još sam zaboravila...
ako vam antibiotik ne djeluje u mokraćnom području, morate uzimati antibiotik i profilaksu istovremeno!!!!
mislim, u istom danu!
Printable View
još sam zaboravila...
ako vam antibiotik ne djeluje u mokraćnom području, morate uzimati antibiotik i profilaksu istovremeno!!!!
mislim, u istom danu!
Mirje. . . pa kaj vi ne pitate svog doktora ovakva pitanja? Mislim super mi na forumu dijelimo razmisljanja i iskustva, ali o lijekovima i doziranju bas ne bih slusala sto mi kazu na forumu . . to je ipak pitanje za doktora.
mirje, Lara je u bolnici dobila gadan respiratorni infekt pa su joj dali Sumamed ali profilaksa je išla paralelno.
[quote="Pina"]Mirje. . . pa kaj vi ne pitate svog doktora ovakva pitanja? Mislim super mi na forumu dijelimo razmisljanja i iskustva, ali o lijekovima i doziranju bas ne bih slusala sto mi kazu na forumu . . to je ipak pitanje za doktora.[/quot
Koga da pitam u subotu u 22h? Pitala sam za profilaksu odmah na hitnoj, rekla mi je da prekinem dok uzima antibiotik a uzima Sumammed.
[quote="mirje"][quote="Pina"]Mirje. . . pa kaj vi ne pitate svog doktora ovakva pitanja? Mislim super mi na forumu dijelimo razmisljanja i iskustva, ali o lijekovima i doziranju bas ne bih slusala sto mi kazu na forumu . . to je ipak pitanje za doktora.[/quot
Kriktika prihvaćena. Nema više mojih glupih pitanja. Hvala.
adrijana, super za sterilno :D
barbie, ajde pliz javi ako odustajete od uzv-cistografije, možda uspijemo uletiti na vaš termin. :mrgreen:
ema :heart:
mirje ma samo ti pitaj! nijedno pitanje nije glupo, ako ništa drugo, netko te može uputiti koga da pitaš (zoveš vikendom). a profilaksa se zaista nastavlja kako je adrijana66 rekla.
cure mogli bi otvoriti novi topic (na istu temu). pa predlažem da na početku topica svatko napiše svoju dijagnozu ( mislim djetetovu), što smo prošli (pretrage, profilaksa) i ostale važne podatke vezane uz temu. jer ovako kad čitam ne mogu se sjetiti tko ima koji stupanj, profilaksu... pa bi bilo zgodno da je sve na početku da se lakše nađe. dok svi ne napišemo (bar mi koji se redovno javljamo) možemo se dopisivati ovdje, pa poslije preći na novi topic. joj, ne znam jeste li me skužili :?
Nema problema.Možeš me podsjetiti na PP da ti javim, termoin nam je 30.04. a početkom travnja ćemo ići na kontrolu.nadamo se da će nalaz biti sterilan i da ćemo vam drage volje prepustiti termin! :heart:Citiraj:
blondie xx prvotno napisa
a za to osiguranje čula sam da se maksimalno može potrošiti na godinu 1000kn, pa tome se to nikako ne isplati. To je rekla od mm-a mama koja radi u sindikatu i već je bilo problema ?????????????????????????????????????????????????? ?????????????????????????????????????????????????? ??????????????????????????????
Evo nas, dugo nas nije bilo.':)' Danas obavljena dinamička scintigrafija - ':evil:' kao da smo otišli u pakao i jedva se vratili. Prvo smo mi zeznuli, nismo došli na vrijeme u 8:00, nego u 09:30 (totalno fulali termin':oops:'). Nakon toga dolazi Dr.: di ste vi, zašto ste došli tek sada, a ne u 8:00??? Treba postaviti iglu u ruku za radijaciju. Dr. 1 i Dr. 2 razgovaraju: Kako da joj stavim?! Igla je šira od njezine vene, a i jedva se vide. Hočemo tu ili možda tu? Ajmo tu (zapešće)! Zašto ne ide? Ništa, ako ne uspijemo u ruku budemo u glavu!':?' HALO !!!! ':evil:' Kad smo MŽ i ja to čuli - LUDO!!! Ja si mislim pipni joj glavu i tvoja glava će završiti u onoj kameri ispod stola.
OK! Nazove nekakvu sestru na 2 katu; odemo na 2 kat i sestra joj postavi iglu za 5 sekundi!!! Vratimo se dolje (podrum-Rebro) počinje snimanje,a Dr. govori dijete se nesmije pomaknuti ni milimetar, jer inače snimanje ne valja!?':shock:' L. se baca lijevo, desno na sve strane, a MŽ i ja legli na nju da se ne miče i tako 30 minuta ':cry:', prođe 30 minuta ajmo sad sve ispočetka i drugi put 20 minuta. Završimo, a Dr. kaže: neznam da li će valjati nalazi sa tehničke strane. Đoviđenja.
A sada dobre vijesti, zvali su nas iz Helene da smo dobili novi termin za UZV scintigrafiju u ponedjeljak 02.04., a trebali smo ići tek 23.04.!!!':D'
Trebamo vibre za ponedjeljak i sutra, jer uzimamo urin! Tako da uvijek postoji šansa da se termin dobije i ranije, ako neko odustane. Blondie xx bilo bi pametno da ako Barbie odustaje da odmah u Heleni ostavi vaše podatke za termin 30.04.
Da vam ispričam naše iskustvo ... nakon što su stigli nalazi DMSA, koje nam je naša pedijatrica prevela, zaključeno je: dijete je pre malo da bi se išta konkretno moglo vidjeti na njezinim bubrezima, a pedica je dodala: ona je najmlađa za koju sam pisala tu uputnicu! (imala je 5 dana do 3 mjeseca pri obavljanju pretrage). Možda je kod te "dinamičke" nešto drugačije (inače, preporučena nam je ista za 6 mjeseci)? Sretno!
Curke i dečki, ja bih sutra s Janom trebala u Klaićevu na jetrene probe! Kakva je to pretraga? Zna li netko kad je najbolje da dođem i kako da se pripremimo? Na istoj uputnici mi je i pretraga urina. Urin ću donijeti sa sobom kao i inače, zar ne? :?
Pomagajte iskustvima, savjetima, informacijama!!!
Svjetlost, sretno i od nas! Mi inače nismo radili tu pretragu, u kojem se slučaju ona radi?
:evil: pa šta to nisu mogli zaključiti prije nego što su je uopće poslali na pretragu?! mišica mala :heart:Citiraj:
mirje prvotno napisa
berlinka - jetrene probe se rade iz krvi. najčešće se vadi krv iz vene. ne trebate se ništa posebno pripremiti.
DMSA prikazuje izgled i funkciju bubrega, a preporučuju je napraviti kod refluxa ili nekog drugog stanja/bolesti koje bi moglo utjecati na rad bubrega.
To se i ja pitam. Sad znam pa sam napisala da netko ne zrači bebice beskorisno kao i mi našu malenu :(
':D' Prva vijest: Sterilno, sterilno, i opet sterilno !!!! 3 puta sterilno':D'!!!
Druga vijest - još bolja: Jučer bili u Heleni i saznali da NEMAMO REFLUKS':taps:'':joggler:'':naklon:'':zaljubljen:' ':klap:'
Svi koji se boje UZV cistografije, nema problema sve skupa traje cca 20-30 minuta i toliko je bezbolno da bi preporučili svima umjesto MCUG-a.
Dok nam je rekao još samo pratiti UZV bubrega da se vidi kako se razvijaju.
:klap:
SUPER, BAŠ MI JE DRAGO!!!!Citiraj:
Svjetlost prvotno napisa
:dancingfever:
Svjetlost, bravo za vas :D
Svjetlost, super! :D :klap:
Svjetlost :D .
Mi se opet javljamo, E.coli se vratila, opet 10*6 i dobili smo 10 dana Furadantina pa opet na kontrolu :( . Tako sam ljuta i u bedu. . .i ne znam kaj. . . a vratila se vjerojatno zbog pada imuniteta jer je prije 2 tjedna bila srcava i sad je opet :(
Mirje, oprosti, nisam prije vidjela tvoj post. . . nisam nista lose mislila, no hard feelings :*
srcava=smrcava :oops:
ajoj, ajoj, ajoj... bed...Citiraj:
Pina prvotno napisa
ja sam mislila ste se rijesili toga zauvijek... :(
a bude dobro...
:heart:
Nema frke. Inače 3 dana Sumameda značilo je, u našem slučaju, 8 dana bez profilakse, po preporuci naše pedijatrice.Citiraj:
Pina prvotno napisa
Žao mi je vašu malenu. ~~~~~~~~~~~~~~~~
cure, imam pitanje.
Mi smo do sada (7 mjeseci vec kontinuirano) na furadantinu, medjutim kako ga ona zapravo sve teze podnosi i cesto povraca, probat cemo sa tabletama (u dogovoru naravno sa dr. C). Zanimaju me iskustva, kako se podnose tablete (kaze dr. da se puno bolje podnose, a da je ucinkovitost ista), kako im dajete tj sa cime i tako...
u ljekarni razmrve, i dajem u bočicu mlijeka prije spavanja... ili u čaj...
ali slatkog mlijeka jer je prah slatkast...
super mi podnosi!
SRETNO
Adrijana draga, i ja sam se nadala, ali evo. . . nis od toga. . . .
Naša su iskustva odlična. Doduše i furadantin je podnosila, ali svakovečernji ritual uzimanja lijeka je bio naporan i vidjelo se da joj je lijek jako gadan. Sada razmrvimo (sami) tableticu, umiješamo u hranu (u jednoj žličici da smo sigurni da će pojesti sav lijek) i J. to proguta bez ikakvih problema. Upala nismo imali, a i C. nam je rekla da su tabletice super. Uopće ne kužim zašto smo se gnjavili s furadantinom. Toplo preporučujem tabletice! :)Citiraj:
pace prvotno napisa
U vazi iskustva s furadantinom a sad s tableticama - kod nas je sve isto kao kod BERLINKE :)
U vezi iskustva s furadantinom a sad s tableticama - kod nas je sve isto kao kod BERLINKE :)
:D STERILNO! Kontrola za 2 mjeseca.
Preporučen je pregled kod kirurga. Ima li tko preporuku, iskustvo... :*
Mirje :D :D
Mi sutra nosimo urin u Klaicevu na kontrolu. Nadam se da ce biti sterilno, ako ne, slijedi nam opet profilaksa i sve ispocetka . . . . "smajlic koji lupa glavom u zid"
mirje :D i kod nas isto! :D
a zašto pregled kod kirurga?
ajd cure molim vas, moja mala je stvarno istraumatizirana šta se tiče vađenja urina a da ne spominjem da uskoro trebamo na UZV cistografiju. Pliz, možete mi detaljno to opisati da se pripremimo? thanx puno
mirje i blondie, super za sterilan nalaz!! :D :D
mirje i blondie, super za sterilan nalaz!! :D :D
Zato što ovaj doktor (dr. M. sa Šalate) smatra da će kod nje operacija ipak biti potrebna pa želi mišljenje kirurga :(Citiraj:
blondie xx prvotno napisa
:D STERILNO :D STERILNO , ne moramo piti antibiotik, samo Cranactin :D
:D SUPER
Moram i ja:I kod nas STERILNA! :D Konacno, nakon svih antibiotika, i silnih cudesa, nalaz urinokulture je sterilan! Do pedice nismo isli (kod nas su medicinari u strajku), ali i ovo mi je dovoljno. I onako je rekla na zadnjem pregledu, da ukoliko ova bude sterilna, sljedeca kontrola je za sest mjeseci! :D
Moram i ja:I kod nas STERILNA! :D Konacno, nakon svih antibiotika, i silnih cudesa, nalaz urinokulture je sterilan! Do pedice nismo isli (kod nas su medicinari u strajku), ali i ovo mi je dovoljno. I onako je rekla na zadnjem pregledu, da ukoliko ova bude sterilna, sljedeca kontrola je za sest mjeseci! :D
Ups :oops: Nemam pojma otkud ovaj dupli post tu