potpis....
licno mislim,nakon skoro 20-ak godina borbe, da embriju nigdje nije bolje nego kod majke.....sto prije nazad
....ako nema idealne uslove kod mame i ako on nema predispozicije za rast moze biti u labu koliko god hoces sve je dzaba
Printable View
Nama u PFC nisu vratili i reklamiraju to pracenje razvoja embrija kada nemaju sto puno pratiti,nama su vratili stanice nakon 48 sati ,a curama koje su bile na donaciji njima je vraceno na 4.dan tako da ta klinika ne ide bas valjda na blastociste mi tamo nismo uspijeli tako da nam je to sve mucno zasto te blastociste su vazne kada uspiju u labu uspijet ce i kod mamice u tome se radi ako ne uspiju u labu neznas sto dobivas mi zapravo nista,da se radi o nekoj drzavnoj bolnici oni i onako rade kako rade,a ovdje sve se mnogo placa pa mislim da ocekujes maksimum,slijedeci put kad skupimo para i mogucnosti da cemo promijeniti adresu ,a svako neka izabera kako zeli naravno
Nama su prvi put vratili 2 morule ili 4 dnevne zametke...sada su vracene 2 blastice....uspjelo je oba puta...
I ja sam misljenja da mnogo stosta treba da se poklopi da bi uspjelo...a licno sam misljenja ako je zametak dobar a i sredina u kojoj boravi takodje mora da uspe
Ovako ako nije, da ga dovedu i do stadijuma od 8 nedelja nece se primiti...I da...znam da ovo sto placamo nisu male pare ali mislim da im se bas ne treba mjesati u sve...oni znaju ...tj embriolog...najbolje...zasto bi namerno sebi skakali za vrat da svjesno idu u nesto sto nije dobro....
Da sve blastice postanu djeca problem od 30-35% uspješnosti MPO-a bi bio rješen, tada bi uspješnost bila 100%, a medicina još nema odgovara zašto neki IVF uspije, a drugi ne, pod uvjetom da pričamo o savršenim embrijima.
Predugo sam na forumu pa sam vidjela da ima trudnoća od embrija vraćenih drugi dan, treći, četvrti, kao i da nije bilo trudnoća od blastica.
Ne slažem se da embriji koji se nepravilno dijele u labu-da će se nastaviti dijeliti u maternici, al isto tako imamo trudnoća i djece na forumu od 6 stanica trećeg dana, kao i nakon nešto sporije diobe, a vraćenih drugi dan.
Upravo zato što je izbor klinike osobna stvar (a meni je pri izboru klinike važan faktor bio embriolog, a dr Hlinka je jedan od vodećih embriologa u Češkoj), pokušavam pridonijeti na ovom pdf-u sa što više linkova na različite klinike u Češkoj, al isto tako na našoj stranici skupljamo podatke o svim klinika u EU http://www.neplodnost.com.hr/gdje-se-lijeciti
tako da molim Biljku (dobro nam došla!)da mi napišeš na pp o klinici u tvom potpisu! Isto tako i ostale ako imaju podatke i iskustva o drugim klinikama.
I da podsjetim (stare i nove) na našu putničku češku stranicu http://www.prag-putopis.com/
evo link za još jednu kliniku u Pragu http://www.fertility-ivf.eu/hr/
cure moje puno puta sam razmišljala kako ce ovaj post izgledati kad ga budem pisala
ali ja sad jednostavno neznam ni sto ni kako da vam napisem
previse je tu bilo:-( padanja:cry: i uzdizanja u 17 g braka koliko smo i zeljeli bebaca
i sad tj danas kad je moja beta pozitivna
jednostavno od ove prevelike srece neznam ni kako da vam je objavim
ali evo naj jednostavnije FET 14 dpt (3vracene 4 d ) beta je 838 :zaljubljen:
hvala dragom bogu,PFCu,cure vama i ovom forumu bez kojih nebi uspjeli
Iva77
čestitam. :-)
sretno!
Iva77, moje najiskrenije čestitke :-D
Sonja i Hlinka su izgleda bogovi za FET.. :) ....Iva cestitam......
iva, zeno, suze mi potekle...i jos idu, ljubim!
a ja do juce nisam ni slutila na pozitivnu ß sve mi bilo kao i dosadasnji pokusaji
sad vata strah od onoga sto slijedi a nadam se da bude sve dobro
za 2 dana ponavljam ß
iva, ova beta zvuci predobro, cekamo duplanje!
iva77, sve ce biti dobro! cestitam, bravo!
Iva77-cestitam!!:)
Uf,sto volim ovakve vijesti:)
Sretno za dalje
Draga moja Iva, tako sam sretna zbog tebe :-D, pratimo se već godinama i znam za vašu cijelu situaciju. Suze same niz obraze teku. Otvoreno je sasvim jedno drugo veselo poglavlje u vašem životu :zaljubljen:. Želim puno sreće za tebe i tvoju porodicu,
tvoja Fata
Iva77
raduje me svaka trudnoća na rodi+posebno veterani+posebno pfc+posebno FET PFC...
jednadžba govori da sam posebno radostan :)
iva77 čestitke!!!
Bok cure,
evo javljam se iz Praga živa zdrava i vesela :-)
U ponedjeljak bila funkcija - dobiveno 8 zrelih jajnih stanica :-) sutra transfer :-D
Pozdrav svima i držte figeeee!!!!
draga nek vam je sretno!!
mi vam držimo fige i šaljemo vam veliku dozu optimizma... :-)
znamo da će biti uspješan boravak u Pragu...
p.s. hvala na kavi :-)
Čestitkice na trudnoći a curama čekalicama i putnicama puno strpljenja i bit če te sve velike i sretne trudnice!:lol:Ja danas dibila nalaz urinokulture i to naravno s beštijom:evil:Morganelle morganii i to 10na 6!Eto da tak uz svoju terapiicu sad još i natibiotike.Neznam da li je koja od vas imala ovakvih problemčiča?
iva77, iskrene čestitke!!!!!!!!!! :-D :-D :-D :heart:
Heli, sretno na transferu sutra!!!!!!!!!!
pipi, kad je prvi uzv? (sorry ak si već napisala a ja zaboravila) :-)
Nisam draga...ovdje gdje ja zivim je malo drugacije organizovan zdravstveni sistem...Juce sam imala prvi susret sa babicom..uveli me u registar...narucili uz...14.12..povadili rezultate..krv,secer,urinokulturu..sve je ok hvala Bogu
Mada me ugusise mucnine...nonstop...kao i prvi put..
Zaboravih da napisem...sutra ulazim u 8 nedelju trudnoce
Glavno da je inače sve u redu :-) A za mučnine te itekako razumijem, meni prva tri mjeseca bile doslovno cjelodnevne, toliko povraćanja da sam se skroz osušila i nisam imala snage za ništa osim ležanje.....ali se zato sad super osjećam, i ne vjerujem da sam već dogurala do 23. tjedna (al me moja sve snažnija mrva svojim lupkanjem na to redovito podsjeti ;-)):-D
drž se i čuvaj :kiss:
draga iva čestitam i mirnu trudnoću bez komplikacija ti želim do kraja!
iva77 ,iskrene čestitke na prekrasnoj beti.:-D:-D:-D:-D:-D
Iva77,
jučer sam čestitala, ali moram opet :-)
(sva se naježim kad se sjetim da si napisala da je uspjeh nakon 17 godina pokušavanja)
sretno, sretno!!!
Velike čestitke Iva77!Predivno!Mi smo našu curu čekali 10-ak godina pa mogu zamisliti kako je vama.Sretno i opušteno sada!
drage i dragi moji ma sve vas :love2: jako jako
jos nisam svjesna svega valjda to sa vremenom sjedne na svoje mjesto
danas se samo ja i mm pogledamo sa smjeskom i pitamo pa dali smo stvarno uspijeli
i da u braku smo 18 g a borba traje punih 17 pa vi sad vidite da se isplati biti uporan
jos jednom hvala svima i saljem vam veliku
:*i da vam se svima kojima jos nije desi ovo sto prije
zivjeli u to ime:mama:
iva77,čestitam!!!
iva, živjeli i vi!!!!!!!!!!
(morat ću naći post od krola nakon plusa iz pfc fet-a:-), ne znamo mi žene biti tako patetične ko muški, i njima je trebalo 17 godina:-))
Iva 77 baš mi je drago zbog tebe da ste napokon uspjeli!!!
Heli, sretno na transferu i sretno nakon toga!!
(ima li još drugih vijesti iz Praga)
Hallo ljudi da vam se javim..
prije 4 dana je na svijet dosao prekrasan andjeo ,savrsen koji je ispunio zivot meni i muzu..iz blastociste iz pfc od prvi puta..ucinili su nas zivot savrsenim sto zelimo svima vama od srca! a bog ce dati!!!
tratincica draga, cestitke cijeloj obitelji!!!
tratinčice čestitam ( kao da je jučer bilo kad si stavila test u avatar i pitala dali ti se pričinjava druga crta :-) ) Uživajte draga sa svojim malim suncem!