Koliko plaćate domaća jaja? Nama je sada teta digla cijenu na 2 kn/kom, što mi se čini puno…
Printable View
Koliko plaćate domaća jaja? Nama je sada teta digla cijenu na 2 kn/kom, što mi se čini puno…
2 kn već mjesec i pol dva
I ja plaćam 2 kn. Godinama je ta cijena zimi. Ostalo doba gidine 1,5 kn
mi plaćamo 1,5 kunu.
2kn i ja.
super ušteda mi je par puta mesečno otići u Muller za bio odjel i tamo bude super sniženja radi isticanja roka i slično, šamponi, tuš gelovi, ... Neke stvari koje redovno kupujem, tipa Aloe vera, sad znam cijene napamet i kupujem tamo gdje je povoljnije. I tak, pakovanja začina (kumin, kurkura, cimer, ...) kupujemo na veliko, što veće pakiranje i super je isplativo. Bitno je znati svoje prioritete za trošenje i ne kupovati nepotrebne gluposti.
Dobro je i imati plan troškova za u budućnost, meni je npr. jasno da nas uskoro čeka kuovina novog bojlera, a set noževa je samo opcija kada odlučimo.
Domaća? Kunu?
To ti susjeda?
I meni to izgleda ko SF. Možda možemo dobiti kontakt.
Ja plaćam domaća jaja 1,20.
A imam ovaj mjesec savršenu antirecesijsku mjeru. Pokupili smo covid, od sječanjske plaće kune nisam potrošila. Mm platio režije i to je to.
Špeceraj usitno nam donose,trošimo zalihe u kući . Dok puste izolacije završe, doći će i slijedeća plaća. Idealna situacija na dopinjavanje crnog fonda
Babyboys slazem se s tobom :lool:
Lili tebi se to ne računa, ti si previše potrošila na privatna testiranja (ko i ja :lool:).
Vi kao da ne znate za online kupnju.
Ja sam jucer u Hariss poklikala cajeva kao da cu biti zarobljena bar dva mjeseca :lool:
Ja se kao kontroliram.napunila sam na raznim shopovima već košarice, pa odustala. Što ne znači da neću popustiti do kraja izolacije. :aparatic:
Znamo, ali (kako bi rekli Crnogorci) mrzi me... Ne volim online shopping, zato što moram onda gnjaviti sinove da to preuzimaju (mlađi je uglavnom doma, jer ima 2/3 predavanja online) pa mi se ne da. Naručujem samo ono što mi je tako puno povoljnije. Kupila sam nedavno tlakomjer za zapešće + digitalni termometar za 119 kn + 35 kn za troškove dostave. To smatram povoljnim, jer je u ljekarnama puuuno skuplje. Stari nam se raspao (kupljen prije 10 godina) pa sam to tako riješila.
Odjeću naručujem isto jako rijetko, a hranu nisam naručila nikada. Da moram, da sam u izolaciji, snašla bi se ali preko volje.
:lool: ludo jedna.i ja sam poludila totalno za cajevima jos vise ovu sezonu.
Bubilo bome da :aparatic: moglo se dobro izist sta ode na pcr-ove
Babyboys ne posustaj, samo jako ,ne klikaaaaj hahahha
Srecom pa me onaj gore ne obdari uz sklonost trosenju jos i shoppingom on line, eto barem nesto. :mrgreen: Nikad nisam voljela on line shopping, ja sve moram popipat, pomirisat, uzivo.
Jedino sto imam naviku uzimat na on line su razni suplementi, vitamini koje uzimam mami i sebi i povoljnije mi je preko nasih on line ljekarni. I nekad tenisice.
Iskljucivo i jedino preuzimam na poslu (portir zvrcne) jer doma ne mozes ulovit nikoga a i ne zelim da mi mala djeca otvaraju dostavljacima dok su sami doma.
Pa di harissu spominjete na antirecesijskim mjerama.
Ja sam u agristaru naručila poveću zalihu, ok su im čajevi. Ja u mom selu ne mogu kupiti njihove čajeve, a na 50 km od mene. Imaju ok mješavine.
Nego, mama mi kaže da je limunska kiselima sa 15kn cijena otišla na 30kn. Da li je to moguće ili da računam da je ona ipak slabije vidjela?!
A online, ne sjećam se kada smo komad robe kupili u trgovini.
Vjerojatno je našla pakiranje od kile. Pol kile je još uvijek po toj cijeni (otprilike, nije 15 nego 16 kn): https://www.konzum.hr/web/products/l...a-500-g-safram
I ja se nadam, mada nikada nisam vidjela pakiranje od kile.
U BIPI jako puno preparata za osobni higijenu i deterdzenata na 1+1, jako se isplati.
Samponi i regeneratori Elseve, Silan omeksivac, Colgate pasta za zube, ulosci Libresse, vlazne maramice, maske za lice, mirisljavi umetci za wc skoljku..kreme za lice, mlijeka za tijelo...ovisno sta kome treba.
Kosjenka, hvala za info za Agristar, svašta imaju, a ima i sniženja. Nije ni dostava strašna ako kupiš za manje od 150 kn (19 kn), a za više od toga je besplatna. Da se fino popuniti zalihe raznim čajevima. Nisam ni znala da imaju toliko toga, u trgovinama bude manji izbor. Mi volimo čajeve, pa me veseli.
Inače, ja se sve više okrećem online trgovini. U koroni je spas, a često štedi i vrijeme i novac, lakše je planirati...a i ostaviti u košarici, pa prespavati koju noć :mrgreen. Uključimo li i cijene benzina, pa parking ako se ide negdje gdje se plaća parking ... često je isplativije čak i s dostavom, a dosta trgovina ima i besplatnu dostavu.
Dodatni bonus: kupovina odjeće za moje tinejdžere je divota otkad samo poklikaju, dođe doma, isprobaju na miru, odluče što hoće, a što neće, vratimo bez ikakvog problema sve što im se ne sviđa (i to besplatno, dođe kurir po to u vrijeme koje nam odgovara). Nitko ne radi nikakve probleme, vratimo što god želimo, vrate nam novac za par dana. Ono što je super kod toga: smanjila se impulzivna kupnja (imamo pravilo da se narudžba "prespava"), imaju veći izbor nego u trgovini pa često nađu super stvari za jako male novce, imaju više vremena za pregledati proizvod (karakteristike, sastav, recenzije), ne ometa ih nikakva gužva, glazba, vrućina/hladnoća, prodavačice (koje često zbog pravila poslovanja znaju biti nasrtljive)....dakle, ima se vremena za informiraniju i promišljeniju kupovinu. Da ne govorim da se često dobiju i neki kuponi, popusti... naročito ako se ostavi proizvod neko vrijeme u košarici, obično dobijem na mail kod za besplatnu poštarinu ili slično. Krajnji rezultat je da manje trošimo, a imaju ono što im treba.
E baš vam hvala... Upravo sam potrošila 250 kn na čaj :facepalm:
:lol::heart:
Ajde, vas je puno, a i bolesni ste :ghug:
Da, to se ja tješim da je s dobrom svrhom :)
Je tak su dečki u moje vrijeme rekli popIimo dok prođe gotov vojni rok:mrgreen:
Dota na kojim stranicama kupujete odjeću?
Ja sam ju (neinformirana) jednom u životu kupila i nikad više, a želim se to naučiti jer mrzim dućane s odjećom.
Taj jedan put je to bila neka stranica koja se reklamirala na sve strane, čak sam ju guglala, stvari su mi super izgledale na fotkama i svugdje je pisalo da je sve 100% pamuk. Adresa je bila neka EU zemlja.
Kad je stiglo, doslovce za 2-3 dana, sve je bilo 100% poliester što me uzrujalo neviđeno, ne samo zbog prevare nego jer ne mogu obući poliester na sebe. Pišem im, javlja mi se neka ekipa iz Kine da može povrat, ali plaćam poštarinu natrag u Kinu i carinu… ili mi mogu vratiti samo 15% iznosa i da zadržim robu. Rekla sam im nešto kao “nabijte si ti tih 15% znate gdje” :mrgreen:.
Nakon toga mi se nikada nije dalo potruditi guglati koje su normalne stranice za robu (znam da frendice kupuju ASOS, ali tamo mi se nikada ništa nije posebno svidjelo.
Pa ako imate neke isprobane, naravno recesijske stranice (ne visoku modu :lool:), pišite. Kriteriji: sportsko, casual, pamuk, za djecu i ženu koja ne voli odjeću osim kao nužno pokrivalo.
Sinsay, Reserved, Mohito, Zara, About You...
U zadnje vrijeme djeca kupuju najviše na Sinsay jer su jeftini, stalno imaju neke popuste, nimalo ne kompliciraju oko povrata, kurir sve donese, a i odnese, ne moraš mrdnuti iz kuće... imaju basic stvari, a i trendy za mlade ... uz većinu artikala ti sve piše - i od kojeg materijala je odjeća, koju veličinu nosi model, koliko je model visok (mojima je to bitno jer tako bolje znaju koju veličinu uzeti, a i imaju dugačke ruke i noge pa lakše znaju hoće li im biti kratko). Nije to odjeća za nositi godinama, ali ni ne treba biti... Mi isto biramo pamuk, viskozu i slično, nitko od nas ne voli poliester.
Reserved praktično ima sve isto...mislim da je to i ista krovna firma. I Mohito ima slično. I Zara ima vodič za veličine, i About You isto, s tim da su oni skuplji jer nude brendove, ali se da naći i jeftinije. No, s njima sam manje zadovoljna jer bi trebali biti kao kvalitetniji, a ja sam jednom vratila sve što sam naručila jer odjeća nije bila ni blizu prikazane. No, mojoj djeci je došla odjeća kojom su bili zadovoljni, ali tamo manje naručujemo jer su u startu skuplji.
Mislim da sad možeš sa skoro svake stranice naručivati ovako, ja sam isto ostala iznenađena u početku koliko je sad sve postalo lako (od naručivanja do povrata, nitko nigdje ne komplicira). Očito je ova pandemija donijela i nešto dobroga, svi su se prilagodili na online i postali user friendly.
Mislim da je sad važno da odjeća dolazi iz relativne blizine, ne iz Kine i slično jer u ovim uvjetima dugo čekaš, pa s(kršitelj koda)ing itd. A to je ionako samo pokrivalo za dijelove tijela :-). Za važnije prilike i skuplje komade odjeće i ja preferiram osobnu kupnju, recimo cipele uvijek moram isprobati jer ne mogu i ne želim nositi svašta. Ali za ovo svakodnevno i/ili za djecu koja sve prerastu u čas, plus vole mijenjati stilove oblačenja češće nego mi, dušu dalo.
Ja jako volim on line shopping ustvari i jako mrzim dućane..kupujem u dućanima koje je dota nabrojala plus stradivarius i mango za sebe cropp,house i zara za djecu.
Sinsay bi bb za tvoje bio skroz ok, imaju dosta dobar izbor dječje robe.prije božića sam najmanjem ( on nosi 140 veličinu sad),za 300 kn kupila petore hlače i 5 pamučnih majica.srednjem sam uzela divne pamučne hoodice jednobojne za 60 kn komad. Velikom sam uzimala zadnji put ljetos on ipak sad ceć kupujesamili s curom ali za sitne pare smo namirili sezonu u houseu i reservedu.
Sebi sam evo danas našla teddycoat u Bershki(njih sam zaboravila spomenut). I pull and bear tamo velikisebi svašta nađe. Mm je orijentiran na reserved,
zaru, c&a i h&m. Sve osim ova zadnja dva kupujem on line i to skoro pa isključivo na sniženjima .
Moji veliki znaju svratiti do second
Veliki si kupila jaknu i kaput i voli to nosati, a i curka neke stvari kupila
Klinac je dobio hrpu stvari od frendičine djece, a hroetina i proslijeđena dalje
Inače u zara grupu spadaju zara stradivarius bershka, pullandbear . Oni su iz španjolske.
U reserved spadaju Reserved sinsay mohito cropp i house. Oni su iz Poljske.ali sve je to proizvedeno u Aziji. :dunno:
Pa moj mali je u rangu tvog paketića sreće:mrgreen:
Da, i u ovim trgovinama koje babyboys spominje isto znamo ponekad naručiti.
Ja sam neki dan u Sinsayu kupila djeci (uključujući i gotovo odrasle tinejdžere) 13 komada obuće i odjeće za 609 kn, između ostalog kaputić, gležnjače, svečani kombinezon za cure, hoodice, traperice, blejzer ... ma svašta.
Znaju djeca otići i u SHS, to je sad fora među srednjoškolcima. Neki dan je srednje dijete donijelo odličan sako za 30 kn. Oprala ga, izglačala steamerom i voila...fancy dijete je dobilo pohvale u razredu za stil :mrgreen:.
Moda je igra, treba tome naučiti djecu...
Mene zanima kakve vi to čajeve za zdravlje naručujete a da toliko koštaju.
Zadnje skupe čajeve koje sam pila su nekavni kineski7japanski , zeleni/crni koje je kolegica s posla kupovala jer su njoj fini, anjih ne tretiram kao nešto za zdravlje.
Čajevi, odnosno pravilno napisano uvarci od ljekovitog bilja, koji imaju ljekovita svojstva em nisu skupi, em ih ja npr sama berem i imam ih punu kuću - pretpostavljam da je to antirecesijska mjera.
Il pišete o nečem drugom? 250 kn za čajeve? Dajte me prosvijetlite.