greška 20 kvadrata
Printable View
greška 20 kvadrata
formula ti je da površina prozora treba iznositi 1/6 - 1/8 tlocrta prostorije (tako je kod stambenih prostorija, kod uredskih i javnih i puno više)
tvoj prozor je cca 2m2, to je 1/15
trebaš barem dva takva
onda je to 1/10
i dalje premalo
nije stvar samo u svjetlu, nego i u prozračivanju prostorije
mogu jedino povećat prozor po visini, da stavimo one malo od poda s ogradom?
u širinu ne moe ići zbog nosivih greda, a ni balkon ne dolazi u obzir pa da stavljamo stijene
vidjela sam prozore skoro kao stijene s ogradama, ali to će biti dječja soba pa mi je i sigurnost jako važna,
onda spusti do poda pa stavi ogradu ili s vanjske (francuski prozor http://eolapartments.com/content/upl...51-306x164.jpg ) ili s unutarnje strane
ili uzmi prozor s bravicom (tako smo mi), kako djeca ne bi mogla otvoriti (i ispasti)
ja bih svejedno još jednom razmislila o krovnom prozoru i dobrom proizvođaču i izvođaču
kod roditelja sam imala velux krovne prozore, mislim da su oni ok proizvođači, ali su puštali vodu, baš prozr, ne spoj prozora i krova i to mi se jako zamjerilo
uašto ne?
meni je to lijepo na fasadi, fino je "razbije"
zapravo, ovisi kakva je kuća
ma stalno imam u glavi takve prozore koje sam vidjela na jednoj zgradi s ružnom ogradom pa me zbunjuje
ispod toga će mi bit balkon i na drugoj strani balkon i terasa, ali mislim da će bit ok, stavila bih onda istu ogradu na te prozore i na balkone da uskladim malo
a unutra mi se čini da će biti još bolje nego klasičan prozor
jedino mi nije jasno kak perem te prozore (osim ako ne budu kao dvokrilna balkonska vrata), ako ništa bit će s ljestvama :)
pa opereš ih kao normalan prozor; otvoriš i opereš
da prema unutra, ma jedan stolar mi je rekao da na takve stavlja samo otvaranje na kant, ali ne vidim razlog da se ne otvaraju prema unutra
imam ja to u dvije sobe. mislim taj tzv. francuski porzor i tu ogradu. meni izgleda OK, nije mi ruzno dapace lijepo mi je, ali ja ti nisam mjerodavana.
sto se tice pranja. kod mene je jedna stijena klizna druga fiksna. moje dimenzije zadovoljavaju uvijete pranja. dakle nisam predebela ni preniska. jer moras sem alo zavuci. ali ja to radim dva puta godisnje, pa me ne smeta za sad.
imam i ja tri takva na kući
otvaraju se prema unutra, širom
moje će bit 140 cm širok, znači dvokrilni, e sad ne znam da li klizni ili kao dvostruka balkonska vrata
što mislite o ovakvim stepenicama za strmo stubište?
http://public.fotki.com/tina55/stpen...306976246.html
dobro dok ne napuniš 30
do četrdesete još i možeš
kasnije, proklinješ onoga kome su pale na pamet
aaaaaaaaaaa nakostriješila sam se pri samoj pomisli na djecu i ove stepenice u kombinaciji
meni samoj :), muž se složio, ali to je bolje varijanta od običnih, te bi ispale još strmije jer smo od prostora za stubište napravili špajzu s plinskim boljerom pa sad više ne možemo puno rušit i selit zidove
estetski mi se sviđaju :) bi li pasalo da su u tamnoj boji drveta?
tina, ja ti savjetujem da jako, jako dobro razmisliš
to što je nešto efektno, ne znači i da je uporabljivo
pokušaj si nešto složiti na taj način, pa se penjati
po njima se penješ raširenih nogu, kako bi uhvatila široki dio gazišta
a ako već odlučiš, boju biraj kako ti paše
osovno bih svaku u drugoj boji, a sve okolo - bijelo
ne, definitivno ne preporučam
tina ovo je totalno neprakticno, bez obzira sto tvoja mala ima 4 godine, kad krene trcati, nisam sigrna da ce paziti koja je koja stepenica.
imamo doma stepenice, koje zavijaju pa u jednom djelu imaju tu kosinu. krenu odozgo i uvojek ali uvijek su na kosini na uskom djelu, jos kad trce, meni srce stane.
jos da na svakoj moram gledati, ja bi isla u vrapce.
radi se o klincima koji su 5 i 7 trenutno.
ja čak i ne msilim na djecu
nego na sebe
ja već nisam sigurna kako bih po njima
a za deset godina možda i nikako :-)
definitivno, moja mama, a bome ni sveki kat vidjeli ne bi, a kod nas je gore glavna zabava
ali ni klasične stepenice u strmijem obliku nisu baš najsretnije rješenje :(
Imali smo slične stepenice jer isto fali prostora i promijenili smo ih u strmiju varijantu normalnih stepenica jer su te s gazištem za jednu nogu totalno zlo. Bar nama... Nemoj, gotovo sam sigurna da ćeš požaliti
Ja bih kod ovih stepenica dobro morala razmišljat koja noga ide prva, pa koja iza nje, pa koja sad...heheh Uff!
a bi li vam smetalo da koja stepenica "viri vani" tj. da ne dolaze tocno do kraja zida? te stepenice koje vire mogu biti i polukruzne s drvenim gazistem ili ovako na trokut
https://encrypted-tbn0.gstatic.com/i...M2Y_aiMNkj3_Y8
tina, ja sam vidjela slicne stepenice u stanu s malom djecom. Ali izvedba nije bila u obliku trokuta, nego kubusa, kao da imas dvoje stepenice, jedne pokraj drugih, ali pomaknute za pol visine. probat cu naci sliku.
Ovako nesto. Nije bas najugodnije za penjanje, ali nije ni strašno.
A evo i linka:http://i-cdn.apartmenttherapy.com/ui...3-7-stairs.jpg
Istovremeno smo postale, stavila sam link.
nije to dobro
to samo ako se baš mora
za prostore koji se koriste jednom ili nijednom dnevno
ne daj bože gore imati spavaću, pa se noću spuštati dolje u vc
Nase su strme, plitkog gazista, ali bolje ne moze. Problem gazista, a i strmine je rijesen obostranim rukohvatima.
http://i.imgur.com/tAFYb.jpg
ali je svako gazište u jednom nivou i cijelom širinom stubišta
to je nešto očekivano i nešto što ne zbunjuje
ovo tinino je trim staza
ono po čemu sportaši trče na treninzima
i, kao takvo, mislim da nije preporučljivo za stanovanje
bez obzira na arhitekte koji se preseravaju