Grah :P
Printable View
Grah :P
varivo od crvene leće i slanutka
pola "prazno" u pola sam stavila narezanu domaću kobasicu
Juhica od graška i mrkve, dinstana junetina, tikvice špageti, žganci i zelena salata....
grah sa kiselim zeljem i suhim rebricama..i za sutra
Paprikaš od svinjskih nogica i monte kolač :)
Sent from my WT19i using Tapatalk 2
Jucer pomfri, peceni file lososa, umaci, kiselis salata.
Danas kokosja juha, francuski krumpir, lungic, kristalka+svjezi krastavci.
Sutra vjerojatno neki povrtno-mesni rizoto.
danas i sutra varivo od ječma i graha, domaća šunka i salata puterica
I opet donacija, ovaj put svekrvina, puretina i vrganji na saft, knedle od kruha, rikula salata.
Juneći sniceli u saftu
pire
zelena salata
Moji će papaline i krumpir salatu, a ja ću si nešta povrtno s batatom, baby mrkvom, tikvicom i sl. smiksat, jer mi ribica ne paše :/
Grah, zelena salata
Rižoto s puretinom, salata
kuhana junetina, povrće, sos od rajčice i od hrena..lagano danas
sutra juha juneća , grašak + odresci od buta i neka salata
Rizoto s bijelim mesom i porilukom
Ja rižoto sa šparogama i pečena piletina+ juha od šparoga
A danas bilo kelj varivo i peceni zganci,kiseli krastavci,a za mm pecene kobase
varivo od poriluka
Polovica pileta pečena s povrćem i umak od tog istog povrća smiksanog nakon pečenja, pire, salata
Pire i bečke...
Svježi kupus mladi na varivo, puretina.
jučer- kelj čušpajz sa junetinom
danas- pileći saft i široki rezanci, crveno zelje salata
Oličenje nezdrave hrane: pečeni krumpir i pljeskavice
Zaboravila sam iz frižidera izvaditi ostatke slatkog zelja s paradajzom, pa si mislim da će moja djeca to isto previdjeti ili "previdjeti" i navaliti na kisele krastavce i masline. Tja, tko kraj punog frižidera ostane gladan ili prikraćen - sam si je kriv!
Ne znam za pljeskavicu, ali pečeni i prženi krumpir su zdraviji od kuhanog. Šifra: solanin.
Evo neprovjerenog tumačenja (Davor će to znati bolje): zato jer se termički obrađuje na višoj temperaturi (kuhanje je do 100oC, a pečenje štajaznam 200 ili čak više) pa se solanin razgradi. Koliko ja znam, solanin nije termostabilan. Valjda. To je vaga - dobiješ manje solanina u paketu s više masnoće, pa si svatko bira što mu manje smeta...
Solanin se nalazi u kori..ako se krumpir guli, sve je ok
Danas je kuhani krumpir, pa onda prepržen na maslinovom ulju sa malo luka i peršina - pokušavam dotuć solanin, a pritom izbjeći isključivo prženi krumpir:mrgreen:
I onda ću još prepržit krmiće i dodat domaći matovilac na salatu...čisti balans i zen...
šparoge, one divlje, zelene
al gledam kako bi ih spremila, ne da mi se s kuhanim jajima na salatu...nešto bi s lazanjama
il da ispečem soparnik s blitvom... bila sam na tržnici, vidi se :)
teletina s graškom na saft, pire krumpir, zelena salata :njam:
ječam s mladim zeljem i krumpirom, pečena jaja s lisičarkama
Danas za ručak jaja i slanina, pošto ne volim kuhat samo sebi, a za večeru homemade pizza ala jamie oliver :D:D
Za soparnik pitaj martu - ja se to ne znam igrati :mrgreen:
Šparoge: jučer za večeru djeci pekla omlet (jaja, vrhnje, mrvica soli i žlica brašna) i na to su išle šparoge kratko prokuhane u slanoj vodi, malo svježeg papra i malo parmezana. Malo je falilo da pojedu i tavu...
Na kraju sam pripremila tijesto kao za soparnik i u to stavila šparoge i svježi sir, ali, nije mi to okus šparoga koji volim.
Uz to kokošji šnicel na naglo, bez ulja na teflonki. Za desert štrudel od sira (imala sam mnogo sira)
Trebala sam šparoge napravit na salatu s jajima :)
Danas imamo skroz jednostavni i jako fini rižoto od dagnji (mada bi stručnjaci rekli da to nije rižoto jer nema alkohola...) plus zelena salatica 8-)
jučer varivo poriluk, pirjana piletina
danas krem juha od raznog povrća, đuveč
Danas su se mama i tata počastili đulbastijama ( mama ) i ćevapima ( tata ) u Orašju, jer je mama položila ispit :D
Malac je kod kuće jeo ćevape homemade :lol:
i kak izgleda taj soparnik iz pečnice, mislim nisam jela ni pravi, ali sam ga vilda, jel ga isto mažete s maslinovim i ćešnjakom