Ok, ali ti problemi koje opisuješ nisu povezani s time da ti manje radiš?
U tome si uspjela zadržati konzistentnost?
Printable View
Ok, ali ti problemi koje opisuješ nisu povezani s time da ti manje radiš?
U tome si uspjela zadržati konzistentnost?
Zasad. Ali mogli bi generirati povratak na staro. Ali ne radi toga jer JA ne mogu drugačije :lool:
S obzirom na to da postoji čitav spektar od infarkta na poslu do sviranja frulice, nadam se da ću uspjeti izbalansirati negdje između i na duge staze.
Sad vidim da ti ipak nisam pomogla :lool:
Nema garancije.
Pomogla si mi ;).
Htjela si to i uspjela si jer si odlučila da želiš da tako ostane ;).
Ma zapravo je više život odlučio, ali je ispalo dobro po mene pa se nadam da bih u sljedećoj prigodi brže donijela odluku. I ja sam prilično inertna. Ali nekako se ispostavi da uopće nije bitno jesam li odluku donijela promišljeno ili ishitreno. Svidjela mi se i ona od Peterlin sa mikrometrom i sjekirom. Tako da ja vjerujem da će ti se samo kazati.
Super za tebe.
I meni je bila dobra ta usporedba od Peterlin.
Još samo ovo... svima...
Ta tablica koju radiš 12 sati pa na kraju svršavaš :mrgreen:, to je bio primjer samo. Ne radi se o jednoj tablici. Radi se o cijelom projektu, na kojem x ljudi radi x mjeseci i ti si jedan važan kotačić te priče i jedan od onih koji je zaslužan da je projekt uspio. A projekt ne radiš zbog svog poslodavca, radiš ga da ga napraviš. Da bude dobar projekt, da ga držiš u ruci i da si ponosan na njega. Ja ga u suprotnome ne želim niti raditi.
I može se sto puta poslodavac u ovoj priči pokazati kao gad, zamijenit me sutra drugim... to je meni u drugom planu. I da naš odnos ne znam kako ružno završi, i da posao je posao... ali nekad znaš zašto si izgorio i radio sve te sate. I znaš da bi vjerojatno ponovio.
Osim ako ne odlučiš da ne bi ponovio.
U mom okruženju, prijatelji, poznanici, roditelji prijatelja moje kćeri koji su VSS rade svi za plaću veću od 8-9 000.
Većina ima za radno vrijeme 40 sati i ne preveliku odgovornost 10-12 000.
Prijatelj srednji menadžment ima cca 20 000,a jedan koji je visoki menadžment 50 000 i naravno bonusa i svega ostalog. I nitko od svih njih ne radi na ovaj način i ovoliko koliko si ti opisala. Zareda im se period, ali najduže 2-3 tjedna pa ooet dođe mirniji period.
Najiskrenije sam mislila da nemaš manje od 20 000.
Mogu dobiti link na dedu, za kuću znam :lol:
Ne mogu se sjetiti gdje je točno bio početak priče s dedom, ali to ti je iz priče o kući ;).
Što se tiče prihoda, eto ne znam... ovdje oko mene majke odgojiteljice, učitelji i državni službenici sa 7.000-8.000 kn.
Kod nas u firmi je plača VSS manja od 8 tisućica to su ljudi bez dodatne funkcije
Bubilo hebi ga onda, radi tako
Ali budi svjesna što to znači za druge segmente tvog života i prihvati to kao ono što ima cijenu koju ti jednostavno prihvaćaš.jer tebi savršena tablica vrijedi toga.
Meni moj potok nema cijenu, hebe mi se za tablicu. Nek tabliči ko voli i mora.
Svakom njegovo.
Mene sad stvarno zanima sto je u toj tablici da je tako uzbudljiva...:voodoo:
Više tablica,ili čak i veza s nekim drugim unakrsnim
You will never know... :mrgreen:.
Nemaš nešto zbog čega ćeš uložiti ekstra napor? Sigurno imaš. To je sve isto. Raduješ se rezultatu.
Ma da, kužim
Imam nešto u što ulažem i napor i vrijeme i uživam u rezultatu
Ali nikad nemam dvojbe vezano uz to
Tablica sigurno ima veze s dedom i kucom :). Ni ja ne volim serije, ko bi reko za ina-niz, koja ironija. Bubilo, tvoji sefovi te vjerojatno drze na minimalnoj pomoci jer znaju da ti to radis zbog tablice, tj gusta. Ako ti je toliko zanimljivo, ja problem ne vidim, malo si protresla i napravila soul searchinga i zakljucila da pretezu plusevi nad minusima. Ljudi i volontiraju iz gusta, pa mozes i ti radit za "tablicu" i za (rel. malo) novca.
Definitivno i ja mogu zamislit nesto sto me pokrece da napravim bez novca kao glavnog motivatora. Stekao se deugacuji dojam iz tvojih prethodnih postova, da ti je zamorno, al samo ti znas kako je tebi zapravo.
Pa mene puni stvari pokrece bez novca.
Moja djeca npr. sve vezano uz njih radim preko i iznad svojih mogucnosti bez novca.
Volontiranje u udrugama koje pomazu obiteljima i djeci koja imaju iste poteskoce. Senzibiliziranje javnosti. Krcenje puteva da njima bude mrvicu lakse u zivotu.
Sve to radim bez novca. Puno toga i na poslu radim potpuno neadekvatno placena obzirom na sposobnosti i energiju koju ulazem. Ali to je takva struka i takav posao.
Ali sigurno necu svaki dan provoditi 4,5 sati izvan svog radnog vremena neadekvatno placena.
Ako cu volontirati to cu raditi za svoj gust. Ne zbog toga sto mi je poslodavac nesposoban organizirati posao.
Ma ne to se vraćam u to da objasnim taj gušt... zašto sam opće tu in the first place...
A stoji i ovaj dio sa zamorom, umorom...
Upcoming Season Deda... Premiere Dates... soon...
Najavi Dedu obavezno dan ranije da uzivam u iscekivanju :-)
Meni su uvijek tako zabavni savjeti tu na forumu.
Kad cura pita što da studira od stvari koje je zanimaju, ako joj kažeš da uzme ono gdje je sigurna i dobra placa krenu savjeti pusti novce biraj ono što voliš.
A kad bb pise kako radi ono što voli pa izgara i nije bas adekvatno plaćena, onda krene to je samo posao odi u 16:00, evo ja radim neplaceno (volontiram) što me zanima ali nemoj ni slučajno ostat na poslu iza 16 jer nije adekvatno plaćeno i/ili poslodavac ne zna organizirati posao (nikad vam nije pala na pamet da si ljudi ponekad sami organiziraju posao?)
Realno posao traje 40 godina, puno je to i rijetko se tko ne zasiti prije mirovine. Ali nas često rutina gura dalje. Osobno uvijek biram zanimljivi posao pa makar i s prekovremenim nego rutinu, dosadu i/ili kućanske poslove. Mislila sam to pred 5 godina i mislim i danas.
Meni je uvijek zanimljivo kako ljudi misle da oni koji ne rade prekovremeno ili rade od 8-16 umiru od dosade i samo cekaju mirovinu.
Valjda moze biti zanimljivo teti u vrticu koja radi 5 sati jednako kao i menageru koji radi 15 sati? Ili ne moze? Kolicina zanimljivosti posla valjda se mjeri prekovremenima ? Jer valjda zivot izvan posla nije dovoljno primamljiv ?
Ne mislim da umiru od dosade ali ako im je istinski zanimljivo onda ni ne primjete da je prošlo radno vrijeme. A tu su generalno savjeti da posao mozes prekovremeno raditi ili zbog ogromne love (pa se insinuira da ne voliš familiju, placas seks i sl) ili si žrtva koja treba pomoć da pobjegneš negdje gdje ćeš u 16:00 svaki dan ustati i otići bez osvrtanja negdje zanimljivije jer je to "samo posao".
Taj "samo" posao cini preko pola mog budnog vremena radnim danom i 90% intelektualne stimulacije, dok me ciscenje blitve ili šetnja uz potok u najmanju ruku čine indiferentnom. Mogu pri tom razmišljati o nečem drugom ali mi nisu zabavne ni posebno interesantna.. Ako mogu birati radije radim posao nego čistim blitvu, čak i kad maknem faktor novca.
Da radim svoj posao prekovremeno za nula kn i zovem to volontiranjem - to bi bilo društveno prihvatljivija nego da ga radim za plaću?
Zapravo i ne radis za placu, ako nisi adekvatno placen ( obzirom na broj odradenih sati i odgovornosti koje imas). Nego volontiras. Ne znam zasto je tebe briga sto drustvo , susjeda Milica ili netko s foruma misli sve dok si ti zadovoljna?
Ako nisi zadovoljna ti bi trebala znati zbog cega? Susjeda Milica i forumska populacija ima svoje prioritete, svoje frustracije i ne mogu tebi reci sto tebe muci.Mogu samo pricati o svojima i pucati u mrak.
Sto se tice placenog seksa i ljubavi prema obitelji... u to ne ulazim. Svatko zna za sebe koliko se daje u ono vremena koliko provodi u obitelji ili u seksu i da li je to drugoj strani dovoljno da bi se oni osjecali voljeno.
Jer ni mi ni nasa obitelj nismo samo intelektualni potencijal.
Sillyme, na prvom postu ovog topica se sama bubilo zali da je previse. Topic je otvorila 2015, mora nesto promijeniti. Evo 2021. dosla, bubilo jos aktivna na topicu, jos je muce dileme, neki dan rekla sefici ne moze vise tako, opet posao je zanimljiv itd . Ne vidim da si ti otvorila takve topice, ja bih iz toga zakljucila da kod tebe nema takvog konflikta, da nemas problem. Svako iscitava iz svog kuta, ti se osjecas napadnuta od kulta 8-16.Cinjenica jest da dan ima 24 h, aami biramo kako cemo ih utrosit, al ja kod bubilo vidim konflikt oko toga.
Ina ne pratis mozda ostale teme.
Sillyme i BB trenutno imaju istu situaciju s prekovremenima i hrpom posla. To im je zajednicko u ovom trenu.
Ja sam napisala da JA ne nalazim. BB je na pisala da ONA ne nalazi - i dobije savjet da proba ipak još jednom blitvu.
Tko čije životne interese tu omalovažava?
Mislim da je jasno da smo osim emotivnih valjda i intelektualna bića. Ili je to nepristojno napisati, da mi objašnjavanje kad se u zadatku koristi najveći zajednički djelitelj a kad najmanji zajednički višekratnik nije intelektualno stimulirajuće jer sam to naučila pred 30 godina i znam. Što ne znači da mi je teško to objašnjavati ili da nemam vremena za to. Ali da mi je to intelektualno stimulirajuće radila bi kao nastavnik matematike. Čišćenje blitve i šetnja potokom neni nije intelektualno stimulirajuća, ne vidim zašto to reći čini druge glupima ako oni u tome uživaju.
Ali neću više.
Pa pokusati nauciti dijete s poteskocom ucenja da nauci visekratnike i djelitelje moze biti itekako intelektualno stimulirajuce, posebno kad dijete ne moze nauciti uobicajenim metodama. Cijela jedna nova struka bez diplome na kraju.
Ali " tablica " zvana vlastito dijete koje nauci nesto i pri tome se osjeca dobro , samopouzdano i sposobno rekla bih da vrijedi dugorocno barem jednako svim uzbudljivim tablicama na poslu koje se odvolontiraju u prekovremenim neplacenim satima.
Ali svatko slaze svoje prioritete. Nije to dobro ni lose. Samo je tako.
Sto se tice blitve meni je to nevazna stvar.
( iako je dobra blitva stvarno fina)
Ne mora se nikad kuhati ni jedti doma. Masa ljudi jede u firmi i kolektivima, a preko vikenda im netko drugi kuha.
To je barem nesto sto se lako sredi. Kao i ciscenje.
Pa cak se i visekratnici mogu srediti tako da se netkom placa da odraduje za tebe.
Zapravo sve se moze platiti , sve te sporedne obitekjske stvari.
Samo treba novca i logistike za to.
Jedino se ne moze platiti stvarna prisutnost.
Ali ocito je da su i tu potrebe razlicite.
otišli ste dalje s temom, ali ja sam zapela na nabrajanjima plaća i mogu samo reći da želim preselit u tu državu u kojoj vi živite
silly bojim s eda si baš ti ta koja omalovažava
odjavljujem se
čeka me potok :zaljubljen:
Ne omalozava Silly. Samo kaze da ono zadovoljstvo koje netko nalazi u setnji ili cemu god, neki ljudi pronalaze u poslu - i to u tolikoj mjeri, da ce radije radit nesto za posao nego setat uz potok. I da je i jedno i drugo sasvim ok.
To bi bio ekstreman slucaj o kojem mi se cini da nitko ovdje ne pise. No, cak i da je tako, imati roditelja koji je strastven u onome sto radi, i koji se tome daje, ima puno prednosti.
Al najvaznije je, naravno, da je osoba zadovoljna svojim izborima. Al i to naravno nakon sto zaradi dovoljno da ima za egzistenciju.