nemoj previše u cijeloj priči gledati unaprijed,u 5. mjesecu su novi izbori.
Printable View
nemoj previše u cijeloj priči gledati unaprijed,u 5. mjesecu su novi izbori.
ja dobila uplatnicu na kojoj piše akontacija 300kn.
A ja računala da će biti 150kn ne znam zakaj je 300kn
Mi smo isto dobili uplatnice, izracun odgovara nasem.
Ali zbilja, zasto pise akontacija?
I mi dobili uplatnice po novom, za jednu 150, za drugu 112,50.
http://www.zagreb.hr/default.aspx?ID=508
ideš na pravo olakšice, i ak dobro gledaš za nekoga koji je pol-dnevnom nema cifre koju si ti napisala
I za djecu, jer i djeca mogu imati prihode (npr. od najma, ako su vlasnici nekretnine).
a zašto opet na uplatnicama piše AKONTACIJA ZA 01/13???
Meni se čini da će pisati akontacija sve dok ne dobiju izvješće porezne uprave o našim dobitcima,a to će biti do 31.3.
Bok svima,
dobili smo i mi uplatnice, ali su cifre vece nego sto smo ocekivali...
Zanima me ako netko moze odgovoriti jel se prihodi po clanu kucanstva racunaju iz bruto prihoda ili neto prihoda? :-o
Ako se racuna neto placa oba roditelja - stambeni kredit onda nam racunica nije dobra.
po novome, ne moraju se priloziti potvrde s porezne za maloljetnu djecu.
A svaka je potvrda zato 40 kn :-(
Osim ako se ne traži za dječji doplatak recimo :-)
kod nas je na oglasnoj ploci zaljepljen sluzbeni dopis
dali netko nije dobio potvrdu na poreznoj, zbog prijave poreza?
Ja sam prošli tjedan bila na Trešnjevci u poreznoj i tražila sam za sve nas sa svrhom dječjeg doplatka (to mi ionak treba i za to), sad sam to iskopirala u hrpu primjeraka i iskoristit ću i za vrtić, ne pada mi ne pamet za nas 5 za običan papir iskrcati tamo 200 kn!
Danas muž digao potvrde na poreznoj i očigledno su dobili službeni dopis da se za DV potvrde naplaćuju (jer sam mu rekla da pita) jedino za baku nije platio jer je u mirovini.
Ja sam predala danas u vrtić papire; objasnila sam gđi u računovodstvu zakaj piše da je svrha dječji doplatak (200 kn cca za nas 5) i ona je rekla da je to o.k. i da je najnormalnije da sam tak napravila. Sorry al meni je to puno dati za papir, fakat puno.
winnerica, ti si u poreznoj rekla da ti treba za dječji doplatak? i nisi platila 40 kn/osobi?
Tako je! Nisam platila ni lipe; izvadila sam za mm, sebe i 3 djece - pripremila sam si papir s imenom i prezimenom za svakog + OIB kraj imena (tak ide najlakše i najbrže), ispod napisala da mi treba za dd i to dala teti koja radi u Poreznoj kroz šalter. :) Btw, vidim da je neke ljude koji su bili prije mene slala na kiosk da kupe biljege... Strašno!
jel netko zna točno, moramo na poreznu prema mjestu prebivalista, ili? muz mi je prijavljen u drugom gradu (ali smo ga stavili da je clan zajednickog kucanstva jer je), gdje on vadi potvrdu iz porezne? a ove po gradu zagrebu, mozemo u koju god? i da, u nasem vrticu na oglasnoj ploci pise rukom napisana obavijest da ne trebamo potvrde s porezne za djecu.
Ja sam jucer pitala kod nas u racunovodstvu i rekla mi je teta da treba potvrde za roditelje, ne i za djecu.
Mi nismo vadili za dijete. Netko je ranije napisao da po novom ne treba.
Ja sam digla i za djecu jer imam iznimnu situaciju u kojoj to isto moram priložiti i za dječji doplatak, pa jednim udarcem dvije muhe...
Ja isto nisam platila na poreznoj, rekla sam da mi treba za dječji d. iako sam liku bila turbo sumnjiva, stalno me nešto ispitivao, gdje radim, koji put tražim, kako to oni obračunavaju dječji... osjećala sam se i bijesno i jadno. Za djecu mi nije htio dati jer da za dječji doplatak ne trebam potvrde porezne. Srećom pa vrtićima ne trebamo priložiti za djecu kako sad čitam. I srećom da su moji u vrtiću razumni, čak su rekli da o tome treba obavijestiti javnost i da zašto šutimo o naplati takvih cifara :-)
Zbog čega nemožeš reći Andiko da ti treba za dd? Pa npr. dijete s invaliditetom mislim da prima dd bez obzira o prihodu roditelja, kaj Porezna zna o tome jel ti imaš neku drugu osnovu ili ne?!
pa to nisam imala pojma (hvala bogu)...poslat cu mm :mrgreen:
danas sam bila u poreznoj,pitala sam unaprijed da li se potvrda za vrtić naplačuje,kada mi je rekla da da ja sam rekla da mi onda izda za DD
naplacuje se sad svuda- posebni dopis sefa(ice) porezne
ja uzela za dd (hvala cure)- zena me gledala kao da sam pala s kruske al neka, bilo je jednokratno
Jutrošnje iskustvo: porezna ispostava Trg francuske republike, došla dignuti potvrdu, rekla da mi treba za dječji doplatak. Referent je odbio izdati i tražio potvrdu da sam predala zahtjev za dječji doplatak. Nakon podužeg pregovaranja kaže mi da me on može osloboditi plaćanja ako su mi godišnji prihodi manji od 60 000kn i ako nemam nekretninu. Budući da ispunjavam te uvjete kaže da može bez plaćanja.
Međutim u prvom mjesecu 2012 godine moj poslodavac je promijenio ime a time i svoj OIB, pa porezna zbog svog kompjuterskog sustava takvim slučajevima nije počela obračun, kad će ne zna se, referent kaže da tražim nekoga zaduženog za svoje prezime u Aveniji Dubrovnik da mi možda uspiju ubrzati postupak do 31.03.2013 ako ne plaćati ćemo vrtić 2000kn dok se u poreznoj kompjuterski sustav ne sredi.
mislim svakakvih čuda ima