Savršeno, kibiciram već dugo, sad mi je na listi!
Printable View
Ja sam jučer počela čitati zadnjeg Tribusona - Susjed u nevolji. Imam osjećaj da je Tribuson jadan ostario pa su mu i fore ostarile što je meni simpatično ali nekom mlađem bi bilo otužno, ako ne i bezveze.
pročitala "Voda, paučina" Nade Gašić
netko je nedugo hvalio tu knjigu (ne mogu naći ni preko pretražnika, ni preko gugla, tamo me samo baca na cijelu temu)
ne znam što reći
jako zanimljivo postavljena, ali mi je nekako nedorađena
aleks, evo: http://forum.roda.hr/search.php?searchid=7734125
Cijela hrpa dojmova
probaj otvoriti link koji si mi stavila
vBulletin poruka
Sorry - no matches. Please try some different terms.
Meni se lijepo otvara. K'o cvijet :mrgreen:
A ovako:
http://forum.roda.hr/threads/59613-%...=1#post1708480 tanja_b
http://forum.roda.hr/threads/59613-%...=1#post2457816 Forka
http://forum.roda.hr/threads/59613-%...=1#post1930204 emily
http://forum.roda.hr/threads/59613-%...na#post2902930 tangerina
http://forum.roda.hr/threads/59613-%...=1#post2922623 Svimbalo
ajme Jurana :naklon:
hvala, hvala
kako ja to ništa ne znam naći :cry:
ovo zadnje, Svimbalino, sam zapamtila i radi toga posudila knjigu
ma nije loše, stvarno zanimljivo zapčeto, zanimljivo postavljeno, zanimljivo piše
sve pet
ali mi nešto nedostaje
Odmah iznad teme ima dugmić Pretraži temu i u okvirić sam upisala paučina jer nisam htjela rezultate s vodom. Puno se čitala Voda za slonove :-)
Kad znam na kojoj je temi nešto, to mi je najbolji način da nađem post, bolji i od gugla.
ja procitala Sejranoviceve Sandale i dobra mi je, al nisam odusevljena
ne znam, nekako mi djeluje nedovrseno, ne znam kako se drugacije izraziti
imam osjecaj da je jos trebao raditi na njoj...
sad citam Na osami blizu mora
so far, so good
Krećem sa Češljugarom.
Ajme, ajme, Jurana, di si bila do sad s tim fenomalnim savjetom!
Pa genijalno skroz! :klap: :bouncing: :naklon:
Ja sam u međuvremenu, naravno po Tanjinoj preporuci ( :heart: ) pročitala prešarmantnoga Doppler-a, Erlenda Loe-a.
Super knjižica, baš mi dobro sjela, i još k tome nema 500 stranica! :angel:
Podsjetila me na Prtenjačino Brdo.
Mislim da je ideja bliska.
Češljugara sam dobila za rođendan, pa mi se, kako veli draga Alex, ne žuri...
Angie, javi je l' valja!
Aleks, isto mi je rekao i frend kojeg sam nagovorila da čita Vodu, paučinu. Sve ok, ali nešto fali.
Meni je bilo taman :)
A ja sam čitala Ivaniševića U sedlu je tijesno za dvoje i Truebu Četiri prijatelja.
Pogodite na čiju preporuku :mrgreen:
Obje su mi se svidjele, za Ivaniševića sam to i očekivala, a sad ćemo vidjeti kako će mi sjesti Truebin Otvoreno cijelu noć.
Murakamijev IQ mi je na rezervarciji, stalno je vani prva knjiga
Sent from my iPhone using Tapatalk
djevojka sa sedam imena
prezanimljiva knjiga
http://citajknjigu.com/djevojka-sa-s...-pobjeda-duha/
sve što sam u zadnje vrijeme pročitala su preporuke odavde
pročitala sam Amy and Isabelle- mala me prilično živcirala
i dalo mi je misliti...
Moja borba je izvrsna, jedino me iscrpni i detaljni opisi pejzaža zamaraju
ali to me inače živcira iz nekog razloga
u mojoj knjižnici nema drugog dijela, abaš sam radoznala što ide dalje :-x
počela sam Angelin prah i potresla me na prvu, ne znam imam li je trenutno snage pročitati a vuče me
:mrgreen: koji dobar ulov u knjižnici
djevojka sa sedam imena
djevojka iz brooklyna
ribari
Ulovila sam Češljugara. Mislila sam da se malo pretjeruje s hvalospjevima toj knjizi.
oooooo, kako je dobraaaaaaaa
Došla sam do Las Vegasa, ali ne i do Borisa :)
Evo, završila.
Pročitala sam i mnoge raznolike kritike te knjige, od hvalospjeva do totalnog pokopa, od toga da je riječ o vrhunskoj književnosti do toga da je stil infantilan i da je to dječja knjiga za odrasle. No ako se mene pita, sve se, kao i kod vina, svodi na to svidi li ti se knjiga ili ne. Meni se svidjela :mrgreen: i pamtit ću je. Sviđa mi se i to što glavnog lika cijelo vrijeme proganja ta spoznaja da je nekad (bez obzira na sve olakotne okolnosti) učinio nešto što nije ispravno, a ne uspijeva naći način da to ispravi, muči ga i grižnja savjesti, a opet se ne uspijeva odvojiti od predmeta obožavanja/mučenja/uspomena. Mogla bih naći i zamjerke da baš idem tražiti, ali uglavnom je moj dojam pozitivan.
Ciganin, ali najljepši
Nije lako pisati novu knjigu nakon Črne mati zemle, a nije lako ni ocjenjivati pročitanu - jedino je bilo lako čitati :mrgreen:
Lijepa je i pametna to knjiga. Pisac se studiozno pripremio i sve sam mu povjerovala što sam pročitala. Likovi su životni, puni, pravi ljudi.
Jezik bogat, stil zreo.
Prvu polovicu sam pročitala kao zamađijana, a drugu jednako brzo, ali ne više posve očarano.
Umorila me monološka forma, taj razgovorni ton, kao da slušam nekoga tko previše govori. Malo k'o reality, osobito zbog jednog ne suviše simpatičnog lika. Ali nije on promašen, naprotiv, ima ih takvih - samo, ja u stvarnosti ne bih potrošila ni 5 minuta na tog tipa, a ovdje sam morala.
Priznajem da je sasvim do mene jer ni inače ne volim ništa gdje se puno brblja.
Nadam se da će u sljedećoj knjizi opet biti i opisa i klasičnog pripovijedanja; šta ću, izgleda da sam u nekim stvarima tradicionalna :/
Ali i ovako ide među najbolje knjige pročitane ove godine.
Završila Jom Kipur - Ivana Šojat-Kuči. Što sam bila bliže kraju sve sam više gutala, sve bolje i bolje... Otkrila jedno novo ime. Planiram pročitati ostale njene knjige.
Ivica Ivanišević "Knjiga žalbe". Njegova mi to prva. Oduševljena i nasmijana :):
http://www.mvinfo.hr/knjiga/11443/knjiga-zalbe
cure, lijepo molim preporuke za neke jako dobre sf knjige (svemir, izvanzemaljci, mutanti...).
Citala sam silos, djevojku sa svim darovima, prijelaz, wayward pines...
Dobila sam vec neke preporuke, ali mozda tu dobijem i nesto drugo
Hvala.
Ursula Le Guin: Lijeva ruka tame
Phillip K. Dick: Filmske priče
i druge njihove knjige
Margaret Atwood:
1. Orxy and Crake
2. The year of the flood
3. MaddAddam
Sve je SF ali sve je vrlo moguce da u skoroj buducnosti vise nece biti SF nego realnost.
je čitao tko?
http://citajknjigu.com/sudbe-srdzbe-lauren-groff/
nisam uspjela naći u pretražniku, mada ne sumnjam da će Jurani uspjeti:-)
Nisam čitala ali sam čula dosta dobroga o toj knjizi, pa mi je i ta na listi!
Šteta što nisi došla do kraja. Kako ide kraju, sve je vedrija.
Planiram uzeti Unterstadt. :)
Sad čitam Marcel Pagnol: U slavu mog oca - uživam u opisima Provanse i doživljajima Marcela. Često se smijem. Zanimljivo kako si je zamišljao izlazak bebe: "Susjed je tvrdio da izlaze iz majčinog pupka. Ta mi se misao u prvi mah učinila apsurdnom, ali sam jedne večeri, nakon što sam prilično dugo proučavao svoj pupak, ustanovio da on zaista izgleda kao rupica za dugme i da se u sredini nalazi neka vrsta malog dugmeta, te sam zaključio da bi se to dugme doista moglo otkopčati...":lol:
Malo ću teže doći do knjige Na dvorcu moje majke. Vidim da je malo knjižnica ima.
Uspjela sam posuditi 3 zime. :)
Alex, nit čula za knjigu, nit našla išta o njoj :-)
Pročitala sam Djevojke Emme Cline, još jedan od noviteta s IL.
I sama je Cline djevojka, 27 godina, darovita, evo, već i superuspješna. Priča o događaju inspirarnom poznatim događajem iz američke prošlosti na način da suptilno pokušava uopćiti to na neku višu razinu, iz feminističke perspektive (taj se dojam meni nametnuo - nisam pročitala da je drugi tako doživljavaju).
Knjiga se lako čita. S malo zgodno zapaženih detalja vješto se slika atmosfere, ali ponekad odlazi predaleko u tim dosjetkama pa postaje suviše umjetno, neprirodan stil. Englezi bi rekli da joj je knjiga overwritten.
Što se same priče tiče, nije mi do kraja uvjerljiva. Čitanju me vukla znatiželja, a ne uživljenost.
Nije mi žao što sam je pročitala, ali je ne bih baš ne preporučila.
Još davno sam napisala da sam posudila knjigu Volvo kamioni (Erlend Loe). Bila sam u pravu kad sam se veselila čitanju. Nisam baš nešto dobra u kritikama i opisima, ali mogu reći da ju svakako preporučujem! I dodajem da mi se sviđa (pošto sam Doppler čitala prije sto godina), što usred radnje ima stranice u kojima objašnjava što je bilo u prošloj knjizi.
I ja taman čitam Volvo kamione <3
Fenomenalne intertekstualne i intratekstualne reference, jako mi se sviđa :)
teško je nadmašiti Dopplera, tako da u tome nije uspio, ali je vrlo duhovito, posebno kad spominje kritičare iz dnevnih listova (vjerojatno očekuje da će ga pokopati)
Slažem se sa svim pohvalama Doppleru.
Lada Vukić, Specijalna potreba
Zajedno s "Knjigom žalbe" Ivice Ivaniševića, dobitnik ovogodišnji nagrade VBZ-a za najbolji neobjavljeni roman, a kako su ga u medijima jako hvalili, bila sam znatiželjna kakva je knjiga.
Lako se čita (pročitala sam je doslovno u dva dana), a dojam je... hm, dvojak.
Kao prvo, autorici svaka čast na izboru tematike i glavnog lika, i mislim da je majstorski ocrtala lik dječaka zatvorenog u svoj svijet, koji samo želi biti običan kao i drugi. Pa i njegova majka je prilično uvjerljiv lik, kao i prikaz njihovih životnih prilika (podstanarstvo, polu-ilegalan posao, borba sa školskim sustavom, nastavi niz...)
Ali imam isto tako jak dojam da je, u želji da što uvjerljivije prikaže sve probleme s kojima se moraju nositi djeca s pp i njihovi roditelji, previše karikirala sve ostale likove (znatiželjnu susjedu, učiteljicu, vjeroučiteljicu, socijalnu radnicu, majčinu sestru, itd.). Tako da se dijelovi romana, u kojima se pojavljuju ti ostali likovi (koji nisu dječak Emil ili njegova mama) doimaju previše umjetno, a naročito su mi slabi dijalozi. Za razliku od Emilovih unutarnjih monologa koji su najbolji dio romana.
Knjiga je svakako vrijedna čitanja, osobito sam pod dojmom kako je autorica rasplela situaciju (nema patetike ni sladunjavosti, koju bismo mogli očekivati). Cijeli roman ostavlja pomalo gorak okus nakon čitanja, i ako mu je svrha osvješćivanje čitateljstva, onda bi takvih knjiga trebalo biti i više. Ali s one sasvim književne strane, tu mi nešto fali.
Joj, ja borbu borim s Mojom Borbom :mrgreen:, tjednima je razvlačim :oops:. Pojavi se tu i tamo koji bljesak pa me to, skupa s preporukama s ove teme, drži da je još uvijek, kao, čitam. Eto, ako se slučajno netko osjeti slično kao ja, čisto da zna - you are not alone :mrgreen:. U međuvremenu sam (u dva dana) pročitala Stonera - njega nisam mogla ispustiti iz ruku. Općenito imam slabu samokontrolu u bilo kojem smjeru :mrgreen: