Evo da vam ukratko ispričam našu priču.
Na donaciju smo se odlučili jer su moje stanice bile jako loše kvalitete, dobila bi ih preko 10 a nikad niti jedan kvalitetan embrij. Trombofilju smo još davno radili u HR, samo jedan parametara je odstupao ali sam svejedno primala heparin jer doktori više ni sami nisu znali šta bi samnom.
U PFC - u sam bila u jedom postupku sa svojim js, dobila sam ih 10, 9 ih se oplodilo ali niti jedan kvalitetan embrij.(tad su nam isto zbog lošeg rezultata na platili samo 1000E)
Taj put sam uzela monitoring i tu se je vidjela greška na embrijima u razvoju sa 2.-3. dan. Tad smo se odlučili na donaciju. Mužev spremio ok(nije savršen ali ok za spermije za oplodnju).
Prvi donacijski ciklus 9js,6 odličnih embrij. Prvi puta smo vraćali morule, beta 0,drugi 3.dan - biok. trudnoća, treći puta blastociste - opet biokemijska.
Druga donorka 10 js, 7 embrija.
Prvi put vraćene 2 morule, ostali embriji zamrznuti u fazi morule,beta 0.
Drugi put 2 bl-beta 0.
Za treći put ostala 3 embrij, 1 nije bio za ET pa mi vratli 2 bl..Taj put se desilo trudnoća i to blizanačka ali nam je u 10. tt jedan plod odustao :(..
Svaki put sam uzimala heparin, decortin, intalipide. Latz nisam svaki put već u dogovoru sa embriologom.
Nakon transfera sam uzimala boostere i progesteron u inj.
Na tom našem putu kroz 10 godina napravila sam gomilu pretraga, uzimala gomilu terapije (i potrebne i nepotrebne), svi nalazi su bili ok osim šta imam Hashimoto. Doktori stvarno više ni sami nisu znali šta bi napravili.
Ovaj zadnji put su se valjda i "zvijezde poklopile".
Naš bebač će još malo 2 god a ja sam ostala trudna sa 39.
Nadam se da sam malo pomogla da dobijete vjetar u leđa, jer ako smo mi uspjeli nakon svega..
Sretno svima :)