I ja sm išla u sloveniju je i tamo su kao "svi uspjeli" pa ništa...ljudi samo sreća sreća i ništa drugo sigurno
Printable View
I ja sm išla u sloveniju je i tamo su kao "svi uspjeli" pa ništa...ljudi samo sreća sreća i ništa drugo sigurno
evo stigao nalaz moje bete 0,1.
srećom ostao nam je smrzlić, pa se vraćamo po njega...
Neke zene se cesto kao izcuduju sto on nema sestru da narucuje ili slicno, no ja sam shvatila da je on zivo cudo, da o svakoj zna sve, da bi njemu zapravo sestra stvarala pomutnju, i da ima sestru zapravo nebi mogli njega zivkati.... A da ne kazem da mi je rekao prije godisnjeg, da ako sta hitno bude da ga zovem da ce on doci! On je cudo to samse uvjerila i nakon nevjerojatno strucnog dr kosa... Medutim ja i muz smo u cudu sjedili u cekaoni i mislili da nesto nije uredu... Dobili dojam da je on ljut... I na kraju uvidjeli samo da on nije dr L. Iako je i dr kos nakraju suuuper!
Barbi zao mi je
Barbi :-(
Vrci, zao mi je
Ako osjecas potrebu za promjenom, ucini to, kome god odlucila ici
I ja sam mijenjala kliniku cak i nakon uspjesne trudnoce, ali to je bio splet vise okolnosti....
I drago mi je da jesam, jer dr.R. mi je stvarno "sjeo", a ja sam jaaaako zahtjevan pacijent :-)
scooby, tvoje su godine već same po sebi dovoljne da dođe do dijagnoze sekundarne neplodnosti... vjerujem da i sama znaš da kvaliteta jajnih stanica opada s dobi i u velikom je broju slučajeva teže postići zdravu trudnoću... no zbog ova 2 spontana valja napraviti još neke pretrage - trombofilija se ne mora nužno ispoljiti u 1. trudnoći.
što se tiče endometrija u vrijeme ovulacije, meni 6-7 mm ne zvuči tako loše jer pretpostavljam da se u narednih cca 5 dana (kada dolazi do implantacije) on dodatno podeblja... ali neka me netko ispravi ako griješim. pretpostavljam da te dr R nije odmah ubacio u IVF baš zbog činjenice da iza sebe već imaš 3 trudnoće od kojih jednu uspješnu, a nalazi su ti ok... većina će dr-a ipak prvo problemu pokušati pristupiti neinvazivnim metodama ako postoji šansa da se na taj način ostvari trudnoća (i meni je to ok dok god se ne oduži na puste godine i razvlačenja jadnih pacijenata bez pravca i smisla, što ne vjerujem da se može povezati s dr. R).
barbi, zao mi je :( hug
Barbi,žao mi je! Znači, idemo opet! Nek' nam taj put bude uspješan!
J&D na mene i mog supruga je isto dr L ostavio fenomenalan dojam.
frka,znam da su sad već i godine problem, no sve je počelo prije 3 godine. zbunjujući su cijelo vrijeme i uredni nalazi. što se jajnih stanica svi doktori su rekli da imam jako dobru zalihu jajnih stanica za svoje godine. svaki mjesec imam urednu ovulaciju 14-15 dan, na folikulometriji navodno jako lijepi folikul kada ne pijem baš ništa. klomifen sam pila kod dr R samo 3 mjeseca, svaki dan 1 tabletu i dobivala 2 - 3 folikula. drugo sve su bili uzv i folikulometrije u potpuno prirodnim ciklusima. možda je sve to bilo stvarno zbunjujuće pa on nije ništa predlagao osim strpljenja. no to mi je poput onoga "samo se opustite" a meni to ne ide pa ne ide.
meni osobno jako odgovara način rada dr L. volim da mi se objasni i prije nego što se ja sjetim postaviti pitanje
bit će da je ipak stvar u osobnosti i kome paše kakav pristup i najviše sreća, sreća kao što kaže lana 2401
i naravno uvijek sam za traženje drugog mišljenja. možda za nekoga baš to bude presudno.
darkica svaka čast na optimizmu. :-) zato me ovaj forum nadahnjuje
scooby, sretno~~~
možeš li nam napisti koliki ti je mah?
Darkice, sretno~~~~
i svim drugim dragim forumašicama puno dobrih ~~~~~
Pa i L ima pristup:bit ce jednom, ne trebaju se druge pretrage raditi...
Mislim meni je on jako dobar,ali nakon 3puta vidim i ono lose, i realnija sam,i vidim sto zelim da se promijeni.
Drugo je kad uspijes od prve,odusevljen si... ali kad si tamo redovita musterija nije lako. Recimo mm je "poludio" sto sam punkciju cekala 3, a transfer 2 sata. To se ne bi smjelo dogadati. Organizacija...
Mislim ne kazem ja nista lose,samo sad vidim puno stvari koje mogu i bolje. Nikad ne znam,mozda na kraju i opet budem kod njega,ne mogu to sad reci unaprijed
Vrci, nekakvo pravilo postoji da se sve dodatne pretrage rade nakon 3 neuspjeha, u principu niko prije ne traži osim osnova, a tu spada i štitnjača, sad ti je vrijeme za sve iščekirati!
Vrci ja imam osjećaj da se ti stalno opravdavaš, pa nemoj imati nikakvu grižnju savijesti, tvoje je pravo na izbor, zato ih i ima više. uostalom plaćaš ih svojim zarađenim novcem, nitko ti ništa ne poklanja! odi probaj, vidi, možda uspiješ zbog čiste promjene i drugog pristupa. ja osobno ne mislim da imaš problema s imunologijom, ali ako ćeš se ti bolje osjećati, napravi pretrage, inzistiraj!
mene je npr radončič odmah nakon punkcije stavio na fragmin (2500, preventivne doze), prvenstveno zbog hs, ja vjerujem da je taj fragmin pomogao kod implatacije, luči mi je dao decapeptil i izazvao još veću hs, to nije upalilo, ali isto tako moglo je... uglavnom, u 11 tj prve trudnoće završila sam u bolnici zbog izuzetno jakog krvarenja (drugi je bio b. ovum), bauman me htio istog trena skinuti s fragmina, r. nije dao, napravili su mi trombo. pretrage, koagulaciju i sve dr, nije bilo nikakve indikacije za fragminom, ali ipak sam ga uzimala do 14.tj. Ja opet vjerujem da je zbog njega sve dobro prošlo, krvarenje se lakše očistilo, bila je to čista intuicija s radončićeve strane.
sad sam pričala s l. o tome, on kaže bezveze, čista sreća, ali jbg tko će znat.
Ma ja sam inace takva,izbjegavam sukobe pa se stalno pokrivam komentarima :D
Ma mozda i nije imunologija,nego se trebaju poklopiti zvijezde. Ali bas bih htjela probati jedan postupak gdje necu od menge strepiti od bolne punkcije. Istina,izdrzala sam 2 puta,ali drugi je bilo gore. I priznajem da me strah sad za dalje
i zvijezdama treba pomoci da se poklope s tim da uzimamo svu terapiju koju mozemo i da napravimo sve pretrage koje mozemo, i da zaobidjemo bolne punkcije ako to zelimo
sretno svima!
Zapravo tek sad kuzim sve one postove o kojima se raspravljalo o punkcijama bez anestezije ili koktela. Tek kad nesto dulje prodes,vidis sve strane...
Taman pocetkom 2.mj imam i kontrolu kod endica. Pred fet mi je tsh bio super,vidjet cemo sto on kaze.
I zapravo me zanima kako ce to ove godine ici s ogranicenjem broja postupaka prema broju zaposlenih. Do sad nije bilo promjena,ali kod L-a sam nacula da ministarstvo trazi neke podatke
Beta 1.5
Naručila se za 2 tj u Betaplus.
Sretno svima ostalima...
Cure, jel rade dr.L i Cito u Splitu postupke preko hzzo-a?
L ne radi, Cito da
Super, žale se da ima malo Hrvata, a kad nama treba pomoć, onda nema para...
željkica, kad ti krećeš?
Vrci, evo od danas počinjem sa bockanjem ! :scared:
Sretno ti bilo... fali nam dobrih vijesti...
Hitno trebam pomoc....
dobila sam lijekove u 12mj za postupak u 1mj...
zbog prehlade menga mi je sad dosla znam da mi je sestra rekla ako do 16 sati dobijem da dam inkeciju Decapeptiyl ali ne znam kada dajem Menopure tek sutra popodne ili moram i danas dobiti
ok...hvala javila mi je isto protokol djevojka koja ide na postupak..problem je sto pocinju raditi tek od ponedeljka...u svakom slucaju hvala
cure kad vama dođe menga nakon prestanka utrića? meni je danas 3. dan bez terapije i ništa se ne događa, nemam nikakvih naznaka pms-a... ali imam nešto zbunjujuće u zadnja 4 dana mi jednom dnevno bude ostatak guste sluzi sa tamnosmeđim ili nitima ili grudicama, nakon toga opet čist iscjedak. to je baš gusta žilava, sluz i samo prošaran, ne u cijelosti smečkasta.
[.
Prošle godine u ljeti sam svoju soc gin zamolila da obavim HSG (pretraga za pamćenje) i biopsiju endometrija. Nalazi uredni, oba jajovoda prohodna. Za biopsiju endometrija sam nazvala Betaplus jer sam vidjela da tamo radi dr Bauman koji mi je preporučen da kod njega obavim tu pretragu. Sreća je htjela da je dr B baš bio u klinici i sestra (to svjedoči o vrhunskoj ljubaznosti) mi ga je dala na tel. Rekao je da to tamo ne radi ali neka dođem za par dana na SD s uputnicom i da ćemo to obaviti. Mislila sam da sanjam. Nakon par dana obavila, dr B super. Kad je nalaz bio gotov (uredan) dr B je na uzv dva dana nakon ovulacije izmjerio endo 10mm. To nisam imala zadnjih godinu dana, pa sam mislila da se stanje popravlja. Dr B je pregledao nalaze i također nije ništa preporučio jer je sve "u redu".
Scooby,ja slijedeći tjedan imam dogovorenu biopsiju endometrija,jel mi molim te možeš malo opisati kako izgleda zahvat?Thanks
Uf,malo sam zeznula sa slanjem posta,prvi odlomak je citat od Scooby.Baš sam smotana....:-)
hmmm nema postova od 2008. a meni baš treba nešto da pogledam kakav mi je bio protokol tada, sigurna sam da sam ga tu detaljno pisala, jer u službenim papirima mi je full stimulacija od 23 gonala, a znam da nije bilo tak... gdje i kako mogu doći do te godine?
Nina977,sorry nije me bilo tjedan dana pa nisam vidjela tvoj post. Vjerojatno si već do sada obavila biopsiju endometrija i vidjela da nije u pitanju ništa strašno (poput pape) barem je tako bilo kod mene. Nadam se da će ti nalaz biti ok. Inače dr Bauman je rekao da su neka istraživanja pokazala kako biopsija endometrija može utjecati na njegovo bolje obnavljanje i kvalitetu a time i na lakše ostvarivanje trudnoće. Kod mene se to nije pokazalo , nadam se da kod tebe hoće.
cure, posto nam je slijedeća postaja AIH i to u nekoj od privatnih klinika.
pokušala sam pročačkati po stranicama klinika za cijene ali ih nisu napisali.
može li mi netko napisati kako se kreću cijene aiha 2013?
krojachica, provjeri
http://betaplus.hr/cijene/mpo-cjenik.html
za AIH pise 2000 kuna
krojachice, a zašto privatno na AIH? to je postupak s jako malim postotkom uspjeha (ne želim te demoralizirati, ali to je činjenica), a lako se obavi u državnoj klinici na teret HZZO-a. čuvajte lovu za nedajbože potencijalni IVF...