Betty, super vijesti!
:D :D :D
Printable View
Betty, super vijesti!
:D :D :D
betty, sretno! :D
nataša73, za nove planove! :love:
Drage moje, evo i mene iz mog pohoda u Istanbul. Konsultacije su protekle odlično. Oduševljena sam doktorima i kompletnim osobljem. Oni su zaista jako stručni i ljubazni. Jedina mana im je što nemaju donora. Sve ostalo je čista perfekcija. Tamo dolazi jako puno parova iz cijelog svijeta. U ovom hotelu gdje smo mi boravili bilo je parova iz Italije i Švicarske. Gradski prevoz je jako povoljan i praktičan. Nama je na ispomoći bila gospođa Hidžran koja je porijeklom sa Kosova ali odlično govori naš jezik i prava je podrška parovima koji dolaze sa ovih govornih područja jer je i u funkciji prevodioca i vodića i uopće jako je dobra osoba. Ona je čak poslala na aerodrom brata svoga muža da dodje po nas i da nas odvede u hotel. Ona je svaki put išla s nama u kliniku i bila od velike pomoći. Ukoliko se neko odluči na postupak tamo nek mi kaže i ja ću vam dati njen br. mobitela. Mi planiramo u postupak ako Bog da za par mjeseci jer ja ne mogu prije zbog poslovnih obaveza. I ja sam bila na pregledu i doktor mi je rekao da sam u odličnom stanju za stimulaciju, rekao mi je da ne pijem nikakve vitamine i da pokušam još smršati do postupka, ali da se ni slučajno ne udebljam. Tj, ako mogu da bar održim ovakvo stanje. Baš se bilo i potrefilo da mi bude 4-5 dan ciklusa pa je dr. fino vidio stanje.
Hvala velika na vašim vibricama. Moram istaknuti da je microTESE postupak u ovoj klinici rutinski, ali ne samo na ovoj već i na mnogim drugim u Istanbulu. Moram istaknuti da sam ja u ovom hotelu gdje sam boravila, a u njemu, čini mi se borave samo parovi koji dođu radi MPO, bila najmlađa. Tu su sve maratonke i Turci su posebno eksperti koliko sam uspjela saznati i vidjeti sa suborkama koje imaju malo više godina.
Ljubim Vas drage moje
Betty, čestitam od srca što si konačno dočekala da budeš u postupku ~~~~ da bude dobitni :heart: :*
betty radujem se isto ko da se radi o moj postupak :D :D :D bas sam sretna zbog vas :love:
fato drago mi je da ste zadovoljni i sretni :heart: u
Vidim ja da ce biti puno novih trudnica tu :)
fatamorgana, SUPER!!! Napokon odnekud lepi utisci!
:D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D
Fato, genijalno!!!
Mi se spremamo za januar!Puno srece svima :* :* :*
Betty, Fato - ne znam kojoj cu radije "ugledati ledja" kad preselite medju trudnice :* :*
:D :D
Fato, od srca ti želim da ti ovih nekoliko mjeseci do postupka brzo prođu i da se iz Istanbula vratiš sretnija no ikad!
Natasa 73, samo hrabro naprijed i SRETNO!
Betty, sretna sam zbog tebe i nadam se s tobom što skorijem uspjehu!
Pusa svima!!! :heart:
Betty, sve najbolje za postupak! Želim ti što prije ispunjenje želja. :heart: :heart: :heart:
:love: :love: Drage moje evo nas dvoje da vam se javimo...
Bili jučer na uzv- Potvrđeno Miha jeeee :love: :love:
Na uzv Miha se pravio nešto važan i sjedio je i duboko je dijete razmišljao - nije se htio pokazati ali u jednom trenutku malo se pomakao ma je visuljak se pokazal.. :lol: :lol: :lol: Našš azoo Mihaaa.. a tata normališš ništa nije vidio jel mu sve crno bijelo a možda i od gemišta koje je popio taj dan :lol: :lol: :shock: :shock: :shock:
Eto drage moje želimo ja i moj Mihica što prije postupke od srca :heart: :heart: :heart: :love: :love: Veliki zahrljaji i pusee od nas dvoje :heart: :heart: :love: :love: :* :* :*
ajvice lijepo te je citati kako lijepo napredujete :zaljubljen: :zaljubljen:
Mi danas dobili nalaz cariotipa i je super kako treba, 46 hromozoma xy :D :D :D
Bravo ajvice!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :D :D :D :D :D :D :D
marti sk sretno :love: :love:
ajvice, :zaljubljen:
marti,cestitam..... :*
Marti, super vijesti :D :D :D
Ajvice, samo tako nastavite, jos malo pa ces upoznati svog Mihu :heart:
Fato, Natasa, Betty, ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za vas od :heart:
Wewa, Sanja79 hvala vam puno na vibricama i lijepim željama.
Tebi Wewa želim da u Novoj godini rodiš barem jednu bebicu :love: :* :heart: , a tebi Sanja79, da ti ostatak trudnoće protekne na najbolji mogući način i da imaš super lagan porod i susret sa tvojom bebicom :heart: :heart: :love: :*
:*Citiraj:
fatamorgana prvotno napisa
Drage moje, HVALA svima na lijepim zeljama :heart: :heart: :heart: :heart: :* :* :* :* :* :*
Ja mogu samo potpisati ovo sto je fata napisala . Hvala cure od :heart: . Ja sam pocela sa folnom kis. i ostalim vitaminima i cekam svoju, nadam se zadnju M . Jos uvijek ne mogu da vjerujem da krecemo .Citiraj:
fatamorgana prvotno napisa
ajvice ma bravo za Mihu
marti super novosti :D
Svim curama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Devojke, je li ovo zatisje pred buru bebica ili sta?
Nesto smo neaktivne po pitanju javljanja u poslednje vreme.
Sve vas puno pozdravljam.
Pravo zatisje!!!
Mi cekamo januar.Puno pozdrava svima
Lijep pozdrav curke.
Stigo je mm nalaz iz zgb,genetika,i kaze utvrdjena mikrodelecija AZFc regije...ima li tko iskustva s time pa da mi moze reci kakve su uz to šanse i što se moze dalje itd Hvala Vam.
Svako dobro za Božić i puno sreće i ostvarenje želja i snova u Novoj svima :)
Citiraj:
little ivy prvotno napisa
Draga little ivy, evo sam copy paste'ala post naše suborke zane koja je to jako lijepo objasnila. :* :love: :heart:
Muskarci sa azoo (cak i oni koji imaju mali broj spermatozoida) pored spermiograma i hormona moraju uraditi kariotip, F508 i Y-deletion test.
1. Kariotip- radi se da se vidi postoji li Klineferterov sindrom. Ti muskarci umjesto xy hromosoma imaju xxy u svom kariotipu. Takvi muskarci mogu imati i neke vanjske karakteristike drugacije, ali to sad nije bitno. U svakom slucaju ako muskarac ima Klineferterov sindrom ne mora znaciti da u testisu sigurno nema spermatozoida, te uz odgovarajuce postupke moze imati djecu, sa normalnim kariotipom.
2. F508- test za cisticnu fibrozu. Ovo je povezano za azoo opstruktivnog tipa, a ne neopstruktivnog tipa. Ako se otkrije da muskarac ima taj gen, onda se mora testirati i zena. Ako je prisutan i kod zene, djete ce sigurno biti bolesno od cisticne fiboze (teska bolest). Ako je npr. bolestan samo muskarac onda je djete zdravo, ali ce nositisti taj gen za tu bolest isto kao i otac.
3. Y-deletion-obavezan test pogotovo za neopstruktivnu azoo. Ispituje se da li neki dio (krak) ovog hromozoma fali (a, b ili c krak). Ako fali c ili a postoji sansa da spermatozoida ima u testisima. Ako fali b krak spermatozoida nema sigurno i tada se muskarac ne maltretira sa biopsijama. U slucaju da postoji nedostatak c kraka tj Yc deletion i da se npr. TESE-om nadu spermatozoidi, koji oplode jajnu stanicu, onda ce sva muska djeca imati isti nedostatak Y hromozoma. Da bi se to izbjeglo kod takvih muskaraca se radi PGD- preimplantacijska dijagnostika-to znaci od embriona, koji je nastao oplodnjom jajne st. i spermatozoida, prije transfera se uzima 1 st od tog embriona i analizira, transferom se onda prebacuju samo zenska djeca koja ce biti zdrava.
Ne znam koliko sam ovo jasno napisala, u svakom slucaju muskarci sa azoo prije upustanja u bilo kakve postupke: biopsija, TESE, ICSI moraju imati ove nalaze (moje misljenje).
hvala na odgovoru.
izgleda da nas ceka puno posla ali barem postoje neke mogucnosti...
sad mi treba dobro razmislit kuda se uputit ;)
sretno.dug i tezak put je pred svima nama,ali nema druge nego da se uhvatimo u kostac i borimo sa problemom. :*Citiraj:
little ivy prvotno napisa
Cao svima, mi putujemo u Tursku 15.1.2010.Sve smo dogovorili.Srecne praznike i da nam se sve zelje ispune... :D :D :D :D :bye: :bye: :bye:
Imali azoo trudnica?
Citiraj:
edinas prvotno napisa
Još ne, ali biće u januaru i februaru sigurno :*
tako i treba da nam nova godina pocne sa azoo trudnicama.
Da, da, bice nego sta. Evo Natasa73 je nasa sledeca trudnica. Januar je njen!
Mi idemo u Istanbul na konsultacije 12. januara.
Pozdrav za sve!
Mi jos uvjek korsitimo vitamine i tribestan pa ce mo u maju ici na kontrolu
Medena, drago mi je čuti da je ipak microTESE u pitanju, samo se nadam da će ipak s uhodavanjem metode promijeniti i ovaj šugavi zakon, jer bi s 3 jajne stanice i zdravlje naših muževa bilo u banani.
No, kako imamo mi i izvan HR rješenja za naše probleme, svim azootrudnicama želim u 2010. najljepši susret sa svojim bebačima, a nama koje se još bakćemo s ovom nesretnom azoospermijom da u 2010. počnemo razmišljati o tom susretu! Sretna 2010!!!
Nataša73 držim fige za mjesec dana, ja još nisam sigurna da li ću moći tada u postupak, al' javim ti se ako ipak krenem. :bye:
Drage moje, HVALA vam svima na lijepim zeljama...Nadam se da ce nam Nova godina ispuniti sva ocekivanja. :* :* :* :* :* :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart: :heart:
Drage moje, SRETNA VAM 2010.!Neka vam donese barem jednog malog :saint:
~~~~~~~~~~~~~~~ :heart: ~~~~~~~~~~~~~~~~
Drage moje svartila sam samo da vam poželim sretnu i uspješnu 2010 godinu i da man svima donee dugo čekanu srečicu!!!! :*
:love: :heart: :heart: Drage naše od srca želimo vam postupke i trocifrenu Betu..Miha i Ajvi :heart: :heart:
punooo pussaa od nas dvoje :love: :love: :love:
Palmice uz tebe sam koji su toji argumenti za kliniku u Istanbulu? Gde si se informisala
Pa gdje ste, žene? Ne spavate, valjda, zimski san??? :? Javljajte se, u kojoj ste fazi, što ima novoga, zar nije lakše kad to ovdje podijelite? :love:
Tu smo, tu smo!!!
Pozdrav svima, mi putujemo u Tursku u petak! Priblizilo se...Pozdrav
Sretno, Natasa!
Puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ za put u Tursku!!! :love: