Pinky, super za pregled:klap:, samo neka bebice tako nastave napredovati.:-D:-D
Printable View
Pinky, super za pregled:klap:, samo neka bebice tako nastave napredovati.:-D:-D
bravo pinky,isto ko i moji!
jedna pišulja a drugo ne znamo...
TRUDNICE U 2011.g. (termini poroda):yes:
Tibi - 04.06.2011.
sbonetic - 04.07.2011.
vilenjak - 05.07.2011.
love2me - 05.07.2011.
nina1 - 10.07.2011.
pinky - 04.08. 2011.
aneri - 13.08. 2011.
ivanova - 26.08.2011.
blizanac - 14.10. 2011.
fresia - 14.10.2011.
makica - 16.12. 2011.
arizona311- 23.12.2011.
ANGEL_26 - 23 .12. 2011.
MAME U 2011.:
sandric 16.2.
denny 11.4.
da dodam i angel sa datumom
Pinky bas mi je drago da je sve ok,cestitam na curici a mislim da ta bebica sto se krije da je djecak.Ja sutra idem na kontrolu da vidim moje bebice. .
pozdrav curke, evo da se i ja pridružim....sada smo 28+2 i imamo dva velika pišuljinca
uglavnom je sve ok osim što sam imala u 23 tj. streptokok pa sam zbog toga na strogom mirovanju da izdržim barem do 34 tj. kako nebi bilo komplikacija:roll:
inaće vodim od početka trudnoću u petrovoj kod dr. Đ. i isto sam još uvijek na utrogestanima (sbonetic nisi jedina eto:mrgreen:)
pinky super za tvoje velike bebice, samo neka one i dalje lijepo napreduju i sve bude ok :zaljubljen: i odlično za nalaz ogtt-a
ninochka28 baš sam se pitala gdje si nam. Dobrodošla na ovu temu i da izdržiš barem do 36. tt ~~~~~~~~~~~~~. Vidim da nas prati isti doktor :-). Da li ležiš kad u bolnici ili dolaziš samo na kontrole?
zo hvala draga što nas bodriš :kiss:
držite mi se drage moje :love:
p.s. ne mogu vjerovati da sam prva na listi za porod :-o
[QUOTE=Tibi;1876798]pinky super za tvoje velike bebice, samo neka one i dalje lijepo napreduju i sve bude ok :zaljubljen: i odlično za nalaz ogtt-a
ninochka28 baš sam se pitala gdje si nam. Dobrodošla na ovu temu i da izdržiš barem do 36. tt ~~~~~~~~~~~~~. Vidim da nas prati isti doktor :-). Da li ležiš kad u bolnici ili dolaziš samo na kontrole?
hej tibi dugo se nismo čule:-)
prošli mjesec sam ležala jedno 10 dana jer sam primala inekcije za streptokok, inaće dolazim i ostajem preko noći i idem doma
u pon idem ponovo i iskreno se nadam da me neće ostaviti do kraja:roll:
nego zanimA me ako netko ima slično iskustvo...naime ja bebe osječam već negdje od 17 tj.(veće su za tri tjedna po uzv) međutim meni se stalno čini koda da osječam samo jednu jer sve što osječam je uglavnom na desnoj strani?!
Ja ti ih samo osjećam na desnoj strani i po sredini trbuha i stalno neka panika i sada kada sam radila ultrazvuk bilo mi je jasno zašto ih samo tamo osjećam jer su tako smještene da ne mogu na lijevoj strani ih osjećat, a stalno sam osluškivala da li ću osjetit šta na toj lijevoj strani i paničarila ali bezveze!
ninochka jesam ja dobro shvatila da ti spavas u petrovoj a preko dana ides doma?
koja fora,nadam se da ce tako biti i meni ako cu morat u bolnicu,stvarno blizu živim...
ja osjetim bebice samo na lijevoj strani i to jako zato sto je jedna okrenuta na glavicu a drugapopreko tako da imaju nogice na istom mjestu :roll:
nema me par dana i odmah toliko novih trudnica ! dobrodošlica svima !
Tibi ~~~~~~~~~~~~~~ da čim kasnije otvoriš ljetnu sezonu poroda.
Tibi - 04.06.2011.
sbonetic - 04.07.2011.
vilenjak - 05.07.2011.
love2me - 05.07.2011.
nina1 - 10.07.2011.
pinky - 04.08. 2011.
ninochka28 - ???
aneri - 13.08. 2011.
ivanova - 26.08.2011.
blizanac - 14.10. 2011.
fresia - 14.10.2011.
makica - 16.12. 2011.
arizona311- 23.12.2011.
ANGEL_26 - 23 .12. 2011.
MAME U 2011.:
sandric 16.2.
denny 11.4.
ninochka28 dobro nam došla jel može termin da dopunimo ;-)
lista nam je prekrasna:zaljubljen:
Tibi draga još malo i mrvice stižu šaljemo vam velike :-*
svim puno ~~~~~~~~~~~~~~~ za sve
pinky super za nalaz i lijep napredak za bebice :klap:
Ma u Petrovoj ako vodiš trudnoću na ovom odjelu di sam ja te svaki put nAručuju kao primitak u bolnicu i onda u praksi te zadrže do drugi dan da ti sve naprave i onda ak je ok te puste doma do slijedeće kontrole upravilu nekih svakih tri tjedna.
Moj službeni termin 19.7.,a ja se nadam barem do 10.6 zdurat8-)
Tibi - 04.06.2011.
sbonetic - 04.07.2011.
vilenjak - 05.07.2011.
love2me - 05.07.2011.
nina1 - 10.07.2011.
ninochka28 - 19.07.2011.
pinky - 04.08. 2011.
aneri - 13.08. 2011.
ivanova - 26.08.2011.
blizanac - 14.10. 2011.
fresia - 14.10.2011.
makica - 16.12. 2011.
arizona311- 23.12.2011.
ANGEL_26 - 23 .12. 2011.
MAME U 2011.:
sandric 16.2.
denny 11.4.
blizanac kak je prošla kontrol jel sve ok ?
Hvala svima na dobrodošlici:-)
Imam jedno pitanje, već sam pisala o kontrakcijama, a sad me zanima da li je normalno osjećati i lagane bolove kao menstrualne? Pišite kako u vas to izgleda..
Evo mene opet u bolnici, sada će me sigurno drzat do kraja.
love2me je normalno je to su ti kontrakcije. Ja ih nemam ali mi je sestra u bolnici opisala ovako da počne bol od kićme i prenese se na maternic u,rekla je da boli kao menstrualna bol i trbuh se stvrdne.
a di nam je blizanac?!
blizanac draga što se događa jel sve ok kak je prošlo na kontroli ??
mene isto zadnjih dana hvata panika... mislim da imam kontrakcije jer osjećam nekakvo pulsiranje ali nemam nikakve menstruacijske boli , niti u kičmi ... jedno što mi se zna ponekad stvrdnuti trbuh
odkad sam na pregledu saznala da sam uloživa od onda mi se svakakvi scenariji vrte glavom :roll:
nina1 to ti je normalno, mene su bile uhvatile te kontrakcije baš negdje oko 30-tog tjedna i tada sam bila u bolnici pa ih pitala je li to normalno, oni su rekli da je i da se ništa ne brinem. Mene su držale možda par dana i poslije ih više nisam osjećala. Jedino što me sada muči je bol u preponama i zdjelici, ali i za to su mi rekli da je normalno jer ipak mi blizo mame nosimo i puno veći teret nego trudnice koje nose jednu bebicu :-). Zato draga opusti se i uživaj :heart:
nego u bolnici sam srela našu dragu ninochku koju lijepo pozdravljam :bye:, baš je slatka trudnica sa onim svojim okruglastim trbuščićem :heart:
a mene su još malo pustili doma jer je sve super :-D
pozdrav drage moje,baš mi je drago sto nas je sve vise i vise.Kontrola je prosla masala ok jedna beba teska 141g.a druga 112g.sve je ok zatvorena sam nekoristim vise utrogestan.Poslije kontrole sam otisla kod svojih roditelja,oni nemaju internet tako da vam nisam mogla pisati.Jedna posteljica visoko a druga nisko.pozdrav
ibi0baš super što si doma i što je sve uredu:-) Meni je moj rekao da ako dočekam 36. tj. idem u bolnicu do kraja. Nije da mi se ide ali sve za:zaljubljen::zaljubljen:
i meni je to rečeno love. sad mi je cilj da dočekamo 36. tjedan 3 u 1 i doma.
Tibi draga hvala ti, baš si me umirila ovim što si napisala i što si napisala da je ta bol u preponama ok, jer me i to rastura zadnje vrijeme
Drago mi je da si opet malo došla doma :klap:
Sutra idem u bolnicu na dogovor kad bi me trebali zaprimiti.
I ja se nadam da će mi biti rečeno kao i vama 36 tjedan :-/
Jedino ja grijem krevet u bolnici ali barem sam pod kontrolom svaki dan, kako je to od doktora do doktora drugačije...tu u Petrovoj ima puno cura s blizancima koje su hospitalizirane da budu samo po nadzorom.Još da izdrzim 5 tjedana pa mogu rodit!
eto i mene iz bolnice:-D dečki su veliki 1600 g i 1520 g i dr. kaže da je savršeno:-) nisam otvorena i za 3 tjedna opet i onda vjerojatno ostajemo do kraja...meni su rekli da moram doći do 34 tj
Tibi kada ti ideš ponovo...baš me zanima da li čemo se ponovo sresti:-)
bravo ninochka, drago mi je da je sve ok i super su ti težine bebica :zaljubljen::zaljubljen:. I mene su zaprimili u 34.tt ali obzirom da je sve super, doktor me otpustio na još 2 tjedna, tako da se u bolnicu vraćam 17.
love2me nadzor u Petrovoj sve ovisi od slučaja do slučaja. Moje iskustvo je otprilike svaka 2 tjedna uzv i gin pregled, te kks, crp i uk, do recimo 33 tjedna svaki dan slušanje otkucaja sa baby watcherom, a u kasnijim tjednima svaki dan ctg. Ako imaš dijabetes, onda ide svako jutro vađenje krvi. Osim toga svaki dan mjerenje tlaka i temperature, a ako imaš problema sa tlakom, mjeri se i po više puta dnevno. Ali da, svodi se uglavnom na dobar dan kako ste danas?
sbonetic proći će i to, važno da se ti tamo osjećaš sigurno i pod nadzorom :love:. I ja sam do nedavno tako razmišljala, ali s obzirom da mi je zadnja hospitalizacija bila jako traumatična zbog patologije u sobi (neću u detalje, ali prestrašno iskustvo) jako sam sretna što me pustio doma.
kako me nije bilo na forumu, tako sam nekako i ispala sa liste :-P
eto samo da se javim i da prijavim kako su moji dečki došli na svijet 21.04. :zaljubljen: carskim rezom zbog pozicije prvog. 2330 i 2800 gr. :klap:
čestitke na malim prinčevima od :heart::heart:
dečki dobro nam došli :zaljubljen::zaljubljen:
Vidim da je bilo pitanja što mi se dogodilo-nisam vas htjela opterećivati, no možda je i dobro napisati iskustvo jer ništa slično nisam uspjela googlanjem pronaći, a ni doktor se nije mogao sjetiti sličnog slučaja u proteklih nekoliko godina.
Znači bila sam u 17tt, sve je bilo idealno, idealna trudnoća. Pri jutrnjm mokrenju baš mi nekako nije išlo i ja sam pokušala «pojačati» mlaz, kad ono iz mene izletio mjehur, nisam bila sigurna «iz koje rupe», doslovno je visio iz mene, a ja sam se užasno uplašila. Zamotala sam ga u ručnik, otišla do keveta (nema smisla s visećim mjehurom sjediti na wc-u) i pozvala hitnu, cijelo vrijeme sam se tresla "ko šiba" i nadala da se ipak radi o moraćnom mjehuru.
Kad je došla hitna i odmotala ručnik rekli su kako ne vide nikakav mjehur, samo mokar ručnik, valjda se mjehur probušio od mog tresenja.
Uglavnom u bolnici (SD) je utrđeno da je donja beba ostala bez plodne vode (prolaps vodenjaka), pretpostavili su da je uzrok infekcija, brisevi su i taj dan bili uredni, a sva plodna voda je bila iscurila pa ju nisu uspjeli poslati na analizu. Odmah mi je rečeno da su šanse da izdržim trudnoću male. Bila sam u bolnici 3 tjedna, bebe su i dalje rasle, i normalno se razvijale, čak i ova bez vode. Šibnuli su mi odmah i jednu turu antibiotika da spriječe daljnju infekciju. No nakon 3 tjedna u bolnici jednu noć me uhvatila zimica, ujutro sam osjetila bolove, mislila sam da je kao i uvijek do sada probava, no ispostavilo se da si trudovi, pojavila se krv to je i bio «game-over».
Kasnije je pronađena e-coli u mirobiološkom uzorku, no i sam dr Vlaisavljević mi je mailom javio da je vjerojatan infekcija moguć uzrok, no i pored toga da je nađena esherichia nije sigurno da je ona uzrok. Očito je da ovakvih situacija baš i nisu imaliu praksi i da baš i nemaju puno saznanja o ovako nečemu. Čekam sad da ponovimo briseve i da utvrdimo strategiju za idući put.
BTW idući put vraćamo samo po jedan zametak, ovo s duplićima je stvarno kocka, imamo još 5 smrzlića i već sam se i zapisala na listu čekanja za idući IVF u MB.
Nema predaje, ovaj put bebama nije bilo suđeno, možda je i bolje ovako nego da sam rodila u 24 ili 25tt i binula o inkubatorima i razvoju i bolestima i o zna čemu sve još vezanom uz nedonošće.
Idući put želim bolnicu vidjeti tek u 40tt. Naime, ležanje na SD je bilo deprimirajuće, pogotovo u sobi bez TV signala i bez kupaonice. A u apartmanu s TV signalom i kupaonicom je krevet bio toliko neudoban i pun rupa da u njemu nitko ne bi izdržao dulje od tjedan-dva.
Ne bih se čudila da sam e-coli pokupila na bolničkom WCu li na zajedničkim tuševima. Ja sam jedva čekala da izađem iz bolnice i da se riješim neudobnog kreveta i ne baš zdrave bolničke hrane (niti jedan dan nismo dobili voće, čak niti jabučicu, prehrana se uglavnom bazirala na krupiru i riži i zelje salati).
Tibi - 04.06.2011.
sbonetic - 04.07.2011.
vilenjak - 05.07.2011.
love2me - 05.07.2011.
nina1 - 10.07.2011.
ninochka28 - 19.07.2011.
pinky - 04.08. 2011.
aneri - 13.08. 2011.
ivanova - 26.08.2011.
blizanac - 14.10. 2011.
fresia - 14.10.2011.
makica - 16.12. 2011.
arizona311- 23.12.2011.
ANGEL_26 - 23 .12. 2011.
MAME U 2011.:
sandric 16.2.
denny 11.4.
dragoness 21.4.
oprosti strumpfice, ali tvoj post ću pročitati kad rodim, sada nemam snage. šaljem ti puuuuno zagrljaja
Piky, ne trebaš se ispričavati, sve OK, ja jedva čekam da dobijemo zeleno svjetlo i ponovo krenemo u akciju :).
Začuđujuće se dobro osjećam, furam skroz na pozitivu i vjerujem da ću do kraja godine ponovo biti trudna sa jednim od smrzlića.
Od prvog dana smo znali da se priča može ovako završiti i iskreno govoreći nakon ovoga bi me strah bilo ići kod nas u ZG na IVF jer kod nas zbog glupog zakona vraćaju sve oplođene zamtke, a više stvarno ne bih namjerno riskirala s višeplodnom trudnoćom, slovenci su nam lijepo savjetovali vraćanje samo jednog zametka i točno tako ćemo ubuduće i postupiti, nema više kockanja...
dragoness čestitam ti od srca i želim veliku dobrodošlicu tvojim dečkima :heart: :heart:
A u kojem tjednu si rodila?
štrumpfice jako mi je žao :cry: :cry:, proživjela sam nešto slično pa te potpuno razumijem ... Želim ti puno snage za dalje i kad se malo oporaviš psihički i fizički, želim ti da ti trudnoća uspije iz prve i bude uredna i školski do kraja :heart:
Strumpfice iskreno mi je žao što si to doživjela. To je moralo biti stvarno grozno. I ja se trudim koliko i Pinky da zaobilazim takve vijesti ali opet s druge strane moram čitati i te tužne priče tako da znam prepoznati te neke simptome i tako eventualno, ako je u mojoj moći na vrijeme reagirati i možda eventualno spriječiti da mi se nešto takvo ne desi.
Hvala ti što si tu priču podijelila s nama.
Tvoja sreća u ovoj tužnoj nesreći je da imaš još smrzlića i ne sumnjam u tvoj konačni uspjeh.
Drži se:love2:
Ovo što se meni desilo je toliko neobično i rijetko da sumnjam da će se uskoro ikome ponoviti tak da se ne morate brinuti
Mislim da se ovo što mi se dogodilo nije moglo spriječiti jer stvarno niti u jednom trenu nije bilo nikakvih simptoma ili pokazatelja, jednostavno je tak moralo biti
A u bolnici sam vidjela da se čuda događaju i da "otpisani" rađaju zdravu djecu, bitno je biti uporan i vjerovati, tako da vjerujem da se ovo više neće ponoviti