Masa srednjoškolaca je i mlada i starija od 18
Printable View
Masa srednjoškolaca je i mlada i starija od 18
Ja imam svo troje na telcu ili kompu,samo prelistao ponuđene šifre.teže bi mi bilo prekasno tokena
E da tak i ja , ko aplikaciju
Pa nije lose kontrolirati mlade ljude na faksu, sjecam se ja iz naseg doba sokova doma kad bi se saznalo tek nakon tri godine da student nije dao ni prvu. 8-)
Zapravo je dovoljna i cinjenica da oni znaju da mi mozemo vidjeti, ja srednjoskolcu jako rijetko gledam ocjene, prijavljuje sve od 1 do 5 pa vjerujem i ne zelim se nervirati. :mrgreen:
Petasicin imenik povremeno pogledam kad mi treba nesto da me malo digne, uzivam citati hvalospjeve. :yes:
Nadam se da ce potrajati.
Pa nemam token, ulazim preko e-građanina.
Ja jednostavno ne mogu pomislit da bi dijete toliko riskiralo moje povjerenje. A ako mi takvu stvar ide nuljat, neka mu /joj bude.
Nadam se da ce mi uvijek moci reci i puno goru stvar od toga bez straha od moje reakcije. Iako naravno ja ocekujem ne sam da daju redovito godine nego i da imaju dobre ocjene ko mater i caca :mrgreen: a opet njihov zivot, njihova odgovornost.
Da se mene pita, ne bi ni postojali e-dnevnici nego bi roditelji isli cesce na informacije ako su jako znatizeljni i ne vjeruju djetetu. Simple as that.
Lili nisi vidla listu za klinčev razred termini za informacije uvijek dupkom pune.
ja osobno smatram da je jako dobro što su se uveli e-dnevnici da se izbjegnu "nisam znao da markira / ima jedinice" situacije za roditelje koji ne idu na informacije
Mene živcira kaj mi izostanci kod srednjoškolaca dolaze na mejl i meni i mužu,pa onda muž još kopiju proslijedi meni.kod klinaca nisam dala mogućnost toga,znam za sve kad trebaju ili su izostali s nastave i zašto.
Više me muči kad ga zapišu ili klinku,a na satu je ili još gore kad ga ne zapišu a znam da nije u školi. Svako malo iskrsneg krivo upisano.
Cathy rekla sam mužu,i prestal je. U osnovnoj možeš birati komu da šalju ako već šalju
Veliki potpis na ovo.
Već sam pisala da nemam šifru, ne zanima me i ne znam ni otvoriti E-dnevnik, niti me zanima kako se to radi.
Nisam u ove tri godine gimnazije bila na niti jednim informacijama jer nije potrebno.
Sve mi mala ispriča. Ja joj vjerujem i ne provjeravam. Oduvijek je to tako.
Na svakom roditeljskom sam bila jer je to obavezno.
Raski me jedan, jedini put nazvao i to zato jer je mala pod engleskim otišla nešto u stručnu službu u dogovoru s profesoricom, a raski je naletio u razred i vidio da je nema no nije pitao profesoricu gdje je, već se prepao da joj nije negdje pozlilo pa me odmah nazvao, a ja sam znala da je u stručnoj službi i rekla mu to.
Ma, raski je duša od čovjeka, stvarno super nastavnik, pedagog i čovjek :heart:
Ima li netko informacija iz prve ruke za 9. ili 11. opću? Čini mi se da je netko prijavio dijete jesenas u 9. pa bih lijepo molila, može iskustvo i na pp ili ovdje, svejedno. Za 11. nisam uočila nikoga, isto se raspituje.
Isto ko i Tanji bi mi bilo drago da se bar na ovom topicu ne skreće s teme toliko često i tako puno. Dala sam si truda ovih dana pročitati cijeli topic od prvog posta i stvarno se najmanje držalo teme.
Ljudi, dajte informacije o gimnazijama i strukovnim školama, sve što znate, puno znači onome tko upisuje dijete.
AM, cura od moje prijateljice ide u IX. i zadovoljni su, kaže da je škola dosta zahtjevna i da joj je trebalo neko vrijeme za prilagodbu nakon osnovne (neočekivane loše ocjene iz nekih predmeta), ali sve u svemu su zadovoljni i gimnazijom i profesorima. za XI. nemam info.
Hvala, n.grace :-)
I ja sam čula da je dosta zahtjevna obzirom na nizak prag upada, pa me zanimaju baš ti eventualni ekstremisti iz pojedinih predmeta, ima li ih i koji su predmeti u pitanju.
Zahtjevna je očito svaka, ali ako je samo rad i organizacija u pitanju možemo mi to. Samo da nije nekih fiju fiju strahova i trepeta bez pokrića.
Please, možeš li još malo ispitati frendicu? :-)
Ovih dana sam se raspitivala o 11. kod jedne maturantice u 11. i ona isto kaže da su u 9. njene frendice bolje prošle po pitanju jezika, ona u 11. stoji s onim s čim je došla. Nemaju pripreme za maturu iako svi idu u Trinom..
Kaže da ide ponovo, upisala bi 9.
Odlična je učenica i sada, u 11.
A meni je 11. privlačna i zbog jedne smjene.
Moja K još to ne zna, da je 11. prva smjena, mislim da će je eliminirati ako ni zbog čega ono zbog toga.
može, raspitat ću se pa ti javim :)
Jel ta u IX na francuskom,ak da onda vjerovatno ima jednu dobru i požrtvovni profičku
AM, od moje frendice mala ide u XI-tu. Reci sto da ju pitam
Ovako, ova moja maturantica kaže da su njeni profesori iz matematike, posebno iz fizike, dosta zahtjevni, onako poprilično. Ali to je garnitura profesora koja dolazi uz izborni njemački. Izborni talijanski je onako, normalnije.
Preporučila nam je da radije uzmemo izborni talijanski jer iako je njemački početni, vrlo brzo prestane biti jer palicu preuzmu znalci, kako je red, a oni kojima je njemački slab onda fasuju. Mojoj je njemački slab, garantiram, jer joj se profesor mijenjao najmanje 8,9 puta koliko sam ja uopće mogla upamtiti, s ima 5.0 iz njemačkog.
Talijanski manje djeca uče po školama i on ostane početnički za sve.
Eto zanima me je li to tako, ne znam koji jr razred klinka i može li to već znati.
Ako uz taj talijanski dobije i manje vudrenu fiziku nitko sretniji od nas.
3. razred je. Budem ju pitala pa napišem
Vezano uz kontrolu studenata.
Pa da, nemam iz ove perspektive interesa za to, što imam od toga da mi sve pokaže, ako nema nimalo interesa za taj faks? I sigurno ništa od njega?
Ako ne može sam(a) hendlat svoj faks, šta dalje, da pitam šefa kakav je na poslu? Pa ipak veći postotak djece s 18 ide radit, punoljetni su.
Šta na kraju ako padne godinu, kako bi se vi ponijeli, zabranili financiranje? Postavili limite na broj godina? Broj fakulteta?
Jer na kraju možeš jedino postaviti svoje limite (financijske i ine), vjerojatno bazirano na vlastitom iskustvu i okolini i to je to.
Plus ja ne znam nikoga kome roditelji nisu znali da je pao 2 godine za redom, uglavnom su roditelji znali, ali ih se moglo dokle hoćeš mantlat rečenicama tipa: To je samo parcijala. Nisam pao, upisao sam dio godine. Nitko nije položio Trgovačko pravo. Profesor xyz baca 90% studenata.
Džaba ti onda da vidiš ocjene, ispite, bilo šta.
Živiš od povjerenja.
takodjer pratim info vezane za XI. gim.
mojem je, uz I. gim., zanimljiva jer nam je relativno blizu i jednosmjenska je nastava ali ne znamo bas nista o njoj...
jedino što poznam dvoje dvadesetinestogodisnjaka koji su završili XI. i to je sve (jedna od tih je upisala i zavrsila medicinu a drugi je diplomirao fiziku... oboje su mi rekli da su imali jaku podlogu iz prirodnih predmeta u toj srednjoj ali to je bio prije 10 godina, vjerujem da se dio profesorske garniture promijenio)
ja sam isto čula da je XI. dobra gimnazija i da nakon nje učenici upisuju razne fakultete
krumpirić, uspoređuješ stvari koje ja ne bih uspoređivala
naravno da neću jednog dana vući šefa za rukav i pitati kakva je na poslu, tad će zarađivati i sama se uzdržavati, a do tada će me zanimati i pratit ću kakva je na faksu, iako imam povjerenja u nju
koja je razlika, jer će imati 18, a ne 17 godina? pretpostavljam da će situacija biti ista kao i u srednjoj... ali neću više o tome jer nije tema
Ima jedna dobra izreka koju mi doma često citiramo (porijeklo joj je zanimljivo ali to je još manje tema)
"Kontrola nije izraz nepovjerenja". :mrgreen:
lajkam Barbi i Cathy
zašto ukinuste lajkove :)
Ja lajkam krumpirić. :-)
Kontrola zapravo je zbog nepovjerenja, inače zbog čega biste kontrolirale (tako je i privatno i poslovno) :mrgreen:
al da ne idemo OT.
AM, a i ostale koje zanima XI. ta. Uglavnom frendičina kćer baš i nema nekih lijepih riječi. Uglavnom i ona je smjer koji uči njemački. Veli da su profesori zahtjevni a u isto vrijeme i očito loši predavači jer puno djece da bi savladalo gradivo uzima instrukcije. Znači, dojam je da škola traži a ne daje previše - ako sam to dobro shvatila i prenijela. I veli da ni ravnateljice ne ostavlja dobar dojam.
Uglavnom, nije presretna školom. E sad to je njeno mišljenje i ono je naravno subjektivno.
nije. ali nebitno
odgovarala sam Lili
I jedno i drugo može biti točno (edit: kontrola kao izraz ljubavi, kontrola kao izraz nepovjerenja)
Studenti se grubo dijele na one kojima studij koji su upisali uglavnom ide i one kojima uglavnom ne ide
Neki iz ove druge skupine nisu u stanju na vrijeme shvatiti da imaju izbora, nego gurnu glavu u pijesak i poriču stvarnost. U to se uklapa i otvoreno laganje roditeljima. Razlozi koji su doveli do poricanja mogu biti vrlo različiti ali bez obzira na to, važno je omogućiti promjenu
Nekima treba intervencija sa strane (nekada roditeljske) da promijene nešto - odustanu od studija sasvim/upišu pauzu/spreme se za neki drugi fakultet i upišu ga/nađu posao u međuvremenu itd
"Kontrola" ne mora biti provjeravanje iza leđa, nego stvaranje mogućnosti za otvoreni razgovor (suočavanje sa činjenicama kao uvod)
To je onda ljubav
Možeš mi reći da ne želiš studirati to što si upisao, možeš mi reći da se osjećaš nedoraslo svemu što te snašlo, itd. Svijet se neće srušiti, naći ćeš izlaz ali trebaš djelovati, učiniti nešto sam oko toga.
Naravno da ljubav nije "aha, ulovio sam te, provjerio sam na faksu, pa ti meni muljaš cijelo vrijeme, nikad ništa od tebe, propalitetu jedan..."
Jedan dio studenata na početku faksa stvarno misli da je to to, da ne mogu ništa promijeniti, da su dužni ostati tu gdje jesu..., i tako se sasvim zblokiraju. Onda pukne pa čujemo za te priče o par godina laganja.
A možda samo teoretiziram, ne znam.