Ja za sad spavam ko top...imam 2-3 dizanja usred noći, ali čim se vratim u krevet začorim :) Danas osjećam grlobolju i glavobolju pa se bojim da bih se uskoro mogla i razboljeti...:(
Printable View
Ja za sad spavam ko top...imam 2-3 dizanja usred noći, ali čim se vratim u krevet začorim :) Danas osjećam grlobolju i glavobolju pa se bojim da bih se uskoro mogla i razboljeti...:(
U srijedu sam u bolnici na par dana, ipak :(
Zašto? zbog šećera ili ? sorry ako sam nešto propustila?
Da,pratit ce par dana
Hvala na savjetima, uz pomoc 150 jastuka nocas mi je bilo malo bolje spavati...kris nadam se da te nece puno gnjaviti i da ti sta prije prodju bolnicki dani...
Ma nece,doc kod kojeg sam ja,meni je fenomenalan i imam ful povjerenja u njega.Lijepo mi je sve objasnio i ja inace kakva jesam,fino me umirio.Imam par dana za pripremu pa nije sve zbrda zdola,bit ce sve to ok:)
KrisZg, to me ipak malo čudi, nije to neki šećer ne?
Što ti je doc objasnio?
Objasnio mi je da se zbrajaju vrijednosti pa dijele sa brojem vadenja i u t ne smije biti preko 6 a meni je prosli debelo iznad,ovaj nije ali nataste bi trebao biti nizi.Smatra da to nije nikaj ozbiljno ali bi me volio pogledati par dana.
U svakom slučaju bolje da su previše oprezni nego premalo. Sretno!
Cure kad duze stojite, jel vas zna zaboliti u donjem dijelu trbuha? Ja sam sad morala leci. Bol se ne siri dalje, neznam jel prigodna rijec da me to sve skupa malo probode. Ne dizem tesko, pazim koliko se saginjem.... Zadnjih dana me i stolica zezala.
Da ljubilice, i mene probada i zaboli, čak me u zadnje vrijeme pecka posvukud po trbuhu i baš bude neugodan osjećaj, valjda se beba proteže i obično kad legnem smiri se. Sa stolicom imam i ja problema, ne znam što je kod tebe, no kod mene je zatvor..Od trudničkih tegoba prijavljujem i jaku križobolju..sve me boli...jedva se obučem
u prvom tromjesecu je bio uzasan zatvor, uspjela sam za regulirati prirodnim metodama. To me bas mucilo. dan danas pijem i donat i Mg 375 jedan ili 2 dnevno, u pravilu je drugi kroz noc.
al nek slucajno prodje dan da nisam bila na velikoj nuzdi, sve zivo me zaboli, pocne sijevati, poludim :-/
Ženske, 30 tj sam,beba teška 1.800!!?? Koliko su vaše? Koliko bebe dobijaju zadnja 2 mj? Pa šta će to biti do kraja??!
Blueone i nas je velika beba (po uzv) sa 27 ili 28tt imao 1430g. Vidjet cemo u utorak koliki je
Ja 29 TT i 1600 i kaže dr da je velika beba, od 100, na 91. Mjesto po veličini...a 100 je najveća :). Inače prvu sam rodila curicu i bila je mala 2900 i samo pet dana prije termina, a sada je najveća od generacije u vrtiću . malo sam gledala i kaže se da do kraja trudnoće ide cca prosječno 200 g po tjednu još. Sada i mene malo frka koliki ce to dečko biti :)
P. S. Al to su sve procijenjene tezine, ne mogu oni ultrazvucno doc do tocne info o tezini tako da to zapravo varira +/-500 grama ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
meni pise na nalazu 200g +/- da UZV moze "fulati"
meni pise na zadnjem +/-356 :lol: ne znam o cemu to tocno ovisi, ali bebe se u konacnici radaju i sa kilom +/-
uglavnom, ne uzimat kilazu sa uzv kao 100% siguran podatak, to je samo procjena
Mene od sinoc strasno boli kada pokusam leci na desni bok, i ona je vise na desnoj strani a nemam pojma zakaj tako jako boli...jel iskusila to koja?
Trbuh je porastao pa visi- taj filing? Ili bas bol? Mene boli ko da se unutra nkj bude otkinulo jer dok ne stavim jastuk sve visi i tezina bebe vuce unutra sve pa me to... hmmmm... "pece" ne znam kak to drugacije objasnit. A to sad traje cca 2 tjedna (sad sam 37+1). Mislim da je to normalno.... Nadam se :zubo:
Ma ne visi,imam onaj dugi jastuk ali ne pomaze,na lijevom boku nikaj ne boli ali na desnom strasno,ko kod upale mjehura,probada sa svih strana.Ma tak i tak sam za dva dana u bolnici pa budem tam vidla kaj je.
mozda se curka jednostavno nagurala na neki organ, tako okrenula :neznam:
I mene više boli kad legnem na desni bok ili na leđa, najbolje mi je kad legnem na lijevi bok..očito su bebači već veliki pa im drugi položaji smetaju, ne znam što bi drugo moglo biti..:unsure: Ja osim tog osjećam i neka žarenja, peckanja po sred trbuha i to obično kad malo više budem aktivna...jel to bebino guranje, protezanje možda? Osjećate li i vi tak nešto?
dobro jutro žene...100 tegoba :) mene stalno boli "probava" a zaboravljam da beba raste, sve gura...od sinoć najnovije..ne mogu disati...prvo sam mislila zbog večere, pa prošlo 3h od večere, ma to je ona glavna arterija..pa legnem lijevo...pa desno...pa mučnina + žgaravica i pa kao spavat ću na povišenom...uostalnom, kakvo je to spavanje na povišenom?:neznam: u polusjedećem položaju? ili na boku...ak je na boku pa tek se onda sva pokočim:lol: jastuk za dojenje je moj najdraži prijatelj..s njim već dugo spavam... uglavnom....neprospavana noć.. zar više nema spavanja za mene??? 33+6 :) a o strahu od otvaranja da ne pričam...sva sam u gaćama i osluškujem svaki trzaj...a bome trzaja koliko hoćeš :mrgreen:
Isto tako a zna zaboljeti da jaucem po noci kada se slucajno krenem na desni, na lijevom ne boli nista. Cak me zna kada sma na desnom ako pipnem rukom na lijevu stranu ispod trbuha sa strane, zaboljeti na dodir. Mislim da je ljubilica u pravu, beba nalegne na bubreg ili one cjevcice i stisce. A zna me zaboljeti i kada se ustanem pa dok ona se spusta u neki svoj polozaj...ma jedva ju cekam vise :heart: S obzirom da me nikaj nije boljelo do sada, zdrzala budem.
Ma boli sve, sto dalje to je vise bolova, prvo nisam nocima spavala jer me bolilo kako god da sam se okrenula i budila me ta bol ( veli dr- ligamenti svi oko maternice). Okej- to smo prezivjeli, onda nisam mogla disat, sad se i to nekako smanjilo, ali je i dalje poluprisutno obzirom da mi je sad non-stop zacepljen nos... Zgaravicu sam uklonila spavanjem i lezanjem na lijevom boku- to stvarno pomaze. Sad kad me vise ne peku ligamenti i kad mogu spavat na oba boka- NAPOKON, sad mi trnu ruke tako jako da se po noci budim jer ne osjecam sake. I to trnjenje se proteze kroz dobar dio dana i vecinu dana u vrsku palca nemam uopce osjecaja- ISTO NORMALNO - kazu da progesteron olabavi ste ligamente i toliko ih prosiri/ olabavi da oni stisnu krvne zile i smanje cirkulaciju... Onda, ako dulje hodam ili stojim prvo iam feeling da ce mi cijela utroba ispast van, a drugo dobijem grceve u preponama pa prema dolje s unutarnje strane bedara. To pak vele da se desava u danima prije poroda :mrgreen:
kristina_zg to peckanje ti je rastezanje misica maternice
saraya otvaranje se ne osjeca, svi ovi bolovi i boluckanja su pritisak na cervix ili na debelo crijevo i tak, tezina bebe i ne znam ni ja vise sta sve, ali otvaranje ne osjecas. To sve zene kazu. Curke koje nisu imale niakvih tegoba ili pritisaka su znale hodat okolo po dva prsta otvorene tjednima jer pojma nisu imale da su se otvorile - tak bar kazu. A i ja sam za prst otvorena i nisam imala niakav osjecaj da mi se to desilo
Ak sam kome pomogla sa svojim "iskustvima" drago mi je. Sretno svima i drzite se!!!
Moj gin mi je rekao da se preko UZV samo procjenjuje težina bebe i da u pravilu ispadaju teže. :D Mi smo za sada u prosjeku, pa ak i bude veći neće biti van "mama je dobila gestacijski dijabetes ili je tata košarkaš" okvira. Na sreću...
Još jedna briga: na trudničkom tečaju je simpa patronažna rekla da se nakon poroda ne smije pretjerivati s higijenom jer se preko kože mame bebina koža prilikom dojenja kolonizira s bakterijama koje su joj potrebne radi imuniteta i posvetila je pozornosti i stjecanju ovisnosti bebine kože kozmetičkim proizvodima što kasnije radi preosjetljivo dijete.
Pokušavam sad uvesti režim da pod tušem nisam dulje od 10 min i da se ne kupam vodom koja je prevruća (mada obožavam vrući tuš)... Sve to skupa mi malo teže pada jer imam osjećaj da sve u vezi i oko bebe mora biti sterilno, pa i ja. :( Razum mi veli da je sterilno- krivo, ali instinkt me tjera na ribanje... Ima li još tko problema s tim? I kak se nosite?
@floridita: Uzimaš li magnezij? Meni je jako pomogao s lažnim trudovima, općenito grčevima, i bolovima. Vjerujem da ga trudnice i dojilje i više troše.
i mene boli kad ležim na desnom boku, bolje reći probada.
Uzimam, uzimam, od pocetka trudnoce sam na mg, ali ovo sa trnjenjem ruku ..... Mislim da bi trebala popit oko 1 gram magnezija dnevno da ista pomogne ( ja uzimam 400mg i ne pomaze), ali onda bi vjerojatno dusu ispustila na wc-u. Ovo mi veli frendica da je karpalni tunel i da je to normalno i cesto u trudnoci i da nema pomoci. Jedina pomoc je porod :mrgreen: a kako mi jos malo brojimo veselimo se i nestanku tog simptoma. I iskreno se nadam da ce me to u slijedecoj trudnoci zaobic :lol:
P. S. Ovo za desni bok- prodje. Ili se jednostavno naviknemo na to- ne znam sto je blize istini. Prvo me jako bolilo i budilo me nocu, a sad opce neam niakvih problema sa spavanjem na desnom boku. Cak i na ledima mogu spavat u zadnje vrijeme, a do nedavno sam se gusila i nisam mogla do zraka kad sam spavala na ledima
Valjda tako treba biti :neznam:
Trnci u rukama mogu biti i od vratne kraljeznice i od lose cirkulacije. Ja ujutro ne mogu sake stisnuti, nije to klasicno oticanje, a boli za nepovjerovati.
Ne znam, al smeta za poludit!!!!
Ah i te blagodati imam, po noci se probudim, ne osjecam ruku a jucer mi je koza na glavi utrnula, strava filing.
Pozdrav svima bušastima, sanjam o danu kad ćemo i mi dogurati do sitnog odbrojavanja, ali mi smo još jaaaako mali, tek 5+3 tt. Imam i ja svoje strahove, potencirane prošlom neuspješnom blizanačkom T, gdje su me upravo u ovom tjednu preko noći prestale boliti cicke, a samo dan prije su bile upaljene k'o dva lustera :) Sad me od samog početka skoro ništa i nisu boljele, malo neko pikanje sa strane i to je to i evo danas apsolutno ništa pa me opet hvata crni scenarij, a na uzv tek 15.10. Kaže dr da do tada uzimam utriće i mislim pozitivno, po njoj nema smisla vadit betu. Sad sam još i od utrića sva napuhnuta pa me i čarape režu. Uh...
Pozdrav svim trudnicama a posebno novima na ovom PDF-u!
Evo ja sam prije nekih 10-ak dana došla sa svojim malim savršenim zlatom iz rodilišta. Privikavamo se jedno na drugo ali je sreća beskrajna :zaljubljen::zaljubljen::zaljubljen: Želim vam svima isto što prije. Porod kao porod je naravno priča za sebe ali o tome nekom drugom prilikom.
Piki,iskrene cestitke :-D!!!
Uzivaj u toliko cekanoj srecici :heart: