Aj da sam nekom uljepšala dan... divno je to za čuti :)
Printable View
Aj da sam nekom uljepšala dan... divno je to za čuti :)
Bingo! Sjetio se netko konačno da postoji i OIB. I to četiri dana prije isteka postavljenog roka.
Gdje to piše? Ja sam sad zvala vrtić i rekli su mi da trebaju porezne potvrde.
na starnici zagreb.hr, ma divno, a šta sa nama koji smo platili 80kn???
:evil::evil:
toliko sam bila bijesna kad sam dala prije pet dana 80kn i jutros predam papire u vrtić i sad ovo, pa nekog bi ubila:evil:
ja ću na to samo
:gaah::gaah::gaah::gaah::gaah:
Ja sam išla danas po potvrde i odmah na ulasku mi je portir rekao kako od danas potvrde ne trebaju i da su svi vrtići obaviješteni. Hvala Bogu pa sam čekala zadnji tren, bar jednom da dobro prođem :)
Ajme i kod nas u vrtić je došao taj dopis! Pa to je strašno! Ja sam osobno lagala (dva puta me službenik pitao) da mi treba za dd i nisam platila, ali svejedno, potrošila sam neko vrijeme. Pa kako se mogu odredbe mijenjati od mjeseca do mjeseca. Prvo treba potvrda od pp do 18.01. Pa onda trebamo mi zbrajat i potpisivat a naknadno s porezne uprave donosit potvrdu. Pa onda ne plaćamo potvrde na poreznoj, onda odredba da se plaća. I sad ne trebamo donositi potvrde! E ovo je luda luda država!
gdi bi ti bio kraj rayna da si tu obavijest vidla i ranije, pa da ne moraš šetati. inače što reći mene je teta u vrtiću tražila da donesem još i original još u petak
mamicu im, 80kn, 2h izbivanja s posla koja treba nadoknadit i hrpa živaca za ništa. sram ih bilo.
Ma neka šetnje čak i po ovom vremenu, bitno da nisam platila. Al' da smo luda država to stoji
Oko 12h je stigao dopis, tako mi kaže portir, jer mu nisam na prvu vjerovala, tko i bi?
pa dobro hoće li nama koji smo uredno platili 80kn vratit novce?
SRAM IH BILO!
pa pišite, ljudi, pišite...
lijepo nam se smiju
i uživaju
Da ponovimo, tko još nije vidio, ne treba vaditi potvrde iz Porezne:
http://www.zagreb.hr/UserDocsImages/...%20DV%20GZ.pdf
Nema vedze ako ste već dali novce, lijepo je učiniti nešto za opće dobro i ne tražiti ništa zauzvrat.... diši, diši...diši duboko
ma moja procjena je da neki koji rade u gradskom još nisu podignuli te potvrde i to su tek sad trebali napraviti pa eto ne da im se ili nemaju uvjete da dignuti potvrde na DD pa da ne plaćaju eto novih propisa naravno 4 dana prije isteka...jadno...
drugog objašnjenja mi nema...
ja ne dišem
meni para izlazi na sve otvore
joj, daj, ko da je 80 kuna nešto puno
nije
ovo je zlostavljanje
....... u zdrav mozak
naslađivanje
sadizam
i to sve u svrhu prikupljanja preizbornih/izbornih bodova
jer je zadnja informacija: niste morali
zamisli kako će to lijepo zvučati u kampanji: oslobodili smo vas odlaženja u PU i plaćanja pristojbe
jer je manje onih koji su to na vrijeme napravili
ma fuj!
nije 80,00 kn puno (za neke), a bogme niti ja neću biti gladna zbog toga
ali znam kakva ekipa radi po gradskim uredima (i par mojih poznanica koja se tamo naravno zaposlila preko veze) i doslovno im znam stupanj inteligencije tako da dalo bi se tu raspravljati o razlozima...
aprcot ja imam info iz mog vrtića da sam jedna od desetak koja nisam donijela pp, tako da dobro su oni uhljebili a najgore što ne možeš apsolutno ništa...
Kkao si i sama rekla, izbori su na vratima, narod su pokrali... dve muhe jednim udarcem
ma puno je, naravno da je puno
za 2 A4 papira
i još čekaš u redu, uzimaš slobodno na radnome mjestu, trošiš ili za javni prijevoz ili gorivo...
SVE TO KOŠTA!
što nisu uveli neki sustav da se podaci mogu dobiti onlajn
Evo i reakcije: http://www.roda.hr/article/read/pono...lji-vrticanaca
juhu.
ja sam u petak htjela podići a hvala bogu da je moje djete nestrpljivo i nije imalo živaca čekati pa smo otišli.
alo ovo je prosto nevjerojatno to samo može biti kod nas
ne vjerujem!
mislim ja želim onda te novce natrag, uredno sam platila i donijela na vrijeme u vrtić.
neće me spasiti tih 80,00 kuna ali iz pricipa ih želim natrag!
ma koja smo mi država, sram ih bilo!!!!
Da sumiramo, ako si posten i savjestan pa ides skupiti papire na vrijeme osjecas se na kraju kao budala.
Ako ne zelis biti budala onda moras lagat npr. da ti treba za DD, no na kraju ispadne da ne treba i da je sve skupa bilo nepotrebno pa se i opet osjecas kao budala osim sto si usput postao i lazljivac.
Ali mozda je bas danas tvoj sretan dan pa nisi stigao ici vaditi papire do danas, ali ostaje osjecaj da si totalno nevazan i nebitan kad se s tobom ovako nasumico nabacuju kako im dopis padne na pamet :-(
Umjesto zakona i pravila mi igramo loto s nasom birokracijom.