istina. ovo puno finije zvuči od sračke.Citiraj:
Teica prvotno napisa
jako mi je neugodno.
može jedan gastroenterokolitis?
(još otmjenije, zar ne?)
Printable View
istina. ovo puno finije zvuči od sračke.Citiraj:
Teica prvotno napisa
jako mi je neugodno.
može jedan gastroenterokolitis?
(još otmjenije, zar ne?)
Jooj, trlababalan - i zahvalila sam se i napisala "peace", dobro :) ?
ja sam isto ovako kad sam bila rodila.Citiraj:
KayaR prvotno napisa
nije vladala nikakva gripa. :mrgreen:
1.) Koliki mora biti razmak kod odraslih ljudi, prilikom cijepljenja protiv obične, pa svinjske gripe?
2.) Da li je dovoljno 3 tjedna?
3.) Moram pitati i glupost, ali, da li ima šanse da osoba koja se cijepila protiv svinjske gripe razvije blage simptome i prenese na ostale (ilitiga, tek smo onda napravili sranje)? :/
anemona, znam ti samo reći da poznam osobe koji su nakon cijepljenja protiv obične gripe dobili simptome, a neki i dobili pravu pravcatu.
ja sam se puno puta cijepila i nisam dobila nikad nakon cijepljenja
1. dva tjednaCitiraj:
Anemona prvotno napisa
2. da
3. ne
kao što sam napisao već na tričetiri mjesta, cjepivo nije živo sastoji se od dijelova virusa, i ne može izazvati bolest.
Hvala, nisam pročitala.Citiraj:
Jedan_tata prvotno napisa
Ja negdje pročitala da cjepivo protiv svinjske gripe kojom su cjepili po Austriji je sadržavalo živi virus tičje gripe. Slučajno.
Jedno pitanje - kolika pretilost je indikacija za tamiflu u slučaju zaraze svinjskom gripom? Ja sam početno pretila :oops: - ITM mi je 30 i inače sam dobrog zdravlja koliko znam, nemam visok tlak itd. Dakle, da li sam ja kandidat za komplikacije? imam školsko dijete i bojim se ćemo teško izbjeći gripu.
premršava si za tamiflu :mrgreen:
onda bi pol hrvatske imalo indikacje
to treba biti ekstremna pretilost
Nadam se da sam onda premršava i za komplikacije :) Eh da sam i ja jednom premršava :saint:
pikula, mršavice :)
ja već polako osjećam diskriminaciju po boleštini. danas sam na pilatesu jednom ispuhala nos i babe su me tak pogledale da sam morala na glas reći - ne nemam gripu :mrgreen:
Čini se da imam početne simptome gripe - suhi kašalj i opća slabost. Kažu neki oboljeli da im je tako počelo i da su tek drugi ili treći dan dobili temperaturu. Imam doma Flu relief od Homeolaba. Ima li tko iskustva pomaze li i kod ove gripe? Nikad ga prije nisam uzimala, ali ga imam od prošle godine kad sam ga kupila za svaki slučaj ako se razbolimo od sezonske gripe. Mislim da piše na njemu da je učinkovitiji ako se počne uzimati što prije nakon pojave simptoma. Da uzmem? Pretpostavljam da ne može škoditi.
Freja neznam kakav je to lijek i ako djelujem kao paničar u svojim postovima ( a ako to i ponekad jesam to je zato što ne vjerujem sustavu, što se bojim za dijete i što brate ne volim ni kada nas previše tješe, nije to ništa, spremni smo za sve, educirani-tada im ne vjerujem ništa i uplašim se, dok dižu paniku i plaše. ja se ne bojim 8) )
ne bi bezveze uzimala lijekove, u zadnje 3g nisam konzumirala ništa od lijekova , ni vitamine....dojila sam tako da sam sve izbjegavala...i kapi za nos.....
Mene mjesec dan boli grlo, pluća i srce zadnja dva tjedna, čak sam imala i proljev....dr. mi je rekla da mi nije ništa...možda upala grla....dala mi je Panatus sirup i koristim Operil kapi za nos......dok nisam išla doktoru popila sam koji Max flu i Lekadol, med, špek, čaj od slijezovog korjena :lol: .....neznam što da ti kažem, ja danas kašljem ko luda, a bez kapi za nos ne bi preživjela............
Proba parnu kupelj, saunu, češnjak i kakav paracetomol( oni su protiv bolava i laganih simptoma gripe i temperature-barem Max flu i provjetravaj stalno prostorije u kojima boraviš.
Ako ti stvarno nije dobro odi privatno izvadit krv a i možeš se testirat na H1N1 u privatnim labosima.
Eto ja nisam pila ništa 3g a sad u zadnja dva tjedna i svašta i ništa mi bolje :lol:
Iskreno mislim da nikad u životu nisam imala gripu i nadam se da i neću
i da, provjeri rok trajanja tog lijeka ako si ga kupila prošle godine ;) možda ipak da ga baciš i kupiš novi :*
kaj bu gužva u saunama narednih dana......Citiraj:
ivana zg prvotno napisa
zna li netko neku dobru?
(u kojoj se tete sauniraju gole , a ne u badiću :mrgreen: )
Moram pitati:
vani, Italija i Austrija, ako tko dobije svinjsku gripu (potvrđenu brisom) prepiše mu se Tamiflu da ga počne piti u roku 48 sati, odrasli i djeca.
E sad me zanima da nije slučajno tolika fama o nuspojavama lijeka zato što ga naše zdravstvo nije dovoljno nabavilo?
I još, da li za sad ima saznanja da se nekome bilo što zakompliciralo od svinjske gripe i završio je u bolnici ako je pio Tamiflu?
Jedan_tata hvala hvala ti na odgovorima
opa! :shock: [/url]Citiraj:
E sad me zanima da nije slučajno tolika fama o nuspojavama lijeka zato što ga naše zdravstvo nije dovoljno nabavilo?
:)Citiraj:
Mima prvotno napisa
kolikok znam, nabavljeno ga je jako puno.
a gdje je fama oko nuspojava Tamiflua?
Da li je Tamiflu kompatibilan sa dojenjem?
zašto dolazi do komplikacija?
je li to zato što ljudi ne prepoznaju simptome pa prehodaju dio bolesti?
ili zato što im je imunosustav slabiji?
ili se na to ne može utjecati?
vjerojatno sve troje, tj prvo i treće, a osim toga još i kronična bolest
je. sve ovo kak Mima veli, plus nepoznati faktori.
virusi zdrmaju imunološki sustav (i to poprilično, za razliku od bakterija ulaze u samu stanicu) djeluju imunosupresijski, dakle umanje imunološku obranu, npr smanje leukocite i onda se organizam teže brani od svega s čim inače dolazi u kontakt, a što mu inače možda ne bi uopće naškodilo.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Ne dođu svi u kontakt s istom količinom virusa , netko ga se naguta kad se bolestan nakašlje u njega, a neko samo dotakne mjesto gdje je nedavno bio bolesnik.
i tako npr. nakon virusa varcelle tj. vodenih kozica, može doći do komplikacije upale pluće, npr. jer prisutne bakterije ojačaju u plućima
npr streptokok ti ne mora učiniti ništa dok te ne drmne gripa, naruši sustav, e onda podivlja, kao okidač
npr. kod težih bolesti daju se citostatici, koji ionako umanjuju imunitet, pa je obrana daleko teža
a kronični bolesnici ionako imaju poremećen imunološki sustav, pa je sve teže
PS to ti je kao kad ja parkiram, ako nema nikog na parkingu sve 5, ako me jedan gleda 3, ako me puno gleda -1. Ja sam imuno sustav, a znatiželjni gledači su količina virusa. Al ako vodim muža sa sobom (ojačam sustav), gledači postaju mane važni.
meni se čini da dolazi do komplikacija isključivo kad se cijepiš :/
i svi koji su umrli su bili cijepljeni kaj ne?
jedan zanimljiv članak http://blog.vecernji.hr/misak/2009/1...ipetaj-je-lud/
Ja sam ovako shvatila - dio zbog toga jer se bolest prehoda, veći dio zbog nekih kroničnih bolesti koje su posebno opasne vezano za svinjsku - tipa respiratorne bolesti, bolesti srca, imunokompromitirana stanja (leukemija itd.), a dio, bogme, i iz ful zdravlja što bi onda bila rubrika ne može se utjecati. Mislim da je najveći dio grupa "slabiji imunosustav tj. te neke kron. bolesti", onda prohodavanje, a najmanja ne može se utjecati, ali ta je ono što ljude uglavnom najviše plaši.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Čuj, imaš priliku provjeriti.Citiraj:
disciplina prvotno napisa
Od četvero umrlih do sada u Hrvatskoj, za neke su u novine procurili podaci, uključujući ime i prezime.
Pa nazovi obitelj i provjeri jesu li cijepljeni.
Dok to ne obaviš, nema nekog smisla iznositi takve tvrdnje.
pa zar je itko mogao biti već cjepljen od SG?
ili mislite na "obično" cjepljenje
sudeći po tome što disciplina piše, cijepljeni su ovi koji su umrli od gripe. jer da nisu cijepljeni, ne bi umrli.
pitaj nju koje ih je cjepivo ubilo.
Znači ima sirupa za djecu? Gdje da ga nabavim?Citiraj:
trlababalan prvotno napisa
Možda sam krivo napisala "fama", ali ne propisuje ga se olako, dobro kod nas se nema niti gdje testirati na virus osim u bolnici da bi znao da li imaš s.g, a ako sam te dobro shvatila testovi privatnih laboratorija su nepouzdani...
Djeca mojih prijateljica vani su dobila taj sirup odmah po pozitivnom testu na s.g. i nije bilo komplikacija od samog lijeka ili bolesti. Ozdravile su i sve je u redu.
Mislim, možda je sirup i bio nepotreban, ali tko će ga znat :/
Nigdje ne možeš nabaviti situp za djecu. Povučen je iz ljekarni još u proljeće.
situp=sirup
Ali ima kapsula doziranih za djecu.
Što se tiče sirupa tamiflu kod nas (Srbija) ga nema, jednostavno ga nisu uvezli, uopšte. Ali doktori daju uputstva kako kapsule razmutiti, razblažiti ili šta ti ja znam da bi dete moglo da pije.
I kod nas ga prepisuju na mišiće, a čini mi se da je zvanična informacija da Tamiflu-a u zdravstvenim ustanovama ima za 3% stanovništva (u Srbiji).
Koliko sam čitala, nema ga niti u USA.
Ja sad odgađam cijepljenje protiv sezonske gripe jer se bojim da ako se odmah poslije zarazim svinjskom da će mi imunitet biti pod dvostrukim opterećenjem. :/
trlababalan aj sjaši.. ja sam rekla svoje mišljenje a ne dokazane činjenice
osim toga, za čovjeka koji je zadnji umro od gripe piše u novinama da je cjepljen..
Ne.Citiraj:
disciplina prvotno napisa
Ali postoje istrazivanja koja su potvrdila da ljudi koji se cjepe protiv sezonske gripe imaju vecu sansu oboljevanja od H1N1.
novine pišu sve i svašta, to stvarno nije nikakva novost.
kako je mogao biti cijepljen ako cjepivo stiže za mjesec dana :/