ValaMala trebala bi biti min. troznamenkasta
Printable View
ValaMala trebala bi biti min. troznamenkasta
ValaMala, da trebala bi biti barem preko 100. tako i treba, muzek i ti, a pozitivna beta je samo slag na torti... :mrgreen:
hvala zenske na optimizmu, imam ga i ja, ali sam uvijek pripremljena na ono najgore,a posto se u 24 sata nije ni pomaknuo s 2 stanice, vrlo dobro znam sto mogu ocekivati... osim ako se ne dogodi cudo. :oops:
Hvala cure. Zeena, ja sam nešto slično govorila doktoru i znaš što mi je on rekao: "Vala, ni ti ni ja ne znamo kakav smo bili embrio. Ponekad u 24 sata dobiješ 16stanični embrio koji onda stane, a ponekad od dvostaničnog evo trudnoće."
A onda mi je pokazao na zidu iznad stola ultrazvuk jednojajčanih blizanaca iz jedne takve trudnoće.. :-)
Mislim si ovako. Jednog dana će doći moje djetešce i želim mu već sada poručiti da je njegova mama spremna boriti se za njega i vjerovati u njega i kad su izgledi mali ili nikakvi.
Pusa svima, javim sutra jedno ili četveroznamenkastu betu... :-)
E da, vidim da Maja_st vadi betu kad i ja, vibrrrrram Majo! ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~....
Hvala ValaMala ali vibrice mi neće pomoć ovog puta.....jučer sam napravila test i dobila veeeeliki minus, tako da betu neću ni vadit........tebi želim puno sreće......
dobro jutro, evo danas preuzimamam ulogu službene kavokuhalice pa je i ovdje nudim
Vala bravo na optimizmu!
Inace kuham kavicu :coffee: i cajek dok Ksena jos pajki i sniva trudnicke snove
a Mare kuje planove i itinerere za skori put po trudnickom autoputu i nadam se
da ce biti jednako dobra kao i njihove.
Dobrojutro i lijepe vijesti na sunce!!!!:-)
Sretna kuhamo u isto vrijeme,ajme sto mirisi ova tvoja....:heart:
Cure, i za kavu vrijedi dvaput je dvaput:-)
Bab i Đurđa~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~do neba!
Evo i mene na kavici, lijepo mi je zamirišalo, to je zato što su dvije :)
I ja se pridružujem kavici... :-), meni je ovo onda danas treća ;-)
Šaljem brdo svima ~~~~~~~~~~~~~~ :-*
Mi danas krećemo putem juga i sutra prva folikulometrija....
Pooozzzdrav!
Valamala u očekivanju tvoje prekrasne bete da ti malo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Mare i tebi puno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~ za nastavak trudničkog niza :*
I ja bih kavicu..... hvala vam Sretna i Ksena. Iako jedva čekam da sve skupa na forumskoj na Bundeku popijemu onu pravu :-)
I svima danas, a posebno čekalicama ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
danas zvala dr. resa da vidi hoce li sta zamrznuti i kaze da nisu prezivjeli ,nazalost!
malo mi je to i ucudno jer na dan transvera je rekao da su dobri , e sad kakva je to njegova teorija tko ce znati .
po mom misljenju iz iskustva sam zakljucila da on ne rado zamrzava i pored dobrih ili mozda grijesim?
Bok curke, moja beta je 0, tako da se privremeno odjavljujem s ove liste. No, dobro je što odmah idemo u novi klomifenski ivf, tako da se uskoro opet "vidimo" ovdje. Svima puno vibrrrrrrrrrrrrrrrrrica. Pusa
ValaMala žao mi je :love2: ... ali bravo za stav!!
seka 35 na početku su se možda činili kao dobri, ali kako vrijeme teče sve više embrija pokazuje neke kromosomske pogreške i jednostavno odumru tj. prestanu se djeliti i ne dočekaju taj 5. dan da ih se zamrzne, eto kod mene je isto embrij zadnji put jako lijep i pravilan i sve je bilo super i onda se prestao djeliti pa nisam ni imala transfer, tako da nije greška u dr. jednostavno je prirodna takva da samo najbolji i najjači opstaju a takvih je jako malo nažalost npr. od 12 j.s. 5. dan će dočekati samo 3,4 embrija i na kraju će biti samo 1 dijete
mali mimi, to mi je sve jasno ,ali ja sam imala u Mariboru iskustvo malo drugacije ,pa zato mi malo cudno.
u mariboru sam imala 21 jajnu stanicu i oplodilo se 19 ,a zamrznuli smo 8 kom i to sve blastociste i zbog toga mi malo cudno .
jest da sdam ovaj put isla sa blazom stimulacijom ,pa mislim da je mozda i zbog toga
pridružujem se listi čekalica koječega....
aurora ,ja stvarno sam ubjedena da on nece zamrzavati rado ,a da mozda samo daje tako neke nade pacijentima i onda ipak radi po svom.
mozda grijesim ,ali dugo sam u ovome o vo mi nije prvi postupak .
ja mislim da je on privatnik i da nije bas puno iskren sa pacijentima.
ja sam se kod njega odlucila samo zato sto se puno ne ceka i ide sve nekako brze nego kod drugih .
ali bez obzira na sve ja dajem velike nade u ovaj postupak
seka35 jako sam blizu tvom razmisljanju. Nakon postupka kod njega mislila sam da se vise necu vracati tamo, ali sada ipak ponovo razmisljam o tome. Nejgova velika prednost je sto nema cekanja, a i cijena je vrlo povoljna u odnosu na druge. Ono najbitnije je da kod njega mozes isi u postupak prema svim normalnim standardima, bez nekih glupih ogranicenja, kao sto su recimo ova nasa zakonska u Hrvatskoj. A sve ostalo ionako na kraju ovisi o sreci. Bez srece ni u najboljoj klinici nece uspjeti...
Zato, naravno da polazes velike nade u ovaj postupak, a ja ti zelim i svu onu potrebnu srecu da on ovaj put bude dobitni!
ValaMala :love2:
ValaMala žao mi je.samo ne odustaj. idemo dalje.drži se
Seka35, moja prijateljica je imala smrzliće kod njega iako je dobila 7,8 j.s. tako da sve ovisi i o kvaliteti tih embrija, pa ne znam baš da bi ih bacao ako valjaju
Seka 35 ja sam u pretprosloj stimulaciji imala 12 jajnih celija,oplodjeno 10 a na kraju zamrznuli 1 embrion koji se nije kasnije uspio odmrznuti,tako da sam ponovo morala na stimulaciju.Naravno da si razocarana iu puna sumnji,ali razmisljaj i ovako,bolje je da se nisu razvili onako u epruveti nego da su se u tebi prestali razvijati ili ne daj Boze da nesto ne bude u redu(a ocito da nisu bili dobri cim nisu prezivjeli).To je prirodna selekcija,zvuci grubo ali je na zalost tako.Misli pozitivno i zibraj za pozitivnu betu uskoro:-D
ValaMala:love2:
Hvala vam curke :love2:, dobro sam ja. Mislim tužna sam, ali što sad, idemo dalje.
Ne znam gdje da postavim ovo pitanje, a ovdje vas je puno s razno raznim iskustvima. Dakle, odmah sada idemo u novi postupak s istom dozom klomifena 2 dnevno 5 dana. Prvi put kada sam tako uzimala imala sam 1-2 folikula i išli smo na ciljane odnose. Drugi put (ovo sad zadnje što je beta 0) smo opet išli na istu stimulaciju i bilo je 4-5 folikula i ivf umjesto planiranog aih-a. Doktor će me vjerojatno staviti na istu stimulaciju, a čitam da su neke cure bile na 3 klomifena dnevno 5 dana. Ono što me zanima je da li veća doza klomifena daje i više folikula?
Hvala, hvala! Vibram za sve vaše bete da budu debele i vesele uskoro!:heart:
Nakon onako lijepih jučerašnjih vijesti, današnji dan i nije počeo baš sjajno... Ranim jutrom zvono telefona, Dr. Baranović s druge strane i loše vijesti. Jako puno (kaže: kao i prošli put) nezrelih stanica kod mene, mužev uzorak gotovo katastrofa... moje stanice ostavili ne bi li sazrile do danas, a on da dođe ponovno dat sjeme... Otišao i dao, dobila još par poziva, situacija nije obećavajuća, ali je uzorak MM-a jakooooo dobar (ovaj put ozbiljno) i bilo bi super da je takav bio jučer ... Sutra će me opet zvat i reći mi šta dalje, ako uopće... Lagano ludim i već u glavi otpisujem ovaj postupak.... :-(
ValaMala :love2: i svaka čast za stav, tako treba! Ne mogu ti odgovoriti na zadnje pitanje, nadam se da će se skoro javiti neka cura sa sličnim iskustvom :)
Medena, jos se svasta moze dogoditi, znas da u CITA cine cuda. A zna li netko zasto ima tako puno nezrelih js, da li je mozda kod tebe trebalo kasnije punktirati (sorry ako je pitanje glupo:oops:).
Obzirom na prošli put (6 JS, 3 nezrele) preporuka embriologa je bila punktirati kasnije i tako je napravljeno... (prošli put 11dc, ovaj put 12dc)
Ja sam danas i pitala dr. P. ima li to veze i ima li to slučajno kakve veze s mojim prirodnim ciklusom koji je 33-35 dana, ovulacija mi bude 19dc gotovo svaki put..... Rekao je da nema i da može biti svašta, čak i nešto genetski, al' da ćemo o tome kad vidimo kako će se ova situacija odviti.... Nije glupo, naravno, nikad! :*
I mene zanima ima li još cura sa sličnim iskustvom, tj. većim br. nezrelih stanica i koji su razlozi kod njih! Hvala vam unaprijed svima!
Ja imam s obrnutim slučajem tj. prekasnim punkcijama i prezrelim j.s., a razlog je po mom mišljenju da nismo svi isti i mislim da većinom dr daju štopericu kad su folikuli 17,18 mm a meni je recimo potrebno ranije već na 16 mm inače ode voz
Medena, ja sam u stimulaciji u Vg dobila štopericu na 17 mm najveći folikul i ostalo sve manje, a bilo ih je 7 i 1 js koja se nije ni oplodila-nezrela, punktirana 13 dc, u Mariboru štoperica na 20 mm, 13 js, 12 se oplodilo, punkcija 16 dc...inace ciklusi produženi i prof. V je rekao odmah da ćemo duže cekati...Sada sam trudna 12 tjedana...:)
Čitam vas... ne javljam se... sorry... malo sam izgubljena i pokušavam se zaokupiti drugim stvarima dok ne smislim što ću i kako ću dalje jer dijete jako želimo.
Boli činjenica da više vjerojatno neću biti u MPO postupcima zbog plućne embolije od prije nešto više od 3 mjeseca.
Imam potrebu reći da sam emboliju dobila zbog kontracepcijskih tableta - Jasmin. Spletom dobrih okolnosti (iznimno brza reakcija doktorice) uspjelo je sve završiti dobro. A to znači malo više od tjedan dana intenzivne i još 2 tjedna hospitalizacije. I dalje sam na terapiji ali danas sam dobila nalaz sintigrafije pluća gdje piše da je nalaz uredan :) A bila je masovna embolija u oba plućna krila.
Kada još malo zaboravim ovu traumu pokušati ću napraviti nešto da se žene (a i doktori) bolje informiraju o velikom broju žena koje dobiju emboliju nakon ili za vrijeme uzimanja tableta Jasmin.
Pišem ovdje je vas ima dosta koje čitate ovaj pdf i nadam se da će se neka od vas sjetiti ovog posta pri kupovini kontracepcije i izabrati nešto drugo a ne Jasmin. Biti na rubu uopće nije zabavno
.
Hvala svima koje ste mislile na mene i poslale prekrasne poruke podrške.
Trudnicama i onima kojima tek čekaju da se trudnoća dokaže želim osmjehe na licima i dobre vibre za školske trudnoće. :zaljubljen:
Dodirko:love2: bitno da je sve dobro završilo.
Iskreno vjerujem da ćete naći način kako jednog dana grliti svoje dijete ...svi čemo ga mi naći:-*
Potpisujem amyx jer je to jako lijepo napisala.
Dodirko, puse od nas troje :-)
Cure imam pitanje za sve one koje su bile u postupku FET.Koliko ste morali cekati na slijedeci postupak(mislim sa fizickog aspekta a ne proceduralnog koji je razlicit kako vidim).Ja sam u pripremi za FET i cijelo vrijeme do cekanja bete pila Progynova 8mg dnevno i naravno Utrogestan.U srijedu sam popila zadnju ''turu'' i prestala ih piti jer sam saznala da mi je beta 0.:cry: Danas(nakon 3 dana) sam dobila menstruaciju i dr mi je rekao da opet pocnem piti Proginova 4mg dnevno, sedmi dan menstruacije da povecam na 8mg i da dodjem na UZ.To znaci fakticki da necu ni imati menstruaciju kako treba jer znam da ce mi krvarenje prestati vec sutra ako danas pocnem piti tablete(tako mi je bilo i prosli put).Ja se nekako bojim da mi je to sve prebrzo:-o Sta su vama vasi dr.po tim svim bolnicama u raznoraznim zemljama savjetovali? Ne bih da se pravim pametna i radim nesto na svoju ruku,trudim se da slusam sta mi dr. govori,ali opet meni se cini da je to prerano.Psihicki mogu opet u postupak,od ''odbrojavanja'' za betu su prosla ''citava'' 3 dana:lol:
Nadam se da će tvoje loše iskustvo biti od pomoći curama koje će temeljem njega donijeti ispravnu odluku. Žao mi je što si to morala proći :love2:
Vjerujem i nadam se da ćeš nakon svega dočekati dan kad ćeš ugledati svoj mali smotuljak i da ćeš negovu/njezinu sobicu ispuniti medekima :-*