ljudi informirajte se pišite ministarstvu i kao što je reny rekla sa time pravac u bolnicu pa da vidite što će onda reći.
Printable View
ljudi informirajte se pišite ministarstvu i kao što je reny rekla sa time pravac u bolnicu pa da vidite što će onda reći.
Reny je otvorila temu za TESA/E postupke, pa možemo informacije podijeliti OVDJE.
Mislim da je jako bitno da nastavimo o ovome pričati jer je sve više parova u postupcima s dijagnozom muške neplodnosti, a očito je velika zbrka vezana za zahvate, i nije samo VV u pitanju.
Što se tiče VV, mislim da gore vlada grozna zbrka, jer novim zakonom nije propisana nikakva posebna nova licenca za tese postupke. Ako su je imali, kao što je i napisala tina_julija, onda bi morali raditi zahvate i dalje. U svakom slučaju neko administrativni posao ne obavlja dobro, a zbog neznanja se loptaju s pacijentima :(
[QUOTE=Moe;2245720]Baš mi je žao :(
Koliko je bilo embrija? Blastociste? QUOTE]
imala sam dvije blastociste stare 5 godina... hvala cure idemo dalje ...
d13, žao mi je... :(
Cure, koliko dana nakon punkcije rade transfer?
Ovisi 123 beba o razvoju embrija, od 2. do 5. dana je transfer
MM je trošio ovo: http://www.healthaid.co.uk/shopexd.aspx?id=183&bc=no od tog istog proizvođača. Po preporuci MPO liječnice. Nismo ponavljali spermiogram, tako da ne znamo jel se (i u kojoj mjeri) popravio.
maco hvala!
zvala sad vv zbor nalaza sgrama, na broj 904, da bi na kraju ispalo da s obzirom da je to islo preko ginekologije, a ne androloga, poslali me da zovem na 907, a tam mi kazu da je nalaz gotov isti dan i da ceka u kartonu kad dodjem kod doktora. cisto svima za info, ako ponavljate sgram, bez androloske obrade.
Pozdrav svima. Citam vas duze vrijeme i danas se odlucih aktivirat. Nasa prica traje 9mj. Mm obavio sve pretrage dg oligoastenozoospermija, ja za sada ok (obavila hormone 3dc, 21dc, briseve, papu). Prosli ciklus bila na uzv kod dr j 8dc. Cekam m pa se trebam javit ponavljat hormone 3dc jer su dr neki nedostajali u prijasnjem nalazu i ponovno cu na pregled. Zanima me trebam li jos sto obavit prije? Sto ocekivat od ovog pregleda? Znaci li to da ce nas sad ukljucit u postupak ili sto? Uzasno sam nestrpljiva. Unaprijed hvala na odgovoru.
8.10. sam prestala koristiti utrogestan (jer bete nije bilo :( ) i dr je rekao da ću uskoro dobiti M, no sve do danas nisam dobila. Ne znam je li to normalno?? Trbuh me boli no ništa se ne događa. Da još čekam ili da zovem dr.?? Ne bi htjela ispasti paranoična.
Pozdrav svima!
Evo ja sam u fazi čekanja...do srijede pijem Lyndinete i onda sam u fazi čekanja menge ( nadam se da će brzo doći?! )...Prošli puta nije bilo moga dr. pa me primila dr.Pavan Jukić, koja mi je uz sve lijepe nalaze pronašla jednu cisticu i rekla da ne možemo u postupak?!Stavila me još jedan mjesec na tablete...ono što znam to je da sam ja i u prošlom postupku imala i neimala ( kako kada..) te cistice, ali da mi je dr.A.rekao taj puta kada sam ušla upostupak...da nema čekanja i da krećemo, bez obzira na njih!Rekao mi je da ćemo cistice..." bocnuti "...hmm...prošli puta sam pitala dr.Pavan, jer ona mi je radila punkciju...da li je moguće da mi je i ciste bocnula kod punkcije prošli puta...i ona je rekla da kod punkcije sve što treba vaditi oni vade!!Samim time sam izvela zaključak da su mi oni i te cistice onda sigurno bocnuli tada!?...Pretprošli mjesec kada sam bila kod dr.A. rekao mi je da je sve ok...i da nema cista, a eto prošli puta je bila jedna...K vragu!!Pitanje kakva će situacija biti ovaj puta??!!Ubija me ovo odgađanje kao i sve vas, vjerujem!!Nije lako izlagati se i tom postupku...punkciji itd...ali i ovo čekanje je još gore!!Ubijaaa!!
Richy potpisujem, proživljavaš moje strahove, ja se još uvijek nadam da neće biti cista za 2 tjedna...
mi još nismo dobili nalaze,išli na andrološku obradu 17.9.,dr pokazao nalaz koji stoji u kartonu,ali nama još nije stigao kući....pitanje da li se naručuje za ponavljanje sgrama,jer je rekao da ćemo ga ponoviti ali nije rekao kada....samo je to rekao...jer iz osijeka je normozospermia,a na vv je loš....ne znam još kako se zove dijegnoza,nemam još nalaz...samo je rekao da je 20 % pokretnih...
ja sada ćekam m,pa 3-5 dc idem vaditi hormone....
nikad nisam pila pilule, i sad kad hoću zatrudniti, postoji mogućnost da ću ih piti... ironije li... 8-)
Sandy0606, mislim da nemaš što obaviti u međuvremenu... Mi smo u poprilično istoj situaciji pa samo da ti kažem kakav je bio slučaj kod nas pa možda možeš pokušati povjeriti nalaz prije... Naime, mi smo prije obavili sve što i vi, 3 dc sam vadila krv i onda čekala čitav mjesec da bih na idućem pregledu (kada sam se ja nadala da počinje nešto konkretnije) saznala da mi hormoni nisu ok (povišeni TSH) i to me vratilo unatrag i produžilo čitavu priču... Pa moj savjet ti je da pitaš dr. možeš li nazvati par dana nakon vađenja krvi pa samo da ti dr. kaže jesu nalazi ok ili ne pa da ne gubite vrijeme kao mi ako sve ne bude ok.
Naravno, želim vam da vam sve bude super, da nalazi budu odlični i da možete krenuti u postupak čim prije! Što se tiče dalje tijeka postupka sa ili bez kontracepcije, mislim da to nema pravila. Ja sam u postupak išla čim mi se izregulirao TSH i to bez mjesec dana kontracepcije već sam odmah 3 dc krenula sa stimulacijom.
SRETNO!;-)
Sanda, obavezno to naglasi svom ginekologu, mi smo morali ponavljati, a perosa nema pa su nas zgurali preko uputnice iz ginekoloske ambulante. Opcenito bilokoja pitanja da imate, zapisitr i pitajte doktore. Meni se to pokazao kao najmudriji potez i ubrzao mi pricu poprilicno.
evo da se i ja javim sinoc sam vadila betu 12 dpt i iznodi 168....sada samo da se lijepo podupla do petka
bravo hope, kakve su ti embrije vratili?
hope, čestitam
hope31 cestitam!!!!!!!!!!!!! i puno srece dalje!
hvala vam cure puno svima zelim istu ovakvu srecu kakvu ja sada osjecam:)
hope31, čestitam draga, sretno dalje :fige:!
hope31, čestitam! ~~~~~~~ za lijepo duplanje!
Hope čestitam!
hvala vam puno svima drage moje:)
hope31,čestitam od:heart:
Hope,čestitam...držim fige da se beta pravilno dupla