Ma iskreno- brine me i to što nisam niti malo otvorena pa mi ne mogu gledati ni plodnu vodu. Ipak sam već 4 dana prešišala termin pa bi mi bilo malo lakše da znam da je voda u redu :(
Sretno ti na pregledu! :love:
Printable View
Ma iskreno- brine me i to što nisam niti malo otvorena pa mi ne mogu gledati ni plodnu vodu. Ipak sam već 4 dana prešišala termin pa bi mi bilo malo lakše da znam da je voda u redu :(
Sretno ti na pregledu! :love:
Imam ga i ja, cijelu trudnoću... :mrgreen:Citiraj:
Ora prvotno napisa
Dok god ne smeta, svrbi, pecka i slično, sve je normalno...
Ninči probaj se opustiti, da nešto ne valja ili da dijete pati to bi se sve vidjelo na ctg-u. Drži se :love:
Ma opuštena sam ja, samo me ovo malo potreslo :/ A i ja si kontam da bi se sve trebalo vidjeti na ctg-u :/ A da je ctg toliko loš, valjda me ne bi pustili kući :/Citiraj:
Ora prvotno napisa
I ja danas bila na CTG-u, samo što ja još uvijek idem u Vili. Dođem, odmah mi ga naprave, platim 50 kn i idem doma, nisam još spremna čekati po trudničkim ambulantama, ali sam se za slijedeći naručila na Sv. Duh i to točno na termin.
Što s tiče poroda, idem ili u Vž ili na Sv. Duh, ali to ću odlučiti kad krenu trudovi i kad vidim kako sve napreduje.
Ninči, vjerojatno ti je dr. rekla da dođeš jer si prešla termin pa da bude sigurna da je sve ok. I naravno da te ne bi pustili kući da je CTG loš.
Mihim, čestitam! :D A nije to baš mala curka. I super za lagan porod, to mi daje nadu. :D
Irchi, a kaj može tako da ideš privatno na ctg, pa se samo pojaviš u bolnici za porod?
Ja sam mislila da se moraš javiti prije u bolnicu da te uvedu, zavedu il kaj već...?! :?
Pa to je moj plan. Ne znam zašto ne bi moglo, pa moraju me primiti da rodim.Citiraj:
tinaka prvotno napisa
Nije uopće stvar u tome da te zavedu, uvedu ili sl. već je tako kod nas u HR običaj. Nakon nekog 34., 35., 36. tj, kako koji ginekolog, šalje na preglede u bolnicu. I to one česte, svaki tjedan koliko se sjećam. A to mi se u ovoj trudnoći definitivno nije dalo. I puno mi je lakše i opuštenije. Ako prijeđem termin to je druga priča, onda ću ipak ići češće.
Mihim čestitke!!! :love: :D
željno očekujem tvoj izvještaj iz Vinogradske!
Irchi, ma da, sigurno je sve ok :love:
Prije prošlog poroda sam bila u subotu ujutro na pregledu u rodilištu, nakon čega su mi počeli trudovi i rodila u nedjelju. Nekako mi se scenarij ponavlja :mrgreen: Čak se podudaraju i dani prenesenosti :lol: Imam neki osjećaj da je i ovaj vikend moj :mrgreen:
Tinaka, moraju te primiti gdje god da dođeš. Samo treba znati svoja prava i biti se spreman suprostaviti. U Varaždinu i Rijeci čak ni ne pokušavaju vratiti...prime sve redom koji im dođu. :)
Baš sam danas slušala razgovor sestre u TA na Merkuru. Netko ju je zvao na telefon da pita mora li prije poroda doći na pregled jer ne spada po mjestu stanovanja. I sestra je lijepo odgovorila da im je kaos, da su radovi u rodilištu i da bi bilo dobro doći na koji pregled jer bi je zbog radova mogli vratiti ako ne pripada po mjestu stanovanja, a podudari se slučajno da bude gužva. Ali to je samo zato jer im je stvarno kaos i cure koje su bile gore u rodilištu pričaju da rade u neljudskim uvjetima.
jos jednom hvala na cestitkama, al ja sam u totalnoj guzvi :lol: , bas cudno.maleni dobrica od 21 mj postao pravi nemoguci razbijac, malena cijeli dan na cici i stalno kaka, hvala Bogu mlijeka ovaj put stvarno ima i najsretnija sam na svijetu... ninci nemoj se brinut zbog ne otvorenosti, meni je npr. plodna voda bila zelena i stvorili paniku, jedva sam dosla od straha do rađaone, a ctg je bio skroz uredan cijelo vrijeme. a kaj se tice vise od 160, manje od 120 - ja sam imala baby watcher i doma provjeravala i isto je tak znalo bit, makar ne cesto - al je. zelim vam svima lagan porod i cim manje briga, uzivajte, jos malo ce vasi anđelcici bit s vama... velika pusa svima :love: .
Evo i mene uhvatila fjaka kao i tebe, Mihim, večer prije onog dana kad ćeš ostati u bolnici :roll: Cijelu večer plačem jer tih 2/3/4/5...dana neću moći vidjeti svoju curicu :( Stvarno ne volim patetiku, ali i više sam nego patetična koliko to tragično shvaćam. Valjda i hormoni čine svoje :( Izgleda ću i ja Mihiminim stopama pa ostati sutra u bolnici :(
Mihim :love:
daj rastuzila si me, bit ce sve ok i nakon ctg a ides doma svojoj curici. drzi se, jos malo pa ce sva panika bit iza tebe. necu ni mislit kak se sad osjecas, al jos malo izdrzi i gledaj pozitivno. sretno sutra. :love:
Ninči nedaj se :*
Ninči :love:
Kole kako je u tebe danas? :*
Mihim joj zamišljam te kako uživaš, malena spava pored tebe, a ti guštaš! :heart:
RozaGroza evo super, luda od neke energije sa kojom ne znam kud cu. Pospremam kucu, tu i tamo me zaboli, noge se koce, malena skace a S. se pita kad ce sestra da dodje da donese puuuno mleka :love:
A vi ste super videh, zatvorena si i nisu te zadrzali u bolnici.
Koji su tebi planovi za porod? :*
He he to je onaj val energije koji svaku trudnicu uhvati pred porod :mrgreen:
A ja sam žudila za Felbachom, ali, izgleda da če ovaj put ipak biti Petrova, iako danas mi dolazi moj ginić iz Graza u kučnu posjetu pa ču s njim razgovarati. Cijela je situacija nekako lagano zakoplicirana radit te moje anamneze, pa se svi lagano boje pustit me na put...iako iskreno ja se dosta dobro osječam...kao i svaki put nakon pregleda :mrgreen:
Svakako za sad idemo vaginalno, plus bez dripa i svih tih sr*nja...doki govori da je za sad sve super i da bi trebala moći vaginalno ako se nekim čudom prdonja ne okrene.
JOJ sad sam skužila da nemam ni krevetič, ni posteljinu, ni kolica, ni plan poroda, ni trudničku torbu!!! A tjedni nekako lete...
Cure :love: :heart:
Evo vratila se ja kući :D Da ste me vidjeli kad sam silazila niz stepenice u Merkuru-samo što nisam letila niz njih :mrgreen: Ljudi me gledaju i ne kuže-trbuh do zuba, a ja trčim niz stepenice :lol:
CTG je super, sutra moram na pregled jer me danas nisu pregledavali. Malac je opet skakao dok sam bila na ctg-u. Kaže doktorica da mi ni jučerašnji ctg nije uopće loš.
A danas legnem na desni bok, prikopča me na ctg i gledam ja otkucaje i ne vjerujem-ono najviše 118. Umrla sam od straha! Kaže babica-dajte se okrenite na lijevi bok. Okrenem se ja na lijevi-ctg savršen. Pitam ja babicu kako sad na jednom boku ovako, na drugom onako, a kaže ona "Pa frajeru više odgovara kad ležite na lijevom boku". A ja već pomislila da nosim blizance :lol:
Roza bas bi bilo odlicno da ipak odete u Felbach, zasluzila si :* ajd polako se pripremaj brzo ce to :D .
Ninči
:D super da si jos kuci, bas sam se nasmejala na ovo trcanje
:D Ninči! Baš sam si zamislila kako hitaš niz stepenice :lol: !
Ninči :D :D :D odlično da je sve ok! Nisam niti sumnjala da će biti drugačije.
Cure drage, već dva sata imam trudove svakih 9-12 min i već sam bila 3 puta na wc-u... čistim se na veliko... baš me zanima hoće li biti akcije noćas ili....
Hvala, curke! :heart:
Mislim da je prije izgledalo kao da se kotrljam niz stepenice :lol: :mrgreen:Citiraj:
Irchi prvotno napisa
Joj, Ora, pa ti ćeš roditi moju imenjakinju! :mrgreen: Curetak, nemoj sad da nas herc strefi! Javljaj nam redovito razvoj događaja! :heart: Želim ti najljepši porod na svijetu i da sve bude baš onako kako si uvijek maštala! :love:
Ora ~~~~~ za lep porod :D
Hvala vam :love: jako sam znatiželjna jel je to-to ili još nije. Joooj kako sam uzbuđena!
Vjerujem da jesi! :heart:
Nemate pojma kako sam se ja danas rastopila kad sam u rodilištu slušala bebe kako plaču! Tako me neka milina obuzela da vam ne mogu opisati! :heart:
Mogu misliti :love:Citiraj:
Ninči prvotno napisa
Ora sretno!!!!! :D :love:
Ora :heart:
Cure jel vas pralo plakanje i ridanje i živciranje oko 32 tjedna? Danas cijeli dan plačem i sve me pogađa, iznervira me sve...i sad mi suze teku, nos mi začepljen......jel to normalno???
O da... ne samo tada već i tjednima nakon... neka glupa nervoza koju ne mogu objasniti... hormoni draga, hormoni. :love:Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
:love:Citiraj:
kole prvotno napisa
Mene je pralo cijelu trudnoću :mrgreen: Samo je bilo boljih i lošijih dana :mrgreen:Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
Zbrisao mi post :mrgreen:
Ora, kakvo je stanje? Ima li čega novoga? :love:
Nema, i dalje su na svakih 10 min... mislim da idem spavati pa ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati po noći. Baš se osjećam umorno.Citiraj:
Ninči prvotno napisa
A prije spavanja si idem napraviti toplu kupku... :mrgreen:
neka ti je sa srećom!!! :heart: :D javljaj novosti :)
Pametno :mrgreen: Čisto da vidiš jesu li pravi trudovi. A obavezno lezi da se dobro odmoriš! Trebat će ti snaga! :love:Citiraj:
Ora prvotno napisa
Ora ima li promena?
Mozda se vec mazis sa svojom bebicom :love:
RozaGroza cure su ti vec rekle normalno je, hormoniiiii, a i meni je zaceplen nos :x nadam se da si danas bolje :*
mene opralo ovaj tjedan jedan dan (tocnije noc). tijekom cijele trudnoce imala sam par "pucanja" od panike, stresa, svega skupa....mislim da sad najgore razdoblje tek slijedi jer sam prestala raditi, doma sam i imam puno previse slobodnog vremena sama sa sobom, a istovremeno sam si teska i pred vecer vec jedva ustajem sa stolca i kreveta, ne mogu hodati niti stajati duze od kakvih 45 minuta tak da nisam bas ni za ici nekamo i to me grozno frustrira pa sam pojacano cmizdrava....jedva cekam porod. i proljece :/Citiraj:
RozaGroza prvotno napisa
Tajuska, rekel bi mm da si cendrava :mrgreen:
Al već se nakon takvih izjava naučil kaj su hormoni pa ih sad daje vjerojatno u sebi. :mrgreen:
Jutreko!
Eto ništa od svega toga.
Moram priznati da sam se baš ufurala kako ću roditi, ali nakon 4-5 sati konstantnih trudova stali su i prespavala cijelu noć kao da se ništa nije dogodilo.
Eto... čak sam malo i tužna jer sam baš bila sva u tome kako ću upoznati svoju ljepoticu! Ali ako ona želi biti još u buši neka samo uživa, evo cijelo jutro skakuće :zaljubljen:
i bio bi apsolutno u pravu... ;)Citiraj:
tinaka prvotno napisa
Ora i ja sam imala takvu epizodicu prije par dana. Isto ispalo da je samo vježba :) Uh.... a ja se ponadala makar mi je još tri tjedna do termina. Ne mogu se više nikako namjestiti da me nešto ne žulja.
evo samo da vas pozdravim, ne stignem ni procitat kak treba. drzte se i izdrzite jos malo, roza zbog tebe sam presretna, jos samo malo :D . ja sam super, jedino sto sam bila predobro i fizicki i psihicki pa malo ocito pretjerala i mislim da mi je jedan savic puko pa mi je tesko hodat, sjest, al dobro, tjesim se da ce brzo proc.