Pozdrav Ambra, žao mi je da ti je punkcija bila bolna, ali tako je to nažalost...Držat čemo ti fige da ova jedna bude odlična i da dođe do transfera...ma mora doći, vidjet ćeš. Sad budi pozitivna i opusti se, jer i taj je dio od velike važnosti za uspjeh...Sretno!
Znači u kbc Ri nedaju nikakvu anesteziju? Ajme :/ Ja bi trebala u 11mj u postupak i dobro da znam da se sama nadrogiram doma tabletama protiv boli :lol:Citiraj:
Ambra prvotno napisa
Žao mi je šta je bilo bolno, ali za bebu se sve isplati, šta ne? :)
I moraš biti pozitivna jer u suprotnom če ti se desit ta negativnost od koje ništa neočekuješ, vjeruj mi.
Držim fige za se oplodi i bude BINGO za 14dana nakon transfera :D
Mozes traziti opcu anesteziju ali u nacelu je ne daju ako nemas vise od tri js. Mislim da mozes zatraziti tramal ili tako nesto jer znam da nekim curama daju injekciju ako pitaju. Ja sam doma uzela dve neke tablete za smirenje na biljnoj bazi (mislim nesto s valerijanom) i dva brufena i meni nije bilo tako strasno.
Hvala cure!! sta bi ja bez vas :love:
Ambra zao mi je radi punkcije ali proci ce i to a što se tiče jedne jajne stanice ne brini meni se oplodila ta jedna i pogledaj moj potpis tako da držim fige da se i tebi isto dogodi pozdrav lijepi svima.... :* :* :*
Ambra sretno,dovoljna je jedna stanica za uspjeh,misli pozitivno!!!!!!! :*
Ambra,držim ti fige da uspije!
Da se i ja malo uključim nakon duže vremena...srijedu ili četvrtak će mi doći nalazi.Ponovila sam bris na micoplasmu i ureaplasmu koji je bio pozitivan.Ako sve bude ok (a nadam se da hoće),trebam se javiti dr.Vlašiću u 10.mj.kad dobijem ,idemo na folikulometriju i u postupak!Ali sad mi sve ovisi o nalazima...cure držte fige! :)
Evo cure samo da vam prijavim da zatvaram odnosno otvaram mjesečni ciklus. Već u 6 ujutro probudili su me bolovi i sad se grčim i lječim kamilicom i tabletama. Užas, šta nije dovoljna kazna što je stigla menst. pa još i bolovi koji te drže na svijesti da je tu...